Hirdetés
- Personal notes '12
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na erre kíváncsi leszek... [link]
-
Vladi
nagyúr
válasz
Aweriot
üzenetére
Mert nekem megfelel. Egyszerű. A pc és az os az én szememben egy eszköz. Legyen használható. Nagyon is praktikus vagyok ebben a kérdésben. Anno 2006-ban - tehát majdnem 20 éve - a kde és a gnome2 volt a választék. Választottam. Azóta ezt használom. Hajlandó vagyok életem végéig használni.
-
Valaki úgy gondolta, jó ötlet forkolni a KDE 1-et, és meg is tette MiDesktop néven: https://www.reddit.com/r/linux/comments/1q17svp/midesktop_kde1_fork_development_preview_release/
-
F34R
nagyúr
Hmmm most lattam eppen redditen. es magyar a postolo

[Fluxbox] Nord rice running on a Pentium II beast of a laptop from 1999
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Távoli izét nemtom. Win10 óta a helyi hálózati kapcsolatom is megszakadt a gépeim közt. MS paranoia, éppen hozzám fog betörni egy profi hekker, hogy a bankszámlámról leemeljen 1millió dollárt
, hú de jó lenne, ha annyi lenne rajta
, kivenném, és kitömném vele a párnámat, úgy már online, nem tudnák leemelni.Linux is fut éppen a hobbigépen, közben a használóson a Win11 is, na ezek között lehetséges a helyi hálózati kapcsolat akárhogy is
, eddig csak külső SSD segítségével tudtam átpakolgatni az adatokat.Régen ment, Win8.1 alatt, minden gépem kapcsolatban volt.
-
zoltanz
nagyúr
Microsoft "hátulró mellbe" szereti a Surface Laptop Se (2022) -re nem telepíthető csak a Windows 11 Se 24H2 (amit a megjelenéskor kiadtak)

1. Hardveres korlátozások (Driverek)
A Surface Laptop SE hardvere (processzor, alaplap, Wi-Fi modul) rendkívül specifikus. A Microsoft a Surface Recovery Image-eket kifejezetten a Windows 11 SE-hez optimalizálja. Ha egy sima Windows 11 Pro vagy Home verziót próbálnál telepíteni, nagy eséllyel:Nem találnál megfelelő illesztőprogramokat (drivereket).
Az érintőpad vagy a Wi-Fi nem működne a telepítés után.
2. Zárt firmware (UEFI)
Ezeket az eszközöket "felhő-központú" gépeknek szánják. A BIOS/UEFI beállításai gyakran korlátozottak, hogy megakadályozzák az operációs rendszer cseréjét. Ez egy biztonsági funkció az iskolák számára, hogy a diákok ne tudják letörölni az oktatási rendszert. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Pixelhiba nincs, valami szellemesedés van, de tesóm szerint azt én nem fogom észrevenni. Őt is csak néha zavarta valamelyik színnél, én viszont nem fogok egy elkészült rendert végigpásztázni. Nála is használható volt ettől, szerintem kifogás volt ez, hogy cserélhesse 32"-ra!
Én meg így jártam! 
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Gondolhattam volna, de ennyi idő kellett, mire leesett, miről beszélsz!
(ha már két öreg viccelődik, legalább az egyik tutira lassú reagálású) 
No de a monitor is öreg, mégis egész jó lesz az nekem! Igaz 3D rendereléshez nyilván jó felbontású monitor kellett 8 éve is.
-
zoltanz
nagyúr
Jók ezek a belépő szintű professzonális kisvallalati wifi routerek, mindent naplózik, szülői felügyelet stb
Pl már réginek számító UniFi UAP-AC-Lite5-10 év még a klienseken bejelentkezetteknél böngészéskor a jeljszavaik is naplózva lesznek.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Ja, ritka, bár előfordul azért. Nekem a szekrény tetején van egy desktop, bár tegnap jött egy öreg BenQ BL2711U monitor hozzá, lassan érdemes lesz átszerelnem bele a félgépet, ami 64gigás szintén nem nyuggergép lenne. Már csak helyet kéne neki találnom, meg egy széket, mert a régebbi gépezős forgószékemet Ördinyuszi rég lenyúlta magának.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aztán jöhetnek is a régi lőtézős gamék újra! Mondjuk most jobban örülnék, ha a 4k kijelzős Dell Precision 5530-at tudnám életrekelteni....
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Az Intenso a kisebbik RyZenemben van, XP volt rajta, de mivel a GTX770 ki lesz cserélve RTX- re, így az XP megszűnik rajta, ezért felülírtam Win11- el. RTX- hez már nincs XP driver.
Az X299 hobbigép is picit más, mint amit leírtál :
X299 Taichi XE
Intel i9 7900X
G Skill 64GB RAM helyett Patriot 4x16GB/4000MHz
Apacer és SPCC SSD- k (bár ezek is széklábalátétnek minősülnek)
WD és Toshiba vinyók, utóbbiról is kiderült hogy CMR, elsőre rossz adatlapot néztem.Relatíve nem olcsó konfig, a kettő régebbi HDD mellett olcsó SSD- k mentek bele, sztem bírják sokáig, ha rosál valamelyik, majd lesz bele no-széklábalátét szint.
-
Sajna a piac helyzete úgy hozta, hogy rákényszerültek a honi webshopok is a szutyok minőség árusítására, mert ezt viszik a népek. De azért gondolom el tudod képzelni, mennyibe kerül ezeknek a semiconductor profilú cégeknek a fejlesztés egy évben, ami az összeszerelő üzemeknek nulla forint. Tényleg meglepő, ha ez az árban is megjelenik?
Sokakat az zavar ezekben a noname eszközökben, hogy zsákbamacska, egyszerűen nem lehet tudni, mi van bennük.
DarthSun kolléga esete nekem azért okozott fájdalmat, mert olyan hardverkörnyezetben nem tudtam elképzelni egy Intenso meg A400-as SSD-t!
X299 Taichi
Intel i9 790x
G Skill 64GB RAM
Intenso SSD
Miért nem J&A RAM például? Vagy RAMMAX? Miért GSkill?
Semmi közöm hozzá, csak megrökönyödtem kissé...
Persze értem én, az intenso portugál nyelven azt is jelenti, hogy erős, így széklábalátétnek kifejezetten jó lesz, ha bekrepál.
-
cigam
titán
válasz
lionhearted
üzenetére
Ha az általatok is ajánlott brand terméke elromlik, az pech. Ha a no name megy tönkre, az igazolás arra, hogy mennyire rosszak. Ez nem kettős mérce?
Plusz az ember hajlamos a saját tapasztalásaiból kiindulni, nagyobb mértékben számít a saját véleménye. Ha elromlik, hát elromlik. Egyik sem örökmozgó. Erre találták ki a rendszeres mentést.
Természetes, hogy a no name-ből több hullik el, mint egy brand termékből, de ez mindenhol így van. Plusz ha bővíteni kell, vagy elromlik, ma már 2x is megnézi az ember hogy mennyiért vesz bele alkatrészt. Pl. én sem engedhetem meg magamnak, hogy újat vegyek. Melyik ujjamat harapjam meg? Olcsó, de garanciális no name, bizonytalan előéletű brand, vagy új brand? Egyáltalán nem fekete fehér a kérdés. -
cigam
titán
válasz
ubyegon2
üzenetére
hirtelen minden nagykerből is kipucolták, ahol egyáltalán bepróbálkoztak vele.
Évekkel korábbi modellekre, infókra alapozod a jelenlegi kínálat minőségét? Ehhez képest jelenleg is elég sokan árulják(meg a többi no name-t is). pl. mysoft, oázis, pcx, ipon, ...
Nem lehet, hogy azért drágák , mert elég sok profit van mögöttünk? Mondjuk olyan 20-30%
Ezzel nem azt mondom, hogy mennyire jó az Intenso, de nem is olyan borzalmas ahogyan köpköditek.. No és persze olcsóbb innen onnan összelegózni az alkatrészeket mint kifejleszteni őket( és kisebb nyereséggel dolgozni).
-
Ennek általában az az oka, hogy az ilyen posztok megerősitik azt, hogy a jelzett termékek egyenértékűek minden tekintetben, csak féláron. Mocskos multik, és társai.
Én csakis ennek ellensúlyozására kérdeztem bele. Ne tegye senki a fél életét egyetlen SSD-re se, de ez a tapasztalat, hogy így megy, vagy még így se pl. SD kártyára.Volt egy méltán népszerűtlen adata ssd-m, saját programja szerint 10% a TBW-nek rá volt írva, 100% volt a health így is. Komolytalan mit írnak ezek magukról. Összeomlott rajta az ext4, de a hosszú smart teszt simán futott. Lehet NTFS re volt optimalizált.
