Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19051) King Unique válasza rayoliviero (#19050) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Általában a legtöbb gyári külső HDD és a mostani TV-k egymással való kompatibilitása ok szokott lenni. Ha azonban olyan kell, amelyiknél ez biztosabban állítható, akkor az olcsóbbak közül ott az ADATA HC500. Ez fémházas, TV-hez is ajánlja a gyártó, mondhatni jól néz ki és 3 év (gyártói) garancia van rá. Illetve az összefoglalóban akad más is ezen kategóriában.

A megbízhatóság eleve nem garantálható egyiknél sem teljes mértékben és ugyanakkor nagyon sok múlik a megfelelő használaton is. Ha TV-n is akarja használni, akkor egy 2,5" külső meghajtónál eleve fontos a stabil USB tápellátás. Ehhez pedig nem árt, ha dedikált, megnövelt áramerősségű USB-portok vannak a készüléken: [link], [link]. Továbbá PC-n és TV-n is egyaránt fontos odafigyelni az alábbiakra. Gondolom az említettekből nem feltétlen volt mindegyik betartva és lehet a Hitachi is azért adta meg magát idő előtt.

[ Szerkesztve ]

(#19052) rayoliviero válasza King Unique (#19051) üzenetére


rayoliviero
veterán

Szia.

Köszi.

A Hitachi rá volt kötve az én tv-mre. Ahol néha nem akart működni, lehet az tette tönkre. Mintha érintkezési gondja lett volna. :F

(#19053) King Unique válasza rayoliviero (#19052) üzenetére


King Unique
titán

Ha csak normál USB portok vannak rajta, lehet nem volt stabil az áramellátás. Illetve, ha az USB csatlakozó és az aljzat nem illeszkedik rendesen, akkor az is okozhat gondokat. Utóbbinál a nem megfelelő érintkezés miatt az áramellátás rövid időre megszakadhat, majd visszatér és rendesen érintkezve újból felpörög a HDD. Ez bizonyos esetekben akár az olvasófej letapadását is okozhatja, ami szívás... ilyenkor hivatalosan csak adatmentő szakember tudja rendbe rakni.

[ Szerkesztve ]

(#19054) rayoliviero válasza King Unique (#19053) üzenetére


rayoliviero
veterán

Itt a nem megfelelő érintkezés volt a baja, felpörgött, majd leállt.

(#19055) rayoliviero válasza King Unique (#19053) üzenetére


rayoliviero
veterán

Ez a baj itt, 500 mA. :( Ez tehette tönkre az USB 3-as Hitachi Touro-t.

Így melyik vinyót ajánlanád? Van olyan egyáltalán, aminek elég az 500 mA?

(#19056) King Unique válasza rayoliviero (#19055) üzenetére


King Unique
titán

Eddig arról volt szó, hogy az érintkezés sem volt tökéletes és ugye az is okozhat gondokat. Plusz a normál, 500 mA-es USB-port megint nem az igazi, vagy / vagy kategória... Persze azért nem mindenhol, mert mondjuk egy PC hátlapi USB 2.0 portja már ok lehet ilyen téren.

Névlegesen a legkisebb áramfelvétele a WD 2,5" (külső) merevlemezeknek van [link]. De a gyakorlatban azért akkora különbségek nincsenek az egyes 2,5" | 5400 RPM típusok között, hogy a mostani TV-s esetnél a tápellátás az egyiknek simán elég, a másiknak egyáltalán nem. Mivel van a készüléken 2 db USB-port, így szükség esetén USB Y kábelt lenne érdemes használni. Ha esetleg nem mellékelnek ilyet a kiválasztott külső HDD-hez, akkor lehet külön is venni hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#19057) rayoliviero válasza King Unique (#19056) üzenetére


rayoliviero
veterán

Igen, azt hittem az érintkezés nem, de így meglátva az 500 mA-t valószínű az volt kevés a Hitachinak és azért állt le többször indulás után.

WD My Passportot akar venni, ki is nézett egy Terrásat az Edigitalban.

USB 2-es Y kábelem lenne is itthon, de 3-as az pont nincs.

