- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
válasz
devil-k #4598 üzenetére
PulseAudio-t használsz? Mert ott nem is fog menni a TrueHD vagy a DTS-MA.
http://kodi.wiki/view/PulseAudio
Note: PulseAudio does not currently allow TrueHD or DTS-MA passthrough, this is a PulseAudio limitation and not a limitation of the Kodi implementation.
-
King Unique
titán
Üdv!
Van egy idegesítő problémám a Cinnamon változattal: a laptop fényerőt már lehet állítani 17.2 óta az Fn billentyűkkel, de a beállított értéket nem jegyzi meg és minden restart után max fényerőt tol a képembe...
korábban működött ez a 2 beállítás [link], [link] és megjegyezte. Viszont frissen telepített 17.3 Cinnamon alatt hiába állítom be, indítom újra / kapcsolom be és ki stb., nem akarja az igazat...a 17.3 Mate alatt meg simán működött, sőt ha jól emlékszem nem is kellett hozzá ezeket se piszkálnom. Ubuntu 14.04.3 és 15.10 alatt is ok.
Valami ötlet -
lev258
veterán
válasz
hódmaci #4587 üzenetére
Nálam sem jelenik meg. Könnyen lehet, hogy a Linuxos flash régi neki. Chrome-mal próbáltad?
devil-k: Pontosan milyen videókártya? Ha fizikailag két hangszóród van, akkor az már sokat visszavehet az élményből. VLC-vel próbálod? Hangbeállításoknál körülnéztél? Fényerőt próbáltad visszavenni? -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Valaki segítene?
Firefoxal valamiért nem fut rendesen nálam ez.
Valamit telepítenem kell még hogy fusson szépen?Nem látom a válasz lehetőségeket.
Vagy a hiba nem az én készülékemben van?
Linux mint 17.3 cinnamon -
Sonja
nagyúr
válasz
Richter36 #4584 üzenetére
Akkor közzéteszem itt a torrent file-t!
-
-
Geripapa
aktív tag
CSak nekem ilyen lassú ennek a remasternek a letöltése?
15-16 órát ír ki. Van már gyorsabb alternatíva?
-
lev258
veterán
válasz
devil-k #4574 üzenetére
Mielőtt pánikba esnél, kiegészíteném az előbbieket. Valóban nincs az Intel által készített grafikus felület mindenféle hangolásokra, viszont van erre lehetőség Terminálon keresztül, nem is kevés. Csak utána kell olvasni. Maga az Intel driver elég jó Linuxon, és nem túlzás azt mondani, hogy kevesebb benne a bug is.
-
utas666
tag
Sziasztok, TP-LINK TL-WN422G v2 -höz keresnék drivert, Linux Mint 17.2 Cinnamon alá:
http://www.tp-link.pt/download/TL-WN422G.html#DriverAz a probléma, hogy habár az USB-n felismeri és meg is jelenik a wifi résznél 2, azaz !KÉT! új ezköz, az egyik atheros, a másik realtek néven és ki-be lehet őket kapcsolgatni (semmi nem történik csak a csuszka átvált), de magát a 3. wifi-s gombot már nem lehet átkapcsolni, egyből vissza ugrik a kapcsoló. Megnézve a hálozatos bállításokat pedig üres marad a lista, ahol 10-es nagyságrendben kéne sorlnia a házban elérhető SSID-ket. Windows alatt rendben működött már.
-
petipetya
nagyúr
válasz
devil-k #4567 üzenetére
A Cinnamon alatt nincsenek ilyen lehetőségek. Kb. úgy kell elképzelni a különbséget a Winhez képest, mintha Touchwizről váltanál át stock Androidra. Mivel én ez utóbbi híve vagyok, így a gépen is jobban bejön az egyszerűbb és ezáltal nagyszerűbb felület.
De ha már végigtúrtam az összes beállítást az előbb, akkor átraktam a vezérlőgombokat az ablakok baloldalára.
-
Bohus
aktív tag
Minek kell neked ilyen feature?! A Mint felhasználók túlnyomó része épp azért lett mentás, mert nem jött be neki az Unity.
De hogy ne hagyjalak cserben: KDE Unity like desktop -
Bohus
aktív tag
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
Meglehet oldani a Mint-ben, hogy a menü sor olyan legyen mint az Unity-n.
Tehát ha megnyitok egy programot, akkor a menüje ne az ablakban legyen, hanem mindig a legfelső sorban.
(nem tudom mi a neve ennek a future-nek. -
devil-k
nagyúr
Skacok.
Hogy tudom rávenni a Kodit (Linux Mint alól), hogy magyar nyelvet jelenítse még és a többi skin-t?Más kérdés:
Intel driver finomhangolásra van lehetőség, mint a Windowsban? -
Bohus
aktív tag
-
Sonja
nagyúr
válasz
afi0903 #4557 üzenetére
Én az FF Multi Converter programot használom erre a célra (is). Vannak előre beállított Preset-ek, amiben megtalálhatóak az Androidos telefonok is. Több programot is kipróbáltam (köztük a handbreak-et is), míg végül ennél maradtam. Szvsz egyszerű használni is.
-
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
Linux Mint KDE felületen milyen programmal tudnék filmeket konvertálni, hogy androidos telefonom lejátssza? -
-
Vidual001
tag
Sziasztok!
Nem rég jelent meg a Mint 17.3-as verziója, és arra gondoltam, hogy lecserélem a 17.1-es verziót az újabbra.
Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban.Lehet teljes újratelepítés nélkül verziót cserélni (mintha csak egy frissítés lenne)? Ha igen, hogyan?
Ha lehet frissíteni, a programok (pl a wi-fi vezérlője) is frissítést igényelnek?
Mennyire hardverogámyes a 17.3 a 17.1-hez képest? 1.5GB (667MHz) Rammal eldöcög?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
Lathronos
őstag
Na igen, meg is feledkeztem a PPA-król. Még nem ébredtem fel teljesen, ideje innom egy kávét. Mindjárt le is tiltom. Nem is értem minek vannak PPA-k, ha többségük 1 hónapig sem aktív. Aztán a felhasználó később szerezze be az onnan telepített dolgait máshonnan, már ha van erre mód.
Más: a mint/ubuntu tárolóból telepített Firefox 43.0 másnál is összeomlik lépten-nyomon? Érdekes módon a Mozilláról letöltött viszont atom stabil.
-
Lathronos
őstag
Másnál is van gond az indexfájlokkal, vagy csak nálam? Hiába módosítom a csomagtároló szervereket, mindenhol ez fogad:
Kezd nagyon elegem lenni a 17.3-ból, mindig van valami problémája. Mindjárt visszatelepítem az alap 17-est.
-
Geripapa
aktív tag
-
spammer
veterán
Nekem megvan ez a könyv, alapozásnak nem rossz, de nem árt figyelembe venni, hogy ez 2005-ös kiadás, jó néhány dolog eléggé elavult / érvénytelen már, főleg az ezeréves GUI-s illusztrációk. Én nem sok értelmét látom megvásárolni, mikor tele a net jobbnál jobb dokumentációkkal.
-
oncsi
őstag
Köszi. KB ilyesmi kell. Ajándékba vettünk egy gépet, és Kap rá egy Mint-et.
Syl
Értem én, de akinek lesz, még nem látott Linux-ot. Jó lenne valami kifejezetten célirányos Mint-es könyv. Nem valószínű, hogy a közeljövőben terminállal fog bajlódni, de hátha. Nejem sem tudja mi az a terminál, de ettől még használja a gépet.
Addig volt csak ellenérzése a Linux-al szemben, amíg el nem mondtam neki, hogy már pár éve a telefonján is az van.
-
oncsi
őstag
Köszi mindenkinek.
Hiányosan fogalmaztam. (úgy látszik mostanában nem divat)Tehát még egyszer.
"Van olyan könyv* amiben a Mint (ubi) terminál parancsi vannak magyarul pontosan leírva? És az összes kapcsolóik magyarázattal."
*Könyv. tehát az amit papírra nyomtatnak, és lehet ajándéknak adni.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Evolution 3.10.4 van fönt alapból.
Ha jól látom van frissebb verzió is.3.18
Hogyan tudom frissíteni?
Cinnamon 17.3 -
Dhampir
félisten
-
oncsi
őstag
Van olyan könyv amiben a Mint (ubi) terminál parancsi vannak magyarul pontosan leírva? És az összes kapcsolóik magyarázattal.
-
Diggity_
csendes tag
Sziasztok!
Linux Mint 17.2-re szeretnék Vmware playert telepíteni. Le is töltöttem a linuxos verziót, azonban nem tudom elindítani a telepítést a következő hiba miatt: "A gedit nem volt képes megállapítani a karakterkódolást. Ellenőrizze, hogy nem egy bináris fájlt próbál megnyitni."
Valaki tudna segíteni, hogyan tudnám telepíteni a Vmware playert -
Bohus
aktív tag
Azonos mappába úgy tudnak dolgozni, ha van egy közös partíció amit mindkét rendszer lát. Ez jellemzően NTFS a Windows korlátai miatt. (Vagy a Windows rendszermappa a közös, de ezt én hanyagolnám.) Sokáig mindkét rendszer alatt qBittorrentet használtam és minden rendben volt.
Ha az egyik rendszeren indított torrentet elindítottam a másik rendszeren is - ügyelve arra, hogy ugyanazt a célmappát jelöljem ki -, akkor töltött mindkettő. Ha egy session alatt lejött egy nagyobb anyag, a seed miatt akkor is elindítottam a torrentet másik rendszeren. Ilyenkor nincs újbóli letöltés, a kliens látja, hogy furcsamód ott már épp az található, amit neki le kellene töltenie, így csak egy ellenőrzésre korlátozódik a művelet, majd átvált seed módba.
Jelenleg ebben a felállásbam Win alatt qBittorrent, Mint KDE alatt KTorrent fut gond nélkül. -
oncsi
őstag
Szeretnék a Mint alatt Torrentet futtatni. De úgy, hogy a Win7 lenne a fő Torrent gép. (egy gépen belül, van egy dual boot-os rendszer)
elképzelhető, hogy wine-vel ez megoldható? vagy Virtuális gépen ? Esetleg más ötlet? A Linux alá eddig hiába telepítettem Torrent klienst, mindig gond volt a szinkronban járatásukkal (azonos mappákba kell dolgozniuk.)
Köszönök minden tanácsot. -
jani04
aktív tag
Sziasztok.
Linux mint cinnamon 17.3 van a laptopomon.Két napja eltűnt a rendszerfrissítő ikon a panelről így nem látom ha van frissítés.Vissza lehet ezt hozni valahogy?
Másik kérdésem,hogy próbából ráraktam ezt a rendszert az adatlapomon lévő gépre de bármit próbáltam nem tudtam működésre bírni a hangkártyát.Eleinte a lan sem akart menni de azt sikerült megoldani.
Nem tudom merjek e tovább próbálkozni vele vagy maradjon rajta a win a linuxot meg felejtsem el azon a gépen? -
válasz
Lathronos #4513 üzenetére
Azon kívül, hogy nem változtathatunk a topik nevén, most komolyan, ha a Linux Mint érdekel, mint disztró és ott egy topik, amit megtalálsz ezzel a névvel és látod, hogy Összefoglaló van az elején... mégis mire gondolna a leendő felhasználó, mik vannak oda leírva? Én már csak természetes kíváncsiságból is rákattintanék.
Windows 10 csak egy példa, mi a manóról szól ennek az Összefoglalója, mondanám magamban, ha ez az oprendszer hirtelen érdekelni kezdene!?
Kár cifrázni itt a topik nevét, a Linux abszolút kezdőknek topik Összefoglalót se olvassák el sokan meg aztán maga az Összefoglaló kifejezés már önmagában is kifejez valami, de legalábbis sejteti, miről lehet szó.
+ amit oncsi ft ír, az is igaz.
(#4512) devil-k
-
devil-k
nagyúr
-
Lathronos
őstag
válasz
devil-k #4502 üzenetére
Úgy tudom, a KODI-ban ezek benne vannak. Egyéb iránt a felesleges csomagokat tudod törölni synapticból utólag is, csak arra figyelj, hogy ne legyen a DE szerves része, különben rántja magával azt is. Pl. Cinnamon esetén a Nemo fájlkezelő egy példa erre. De szerencsére úgyis jelzi ilyenkor, hogy mely csomagoktól kíván megszabadulni ha valaminek a függősége az adott szoftver amit el akarsz távolítani.
-
growler
őstag
válasz
devil-k #4499 üzenetére
Ez az egész, az audio rendszered átviteli hibáinak (biztos lehetsz benne, hogy vannak ilyenek !)
a mérséklésére alkalmas. (ha ezen keresztül hallgatod az audio fájlokat.)
Kérdés az, hogy neked mi a megfelelő hangkép.
A legegyszerűbb, ha telepíted , kipróbálod... és eldöntöd hogy megfelel-e neked.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Raspberry Pi
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Brave
- Autós topik
- Túra és kirándulás topic
- Medence topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- MSI CYBORG 15 A13V
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest