- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lathronos
őstag
válasz
Viktoár #1251 üzenetére
Tegyél egy próbát a MATE Mint 17-tel, az biztos nem fogja zabálni a CPU-t.
-
-
Lathronos
őstag
válasz
Viktoár #1225 üzenetére
Az előző hozzászólásban ubyegon2 már megmondta mit kell tenni. Futtatod az Eszköz-illesztőprogramok driver telepítőt, ami felteszi neked a zárt hivatalos ATI driver-t a HD 6310-edhez. Ezután már nem fog akadni a flash és a CPU sem megy 100%-on. Teljes mértékben a GPU fogja kezelni a flash lejátszást.
-
válasz
Viktoár #1222 üzenetére
[link]
Az itt látható képen van az illesztőprogram kezelő, ott ki tudod választani a zárt drivert, fglrx a neve.A YT- ra javasolták többen a /html5 átkapcsolást.
A FF- t próbáld átkapcsolni hardveres gyorsításra.
(#1223) Fenyő
Géptől és drivertől, de főleg vga- tól függ erősen ez a dolog, nem eszi ez sem jobban a procit, mint a Debian Gnome3- al, sőt! XFCE se sokkal jobb szerintem. -
válasz
Viktoár #1222 üzenetére
Sajnos Linux alá elég f@sul van megírva a flash, annyit tehetsz az ügy érdekében, hogy ha van zárt driver a vgadhoz (további illesztőprogramok keresése menüpont alatt találod) akkor azt felteszed, ill. a cinnamon eléggé eszi a procit, xfce-vel sok procierőt lehet megspórolni, ami aztán még jól jön a flashhez.
-
válasz
Viktoár #1217 üzenetére
Elméletileg, ha live- ból működik a dolog, akkor telepítve is fog. Alapból itt is fenn van rengeteg driver s ha a wifi működik, akkor sok akadály akkor sincs, ha valamit le kell szedni. Én driverrel csak a vga miatt foglalkoztam, de azt is leszedte az illesztőprogram kezelő automatikusan. Nagyon felhasználó barát a MINT, ebben tényleg talán a legjobb, nem véletlenül number one a Distrowatch- on!
Ja, elfelejtettem említeni, hogy telepítve sokkal gyorsabb lesz a rendszer! A live inkább csak ismerkedésre való.
-
válasz
Viktoár #1214 üzenetére
(szerkeszteni akartam, de valahogy duplikálódott)
Jogos, egyébként nincs mit!
Az ismerkedés tovább fog tartani, mint 1 nap, de a lehető legjobb választás a Linux MINT a Win- ről való áttéréshez. Először szokatlan kicsit, de nagyon hamar megszereted majd! Sok sikert hozzá!
Ha megnézed ezeket a képeket, látni fogod, hogy akár egy szebb Win sokkal kisebb erőforrás felhasználással és biztonságosabban. Én azért tértem át Win 7- ről, mert a sok oprendszert védő program már teljesen lelassította a gépet. -
válasz
Viktoár #1212 üzenetére
Linux Mint 17 "Qiana" - Cinnamon (64-bit)
Szerintem ezt érdemes kipróbálni azon a gépen, Cinnamon azért sokkal klasszabb, mint a MATE!Programokat telepíteni sokkal könnyebb, mint a Windows- on és több módja is van, de kezdőknek a szoftverkezelő- t ajánlják, később úgyis synaptic- ot, majd terminal- t fogsz használni! [link] 23. o.
Virtulaboxon kívül kipróbálhatod pen- ről v. cd- ről live módban is. Win32 Disk Imager- el tudod Win alól pendrive- ra kiirni az .iso- t.
-
BoB
veterán
válasz
Viktoár #1210 üzenetére
Asztali környezetet. Windows után kissé furcsának hathat, hogy itt nem csak egy van.
Keress rá google-el erre a két címszóra és képekre, illetve próbáld ki őket virtualbox-ban. (Így windows-ban virtuális gépen tudsz tesztelni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- BMW topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged