Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5693) syl5


syl5
őstag

Sziasztok,

Mennem kell az albimból 1,5-2 hónap múlva. A terv az volt, hogy várok kb fél évet a jelenlegi albimban, majd beleugrok egy hitelbe viszont most ez durván keresztülhúzta a számításaimat.

Jelenleg próbaidős vagyok, és elég magasak a kiadásaim is köszönhetően a magas albérleti díjnak, szóval szerintem jelenleg elég szarok a kilátásaim értelmes futamidejű, törlesztőrészletű hitelre. Az áhított lakás árának 25-33%-a ugyan meg lenne családi támogatásból és takarékoskodásból.
Mennyire gátló tényező a próbaidő, és mennyire számítják bele a bankok a biztonságos tőrlesztőrészlet megállapításába azt a tényt, hogy a bérleti díj ugye egy az egyben megmarad szabad tőkeként?

Az albérleti díjak az egekben, nincs is miből válogatni, csak a szart adják ki az emberek rohadt drágán. Manapság már havi 100 alatt nem talál az ember értelmes albit. Azonban a lakás árak is folyamatosan kúsznak fel, a hitelek "olcsók", és rohadtul elegem van már a sok idióta tulajból, pedig soha semmi gond sehol nem volt velem. Ezért úgy gondolom, hogy nemigen van értelme várni, mert csak folyamatosan drágul minden, a fizetések meg nagyon nem emelkednek.
Viszont amilyen a kilátás az egész közhangulat ebben az országban, nem tudom hogy egyáltalán meddig bírom még itt... Tény, hogy a ház az ház, de most hirtelen felvenni valami hitelt 40-50% kamatra hosszú futamidőre az meredek ilyen bizonytalan gazdasági környezetben.

Szóval sehogy se érzem, hogy adott döntés jó döntés lenne.

Talán az, hogy elmenni valami olcsó albérletbe kihúzni valahogy 3-6 hónapot, normalizálni a kiadásokat, addig is jobban spórolni?
Csak hova menjen az ember, ahol talál 50-60 körül olyan lakást, ahol nem üvölt/bulizik/tv-t bönböltet egész ejszaka a szomszéd, nem rabolják ki, nem ölik meg az utcán, és nem egy putri csótány lakás?

Esetleg valami normális biztonságos befektetés amibe nem értéktelenedik el az ember pénze, és nem kell 20 évre lekötni 5% kamatért?

Pleeease help me!

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.