- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Geripapa #3810 üzenetére
Szia,
Hasonlóba futottam bele én is, mint a 3809-es második kérdése, Neked meg lett a válasz, azért nem kértél választ? Ha igen megírnád, mi lett a megoldás?
Kérdésed ( és már az enyém is )
"Transmission NAS-on fut, akkor Linuxra mit kell telepíteni, melyik a remote GUI?"(nekem külső programot ajánlottak, de óvatosság, egyszerűség miatt szívesebben telepítenék szoftverkezelőből, ha lehet)
-
Bohus
aktív tag
válasz
Geripapa #6347 üzenetére
Készíts a conky-hoz szükséges kiegészítő fájloknak egy mappát a home könyvtáradban (ha még nincs). Ha ez pl. ~/home/neved/conky lett, akkor adj rá a többieknek jogosultságot a belépéshez és egyéb matatáshoz:
chmod go-rwx ~/home/neved/conky
Elvileg ennyi, ha mégsem, akkor menj át a conky topicba és folytatjuk. -
Lathronos
őstag
válasz
Geripapa #4485 üzenetére
Hát én úgy oldottam meg, hogy az oldalsávból töröltem a hibás elérésű mappákat. Jobb egérgombbal kattintunk az oldalsávon a hibás elérési útvonalú mappára, majd törlés. Így nálam maradt csak a Saját mappa, arra kattintva meg elérem a Dokumentumok, Képek, Letöltések, Videók, Zenék mappáimat. Mint látszik, 2-3 indítás után automatikusan visszapakolja az oldalsávra a helyes elérési útvonallal ezen mappákat.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Geripapa #4156 üzenetére
Megoldás :
Már sokadszorra, itt is az install fájl átírása hozta meg a megoldást.Nem tudom mi lehet az oka ,de a script elején megadott útvonalakat a rendszer nem ismeri fel. Pl:
SYS_PATH= /opt
INSTALL_PATH= /opt/Join_Air/
RUN_EVINCE=$SYS_PATH/$FILE_NAME/Data/launchFirefox.sh
UPDATE_FILE=/opt/Join_Air/update
APLAY=$SYS_PATH/$FILE_NAME/Data/aplay.sh
Ezeket manuálisan át kellett Írni végig és lás csodát, hiba nélkül telepítette a win szoftvert ! -
inf3rno
nagyúr
válasz
Geripapa #3954 üzenetére
Ahogy mások is írták, a PDF -> HTML konverzió zűrös. Nem vagyok benne biztos, hogy más oprendszereken támogatja a LibreOffice, nem a PDF szerkesztés a fő profilja. Foxit-nak van PDF editora, azt hiszem fizetős, és van 30 napos kipróbálás. Személy szerint még nem használtam soha, de ha van olyan szintű, mint az olvasójuk, akkor nem lesz vele gond. Itt van valami kis leírás, hogy hogyan működik a dolog [link]. Vannak online PDF converterek is, én pl EPUB -> PDF-et szoktam használni, mert nincs normális EPUB olvasóm, egyiknél sem működik rendesen a könyvjelzőzés, meg szeretem látni, hogy hányadik oldalon tartok. Na nekem az online változatok ezekből egyáltalán nem jöttek be, Callibre, ami segített. Szóval nem tudom ajánlani őket a PDF -> HTML konverziónál sem. Callibre-t is megpróbálhatod, elvileg az is tud ilyesmit. [link]
szerk:
Hmm kipróbáltam, tényleg tud HTML-t exportálni LibreOffice Win7 alól. Érdemes lenne jelentened a hibát a LibreOffice fejlesztőinek, valszeg ők rontottak el valamit, és azért nem működik a dolog Linux alól. -
válasz
Geripapa #3871 üzenetére
Ha a terminalos eleres eleg, akkor feldobsz ra egy openssh servert es elered. Azon keresztul lehet frissiteni, programokat feltenni, eltavolitani.
Eltavolitani ugyan el lehet a nem hasznalt programokat, de ha atlaguser szempontbol nezem, akkor felesleges, a rendszer nem lesz sem gyorsabb, sem jelentos tarhelyet nem nyersz vele. Mindazonaltal a pythont veletlenul se tavolitsd el, a fel rendszert abban irtak. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Geripapa #3800 üzenetére
Levelezésre Thunderbird van: [link]. Outlook-ból lehet exportálni, és áttenni thunderbird-re. Egy kicsit macerás, de azért megoldható (kb 1 éve csináltam faternak). A felület TB-n más, inkább a böngészőkére hasonlít, meg kell szokni.
szerk:
Úgy rémlik az a trükkje, hogy a TB tud importálni az OL-ból, szóval a régi oprendszeren fel kell telepíteni a TB-t, beimportálni OL-ból, aztán exportálni fájlba, és utána Linux alól TB-ből importálni fájlból. Nem tudom, hogy máshogy is megy e, gyorsan felejtek olyan dolgokat, amiket nem tartok fontosnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged