- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
szotadi
tag
válasz
CPT.Pirk #14610 üzenetére
A telepítőben lévővel.
Telepítés során kézi particionálást választottam, 120GB SSD-re mindet a "/"
Továbblépéskor jelezte, hogy nincs "EFI partició". Továbbléptem és kész.Megnéztem egy régi C2D-s laptopon, korábban a telepítésnél az egész lemez felhasználása volt kiválasztva. Van rajta EFI partició de a gép csak az MBR-t ismeri, működik!
-
szotadi
tag
válasz
batyuska100 #14421 üzenetére
Szia!
Nálam sem működik, illetve néha működik!
Már régóta itt nézek tv-t illetve hallgatok rádiót:
[link] -
szotadi
tag
@Joker88
Szia! BIOS-ban a VMD- t kapcsold ki! [link] -
szotadi
tag
Üdv.
Friss Mint 21 telepítés után hozzáadtam a qBittorrent hivatalos tárolóját:
ppa:qbittorrent-team/qbittorrent-stable
20.3-at is így használtam.
Azóta frissítésnél az alábbi hibaüzenetet kapom:
W: http://ppa.launchpad.net/qbittorrent-team/qbittorrent-stable/ubuntu/dists/jammy/InRelease: Key is stored in legacy trusted.gpg keyring (/etc/apt/trusted.gpg), see the DEPRECATION section in apt-key(8) for details.
Minden működik, a qBittorrent is a legfrissebb.Mi a teendőm?
Megoldódott:
cd /etc/apt
sudo cp trusted.gpg trusted.gpg.dforrás: [link]
-
szotadi
tag
válasz
NeoPampalini #13527 üzenetére
-
szotadi
tag
Üdv!
500GB-os SSD-re szeretnék Linux Mint-et telepíteni, partíció felosztásában szeretnék segítséget kérni.
A cél egy nagy "adat" partíció , semmi extra program nem lesz telepítve.
(/ 60GB; maradék az "adat" felosztás jó lehet?)
-
szotadi
tag
üdv.
Firefox-ot szeretném lecserélni, chrome vagy chromium böngészőre. Melyiket érdemes telepíteni (szinkronizációt nem használok), hardveres gyorsítás működik már rendesen?
-
szotadi
tag
Üdv.
Valaki frissített már 20-ról 20.1-re?
(A letöltés része rohadt lassú volt, két gépen is) -
szotadi
tag
Köszönöm az infókat!
-
szotadi
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
4K TV-re váltottam, mostani VGA (HD Graphics 2500) csak FHD-ban tudja kezelni.
Nézegettem videokártyákat, AMD/Nvidia kártya ajánlott Linux Mint 20-hoz?A gép egy Dell 7010 i5 3gen. 8GB ram táp miatt külső tápos kártya nem jó!
RX550 vs. GT1030
-
szotadi
tag
Üdv!
19.3-ra érdemes még VLC-t telepíteni vagy a Celluloid mindenre elég?
Filmek, net rádió nálam okés, csak kérdem. -
szotadi
tag
válasz
CsengődiGeri #10920 üzenetére
GParted Live?
[link] -
szotadi
tag
Üdv.
HP 650g1 noti Mint Cinnamon 19.1 a képernyő FHD és nagyon kicsi minden, windows 7-en volt lehetőség a nagyítást 125%-ra állítani, van valami hasonló megoldás? -
szotadi
tag
üdv.
Acer laptop-ra szeretnék Linux Mint 19-et telepíteni uefi-ben (Celeron N2830 4GB RAM 120GB SSD).
Melyik asztali környezetet érdemes telepíteni és hogyan partícionáljam (/ ;/home ; uefi)???
BIOS-ban a secure boot-ot kikapcsoltam. -
szotadi
tag
Köszi az infokat, még annyi kérdésem lenne, hogy AMD Athlon 5350 (am1) procis 4GB ram konfigra melyik Mint-et érdemes kipróbálni (win7 lenne cserélve)?
-
szotadi
tag
válasz
King Unique #8813 üzenetére
értem,
windows-on a rufust használltam gondoltam hátha van mint-hez valami hasonló.még egyszer köszönöm!
-
szotadi
tag
válasz
King Unique #8811 üzenetére
köszönöm!
Csak kiváncsiság képpen a Mint gyári pendrive formázó/lemezkép-író is elég lehet?
-
szotadi
tag
üdv,
2db telepítő pendrive-ot kellene készítenem, sajnos linux-on nem tudom hogyan kellene!
-win7 ntfs
-win10 fat32 (UEFI)szeretném segítségeteket kérni.
SzotAdi
-
szotadi
tag
válasz
King Unique #7403 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
-
szotadi
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, adott több USB3-as külső eszköz (HDD, pendrive) linux és windows vegyes használatra mi lenne szerintetek az ideális fájlrendszer, USB3 sebesség fontos lenne?
-
szotadi
tag
válasz
Just_Reboot #6985 üzenetére
HP 2560p következő a helyzet:
-17.3 cinnamon működik nincs hiba
-18-18.1 cinnamon telepítés után újraindul fekete képernyő proci csak teker de semmi nem történik
-18-18.1 mate minden szuper, csak a wifi vacakol újraindítás után van kapcsolat csak a wifi hálózatokat nem mutatja? "sudo service networking restart" csak ideiglenes megoldás! -
szotadi
tag
Sziasztok,
Linux Mint 18 Mate telepítés után eddig minden rendben volt. Ma szerettem volna egy másik wifi hálózathoz csatlakozni, nem tudtam. Hálózat kezelő a panelen wifi hálózatokat nem mutatta, az otthon a wifi-vel működik de a többi hálózatot nem látom.
"sudo service network-manager restart" parancs után már működik, az első újraindításig.
Valaki járt már így?
Na ezt most találtam [link]
-
szotadi
tag
Sziasztok,
HP2560p (i5, 4GB, HD3000, 120GB SSD) laposra melyik mint verziót (Mate vagy Cinnamon, 17.3 vagy 18) érdemes telepíteni?
Illetve, hogyan érdemes particionálni az SSD-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest