Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23091) King Unique válasza tibbike01 (#23090) üzenetére


King Unique
titán

Az előbbi hozzászólásban benne van erre a kérdésre is a válasz. Vagyis olyan belső / külső HDD nem nagyon létezik, aminél 20-30 évig garantálja a gyártó, pláne hogy maga a gyártói garancia is ennek általában csak a töredéke, mint már említve volt. Az meg a másik, hogy a gyártói garancia is az eszköz rendeltetésszerű használata melletti meghibásodásra, az abból fakadó cserére vonatkozik, nem a rajta tárolt adatok biztos megőrzésére, szükség esetén az adatmentésre. Aztán az előzőleg linkelt hozzászólásban ki van fejtve, szemléltetve konkrét példákkal 2,5"-os alapon, hogyan lehet belsőleg (HDD) és külsőleg (külső ház) egyaránt növelni egy külső HDD tartósságát, megbízhatóságát, ellenálló képességét. Viszont nyilván ez sem feltétlen 20-30 éves élettartamot jelent, meg ha pl. alapból nem megfelelő a használat, akkor megint nem sokat ér.

Vagyis ez esetben a lényeg továbbra is az, hogy menteni, menteni, menteni, szükség esetén újabb és újabb tárolóeszközökre. Az meg a másik, hogy 20-30 év alatt úgyis bőven veszel nemhogy újabb offline tárolóeszközöket, hanem új gépet stb. is. Valamint ki tudja mire majd az unokáknak mutogatni kell a korábbi családi fényképeket, videókat, addigra milyen tárolási formák, milyen tárolóeszközök lesznek, használható lesz-e egyáltalán pl. egy USB-s külső merevlemez. Erre egyre aktuálisabb példa az optikai lemezek, amelyek használata eleve visszaszorult, sőt egyre több gépben manapság már optikai meghajtó sincsen. Vagyis pont azért javasolt és kell időnként aktualizálni, frissíteni a biztonsági mentések mellett az online és/vagy offline tárolási formákat is. ;)

+1: Egyébként ha annyira biztos, több évtizedes adatmegőrzést garantáló tárolási forma kell, akkor ott van pl. a szalagos tárolás, amiről egy másik topikban is volt szó. Csak ugye az nem feltétlen otthoni, konzumer szintű megoldás, meg annál is ki tudja mi lesz 20-30 év múlva, lesz-e akkor olyan készülék, amivel olvasni lehet a tartalmát, stb.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.