- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #4296 üzenetére
Most már tökéletes az alábbi parancsot bepötyögve:
sudo apt-get install libreoffice-style-tango
libreoffice-gtk libreoffice-gtk3 -
Merula Alba
tag
Nem tudom pontosan itt mit kell nézni, de mindkettő parancsra azt írja ki többek között hogy "Engedély megtagadva.
Amikor másik felhasználó alatt akarok belépni akkor ugyanez a kép fogad.
Sajnos ez a hiba nekem kínai. Igazából sejtelmem sincs mi okozhat ilyet még Win alatt sem. -
lev258
veterán
válasz
Merula Alba #4297 üzenetére
Ha sikerült ott bejelentkezni, nézd meg, a df -i, df -h parancsok mit adnak (lehet sudo-t elé tenni). Nincs-e valahol túl nagy százalék.
A Mint nyitóképernyőjén tudsz másik munkamenetet/felületet választani (Cinnamon, xterm, ...)? Azzal előrébb tudsz jutni? -
lev258
veterán
válasz
Merula Alba #4293 üzenetére
Ctrl+Alt+F2 parancssoros felületen be tudsz jelentkezni?
-
Cyrin
addikt
válasz
King Unique #4292 üzenetére
ilyen nekem is volt, libreoffice-gtk csomagot telepítsd
-
Merula Alba
tag
Sziasztok.
Van problémám, nem is kevés.
Viszonylag új vagyok Linux téren.
Volt egy kisebb kitérőm Chakra Linux alatt nem is olyan régen, de az asszony nehezen barátkozott meg vele.Ez és egy kissebb-nagyobb hiba terelt vissza a Windows vágányra. Most visszatértem, a Linux Mint-re esett a választásom, lentebb kifejtem hogy miért (ti majd eldöntitek hogy jó döntés-e vagy sem). Cinnamon 17.2 van fent.
Jó 1 héten keresztül futott is nagyobb gondok nélkül.....
Most viszont nem is tudok bejelentkezni. Nem értem mi lehet a baj.... betölt rendesen stb... Amikor a bejelentkezésnél a jelszót beírom neki akkor egy-két másodpercig tölt aztán "A munkamenet indítása meghiúsult" üzenettel megszakad a folyamat. Nem tudom mi lehet a baj.
Tudunk ezzel kezdeni így valamit, esetleg több infó kellene?
A többi mérdésem majd ezután aktuális. :-) -
King Unique
titán
Üdv!
Mint 17.2 Cinnamon esetén hol lehet a LibreOffice megjelenézét állítgatni??
Hiába nézegetem a Beállítások ----> Személyre szabás / Megjelenés menüket, nem lehet mit kiválasztani, vagy átállítani...1. Korábban manuálisan tettem fel a legfrissebb LO verziót, annak olyan cool megjelenése van, mint Ubuntun.
2. Ha PPA-val rakom fel, akkor meg a 4.4.x verziót installálja és totál fapados kinézető, "Win2000 stílusú" menü, túl apró ikonok...
sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install libreoffice
sudo apt-get install libreoffice-l10n-hu
sudo apt-get install libreoffice-help-hu3. Ezen lírások alapján [link], [link] felrakható a 5.03 verzió PPA-val, de ugyanaz a full fapad megjelenés, mint a 2. esetben.
Azt tudom, hogy MInt alatt az LO alapból nem olyan dizájn terén, mint Ubuntun, de itt a kinézet esetemben akkor sem stimmel. Mert egy másik eszközön egy friss 17.2/ 17.3 Cinnamon telepítésnél sem olyan, mint nálam.
Tehát mit lehet ezzel kezdeni, visszaállítani az eredeti állapotot, netán Ubuntus verzióhoz hasonló megjelenést -
lev258
veterán
válasz
porthamt #4285 üzenetére
"legujabb Mesa-ra csereli aminek a neve Gallium"
Olvass utána mégegyszer. Nem mindegy, mi micsoda.
"Olvass a Galliumrol a Phoronixen."
Én is ezt javaslom.
growler: Köszi, de Mesa információkkal én is eléggé képben vagyok. Ahogy írtam, csak a Mint aktuális választása érdekelt. -
Padree.c2
tag
válasz
KAMI911 #4277 üzenetére
A végső megoldás már nálam is megvan, ssd a winchester helyére, dvd helyére adapterrel a jelenlegi háttértár. A kérdésem arra vonatkozott, hogy addig, ami jelenleg 2-3 hónap elérhető hasonló gyorsítás, mint a fent leírt wines opciók?