(#19058) King Unique válasza rayoliviero (#19057) üzenetére


King Unique
titán

Az USB 2.0 Y kábel jellemzően Mini-B csatlakozós, az pedig nem lesz jó az USB 3.0 Micro-B aljzatába. A legtöbb 2,5" gyári külső merevlemezen pedig jellemzően utóbbi szokott lenni. Tehát venni kell majd külön egy ilyen kábelt. Ha már TV, akkor szerintem jobb választás lenne a HC500, de ha annyira a My Passport tetszik neki, akkor vegye.

[ Szerkesztve ]

(#19059) mandin


mandin
senior tag

Sziasztok!

Van egy Western Digital külső merevlemezem (WD10JMVW), amit nem ismer fel a Windows. Amikor rádugom a gépre, hang jelzi hogy működik, de sem a partícióknál sem a lemezkezelőben nem látni. Az érdekesség, hogy a BIOS-ban viszont látom.

Tudna valaki erre megoldást?

Köszönöm

(#19060) rayoliviero válasza King Unique (#19058) üzenetére


rayoliviero
veterán

Értem.

Adata HC500 nincs helyben.

(#19064) shield


shield
őstag

Van nekem 7-8db WD MyBook-om, sajnos ebből 1db 320-as és 2db 500-as megadta magát. Csak kattogtak és nem tudták felpörgetni a vinyót, természetesen a vinyóknak semmi bajuk, kiszedve működnek. Van-e valakinek ötlete, honnét lehetne szerezni hozzájuk elektronikát? Néztem az ebay-t, ezekhez nincs, csak az újabbakhoz, azokhoz is horror árakon. Jó üzletnek látszik. Ha volna valakinek jó ötlete azt nagyon megköszönném. Sajnálnák megválni tőlük.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#19065) King Unique válasza mandin (#19059) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Az USB-eszköz csatlakoztatásakor, illetve kihúzásakor hallani azt a jellegzetes hangot. Illetve akkor is, ha menet közben eldobja az adatkapcsolatot és újracsatlakozik. Viszont most nem feltétlen ez a lényeg, hanem az, hogy elindul, felpörög-e rendesen a külső meghajtó? Utóbbit nyilván érezni a burkolat (külső ház) vibrálásán, illetve hallani a meghajtó hangján. Ezek függvényében alakulnak aztán a továbbiak is, ha nem ismeri fel az operációs rendszer a külső merevlemezt.

I. Elindul (felpörög) a külső meghajtó

Az USB-eszköz megfelelő kezelésétől (operációs rendszer + programok), valamint az egyes alkatrészek, illetve a merevlemez állapotától függően (otthon) az alábbi lehetőségek jöhetnek szóba:

a.) Másik USB portban (PC-n hátlapi) / USB kábellel / OS alatt / gépen történő kipróbálás.
b.) Szoftveres adatmentés és helyreállítás: [link], [link], [link], [link], [link] (+ [link]).
c.) A merevlemez kiszerelése és áthelyezése másik külső házba (USB) / gépbe (SATA). *
d.) Adatmentéssel foglalkozó cég, illetve szakember felkeresése.
e.) Külső ház szétszerelése és javítása házilag (kizárólag hozzáértőknek!!!)

II. Nem indul el (nem pörög fel) a külső meghajtó

Egy 2,5" külső HDD esetén az elégtelen USB tápellátás, a 3,5" típusoknál a hibás tápegység is lehet a probléma forrása. Valamint maga a külső ház, annak elektronikai hibája is nyilván okozhat gondokat. Továbbá, ha a (2,5") külső merevlemez az alábbi hibajelenséget produkálja, akkor nagy valószínűséggel a letapadt olvasófej miatt nem tud elindulni.
Alapvetően (otthon) az alábbi lehetőségek jöhetnek szóba:

a.) Másik USB portban (PC-n hátlapi) / USB (Y) kábellel / tápegységgel / gépen történő kipróbálás.
b.) A merevlemez kiszerelése és áthelyezése másik külső házba (USB) / gépbe (SATA). *
c.) Adatmentéssel foglalkozó cég, illetve szakember felkeresése.
d.) Külső ház szétszerelése és javítása házilag (kizárólag hozzáértőknek!!!)
e.) A merevlemez szétszerelése és javítása házilag (nem javasolt!!!)

* Ha a 2,5" külső HDD integrált USB aljzatos, akkor nem érdemes szétszedni, mivel ez esetben a merevlemezt máshol eleve nem lehet SATA interfészre csatlakoztatni.

[ Szerkesztve ]

(#19066) King Unique válasza shield (#19064) üzenetére


King Unique
titán

Ha a HDD-k teljesen jól működnek SATA-n, akkor vsz a külső rack elektronikája / tápegysége adta meg magát. Alkatrészeket leginkább az említett nemzetközi webshopokban lehetne beszerezni, de a régi típusokhoz már lehet nem egyszerű. Illetve szerintem érdemesebb lenne inkább normális, alumínium USB 2.0/ 3.0 külső házakat, vagy akár HDD dokkolókat venni hozzájuk. Előbbieknek is van itt a fórumon külön topikja.

[ Szerkesztve ]

(#19067) shield válasza King Unique (#19066) üzenetére


shield
őstag

Ezekhez a vinyókhoz már nem érdemes külső házakat venni. A PC házamban van dokkoló ha nagyon akarnám használni őket. A My Book-okat csak azért szeretném meg menteni, mert díszei a PC sarkomnak és a szívemhez nőttek. Bíztam benne, hogy valaki tud megoldást az elektronika beszerzésére. Sajnos ezek már SMD alkatrészekkel vannak megépítve, ezért nagyon körülményes a javításuk, persze ha rájönnék mi a baja, akkor azért megoldanám. Esetleg még megpróbálok a gyártóhoz fordulni, de nem sok reményt fűzök hozzá.
De még felbukkanhat egy szaki, aki esetleg orvosolni tudja a problémát, ezért többször benézek ide.
Köszi a segítséget.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#19068) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Nincs valamelyikőtöknek véletlenül ilyen ketyeréje? [link]

3TB-os WD HDD-hez (is) használnám, de nem egyértelmű a leírás, hogy most azt támogatja e.
Bár ez csak egy egyszerű vezeték, nem tudom milyen kompatibilitási gondok léphetnek fel.

THX

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#19069) shield válasza Predator2 (#19068) üzenetére


shield
őstag

A 2.5-höz oké, de a 3.5-höz kell 2A táp, de azt nem látom mellette.
Nem gondolom, hogy kompatibilitási gond lenne, de minden elő fordulhat, azt már tapasztaltam. :)

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#19070) King Unique válasza Predator2 (#19068) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Ha 3,5" HDD-hez akarod használni, akkor oda külső tápegység (12 V | 2 A) is kelleni fog, ahogyan említette a fórumtárs. Viszont az oldal alján lévő kép alapján azt vsz nem mellékelnek hozzá.
Továbbá az, hogy mekkora tárkapacitású HDD-t tud kezelni, az a benne lévő USB 3.0 chiptől, illetve annak firmware beállításaitól függ. Viszont erről semmilyen információ nincsen megadva, bár említik az oldalon, hogy elvileg 2 TB-ig támogatja. Általában az újabb, USB 3.0 vezérlők kezelni szoktak ennél nagyobb merevlemezeket is, de konkrét adatok nélkül ezt ennél az adapternél nem lehet biztosan állítani.

A Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja összefoglalójában találsz a fentebb említetthez hasonló IDE/SATA - USB 2.0/3.0 adapterekről is néhány tesztet. Illetve akár a külső ház / dokkoló megoldást is érdemes lehet megfontolni.

[ Szerkesztve ]

(#19071) Predator2 válasza King Unique (#19070) üzenetére


Predator2
addikt

Köszönöm a válaszokat.

Igen egy 3,5-es 3TB-os WD Black lenne a legnagyobb falat amit alkalomadtán hajtania kellene (vannak kisebbek is). Nem szeretnék nagy összeget költeni ilyenre márt csak pár alkalomról lenne szó.

Azt látom, hogy tápot sajnos külön kell vennem hozzá.

