Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23050) King Unique válasza mjani1172 (#23048) üzenetére


King Unique
titán

Gyárilag az ebben a hozzászólásban szemléltetett programok vannak rajta, vagy legalábbis korábban még azok voltak. Ahol a gyári Drive Manager, vagy esetleg a Samsung Drive Manager programot kellene telepíteni, bár az utóbbi eredetileg a Samsung márkanéven futó M3 Portable sorozathoz készült. Aztán szükség esetén a Windowst újraindítani, majd újracsatlakoztatni a külső merevlemezt. Ahol a programnak utána normál esetben fel kellene ismerni a Maxtor külső merevlemezt, majd a felhasználói útmutató alapján a SecretZone alkalmazással tudni kellene új titkosított kötetet létrehozni, beállítani. Bár ott (38.oldal) van egy olyan kitétel, hogy Secure Drive csak a korábbi Samsung meghajtóknál hozható létre, ellenben a Maxtor adatlapján szerepel a támogatott funkcióknál, valamint a felhasználói útmutató (18. oldal) is említi.

A WD-knél a jelszavas meghajtózár, illletve a VCD gyárilag max. az egyes korábbi sorozatoknál volt előre aktiválva, ellenben az újabbaknál általában úgyanúgy beállítást igényel első alkalmommal. Az pedig az előző válaszban már említve volt, hogy az egyes 2,5"-os My Passport sorozatoknál is adott a hardveres titkosítás és a jelszavas meghajtózár, nem kizárólag csak a 3,5"-os My Book sorozatoknál. Vagyis lehetett volna akár 2,5"-os My Passport külső HDD-t is venni, ha eleve ilyen igény van.

Aztán arról is volt szó az előző válaszban, hogy nem feltétlen kell speciális külső merevlemez, illetve gyártói szoftver ahhoz, hogy le lehessen jelszavazni a külső meghajtót. Windowsok esetében, illetve azok megfelelő kiadásainál eleve adott a BitLocker To Go a meghajtó/kötet titkosításához. Amit utána pl. a Home kiadás is tud kezelni, max. a létrehozáshoz kell Pro kiadás, vagy Home esetén külső program (példa). Valamint mivel a Windowsba beépített megoldásról van szó, ezért nem igényel a külső HDD csatlakoztatása után a jelszavas meghajtózár feloldása külön programot. Vagyis ha ez a cél, akkor akár ez a megoldás is megfelelhet.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.