Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22215) King Unique válasza Andralin (#22211) üzenetére


King Unique
titán

Az előző válaszban le van írva, hogy egyrészt az újabb sorozatoknál hivatalosan általában már nem említik az XP támogatását, de a gyakorlatban attól még továbbra is működhet XP-vel egy ilyen eszköz. Másrészt itt az MBR / GPT és az 512e / 4Kn a lényeg. A 32 bites XP-hez eleve MBR séma szerint kell particionálni a lemezt, csak azt kezeli. A 2 TB feletti külső HDD-k teljes tárolókapacitása pedig max. MBR + 4Kn alapon lesz XP-n használható.

"A HDD pontos termékszáma az WDBBKD0030BBL-05. Ez az, ami még ment XP alatt."

Ha a 3 TB-ot "egyben" kezelte az XP, akkor az csak az előbb említett módon, vagyis MBR + 4Kn alapon volt lehetséges. Viszont a modellszám alapján ez eleve egy korábbi My Passport Ultra sorozat 3 TB-os modellje, ami hivatalosan már kifutott. Az újaknál pedig egyáltalán nem garantált, hogy még trükközik ilyennel a gyártó. Azoknál esélyes a GPT + 512e megoldás, ami ilyen formában az XP-nél eleve gondot okozhat. Igaz a GPT séma helyett particionálható a lemez utólag akár MBR szerint is, de akkor az XP-nél 512e alapon egy 3-4 TB-os külső HDD tárolókapacitásából csak ~ 2 TB lesz használható USB-n csatlakoztatva (is). Annak úgy meg nem sok értelme van.

Hát azért mégiscsak van alapja, mert maga a standard XP már nem támogatott. A POSReady-féle trükközés pedig egy nem hivatalos tákolás, ahol azok a frissítések eleve nem az XP-hez, hanem az Embedded verzióhoz készültek. Valamit lehet jelent azok felrakása, de azért azzal, mintha a Microsoft továbbra is rendesen támogatná. Ráadásul 2019-ben a 2009-es Embedded támogatása is megszűnik.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.