"Általában az újabb, USB 3.0 vezérlők kezelni szoktak ennél nagyobb merevlemezeket is, de konkrét adatok nélkül ezt ennél az adapternél nem lehet biztosan állítani."

Gondolom akkor ezt csak úgy fogom tudni kideríteni, ha írok a gyártónak. :(
Vagy van erre valamilyen teszt? Mert ismerek egy srácot innen a fórumról aki nemrég vett egy ilyet, akkor írnék neki, hogy tesztelje le. Sajnos nincs nagyobb HDD-je.

:R

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#19072) King Unique válasza Predator2 (#19071) üzenetére


King Unique
titán

Maga az adapter annyira nem noname, mert van hivatalos gyártói oldala. Szóval lehet náluk érdeklődni, bár nem biztos, hogy válaszolnak.
Letesztelni az említett dolgot úgy lehetne, ha adott tárkapacitású (pl. 3 TB) HDD-vel kipróbálná az illető. Ha erre nincs lehetősége, akkor az azonosítókat és egyéb információkat meg tudja nézni, amik alapján lehetne következtetni a benne lévő USB 3.0 chipre + esetleg a firmware verziójára [link].

[ Szerkesztve ]

(#19073) rayoliviero válasza King Unique (#19058) üzenetére


rayoliviero
veterán

(#19074) King Unique válasza rayoliviero (#19073) üzenetére


King Unique
titán

OK, szépek. :)
Egyéb oka a képnek, vagy csak végül erre esett a választás alapon megmutattad?

(#19075) rayoliviero válasza King Unique (#19074) üzenetére


rayoliviero
veterán

Csak erre esett a választás alapon negnutattam, és hogy lehessen látni, hogy néz ki a Metal és az új Ultra egymás mellett.

[ Szerkesztve ]

(#19076) King Unique válasza rayoliviero (#19075) üzenetére


King Unique
titán

OK, értem és köszönjük. Amúgy a wdbrand oldalon is lehet találni & nézegetni jó képeket róluk.

[ Szerkesztve ]

(#19077) rayoliviero válasza King Unique (#19076) üzenetére


rayoliviero
veterán

Ezt nem is láttam így még, itthon ebből nem sok kapható.

(#19078) abavari


abavari
újonc

Szia! Segítséget szeretnék kérni. Sajnos nem vagyok egy számítástechnikai zseni és félek, hogy tönkretettem egy vadonatúj külsőm merevlemezt.
Ajándékba kaptam egy WD Elements 1tb külső merevlemezt a számítógépem egyből felismerte, rámásoltam a filmeket. Viszont a Samsung smart tv nem ismerte fel, nem tudtam lejátszani a filmeket, nem látta, mint usb eszközt. Felajánlott egy formázást, amit engedélyeztem, ennek következtében a tv már látja a merevlemezt (felvétel indítható rá, ezt ajánlja fel), viszont most a számítógép nem ismeri fel. Hallani, amikor bedugom a hangot, de nem jelenik meg az usb eszközök között, csak eszközök- nyomtatok között lehet látni.
Visszafordítható ez a formázás, vagy teljesen tönkretettem? A számítógépen hogyan érhetném el, hogy felismerje, mint usb eszközt és rámásolhassak filmeket, dokumentumokat?

Előre is köszönöm a segítséget, szép estét!

(#19079) King Unique válasza abavari (#19078) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Az Elements Portable gyárilag NTFS fájlrendszerű és a legtöbb TV általában kezeli a FAT32 | NTFS fájlrendszert. Viszont egyes típusok lehet nem, vagy erővel újra akarják formázni. Mivel a legtöbb TV-n általában Linux alapú rendszerek futnak, így valószínűleg Ext2/3/4 fájlrendszerre formázta. Azt pedig a Windows alapból nem támogatja, maximum külső driverekkel képes kezelni: Ext2Fsd | Paragon ExtFS.

