Új hozzászólás Aktív témák

• pigster

senior tag

Sziasztok!

Néhány évente megpróbálkozom a Linuxszal, de eddig még nem hagyta egyik sem, hogy megszeressem.
    A nemrégiben itt a PH.n megjelent Mintes cikk hatására pár napja feltettem egy vadi új gépre (HTPC / NAS) a Mintet, és ez már tényleg meggyőző. Egyik ámulatból a másikba esek, hogy milyen flottul mennek a dolgok. Most is arról írok. Persze vannak korlátai (játékok, office alkalmazások), de egy átlagos felhasználónak tökéletes otthoni oprendszer. Sikerült a Sambát nagyjából beállítani meg Webmint és a transmission-t is transmission remote-tal ugyanezen a gépen + egy windowsos gépen. Szuperul működik.
    Sok tervem van még vele (XBMC vagy PLEX szerver és kliens, meg talán egy Calibre szerver, bár ez utóbbi kicsit túlzásnak tűnik).
    Egyelőre szeretném megoldani a szgép időzített lekapcsolását kulturált módon. Annyira nem ástam bele még magamat a témába, de valószínű cron segítségével megoldható lenne. Találtam viszont egy GUI programot a qshutdown-t. Érdekelne, mi a véleményetek róla, van-e esetleg másik hasonló szoftver. A kulturált leállításon azt értem, hogy az esetleg nyitva levő böngészőt, videólejátszót és egyéb programablakokat is normálisan szeretném kilőni, hogy a legközelebbi indításkor ne legyen esetlegesen hibaüzenet. Van erre valamilyen megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés