Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19851) Cold5


Cold5
senior tag

Sziasztok,

Egy gyors kérdésem lenne: tervezem egy 2,5" külső 3TB-os (esetleg 4TB) merevlemez vételét.

Probléma nélkül fogják kezelni a következő eszközök?

Win 7 Pro x64
Win 10 Pro x64
macOS Sierra
Synology DS215j

Ha jól tudom csak arra kell figyelnem, hogy GPT-s legyen...?

:R

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#19852) King Unique válasza Cold5 (#19851) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Itt is részben azt tudnám mondani, amit nemrég egy másik kérdezőnek TV-s ügyben. Tehát az első 3 esetben nagy valószínűséggel nem lesz gond, mivel azok az elsődlegesen támogatott hardveres / szoftveres környezetbe tartoznak. Viszont egy NAS a TV, router és egyéb készülékekhez hasonlóan már a másodlagos környezetbe sorolható. Ennek ellenére valószínűleg nem lesz probléma ott sem a kezeléssel, de ezt legjobb lenne valamilyen NAS topikban megkérdezni.

Egyébként, ha gyári kompakt külső HDD-t veszel, akkor azok már eleve particionálva és formázva vannak. Tehát nem szükséges külön GPT-re inicializálni, hacsak nem kell valami ok miatt újrapartcionálni a külső meghajtót. Továbbá a nagyobb tárolókapacitású kompakt típusoknál az MBR / GPT partíciós sémákkal is szoktak még trükközni.

[ Szerkesztve ]

(#19853) justaview válasza tassyu (#19850) üzenetére


justaview
őstag

Ok, értem, köszönöm.

(#19854) Cold5 válasza King Unique (#19852) üzenetére


Cold5
senior tag

Nagyon köszönöm! :R

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#19855) Addeladdel


Addeladdel
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy második külső merevlemezt biztonsági másolatoknak. Ebből fakadóan csak mentésre használnám kb. havi 1x, Windows7-ről és 10-ről. Főleg rengeteg, de annál fontosabb képet, zenét és egyéb, a tanulmányaimhoz kapcsolódó fájlt akarok rajta tartani. Persze pár film, sorozat is befigyel azért.

Költségvetésem nem túl nagy, kb 25 ezer forintot tudok rászánni, azonban örülnék, ha kijönne belőle egy 2TB-os HDD. Az árukereső jelenleg ezeket adja ki ilyen körben.

Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy tárolásra érdemes-e ezekben gondolkodnom? Nyitott vagyok más lehetőségekre is, amennyiben az összeg nem nő nagyot és 2TB kijön belőle. Akár más készülék bedobását is örömmel fogadom, vagy arra javaslatot, milyen internetes oldalon érdemes még nézegetnem, amelyek EU-s raktárról küldik az árut.

Köszi szépen!

(#19856) King Unique válasza Addeladdel (#19855) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Ez esetben is nagyjából azokat tudnám mondani, amiket nemrég egy hasonló kérdésnél —► [link], [link]. Tudom, hogy sok a link, de ha figyelmesen átolvasod őket, akkor jó eséllyel választ kaphatsz a kérdésedre.

[ Szerkesztve ]

(#19857) Addeladdel válasza King Unique (#19856) üzenetére


Addeladdel
csendes tag

Ezeket átolvastam, mielőtt feltettem a kérdést.

(#19858) King Unique válasza Addeladdel (#19857) üzenetére


King Unique
titán

Ha igen, akkor például az is említve volt bennük, hogy az ajánláshoz nem ártana eldönteni, illetve megadni bizonyos paramétereket. Ugyanis az, hogy 2 TB & 25 ezres keret, az önmagában nem sokat mond.

[ Szerkesztve ]

(#19859) Redneck


Redneck
veterán

Üdv!

Ajándékba szeretnék venni egy 1TB-os USB-s külső HDD-t. Olyanra lenne szükség ami gyors és megbízható, de TV-re dugva működjön. Anno apukámnak vettem egy olyan minőségi márkás fém házas és gyors 3.0 HDD-t ami a TV-re dugva nem működik, nem kap elég áramot. Mondjuk az a Sony TV nem túl modern darab... A sajátomon van külön HDD-s USB, az biztos több kraftot tud leadni.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#19860) King Unique válasza Redneck (#19859) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ahhoz, hogy konkrétan ajánlani lehessen bármit is, ahhoz nem ártana részletesen megfogalmazni az igényeket. Ennek hiányában kb. azt tudnám mondani, hogy ott van az összefoglaló, azon belül a különféle 2,5" kategóriák, a gyártók listája, aztán lehet válogatni.

Továbbá a TV-n történő használatról nemrég volt szó. Magával a készülékkel való kompatibilitás a gyári kompakt (2,5") külső HDD-k esetében általában ok szokott lenni, de azért előfordulhatnak kivételek. Viszont a megfelelő USB-port hiányában a stabil tápellátás már nem garantálható. De, ha van a készüléken több, az említett használatra alkalmas USB-port, akkor egy Y-kábellel lehet javítani a helyzeten.

[ Szerkesztve ]

(#19861) Redneck válasza King Unique (#19860) üzenetére


Redneck
veterán

Köszönöm a választ, reggel gépről részletesen leírom mik az igények.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#19862) scabi78


scabi78
senior tag

Az összefoglalóban nincs megbízható márka, de hátha tudok ajánlani valamit. Biztonsági mentésre szánnám – munka, képek és videók ami pótolahatatlanok. Jelenleg ezek két, napi használatban lévő gépeken vannak, de szeretném egy harmadikon is tárolni. 0,5 vagy 1 TB-osat néztem ki, köszönöm az ajánlatot.

Tiszta Windows, rendes ház!

(#19864) King Unique válasza scabi78 (#19862) üzenetére


King Unique
titán

Itt nem arról van szó, hogy a külső merevlemezeket illetően nincsen (viszonylag) megbízható / bevált gyártó, illetve termék. Hanem arról, hogy a 100%-os megbízhatóság manapság eleve ~ egyik fizikális adattárolónál sem igazán garantálható. Legalábbis pl. a jellemzően otthoni környezetben használatos eszközöknél nem. Ehhez egy korábbi hozzászólás utolsó bekezdésében is van némi kiegészítés. Illetve, ha már fontos adatok biztonsági mentése a téma, akkor ott eleve a biztonsági másolatokon van a hangsúly.

[ Szerkesztve ]

(#19865) choco01


choco01
addikt

Azt lehet tudni hogy a legtöbb Adata winyoba milyen márka winchesterei vannak? :U

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#19866) tassyu válasza justaview (#19853) üzenetére


tassyu
tag

Innen vettem, nagyon jó áron vannak az Intenso lemezek:
[link]

(#19867) King Unique válasza choco01 (#19865) üzenetére


King Unique
titán

Amely külső HDD gyártók maguk nem készítenek (belső) merevlemezt, azoknál eleve változó, hogy mikor éppen milyen HDD-t használnak. De például a TechPowerUp oldalán megtalálhatók a különféle gyártók között az egyes ADATA termékek tesztjei is.

[ Szerkesztve ]

(#19868) GBRDVD


GBRDVD
tag

Sziasztok!

Szerintetek egy ilyen Maxtor M3 Portable 4TB jó vétel lenne? Nem láttam még 4 TB-osat ezelőtt 2,5-ös méretben, de ezek szerint már vannak, ráadásul elérhető áron.

Lehet valami hátulütője a nagy adatsűrűségnek kis területen? Nem fog baromira melegedni abban a zárt (csúnya) műanyag házban? Szétszedhető? Van-e valami hátránya ennek a konstrukciónak, a kikapcsológomb hiányát leszámítva? Érdemes-e ilyet venni, vagy inkább a drágább WD-t? Ha esetleg van valakinek hasonlója (akár kisebb) az M3 Portable családból és megosztja a tapasztalatait, azt megköszönöm, ígérem, ha megveszem, én is beszámolok a tapasztalatokról.

[ Szerkesztve ]

(#19869) King Unique válasza GBRDVD (#19868) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Igen, manapság egyre kedvezőbb áron vannak a 2,5 colos nagy tárolókapacitású külső HDD-k. Ezzel kapcsolatban készült is egy logout cikk. Az M3 Portable pedig az egyik legkedvezőbb árú, sőt szinte a legolcsóbb modell. Illetve arról korábban volt szó, hogy a márkanevekkel variáltak, de maga a termék lényegében maradt ugyanaz. Többen vettek ezen típusokból, de leginkább csak 1-2 TB-os méretben. Előbbiről készült is itt a topikban egy teszt anno még Samsung kivitelben. Illetve a 4 TB-os Maxtor modellről van egy jó külső teszt.

Amit a zárt, műanyag burkolaton kívül még némi kontraként meg lehetne említeni ezen sorozatnál, az például az integrált USB-aljzat. Legalábbis pl. az 1- 2 TB-os modelleknél általában ez a jellemző, illetve erről a logout cikkben is van némi információ. Viszont a 4 TB-os esetében az ST4000LM016 modellszám normál SATA HDD-re utal és a gyártó saját modellje is ennek megfelelő. Tehát a legnagyobb tárkapacitású M3 Portable esetében nem biztos az integrált aljzat, de például a 2,5"-os WD-knél rendszerint ez a fajta megoldás szokott lenni.

Valamint ezek az extra nagy tárkapacitású mobil (külső) HDD-k jellemzően SMR technológiát használnak, aminél ugye az írási sebesség csökkenhet. Persze ezt ennél a típusnál is igyekeznek ellensúlyozni különféle technológiákkal, illetve pl. a meglepően nagy gyorsítótárral (128 MB). Aztán, hogy a gyakorlatban ez mennyire működik jól, arról itt a topikban egyelőre még nincsenek információk. Viszont, ha 2,5" | 4 TB külső HDD kell, akkor csak a fentebb említett 2 gyártó készít ekkora merevlemezt és vsz mindkettő erre a technológiára épül. Illetve nem feltétlen akkora probléma ez, valamint egy (külső) HDD minél inkább tele van másolva, rendszerint úgyis annál lassabb lesz.

Ha esetleg a hagyományos PMR technológiát használó típus kell, akkor pl. a Toshiba gyárt ilyet 2,5 colos méretben, de csak max. 3 TB-ig. Természetesen ez van a külső modelljeikben is, viszont azok rendszerint integrált USB-s változatok. Bár az sem feltétlen gond, mint ahogyan a logout cikkben is említve volt. Valamint a HDD-hez lehet akár külön is venni egy 2,5" külső házat.

Ha meg az ár-érték arányt nézzük, akkor lehet mégiscsak a legelső gondolat lesz a legjobb. :)

[ Szerkesztve ]

(#19870) choco01 válasza King Unique (#19867) üzenetére


choco01
addikt

Vajon milyen lehet az Adata garanciális ügyintézése, 3 év gari csábító.. :U

Ha nem a rack/dokkolós megoldás mellett döntök akkor ez lesz szerintem. :K

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#19871) junior11 válasza King Unique (#19869) üzenetére


junior11
veterán

Én éppen egy 2,5" Seagate Expansion portable 2TB-os cuccon gondolkodom, 79€-ért 2 év garival. Filmek tárolására lenne, arra megfelelne...

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#19873) King Unique válasza junior11 (#19871) üzenetére


King Unique
titán

Arra nyilván meg. Amúgy még korábban te hívtad fel rá a figyelmet, hogy az újabb modell már integrált USB-s, ellenben a régi még nem. De persze ez sem feltétlen para és attól még működhet x évig probléma nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#19874) junior11 válasza King Unique (#19873) üzenetére


junior11
veterán

Na ma hazahoztam a Seagate Expansion portable 2TB-os 2,5"-os vinyót, most kötöttem rá a gépre, eddig okés, ugyanolyan hangos, mint a WD elements 1TB, minimális zajt hallani, azért az M3 portable 2TB halkabb volt, de nem zavaró ez sem.

A benne lévő HDD a HDS szerint: st2000lm007-1r8174 , ha jól tudom, ez már az új Mobile HDD a Seagate-nek? Vagyis akkor már nem a régi M9-es van benne, kérdés, hogy integrált usb csatis vagy sem, habár úgyis mindegy.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#19875) diegho


diegho
nagyúr

Sziasztok!

Olyan merevlemezt keresek, ami usb3 és lan csatolóval is rendelkezik. Amolyan mini nas-ként is működik. WD my cloud tudja, van azon kívül más is?

(#19876) Redneck


Redneck
veterán

Ajándékba szeretnék venni egy külső HDD-t.

Ezeket kell tudnia:
-Családi képeket és videókat tárolni, lejátszani PC-n és TV-n, néha talán filmet is nézne róla
-legalább 500GB, ha lehet 1 TB kapacitás
-USB 2.0/3.0 csatlakozás
-ha lehet kompaktabb legyen, ne WD MyBook méret
-3 év garancia

Nagyjából 25 rugó rá, és ebben legyen benne az Y kábel ára is. Nekem például ez szimpatikus. Gyors, kompakt, és masszívnak tűnik. Ha jól tudom WD Scorpio Blue van benne.

Ez sem rossz, igaz alacsonyabb fordulatú (ebből kifolyólag lehet halkabb), de előnye a nagyobb kapacitás.

Érdemes egyáltalán nagyobb fordulatút venni, vagy vegyek egy kis kompakt verziót, masszívabb házban 3 év garanciával és ne dramatizáljam túl? Esetleg vegyek olyan ami alacsonyabb fordulatú, kevésbé melegszik de nagyobb a puffer méret?

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#19878) King Unique válasza Redneck (#19876) üzenetére


King Unique
titán

A Transcend 25H3 egy masszív, ütésálló külső merevlemez. Ilyeneket leginkább akkor érdemes venni, ha fontos a külső strapabíróság, illetve pl. használat közben fennáll a leejtés veszélye. Amúgy egyes webshopokban előfordulhat, hogy elírnak bizonyos paramétereket. Az említett típus általában alapból 5400 RPM-es szokott lenni, például az 1 TB-os modell is az alábbi teszt alapján. Illetve már nem WD, hanem ez a merevlemez van benne. Amúgy utóbbi is jónak mondható.

Egy 7200 RPM-es típus valamivel ugyan gyorsabb, de mivel a TV-n is lesz használva, ezért a tápellátás miatt nem feltétlen kellene erőltetni. Pláne akkor nem, ha csak normál (5 V | 0,5 A) portok vannak a készüléken.

Manapság már nem nagyon szoktak Y-kábelt mellékelni a 2,5 colos gyári kompakt külső HDD-khez. Például fentebb a 25H3-nál is látszik a tesztekben, hogy míg korábban adtak hozzá, újabban már nem. Viszont egy ilyen kábel külön is beszerezhető.

Amúgy TV-hez az ADATA HC500 lenne a legideálisabb, viszont az 1 TB-os változata valami miatt itthon jelenleg nem elérhető. De magával a készülékkel való kompatibilitás valószínűleg a 25H3, illetve az Elements esetében is ok lehet. Persze ezt nem ártana előtte a TV itteni topikjában is megkérdezni. Valamint, ha 3 év garancia kell, akkor a My Passport Ultra jobb választás az utóbbinál.

[ Szerkesztve ]

(#19879) Redneck válasza King Unique (#19878) üzenetére


Redneck
veterán

Köszönöm, kitalálom. Inkább legyen Y kábellel 25, nekem úgy is megéri.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#19880) demars


demars
addikt

Üdv!
Van egy WD My Passport Ultra 2TB-os külső vinyóm amit viszonylag ritkán használok. Hosszabb tárolásnál kell ezekre figyelni vagy érdemes néha ránézni?

Köszönöm!

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#19881) King Unique válasza diegho (#19875) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ilyen paraméterekkel például az említett My Cloud jöhetne szóba, illetve valami komolyabb NAS ház. Valamint egyes külföldi webshopokban vannak ilyen spéci külső házak is, de ezt csak találomra linkeltem be. Valamint az összefoglaló végén ott van különféle kategóriákra bontva a gyártók listája, ahol megint lehet keresgélni.

(#19879) Redneck:
Ok, viszont azt neked kell eldöntened, hogy melyiket választod. Illetve mint említettem, Y-kábelt manapság már kevésbé szoktak ezekhez mellékelni. Tehát azt valószínűleg majd külön kell megvenni hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#19882) GBRDVD válasza King Unique (#19869) üzenetére


GBRDVD
tag

Nagyon köszönöm a részletes választ! Szerintem meg lesz véve nemsokára az M3 Portable. Mivel főként HD filmek tárolására kell, a sebesség annyira talán nem is fontos.

(#19883) King Unique válasza junior11 (#19874) üzenetére


King Unique
titán

Ez érdekes, mert a 7 mm-es magassága miatt eddig azt például a Backup Plus Ultra Slim sorozatnál használták. Viszont az Expansion Portable az adatlapja szerint normál méretű (14.8 mm magas), tehát annál nem feltétlen indokolt az extra vékony belső merevlemez.

Amúgy a Mobile HDD sorozat már SMR eljárást használ. Ezzel kapcsolatban egy másik topikban írta valaki korábban az alábbiakat —► [link], [link]. Te tapasztaltál ilyesmit?

[ Szerkesztve ]

(#19884) junior11 válasza King Unique (#19883) üzenetére


junior11
veterán

Eddig nem tapasztaltam észrevehető lassulást, kb. 170GB-ot másoltam rá, nem egyszerre, de a belső merevlemez (M8 1TB) is 90%-ban megtelt. Nálam csak adattárolásra és néha oda-vissza fájlok másolására lesz, erre a célra 79eurórét nekem megfelel. Megbízhatóságot, tartósságot úgyis az idő és a szerencse dönti el.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#19885) King Unique válasza junior11 (#19884) üzenetére


King Unique
titán

Akkor lehet kicsit túl van lihegve ez az egész, bár nyilván csak egy alapos tesztelés után derülne ki, hogy pontosan mi is a helyzet. Amúgy meg általában mindegyik HDD belassul SATA / USB 3.0 csatolón egyaránt, ha jobban tele van másolva. Szóval a max. gyári értékekben úgyis jobbára csak üresen / kevés adattal lehet gyönyörködni.

Köszönöm az infót!

[ Szerkesztve ]

(#19886) junior11 válasza King Unique (#19885) üzenetére


junior11
veterán

Szívesen. Amúgy itt van szétszedve egy Backup plus slim 2TB, ha jól látom ez alapján nem integrált usb-s: [link]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#19887) King Unique válasza junior11 (#19886) üzenetére


King Unique
titán

Igen, a képek alapján különálló SATA - USB adaptere van. Amúgy az integrált USB-s típusokat szétszedés nélkül például a HDD modellszáma alapján lehet beazonosítani. Tehát, ha mondjuk M9T alapú lenne benne, akkor az integrált változat azonosítója nem ST2000LM003, hanem ST2000LM005 lenne. Illetve utóbbiak hivatalosan is 2 különböző sorozat —► M9T | M9TU.

A gyártó új 2,5 colos modelljeinél viszont már nem nagyon találni az utóbbiakhoz hasonló speciális típusokat. Tehát az is lehet, hogy kezd kikopni ez az integrált USB-s vonal. Ami persze nekünk jó hír. :)

[ Szerkesztve ]

(#19888) runner 125


runner 125
nagyúr

Sziasztok, az elképzelhető, h bizonyos most futó WD külső 1TB-s HDD-t a tv-k nem látnak? Van esetleg megoldás rá, vagy másikat kell venni? Köszi!

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#19889) King Unique válasza runner 125 (#19888) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Arról már többször volt szó, hogy az ilyen másodlagosan támogatott környezetben nem feltétlen garantált ugyanaz a működés, amely az elsődlegesben.

[ Szerkesztve ]

(#19890) maross


maross
veterán

Külső rackben levő 2.5" hdd-t fel lehet ismertetni valahogy belső meghajtóként win10-zel? Autós diagnosztikai program csak belsőre akar felmászni, a 250-es ssd kevés, nagyobbat venni pedig elég nagy érvágás lenne. Köszi!

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#19891) maross válasza maross (#19890) üzenetére


maross
veterán

mklink talan megoldja a problemamat, holnap tudom kiprobalni. eddig jutottam :).

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#19892) ALFA


ALFA
senior tag

Két hdd-t ajánlottak megvételre, de ellenrmondásos véleményeket olvastam róluk véletlenszerű találatokkal. (Pár száz oldalon volt találat, közel sem néztem meg mindet.)
Melyiket ismeritek, ajánljátok - vagy mit helyettük?

Elsősorban az érdekel, ami bennük van. :K
Ez a part code-juk (lényegesen rövidebb, mint a típusuk.;)
HDWC240EK3J1
STEA4000402

Előre is köszönöm a válaszokat.