Viszont utóbbival sem feltétlen érdemes szórakozni és, ha nincsenek rajta fontos adatok, akkor jobb újrapartícionálni. Ehhez rendszergazda módban nyitni kell egy parancssort és diskpart módszerrel törölni a lemezt, majd újrapartícionálni NTFS-re. Illetve még előtte az inicializálás mehet MBR-re, mivel csak 1 TB-os a külső meghajtó. Pontosabban ezen leírás 3. számú pontja alapján csináld!

A diskpart használatakor tessék odafigyelni és nehogy másik lemezt törölj! Ellenkező esetben az esetleges adatvesztésért nem vállalok felelősséget!

[ Szerkesztve ]

(#19080) abavari válasza King Unique (#19079) üzenetére


abavari
újonc

Köszönöm a segítséget, megpróbálom megcsinálni! :)

(#19081) Jarod1


Jarod1
addikt

Külső HDD gondolkodom 1 terrás, samu és WD között örlődöm..

1TB WD 2.5' My Passport Ultra (New!) külső winchester
1TB Samsung 2.5" M3 külső winchester fekete

tapasztalatok valakinek?

(#19082) King Unique válasza Jarod1 (#19081) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Korábban kicsit összegezve lett néhány 2,5" | 1 TB modell, azok között találsz az említett kettőről is információkat.

[ Szerkesztve ]

(#19083) Jarod1 válasza King Unique (#19082) üzenetére


Jarod1
addikt

köszi!

(#19084) Predator2 válasza King Unique (#19072) üzenetére


Predator2
addikt

Írtam a aliexpresses websopnak. Ezt a választ kaptam:[link]

Gyenge az angolom, így a google besegített.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#19085) King Unique válasza Predator2 (#19084) üzenetére


King Unique
titán

Igen, olvasom, de ez csak a 3,5" HDD-hez kötelező külső tápegységre utal. Azt kellett volna megkérdezni, hogy maga az USB chip (milyen?) támogat-e ekkora tárkapacitásút, vagy ő konkrétan próbálta-e már ekkora merevlemezzel?

(#19086) bexinho23


bexinho23
őstag

Üdv!

Van egy régi 250 GB-os 3,5-es 5400-as HDD, amin rengeteg személyes adat van. Szeretnénk hozzá egy külső rack-et, aminek segítségével USB-n keresztül laptopra csatlakoztathatnánk.

Hogyan keressek vaterán/neten, hogy biztosan jó legyen? Külső tápos rack jó, vagy sima USB-s is megfelelő lenne?

[ Szerkesztve ]

(#19087) Jarod1 válasza bexinho23 (#19086) üzenetére


Jarod1
addikt

külső tápos, mert aanak kevés az usb táp..

(#19088) bexinho23 válasza Jarod1 (#19087) üzenetére


bexinho23
őstag

Édesapámnak szerezném be amolyan "egyszeri alkalomra". Így nem akarok NAS-t, vagy drágább eszközt venni. Eddig rákerestem több kulcsszóval is a megfelelő rack-re, de nem találtam.

(#19089) King Unique válasza bexinho23 (#19086) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Egy 3,5" HDD-hez eleve kell a 12 V-os tápegység, az USB 2.0/3.0 meg csak 5 V-ot tud. Szóval egy külső tápos megoldás kell —► Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja. Illetve lehet venni akár HDD dokkolót, vagy SATA - USB átalakító adaptert is. De tartós, mindennapi használatra legjobb a külső házas megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#19090) bexinho23 válasza King Unique (#19089) üzenetére


bexinho23
őstag

Köszönöm. Előző hsz-ben írtam, hogy ezt csak egyszeri alkalommal használnánk. Nincs asztali PC a közelben, így csak rack-kel tudnánk az adatokat kinyerni a régi HDD-ről. Ez az oka, hogy minél olcsóbb és egyszerűbb megoldást keresünk. A SATA-USB átalakító akkor ha jól értem, erre a célra pont megfelelő lenne, ugye?

[ Szerkesztve ]

(#19091) King Unique válasza bexinho23 (#19090) üzenetére


King Unique
titán

Ja, hogy csak lementeni róla az adatokat, értem. Akkor ahhoz valóban elég egy külső tápos SATA - USB adapter. A linkelt topik összefoglalójában van néhány típusról teszt, de azon túl nincs velük különösebb tapasztalat.

(#19092) bexinho23 válasza King Unique (#19091) üzenetére


bexinho23
őstag

Rendben, köszönöm. Akkor ott szétnézek közöttük.

(#19093) King Unique válasza bexinho23 (#19092) üzenetére


King Unique
titán

Azok eBay és hasonló oldalakról vannak, de míg egy olyan megjön, az több hét. Illetve külső tápot nem is tudom, hogy egyáltalán mellékeltek-e hozzájuk? Nem biztos. Szóval, amit az imént kinéztél, akár egy olyan is megfelelhet egy sima adatmásoláshoz.

(#19094) bexinho23 válasza King Unique (#19093) üzenetére


bexinho23
őstag

Igen, sajnos sok időt kellene várni rá. Sokszor rendelek az Ebay-ről. Igazat megvallva nem szívesen adnék ugyanazért az 1000 Ft-os kábelért 4000+posta összeget. Bár időben minél előbb kellene, de ha biztos megoldás nyújt, akkor 3-4 hetet talán kibír édesapám. :) Köszönöm a segítséget.

Amúgy valóban nem mindegyikhez mellékelnek tápot, ráadásul ha kínából jön, akkor egy átalakítóra is szükségem lesz. Szerencsére van otthon, még az amerikai chromecast2-höz kaptam. Szerintem teszünk vele egy próbát.

(#19095) Jarod1


Jarod1
addikt

van olyan hdd amihez adnak tokot?

(#19096) King Unique válasza Jarod1 (#19095) üzenetére


King Unique
titán

Ha gyári külső merevlemezt veszel, az eleve "tokkal" együtt van. Ha natúr merevlemezt, amit külsőként akarsz használni, ahhoz nyilván külön kell megvenni a külső házat.
Ha külső merevlemez tokra (védőtok) gondolsz, akkor komolyabbakat egyikhez sem adnak. Maximum valami műbőr tokot, vagy vászon szütyőt, amik jobbára csak por ellen védenek. Normálisabbnak mondható hordozótokokról korábban készült egy logout cikk.

[ Szerkesztve ]

(#19097) Predator2 válasza King Unique (#19085) üzenetére


Predator2
addikt

Ezt a választ kaptam:[link]

Valós lehet?

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#19098) King Unique válasza Predator2 (#19097) üzenetére


King Unique
titán

A chip gyártójának oldalán nincs megadva a pontos limit, csak az, hogy 2 TB+ meghajtókat kezel. A tényleges limit a firmware-től is függ. De amúgy az újabb USB 3.0 vezérlők kezelni szoktak 3-4 TB-os merevlemezeket, vagy akár ennél nagyobbakat is.

Tehát a linkben lévő állítás valós lehet. :K

[ Szerkesztve ]

(#19099) Predator2 válasza King Unique (#19098) üzenetére


Predator2
addikt

:R

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#19100) Oryctolagus


Oryctolagus
tag

Üdv!

Szeretnék egy külső merevlemezt főként adattárolásra.
Fontos lenne a halk üzem, mert fél méterre lesz tőlem.
Nem tudom eldönteni, hogy már készen vegyek egyet, vagy rakjak össze magamnak.(rack+hdd)

Ami eddig megtetszett:

Adata HC 500 és a My Passport Cinema

vagy 2.5"/3.5" rack + hdd

Az utóbbi összeállítás szerintem pár ezer forinttal költségesebb.
Azt sem igazán tudtam eldönteni a tesztek olvasása után, hogy melyik méretnek van több előnye avagy hátránya.

Az adata hc 500 tetszik.

Ne igazán tudom mi lenne a kérdés amire választ kellene találnom, lehet csak meg kellene venni egyet és kész.

Melyik a jobb megoldás?

Köszönöm!

Ez nem ide tartozik, de nem találok olyan usb kábelt aminek a z egyik vége apa usb type-c a másik vége usb 3.0 és 2.0 anya. Ha venné valaki a fáradtságot és keresne nekem egye teszem azt a pécé ikszen az jó lenn e köszönöm :B

Per aspera ad astra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.