Ha nem, nincs ilyen jellegű megoldás, megértem, és nem keresem tovább. Csak eddig sem egyikre, sem másikra nem kaptam egyértelmű választ. -
lev258
veterán
válasz
KAMI911 #4278 üzenetére
Tudom, hogy lehet cserélni, nem probléma. Csak megnéztem a béta kiadási jegyzékét és ott az állt, hogy a kernel, xorg, Mesa frissült. De ezek szerint valami másra gondoltak, vagy elírták.
Mindössze kicsit zavar, hogy az Ubuntu LTS-sel ellentétben ők a Mesa, xorg résszel nem foglalkoznak. De ezt már kifejtettem. Na majd a 18-as. -
KAMI911
senior tag
Nem fog frissülni, mert a 17.x sorozatban az LTS alap változatlan. Fenyő leírta hogy lehet kicserélni, de ezzel nem induló X-et is el tudsz érni, és ha nem tudod hogyan javítsd meg, akkor nem éri meg vele szórakozni, majd fél év múlva jön a 18-as, abban már lesz új X, mesa verzió.
-
Padree.c2
tag
válasz
Degeczi #4273 üzenetére
Először is köszi a gyors választ. Laptop, és beépített olvasó, tapasztalataim szerint egy USB 2-nél jóval gyorsabb adatátvitelre képes. A kártya is egy gyors darab, csak a készülék, amibe lett véve nemrég le lett cserélve, az új tulajnak pedig nagyobb kártyája volt, így a 32 GB-osra nem volt szüksége.
Azt tudom én is, hogy az SSD lesz a végső megoldás, de addig is szeretnék valamennyi gyorsulást elérni. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Padree.c2 #4272 üzenetére
Erősen kérdéses, van-e értelme ezzel kínlódni... A kártyaolvasód valszeg USB 2-n csatlakozik, tehát 30 MB/s körüli kifúj, amit könnyen túlteljesít a legtöbb HDD (de maga az SD kártya is könnyen lehet, h ennek mondjuk csak a felére képes). Egyedül az apró file-ok random, nem szekvenciális elérése ahol némi előnyt jelenthet, ha az gyorsan megy a kártyádon (ami egyáltalán nem garantált)
Érdemes SSD-re félretenni, nem olyan drága manapság (pláne ha van mellette HDD is az adattárolásra, és főként csak a rendszer megy rá, mert akkor egy kisebb is elég), és az valóban hatalmas sebességnövekedést jelent, gyakorlatilag azonnal, mp-ek alatt beindul a rendszer.
-
Padree.c2
tag
válasz
KAMI911 #4271 üzenetére
Sziasztok!
Valaki csinált már olyat, hogy a Linux Mintes rendszerét SD kártyás módszerrel gyorsította.
Csak a windowsos alternatívát ismerem /eBooster xp-n és attól fölfelé ReadyBoost/.
Ehhez hasonlót szeretnék, csak nem pendrive-val, hanem SD kártyával. (Jelenleg nem állok úgy, hogy egy SSD-t belepakoljak a gépembe, viszont van egy 32GB-os SD-kártyám, ami jelenleg kihasználatlan, innen jött az ötlet.)
Ha van valakinek tippje, hogy hogyan lehetne ezt megoldani, kérem jelezze nekem.
Köszönöm előre is. -
Geripapa
aktív tag
válasz
KAMI911 #4268 üzenetére
Olvastam ha odaviszem a gépem akkor feltelepítitek nekem a Linux Mintet.
A gép amire kellene: HP Compaq dc7800
Plusz lenne hozzá egy zte mf190-es usb-s 3g stik.Sajna monitor billentyűzetet meg egeret nem tudok vinni, az lesz ott a helyszínen elérhető?
-
KAMI911
senior tag
Linux Mint találkozó:
https://linuxmint.hu/hir/2015/11/linux-mint-kozossegi-talalkozo-173-es-linux-installfestGyertek! Ha van kedvetek adjatok elő! Telepítsünk! Meg amit még szeretnétek!
-
-
kislaci
senior tag
Radeon Hd 7660D integrált
laci@lacipc ~ $ sudo apt-get install xserver-xorg
[sudo] password for laci:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
xserver-xorg már a legújabb verzió.
A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
libetpan15 libgldi3
Ezeket az „apt-get autoremove” paranccsal törölheti.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 33 nem frissített.
laci@lacipc ~ $ sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
laci@lacipc ~ $ ^C
laci@lacipc ~ $ -
lev258
veterán
válasz
kislaci #4259 üzenetére
Kikapcsol a gép? Annak aztán nem sok köze van a videókártya driveréhez. Vagy legalábbis én még nem hallottam ilyenről.
