Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• NeoPampalini
    senior tag

Itthon kigyomláltam az összes windows-t, Mint van az összes gépen.

Én úgy voltam vele, hogy csak megtartottam egy Windows 11-et, a Steam miatt. 20-25 GB helyett foglal, és simán elfér mellette egy bármilyen linux egy 120-as SSD-n, Sajnos nem tudtam teljesen kiváltani az anticheat dolgok miatt. De az a gép elég sokat zabál, így többnyire a brandek mennek.

Sokkal cifrábbá kezd válni számomra a linux a brandek esetében is, mert azok is régiek, egyre több hibába szaladtam bele mostanában. Van egy AMD R5 430 kártyám, két DP porttal a monitorokhoz. Mostani szopásom ehhez kapcsolódik, hosszú évekig nem volt vele probléma, a 22-es Mint, és minden ami 6.8 felett van rühelli ezt a kis kártyát. Szerintem nem úszom meg a modernebb gépek vásárlását, ha linuxozni szeretnék. Mostanában egyre többször gondolkodok rajta, hogy megy minden vissza Windows-ra. De egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy nap mint nap azt használjam. Számomra teljesen idegen lett.

Játszani csak régebbi szir-szarokkal szoktam, Far Cry széria, Sniper Ghost Warrior, Splinter Cell, Ghost Recon, ilyesmi, ezek mennek gond nélkül. :D Kicsit kiöregedtem a multis cuccokból, már az ősöreg Battlefield 2142-t sem húztam elő jó rég, pedig az a "feltámasztott" szervereken tök jól ment Linux alól is.

Van ugyan egy W11-esem egy virtuális gépben, de csak piszlicsáré hobbi python projektek miatt tartom (céges környezetben windows van, így nekem egyszerűbb, mint dual boot-olni, annyit nem ér az egész).

Ja, a régi cuccokat lassan elengedik, ez van. Ezen sajnos nem fog segíteni egyik OS sem, ha a gyártó azt mondja, hogy vége, akkor vége.

Új hozzászólás Aktív témák