Én is tudtam mire használtam, aprítani.A cégnél főleg Samsung van, DC szériák, és nyilván volt ami elpukkant. Nincs ebből baj, mert az üzletmenet része.
-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Hát ugye pont ez a baj, hogy a sensitive adatok rajta maradnak, így senki nem szívesen küldi el sehová sem. Ki tudja hány kézen megy keresztül, mire megsemmisítik... Eddig még egyetlen HDD-m halt ki, de azt táphiba nyírta ki, már nem is merem mondani, hogy a jóval drágább, megbízhatónak ismert WD Black 1003FZEX az túlélte az esetet. Gondolom az is a hype miatt.

-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Nem kapható már consumer SK Hynix NVMe, talán Amazonon van Platinum P41, esetleg a P51. Az év első felében leálltak a consumer gyártással, épülnek az új gyárak, USA-ban is, mivel ők a fő partnerek az Nvidia AI fejlesztésében. Lesz új néven consumer SSD gyártásuk is, de az se jön egy ideig Európába.
Max a Solidigm P41 Plusz lenne kb ugyanaz, de szerintem azt se forgalmazzák itthon.
Amúgy jellegénél fogva épp az SSD az, amit legtöbben nem is akarnának gariztatni.

-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nézem is...nálam nem releváns(teszteket olvasgatom, vagy elhiszem vagy nem, saját tapasztalat dönt gépekben/próbapadon az Intenso kiváló, a fiamnál is, kb TRIM nélkül is ezek a legjobbak, konzolra csatizva is, ott ugye alapból nincs TRIM). Netes teszteket is szoktam nézni, addig elfogadom, amíg a saját tesztpadomon ki nem derül az igazság, ott Intenso 100/100, A400 100/100 minőség eddig...
SK Hynix SSD : megskubizom, lehet hogy veszek, viszont csak új, garanciálist szoktam beszerezni, ezek még kaphatóak újonnan ? Az árak picit elszabadultak, bár nekem nem gond, a nyuggerdíjam sokkal magasabb lett, mint a záró fizetésem(spec eset, az első melóhelyemen pár évig osztályvezető voltam, picit megtolta a kalkulációt...)...
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Intenso azért nemcsak felhasználói szinten volt kétséges, azután, hogy ezt kaptam emailben, hirtelen minden nagykerből is kipucolták, ahol egyáltalán bepróbálkoztak vele.
Azt meg senki nem állítja az A400-ról sem, hogy 100-ból 100 bedöglik.

Amúgy láttál már SK Hynix SSD reklámot? Nem lehet, hogy azért drágák ezek is meg a többi minőségi meghajtó, mert elég sok fejlesztési és egyéb, gyártással kapcsolatos költség is van mögöttünk?
-
Akinek pedig nincs gondja (a no name-el) az meg miért írja be?
Tévhitek eloszlatása miatt is kb. Most valami igen gyagyi, nemistom milyen SSD- re telepítettem a Win11- et, az ajándékba Karira összerakott gépen. Bitang gyorsan bootol, nemhiába, mert mérve a kis 128BG- os, még mindíg 500 felett van szekvenciális írás-olvasásban, 4k filekben meg kb állva hagyja a 870- es Samut is...
Majd persze ha összerakom a cuccot házba, akkor a most telepített klónozva lesz egy profi A400 SSD- re, úgy nyilván még stabilabb, megbízhatóbb lesz az egész konfig. -
válasz
ubyegon2
üzenetére
Ja, összeszerel, és kiadja. Kb szerencsém volt hogy TLC, és nem az S11 vezérlővel érkezett. Bár az A400 verziók sem buktak bele ebbe még nálam, a bőven hangoztatott vezérlő hibába, irdatlan igénybevétel, hosszú üzemidő, erős TBW igénybevétel - sok van nálam, de úgynézki elpusztíthatatlanok. Régi 240GB például, most külső Linuxos game palack, és Win11 alatt a HDS- el 97%- os
, na ez aztán kapott a hosszú évek alatt apait-anyait. Úgyhogy nekem senki ne mondja hogy ezek xarok. A saját próbapadomon mért paraméterek döntenek nálam, ahogy pld a retró alkatrészek esetén is a saját tesztjeim.
Win11 alatt pld stopperrel mértem a boot időt, az A400 480GB/960BG volt a legjobb, az M2 NVMe- t is megelőzve...
De amúgy alapból kérdezem, miért is lenne ez problémás ?, tudjuk hogy a Kingston egy megbizható világcég (RAM- ok pld ultra jók).
Az A400 lehúzás, egy ideológiai/kereskedelmi effektus, irígylik hogy olcsón, jót képes a gyártó előállítani, és a drágábban gyártóknak alapvető érdeke, hogy ezt bedarálják a saját reklámjukkal, miközben az eladott mennyiség %- ban kifejezett A400 rosálálás, semmivel sem több, mint a márkásabbnak vélt modellek esetén.
Szóval hintik a hintőport, de a tapasztaltabb felhasználók, ezt nemigen hiszik el.
-
cigam
titán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Csak a
SuzukiSamsung, Mint,.... Az fel sem merül, hogy tisztában van vele miért az olcsóbbat veszi, miért mást használ? Hiába írjátok le századszor is, hogy mennyire nem jó ötlet, van piaca ezeknek is.
Nem mellesleg én sem mentem az SSD topikba habzó szájjal, mikor egy fontos gépben megadta magát a pro Samsung. Akinek pedig nincs gondja (a no name-el) az meg miért írja be? Az SSD topikba is inkább csak azok írnak, akiknek problémájuk akad. Persze a PH! fóruma adhat egy átfogó képet, de közel sem teljeset. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Ha gyártatna az Intenso, akkor egyrészt drágább lenne, másrészt lehetne tudni éppen azon a héten milyen komponensekből szerelnek össze. Inkább a különböző gyártók raktárkészlet kiseprése, gyengére sikerült szériák felvásárlása és ezekből való összelegózás jellemző az ennyire olcsó SSD-kre.

-
válasz
DarthSun
üzenetére
Nem gyárt az semmit se. Anno az olaszoknál egy koma kiötlötte, hogy ami Kínában jól működik, azt meg lehetne itt is csinálni és ugyanazt a minőséget európai gyártmányként majd megveszik, akik ódzkodnak a Kínai dzsunka SSD-tól. Aztán megvették az Intenso-t a németek és azóta is kínai dzsunka termékeket készítenek. A gyártás természeténél fogva lehettek olyan sorozatok is, amik éppen egész működőképesek lettek, ahogy a zsákbamacska is tartalmazhat értékelhető valamiket akár. De az SSD topikokban már komoly irodalma van ennek a Intenso SSD-nek, amiket ott leírtam, ide már felesleges, Te is látogattad azokat a topikokat.
Egyébként ott is mindig kiakadnak a népek az Intenso meg a Kingston A400 emlegetésétől.Amúgy mostantól lesz itt az ideje a széklábalátét SSD-knek! Az SK Hynix már év elején kiszállt a consumer piacról, ami nagy baj, mert épp készült piacra dobni a legjobb NVMe utódját, de dobta szerintem a komoly fejlesztést is, mivel a Samsung elöl elnyerte az nVidia partnerségét az AI félvezetőgyártásában. Most a Micron is bejelentette, hogy kilép a consumer piacról, neki ugye ott voltak a Crucial márkanéven futó félvezetői. Gyakorlatilag a Samsung marad, aki saját fejlesztés/gyártás alapján ad ki SSD-t meg ott a WD, aki eddig Toshiba/Kioxia közös fejlesztéssel dolgozott. Viszont beérett lassan a Yangtze félvezetőgyártás YMTC, így nagy gond nem lesz, vannak már kínai fejlesztésű SSD komponensek, nem kell a dzsunka összeszerelő üzemes széklábalátéteket vennünk.
-
válasz
lionhearted
üzenetére
Engem annyi érdekelt, hogy mi alapján rangsorolta a Samsung elé SSD témában, de nincs igazából válasz
Van válasz amúgy, vagyis hosszabb előzménye ennek az egésznek a Kezdőben, ha azt a thread-et nem olvastad, akkor nyilván félreérted az ittenit, de a lényeg, hogy egyáltalán nem sorolja DarthSun a normális SSD-k elé az Intenso meg Kingston A400-as retteneteket.
De végre már nem a Kezdőben folytatjuk az offot erről, ahonnan cigam kollégánk kiutált már bennünket, de ahogy látom, már itt is zavarja az off.
Nem tudom innen hová kéne már menni offolni...
Új hozzászólás Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- Milyen routert?
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Ingatlanos topic!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, hú de jó lenne, ha annyi lenne rajta
, eddig csak külső SSD segítségével tudtam átpakolgatni az adatokat.
Én meg így jártam!
(ha már két öreg viccelődik, legalább az egyik tutira lassú reagálású)
Intenso SSD