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#19893) King Unique válasza maross (#19890) üzenetére


King Unique
titán

A Windows a külső HDD/SSD meghajtókat eleve helyi lemezként kezeli, akárcsak a belső HDD-ket. A memóriakártyákat, pendrive-okat viszont cserélhető lemezként. Bár a Win10-ben utóbbiaknál már az "USB-meghajtó" megnevezés szerepel, de az lényegében ugyanaz.

Amúgy lehet bizonyos programokat USB-s külső meghajtóra is telepíteni és onnan futtatni. Illetve telepítésnél általában kiválasztható, hogy hova kerüljön a program mappája. Na persze autós diagnosztikai programot még nem próbáltam, az igaz...

[ Szerkesztve ]

(#19894) King Unique válasza ALFA (#19892) üzenetére


King Unique
titán

Az elsőnél nyilván nem meglepő, hogy milyen HDD van benne —► teszt. Illetve van egy hasonló a 3 TB-os modellről is.

A másik belsejét szintén nem nehéz kitalálni, illetve a 2,5" | 4 TB modellekről nemrég volt szó. Egyébként a Game Drive belsejében is vsz ST4000LM016 van, tehát ilyen téren kb. ugyan mindegy melyiket veszed.

A másik topik alapján a bennük lévő merevlemez kiszerelése a cél. Ez technikailag ugyan általában kivitelezhető, viszont az ilyen gyári kompakt típusok otthon történő megbontásakor a garancia azonnal ugrik. Tehát ezzel nem árt tisztában lenni!

A fentebb említett két HDD minősége és megbízhatósága felől pedig a másik topikban célszerű érdeklődni. De, ha eleve belső HDD kell, vagy legalábbis a belső használat a cél, akkor ennyi erővel lehetne akár olyat is venni. Valamint az ajánlottak közül választani és akkor nem kellene plusz köröket futni.

[ Szerkesztve ]

(#19895) maross válasza King Unique (#19893) üzenetére


maross
veterán

"bizonyos programok" nem segitenek ki, egy-ket nagyon konkret autos diagnosztikai programot kell feltenni :). Koszi a helpet, holnap még koruljarom, meglatjuk mi sul ki belole.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#19896) King Unique válasza maross (#19895) üzenetére


King Unique
titán

Azt értem, de ugyanakkor ott van az is, hogy egy külső HDD eleve nem ilyen célra való. Valamint a programok alapértelmezésben nem véletlenül a rendszerpartícióra (C), illetve a Program Files mappába "akarnak" települni. :)

Amikor én próbálgattam ezt néhány népszerű szoftverrel, akkor leginkább csak tesztelési céllal és tartósan nem feltétlen használtam volna így. Illetve, ha néhány programot USB-meghajtóról akarok xy okok miatt futtatni, akkor ennyi erővel kompletten feltelepítem rá a Windowst az alábbi megoldások valamelyikével. Azt pedig utána lényegében kb. ugyanúgy tudom használni, mintha a belső meghajtóról futna és a programok telepítésénél sem kell trükköznöm. Továbbá, ha fontos a kimondottan gyors működés, akkor ahogyan a belső, úgy a különféle külső meghajtók között is lehetnek ilyen téren különbségek.

[ Szerkesztve ]

(#19897) maross válasza King Unique (#19896) üzenetére


maross
veterán

Ez egy jo B terv, koszi :)

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#19898) Redneck


Redneck
veterán

Vettem egy Maxtor M3 USB 3.0 1TB-os külső HDD-t. Mennyivel kéne ennek másolnia? Most másolok egy 7GB-os fájlt. A végére már csak 66 MB/s sebességgel másolta.

Szerk:
Ennyit állítottam rajta, így 75 MB/s sebességet tud egy 9GB-os fájl esetén.

Egyébként Seagatet ír rá a HD Sentinel.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#19899) Redneck válasza Redneck (#19898) üzenetére


Redneck
veterán

Most egy 16GB-os fájl következik, 30 MB/s. Intel USB 3.0 vezérlő telepítve az alaplap weboldaláról. Nincs újabb rev, sem újabb BIOS.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#19900) junior11 válasza Redneck (#19899) üzenetére


junior11
veterán

Pontosan milyen Seagate HDD-t ír a HDS a Maxtorban? Miről másolsz? HDD (milyen, mennyire van tele) vagy SSD?

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.