Egyébként a nyílt driver telepítésében/újrakonfigurálásában ez segíthet:
sudo apt-get install xserver-xorg (esetleg a reinstall kapcsoló szükséges lehet)
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
Továbbá hasznos lehet a sudo apt-get purge fglrx* parancs is. -
kislaci
senior tag
Sziasztok, olyan gondom lenne, hogy a xorg drivert át váltottam ati driverre, de a docky lagolt ezért visszaváltottam. Innentől kezdve jobb felső sarokban írta a mint, hogy a cinnamon hardweres gyorsítás nélkül fut. 2 percnél nem is kell több és kikapcsol magától a gép. Hogy tudnám visszaállítani?
-
tolvaj!
őstag
válasz
Lathronos #4256 üzenetére
És mi van, ha kettős szigetelésű a táp amit használ? Akkor teljesen mindegy, hogy földelt e az aljzat vagy sem.
Saelin
Az a brumm amit hallasz a hálózati 50/60 Hz. Általában ha gyengébb minőségű kondenzátorokat használnak, és vagy tápot akkor jelentkezik. Szoftveresen szokták szűrni és a windows viszonylag jobban kezeli. Asztali gépeknél is elő szokott fordulni a jelenség, ott egy külső, vagy pci kártya megoldja.
-
Lathronos
őstag
Földelve van a konnektor amibe a laptopod tápja csatlakozik? Ha nem akkor több mint valószínű, hogy azért zúg. A hangszórók membránja nem olyan érzékeny, azon azért nem hallani, legfeljebb maximális hangerőn.
Syl
Rajta vagyok a sleep témán, egyelőre nem találom, hogy oldották meg elementary-ban, de előbb utóbb rájövök.
-
saelin
veterán
Az mennyire normális linux alatt, hogy ha nem szól semmi hang a fülesben, akkor hallatszik egyfajta statikus zúgás? Win alatt is tapasztaltam már ilyet, de itt elég zavaró hangerőt üt meg... Lehet vele valamit kezdeni úgy, hogy ne kelljen nagyom belenyúlni a rendszerbe?
Hmm... Most vettem észre, hogy ha görgetek az egérrel, akkor is sistereg a hang. A hangszórókkal nincs ilyen gond.
Egy HP Elitebook 8560p-ről van szó.
-
Syl
nagyúr
válasz
Lathronos #4247 üzenetére
Amikor először jelentkezett ez az ébredős móka, rögtön a billentyűzetre gondoltam, mert már nagyon régi darab, néha beragadt rajta az alt, ctrl stb. Vettem újat és akkor is néha felébredt.
Utána az egeret átdugtam a másik USB lyukba, most USB3-ban van.
Az a legbosszantóbb, hogy nem mindig ébred fel így magától. 2-3 napig megy rendesen, aztán meg szívat.
Persze majd jönnek az okoskák, hogy rosszul tartomNe használjam a Sleep-et, mert a boot úgyis csak pár másodperc...
Azt is megfigyeltem, hogy ha egy ilyen sikertelen sleep után újraindítom a számítógépet, akkor tökönlövi a modem/routert.
Azt is újra kell indítani.
-
Lathronos
őstag
Na igen, Mint esetén sok minden máshogy működik mint Ubuntu-n.
Én azon próbáltam, és 1 óra tesztelés alatt egyik PC és laptop sem ébredt fel, bár igaz, hogy csak egy alkalommal próbáltam mindegyiken. A Mint mostanában nálam is művelt fura dolgokat, ezért is tértem vissza az Ubuntu-hoz. Amit elsőnek linkeltem acpi_wakeup-pal is próbáltad? Az a billentyűzetet is deaktiválja. Lehet, hogy az a probléma forrása. Ilyenkor csak a power gombbal lehet felébreszteni.
-
Lathronos
őstag
Szia!
A megoldás a sleep problémádra a következő:
Ezt a fájlt töltsd le előbb az asztalra, majd ezután terminálba írd be:
sudo cp /home/neved/Asztal/acpi_wakeup /etc/init.d/acpi_wakeup
Tedd futtathatóvá:
sudo chmod 755 /etc/init.d/acpi_wakeup
Aktiváld:
sudo update-rc.d acpi_wakeup defaults
Majd indítsd újra a PC-t/laptopot.
-
sonar
addikt
Hi,
A linux akadémiás előadásokat nem szokta vki rögziteni?
-
-
spammer
veterán
lspci talán segít beazonosítani. De ha nem, akkor húzd ki az egeret és akkor kiderül, ha újra listázod.
Nálam a vezeték nélküli egér (USB-s vevővel) az EHC1 volt.
Elrontani nem tudod, mert újraindításig tartja meg, de elvileg akkor is visszaállítja az értéket, ha újra beadod neki a parancsot, pl.:
sudo echo EHC1 > /proc/acpi/wakeup
-
-
lev258
veterán
válasz
Tommy1982 #4220 üzenetére
Remélem tudod, hogy mik a valós váltószámok merevlemezeknél. Linux alatt pedig sokszor GiB-et lát az ember, nem GB-t. Ha lenulláztad a vész esetére fenntartott helyet, akkor bizony annyi az az annyi. A samba beállítása külön dolog, annak alaposabban utána kell nézned.
-
Syl
nagyúr
válasz
Degeczi #4223 üzenetére
Ilyesmi nincs rákötve. Csak egy kikapcsolt USB3-as HDD dokkoló, két monitor, egy bill., egy egér és egy fejhallgató. A szokásos köröket már lefutottam, mint a BIOS frissítés meg a tápcsere.
(#4222) gery2123
Előbb-utóbb csere lesz, csak most nincs kedvem egy új rendszert belakni.
-
gery2123
őstag
Nagyon egyszerű a megoldás. Ne használj Mintet.
Mióta azt használsz, több gondod van mint egy sima ubuntun. Nekem a cinnamon hülyült meg állandóan.
Így lett Gnome (ami nekem jobban be is jön) vagy próbálj ki egy ubuntu + cinnamon. Hogy is hívják a fórumtársat aki csinált belőle egyet..... Hmm
.
Meg is van : Lathronos -
Syl
nagyúr
Kezd nagyon tele lenni a hócipőm a Minttel
A Sleep-be küldések 95%-ban pár másodperc után magától felébred a gép. (BIOS-ban minden ébresztő trigger kikapcsolva) Ha Win8-at altatom, nem ébred, vagyis a Mint a ludas. -
Tommy1982
tag
válasz
jimmy399 #4219 üzenetére
Megpróbáltam ez alapján megcsinálni a particionálást Gparted helyett, és most már több szabad hely van (reserved block törlés: tune2fs -m 0 /dev/sdb1), bár még mindig nem a teljes méret (14 GB-al kevesebb), marad így, már csak azt kell megoldanom, hogy Samba-n tudjam írni Windows-ról.
-
jimmy399
senior tag
válasz
Tommy1982 #4218 üzenetére
Lehetséges, hogy a root-nak van lefoglalva 5% alapértelmezetten a fájlrendszerből... Legalábbis telepítés közben állítható. DE ahogy látom ez csak 2%... Lehet a naplófájl foglal le ennyit, ezt is lehet telepítés után változtatni... Fura, nekem nincs ilyen gond, ext4, 4 db HDD LVM-el nincs ilyen gond.
-
Tommy1982
tag
válasz
jimmy399 #4217 üzenetére
Sajnos fog kelleni a finomhangolás, Samba megosztással nem lehet írni, viszont azt nem értem, hogy miért csak ennyi szabad hely van a full üres 1 terás vinyón, alapból 931 GB-ból csak 916 GB-ra formázta a gparted, és még ebből is kevesebbet lát a Windows Samba-n keresztül
-
Dhampir
félisten
válasz
Tomi_Sci #4212 üzenetére
Lehet, hogy kikapok emiatt, de ehelyett Ubuntu Mate?
Persze csak akkor, ha nincs jobb ötlet.
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
Mint 17.2 Mate felületen hogy tudom beállítani, hogy mate-panel legyen és ne mint-panel? Szeretnék egy gnome2-es gnome-panel kinézetű Mate-t de ez így konkrétan egy Cinnamon klón. Keresgéltem, kevés sikerrel
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Dhampir #4189 üzenetére
Egy pár éves HP ProBook 4530-on én is csak bő egy hónapig tudtam Mint 17.2-t használni, annyira idegesített, hogy amint külső monitort dugtam rá, a laptop beépített kijelzőjén nem volt többé vsync, ami borzasztóan zavaró, fejfájdító scrollozásnál.
Érdekes, mint kefélhettek el a Mint X-ében, mert Ubuntu-ból már a 13.10 sem produkált ilyet, és azóta egyik újabb kiadása sem, így most a 15.10 is szépen megy ugyanezen a vason.
-
válasz
ubyegon2 #4188 üzenetére
Mindenkinek kösz a tanácsot.
Én sem szoktam "vándorolni". A 10.xx óta Ubuntut használok, azaz összesen 2 verziót. Előtte Mandriva volt. Tőlem lehet a következő 6 évben Mint, csak maradjon meg a támogatása. Az fontos, mert eddig még mindegyikben kellett, évente valamit mókolni.
Nem játszom, az asztali effekteket letiltom, stb. A grafikus teljesítmény nem izgat, csak stabil legyen.
Akkor várom a jövő májust!
-
válasz
Dhampir #4206 üzenetére
Most valóban nincs mit! Fenyő szakit illeti köszönet, de ha ezzel is segítettem, az már jó.
Gondolkodnom kellett egy darabig, milyen 18-asról írsz, de csak leesett. Kicsit/nagyon dekoncentrált vagyok mostanában, bonyolultabb kérdések megválaszolására mostanában nem is vállalkozom.
-
Dhampir
félisten
válasz
qwertly #4204 üzenetére
Nem tudom hirtelenjében, hogy a Mintben alapból milyen állapotjelző található, de sima Ubuntu alatt a System Load Indicator és a Htop programokat használom (előbbi jól láthatóan beépül az Unity menüben).
Ebben a többiek tanácsa jobb lesz.
(#4208) ubyegon2
A 18-as még számomra is csak misztikum.
-
qwertly
addikt
válasz
Dhampir #4203 üzenetére
Szia!
Köszi a választ,próbáltam én is a windows 7 skin ráhúzni de függőségi és keret hibákra hivatkozna nem települt teljesen csak az ablak keret változott át.De én igazából nem is zavar alapból a kinézete csak a kikapcsoló és a start menü és a kuka ikonjai zavarnak.Úgy-hogy csak célirányosan skineznék ha megoltható felhasználó barát módonÉs mint írtam a gép sem egy mai darab ezért nem is akarom túlterhelni.
Más: van valami program ami mutatja proci memória hálózat állapotát? -
Dhampir
félisten
válasz
qwertly #4202 üzenetére
Nézd meg, hogy elérhető-e rá Windows 7 téma. Régebben az XFCE kinézetét szinte teljesen át lehetett varázsolni Windows-szerűvé, de a mostani Xfce Start menüje kicsit talán hajaz a Windowsra, vagy ott van még a Cinnamon.
Talán a PDF Editor jó lehet.
A PlayOnLinux az Office 2010-ig képes telepíteni az eredeti Windows Office-t, akkor nem kellene szenvedni a Libre Office alatti Windowsos fájlszerkesztésekkel.
CD-DVD katalogizálásra nem tudok javaslatot, mert nem vagyok benne járatos, de a többiek biztosan segítenek.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Mini mate próbálgatom egy régi 10 éves notin a libreoffice lecseréltem és tettem rá a 5.02 jól is működi ls elégettet vagyok a külsejével is.De ami zavar nem lehetne valahogy lecserélni a start menüt egy olyan windows7 szerűre?Az ikonok legyen legyenek nagyobbak és egy kicsit szebbek,főként a kikapcsoló ikonok amik zavarnak.Más:milyen programot javasoltok pdf szerkesztésre,cd-dvd katalogizálásra ami jó ha hdd is tudná kezelni és multiplatformos lenne.Akkor az offfice 2007 fájlokat ami wort,exel és powerponit lenne miképpen kellene menteni,hogy a libreoffice is tudja nyitni ill szerkeszteni.És kuka ikon szeretném csinosabbá tenni lehetne valamilyen ikon csomagot tenni rá?ami csak a kukát csinosítaná meg? -
KAMI911
senior tag
Kicsit elmentek a stabilitás irányába, ami szerintem nem baj, ha meg bütykölni akarsz, ki tudsz próbálni új kernelt és új X-et is:
ii linux-image-generic-lts-vivid 3.19.0.31.18 amd64 Generic Linux kernel image
ii xserver-xorg-core-lts-utopic 2:1.16.0-1ubuntu1.2~trusty2 amd64 Xorg X server - core server
ii mesa-vdpau-drivers-lts-utopic:amd64 10.3.2-0ubuntu1~trusty2 amd64 Mesa VDPAU video acceleration driversSzóval lehet játszani, aki akar, de nem minig egyértelmű, hogyan lesz stabil a rendszered. Szerintem jó ez az új elgondolás, LTS-re építeni, aki akar az meg úgyis bütykölhet - az Ubuntunak hála
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged