Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19951) Ferenczi Áko


Ferenczi Áko
addikt

Sziasztok! Vettem egy Maxtor Portable M3 2,5" 1 TB külső merevlemezt. A problémám az lenne, hogy van egy WD medialejátszóm és nem látja a Maxtort.. Leformáztam, újra másoltam rá filmeket, de így sem.. Nem a lejátszóval van probléma, mert van a családban egy másik külső HDD, azt gond nélkül viszi..

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#19952) King Unique válasza Zoli83 (#19950) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nemrég ketten is érdeklődtek TV-s ügyben és ismét összegzésre kerültek az ezzel kapcsolatos dolgok —► [link], [link], [link].

Tehát az ilyen készülékeken történő használatnál nem garantált ugyanaz a működés, amely az elsődlegesen támogatott környezetben. Éppen ezért eleve nem könnyű olyan külső HDD-t ajánlani, amely egy ún. másodlagos hardveres / szoftveres környezetben biztosan működni fog. A legutóbbi eset kapcsán az illetőnél egy másik külső HDD-vel sem akart összejönni a dolog. Esetedben viszont a tápellátás már kedvezőbb lehet, mivel ezen kép alapján van a TV-n több USB-port, illetve az egyik 800 mA-es.

Szóval ez esetben is azt tudnám tanácsolni, amit másoknak. Vagyis célszerű lenne a készülék topikjában is érdeklődni, hogy ott a többiek pontosan milyen külső merevlemezeket használnak hozzá —► SONY LCD és LED TV-k.

[ Szerkesztve ]

(#19953) King Unique válasza Ferenczi Áko (#19951) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Ha a másik külső HDD is 2,5 colos és azt gond nélkül viszi a lejátszó, akkor talán nem a tápellátással van probléma. Bár azt azért jó lenne tudni, hogy felpörög-e rendesen a külső merevlemez? Illetve érdemes lehet akár másik (rövid) USB-kábellel is kipróbálni. Továbbá pl. azt sem tudjuk, hogy az újat milyen fájlrendszerre formáztad és milyen partíciós séma van beállítva, a másik külső meghajtónál mi és hogyan van ilyen téren, a lejátszó milyen paramétereket kezel stb. Erről ugye fentebb már volt szó a TV-s eset kapcsán.

Ha az előbbiek rendben vannak, akkor lehet, hogy a külső HDD nem kompatibilis a médialejátszóval. Illetve pontosabban az előbbiben lévő USB-chipet nem ismeri fel a készülék. De ez csak feltételezés, bár egy ilyen másodlagos környezetben nyilván nem lenne annyira meglepő.

[ Szerkesztve ]

(#19954) Ferenczi Áko válasza King Unique (#19953) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

A másik külső merevlemez egy külső tápos WD.. Hát rövid kábellel sem akar menni.. Felpörög rendesen a winyó.. Formáztam több módon is, de nem akarta az igazságot.. Már írtam a webáruháznak, hogy elállok a vásárlástól..

Neked köszönöm szépen a kimerítő választ! :R

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#19955) Ferenczi Áko


Ferenczi Áko
addikt

Bocsánat a dupláért..

A 3 éves kis Samsung tv-m látja és le is játssza a tartalmakat, az 1 éves 50"-os Panasonic nem, a WD Tv Live médialejátszó szintén nem. NFTS-ben volt alapból formázva, mint a másik külső merevlemez. Megpróbáltam Fat32-ben is, de úgy is kapufa.. Akkor gondolom kompatibilitási gondok lesznek..

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#19956) junior11


junior11
veterán

Az új My Book 3TB és 4TB belsejében az egyik ismerősöm szerint a vinyó WD Blue WD30EZRZ és WD40EZRZ , ha vkit érdekelne.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#19957) 4ron


4ron
senior tag

Sziasztok!

Milyen kompakt külső merevlemez ajánlott abban az esetben, ha a leendő tulaj céges adatok tárolására szánja? Természetesen nem, mint backup, hanem az lenne az elsődleges, hogy kéznél legyen minden fontosabb dokumentum, prezi, kimutatás, stb.

Abba most ne menjünk bele, hogy erre milyen alternatíva létezik/mi lenne jobb, mindenképp külső merevlemez kell. SEAGATE Expansion 500GB (STEA500400) megfelelő lenne? Köszönöm előre is :)

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#19958) King Unique válasza 4ron (#19957) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha a fontos céges adatokról már van biztonsági másolat és csak hordozáshoz & fájlok eléréséhez kell egy külső merevlemez, akkor akár az említett típus is megfelelhet ilyen célra. Bár manapság 500 GB-os 2,5"-os külső HDD-t nem feltétlen érdemes venni. Az 1 TB-os modellek ár-érték aránya jobb, illetve az összefoglalóban + pl. ezen cikkben fel vannak vázolva a lehetőségek.

Továbbá, ha privát adatok lesznek rajta, akkor vannak hardveres titkosítással ellátott külső HDD-k, de akár egyéb módon is megoldható a dolog. Valamint, ha a hordozás / használat közben esetleg fennáll a leejtés veszélye, akkor ütésálló modellek is kaphatók. Bár a hordozás / tárolás közbeni védelem akár egy külön megvásárolt hordozótokkal is megoldható.

[ Szerkesztve ]

(#19959) 4ron válasza King Unique (#19958) üzenetére


4ron
senior tag

Való igaz, tényleg nem nagy az árkülönbség az 500GB és az 1TB között. Az általad küldött linkeket továbbítottam az ismerősöm felé, szerintem így már könnyebben tud majd dönteni :) Köszönöm szépen a gyors választ!

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#19960) junior11


junior11
veterán

Gondolkodom egy usb 3.0 hub vásárlásán a laptophoz, melyen 4 db usb 3.0 lenne és a laptop usb 3.0-hoz lenne csatlakoztatva. Konkrétan erről van szó [link]

Arra lennék kiváncsi, ha egy ilyen cuccon keresztül lesznek csatlakoztatva a külső vinyók (3,5" My Book 2, 3TB, 2,5" 1TB Elements, 2TB M3 portable, 2TB Seagate Expansion) akkor gond nélkül lesznek használhatóak, nem lehet gond az áramfelvétellel vagy vmi mással, mely esetleg kárt tehet a vinyókban, akkor is ha netán mind a 4 port egyszerre használva lesz? Pendrive-ok esetén is érdekelne a dolog. Mit gondoltok? Köszi.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#19961) Jarod1 válasza junior11 (#19960) üzenetére


Jarod1
addikt

Ha USB 3 csatiba dugod akkor nem lesz gond, de én a kapcsolós választottam mindegyik hubot tudom ki be kapcsolni külön

(#19962) King Unique válasza junior11 (#19960) üzenetére


King Unique
titán

Ez egy passzív USB hub, amely pl. kis energiaigényű eszközök (pendrive), illetve külső tápegységgel rendelkező külső HDD-k esetén minden további nélkül használható. Persze egy USB-ről működő 2,5 colos külső merevlemez is ráköthető, de hiába az USB 3.0 port, 2 db mobil külső HDD-t már nem feltétlen hajt meg stabilan egy passzív hub. Ha a fentebb említett eszközöket egyszerre akarod csatlakoztatni és használni, akkor eleve aktív USB hubot kellene inkább venni!

Az egyik fórumtárs (aktív) USB hub + 2,5"-os külső HDD tapasztalatait érdemes átolvasni —► [link], [link]. Neki úgy tudom ilyen van.

[ Szerkesztve ]

(#19963) junior11 válasza King Unique (#19962) üzenetére


junior11
veterán

Köszi, igen aktív hub lenne jó a számomra, viszont az drágább, azért lehet, hogy a későbbiekben beszerzek egyet.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#19964) Ptakacs74


Ptakacs74
csendes tag

Sziasztok!

Milyen mobil háttértárat javasoltok 2TB méretben fotók, filmek, programok, stb tárolására és esetleges hordozására. Ez a háttértár szinte folyamatosan üzemelne a lakásban kialakított hálózaton.
Válaszokat előre is köszönöm!

(#19965) junior11 válasza Ptakacs74 (#19964) üzenetére


junior11
veterán

Szia, szerintem a folyamatos működés miatt erre a célra ajánlott lehet a 2TB-os WD RED WD20EFRX [link] + külső 3.5" rack hozzá, melynek itt a topikja: [link] + az ottani összefoglaló

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#19966) ALFA


ALFA
senior tag

Segítene nekem valaki értelmezni ezen három, egyaránt 120 GB SATA 2,5" HDD tesztek eredményeit?
Előre is köszönöm! :R


Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#19967) Sterilzona


Sterilzona
senior tag

Sziasztok!

Van egy maxtor 2 terrás külsőm.
Gyárilag van a vinyón pár program, némi cucc. Mit ajánlotok, kell-e formázni, mielőtt elkezdek pakolni rá ? Ezekkel a gyári progikkal mit csináljak, elég ha csak kimásolom, majd formázás után vissza ?
Harmadik, hogy, feltettem egy manager progit. Gyárit, ami a lemezen volt. Kért újra indítást, majd újraindulás után, nem indult el a windows. Nem láttam mit írt ki, annyit, hogy szokásosan ki listázta összetevők stb, külső vinyót is felismerte, majd utolsó fázis, egy fekete oldal, villogó kurzorral. Ez normális, vagy valami baj van. Felhasználói kézikönyvet elolvastam, pár oldal, de semmi ilyen nem volt benne.

(#19968) sarasota123


sarasota123
aktív tag

Sziasztok, egy kb. harom eves WD elements vinyom egyik naprol a masikra nem lathato sem a tv sem a gep szamara. Neztem disk managment-tel, hdd sentinellel, nem latja egyik sem, sot ha megprobalok rafrissiteni az eszkozokre nagyjabol lefagy a gep amig ki nem huzom a vinyot. Rengeteg csaladi kep/video van/volt rajta. Tudtok esetleg erre valami tippet vagy hogy hova lenne celszeru elvinnem ahol hozzaertok meg tudjak nezni es nem kell szazezreket fizetnem? Koszi

He scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.

(#19969) Jarod1 válasza sarasota123 (#19968) üzenetére


Jarod1
addikt

biosban látható?

(#19970) junior11 válasza sarasota123 (#19968) üzenetére


junior11
veterán

Itt kérdezz rá: [link] , [link]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#19971) King Unique válasza Sterilzona (#19967) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ez egy kompakt külső HDD, amely már gyárilag particionálva, illetve formázva (NTFS) van. Ezért nem szükséges külön újraformázni, hacsak nincs vele valami gond. Nem beszélve arról, hogy egy 2 TB-os (külső) HDD-nél pl. a teljes formázás órákig eltarthat, valamint USB-n néha előfordulhat bizonyos problémák. Erről nemrég volt szó egy másik topikban —► [link], [link].

A 4 TB-os változatról készült egy átfogó külső teszt, amelyben láthatók többek között pl. a mellékelt programok is. Viszont ezeknek a használata kizárólag csak opcionális. Ha zavar a több mappa és fájl, akkor az egészet be lehet pakolni 1 db mappába is. Illetve, ha valakinek annyira nem kellenek, akkor akár le is törölheti őket, mert pl. a gyártó oldaláról is letölthető a program. Bár szerintem, ha már mellékelték hozzá, akkor nem feltétlen érdemes végleg kukázni az eredeti pakkot.

A Drive Manager telepítés után valóban kér egy újraindítást, de nálam legutóbb pl. Win10 alatt próbálgatva nem volt ezzel semmilyen probléma. Utána is rendben elindult az OS, illetve maga a program. Hogy nálad mi okozta a gondot, azt nem tudom. De, ha esetleg csatlakoztatva maradt a külső meghajtó, akkor az megakaszthatta a boot folyamatot. Én rendszerint általában menet közben, a futó OS alatt szoktam a külső HDD-ket csatlakoztatni, illetve leválasztani.

[ Szerkesztve ]

(#19972) #05725184


#05725184
törölt tag

Sziasztok szeretném megkérdezni hogy nemrég vettem egy 10 000 rpm -es winyot még nem raktam bele a t60 am ba de ha jól olvasom a netten hogy 7200-at kezel csk.
így a kérdésem az lenne hogy aaz a vinyo nis csak 7200-on fog menni így csökkentve ,vagy el sem indul ?esetleg tönkre is mehet?

(#19974) King Unique válasza #05725184 (#19972) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nem teljesen tiszta itt néhány dolog, illetve nem feltétlen ezen topikba való ez a kérdés.

A "t60" az egy laptop és 2,5"-os HDD-ről van szó? Amúgy egy HDD-nél a fordulatszám az fix, mármint ha eleve 10.000 RPM-es, akkor nem fog csak úgy 7200-as fordulatra visszaváltani. Illetve egy ilyen 10K-s merevlemez általában eleve hangosabb, jobban melegedik, többet fogyaszt, mint pl. egy 5400 RPM-es változat. Valamint ezen típusok mobil változatai több gyártónál eleve SAS interfészesek, 15 mm magasak stb. Szóval egy ilyen nem igazán laptopokba való, már ha egyáltalán arról van szó.

[ Szerkesztve ]

(#19975) King Unique válasza sarasota123 (#19968) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Nem ártott volna megadni a pontos modellt, illetve még néhány infót. Valamint attól függően, hogy pl. felpörög / nem pörög fel a benne lévő merevlemez, lehetnek különféle opciók. Továbbá, ha kifagyasztja a programokat, illetve magát az OS-t, akkor lehet döglődik a HDD, durván szektorhibás stb.

Problémásabb esetekben nem feltétlen érdemes otthon nyúzni a külső meghajtót és ha fontos adatok vannak rajta, akkor eleve szakemberhez kellene elvinni! A kolléga által ajánlott topikban érdemes érdeklődni ez ügyben.

[ Szerkesztve ]

(#19976) ALFA válasza ALFA (#19966) üzenetére


ALFA
senior tag

Erre senki nem vállalkozik, vagy csak utálja? ;)

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#19977) Heavyrain


Heavyrain
őstag

Sziasztok!

Hosszútávú (10+ év) fájtárolásra keresek külső merevlemezt.
Kritériumok:
- 4TB
- 60ezer körül/alatt legyen.
- USB csatlakozó
- Legyen megbízható

Szobahőmérsékleten lenne egy polcon tárolva, évente párszor nyúlnék csak hozzá, hogy ellenőrizzem a külső HDD állapotát HD Sentiel-el, illetve néha futtatnék rajta egy DiskFresh-t.
Tisztában vagyok vele, hogy egy idő után majd ezt is le kell cserélni, már csak a csatlakozó elavultsága miatt is, de addig is (ami remélem minimum 10 év múlva lesz), ezen szeretném tárolni a családi képeket és videókat.

Mit ajánlottok?
Előre is köszönöm a válaszokat.

(Cloud nem opció.)

[ Szerkesztve ]

(#19978) King Unique válasza ALFA (#19966) üzenetére


King Unique
titán

A HD Tune ezen tesztje az olvasási sebességet, elérési időt stb. méri. Előbbinél a görbe, illetve a minimum / maximum / átlagos értékek értelmezése meg gondolom nem okoz problémát. Továbbá, ha valaki jobban bele akar mélyedni, akkor pl. a 4.50-es verzióhoz van angol nyelvű user manual is. Ami értelemszerűen a program többi verziójához szintén használható, mivel azért akkora eltérések nincsenek köztük.

Egyébként ezek elég régi SATA I-es HDD-k, amelyekben a HDD Platter Capacity Database alapján 60 - 120 GB-os lemeztányérok vannak. Az ilyenek eleve lassúak, az egyik egy korábbi tesztben szintén csak ~ 40 MB/s körüli szekvenciális olvasást tudott. A modern 2,5" | 5400 RPM HDD-k SATA II/III interfésszel, illetve 500 GB - 1 TB lemeztányérokkal már jóval gyorsabbak. Az alábbi tesztben szereplő modellben pl. 667 GB-os tányérok vannak.

Amúgy nekem az nem világos és nem is lett megemlítve, hogy ennél a 3 db notebook merevlemeznél pontosan milyen körülmények között lett lemérve a sebesség. USB 2.0/3.0 külső házakba vannak téve, vagy netán a gépbe (SATA)? Ezen topikba egyébként nyilván az előbbi eset tartozik.

[ Szerkesztve ]

(#19979) King Unique válasza Heavyrain (#19977) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Először is bizonyos dolgokat el kellene dönteni, mint pl. a fizikális méretet. Ugyanis 4 TB-os külső HDD 60 ezerért van 2,5" / 3,5" méretben egyaránt. Az összefoglalóban vannak különféle kategóriák említve mindkettőnél. Illetve, ha pl. 3,5 colos típus kell, akkor azoknál érdemes megfontolni az E. pontot, vagyis a külső házas megoldást is.

Amúgy a 10+ éves élettartam nem feltétlen garantálható, sőt manapság lehet kissé irreális elvárás egy átlagos fizikai tárolónál. Illetve eleve sok múlik a megfelelő használaton is. Továbbá a fontos és nehezen pótolható adatoknál szinte kötelező biztonsági másolatokat készíteni. Ez, illetve szükség esetén újabb és újabb másolatok készítése a legjobb megoldás arra, hogy pl. 20 év múlva is meglegyen minden.

[ Szerkesztve ]

(#19980) Heavyrain válasza King Unique (#19979) üzenetére


Heavyrain
őstag

Fizikális méret teljesen mindegy.
Köszönöm a linekeket, elolvastam őket. A gépen is tárolva lesznek a fájlok, pont ezt akarom majd backup-ként használni.

A külső mobil rack-al kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Nem nagyon értek hozzá, ezért elolvastam az itteni topicjának az összefoglalóját viszont így sem igazán értem, hogy ha nem használom aktívan (évi pár alkalom), akkor miben nyújt többet egy külső mobil rack, mint ha csak egy sima külső HDD-t használnék?

(#19982) szotyika77


szotyika77
aktív tag

Sziasztok!

Van egy külső hdd-m, 6 éves, Verbatim márkájú és 500 GB-os. Állandóan a tvhez van csatlakoztatva, esténként arról nézünk filmeket, és ezáltal éjjel nappal működik, megy.
A hétvégén áramszünet volt, ugye észrevettem, hogy kivan kapcsolva, viszont visszakapcsolni már nem tudtam, semmire sem reagált. Érdekelne, hogy hogyan tudnám kideriteni hogy mi a problémája?

Előre is köszönöm a segitséget!

Üdv, Laci

(#19983) Jarod1 válasza szotyika77 (#19982) üzenetére


Jarod1
addikt

Külső tápos? 3,5 ös?

(#19984) szotyika77


szotyika77
aktív tag

igen, külső tápos és 3.5-es.

(#19985) szotyika77 válasza Jarod1 (#19983) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Sikerült kivenni és gépre tenni, az összes adat megmaradt a vinyón.
Mit figyeljek ha Sentinellel nézem?

(#19986) Sterilzona válasza King Unique (#19971) üzenetére


Sterilzona
senior tag

Köszönöm.
Igen, csatlakoztatva maradt. Nem gondoltam hogy esetleg bezavar majd.
köszönöm az infókat :)

(#19987) Jarod1 válasza szotyika77 (#19985) üzenetére


Jarod1
addikt

jelez e valami hibát a sentinel, csak a tápja szállt el?

(#19988) szotyika77 válasza Jarod1 (#19987) üzenetére


szotyika77
aktív tag

ezt jelzi a sentinel.

(#19989) Jarod1 válasza szotyika77 (#19988) üzenetére


Jarod1
addikt

áttekintés mit ír?

de ha jól látom 100% os..

[ Szerkesztve ]

(#19990) ALFA válasza King Unique (#19978) üzenetére


ALFA
senior tag

Köszönöm, engem az alábbiak izgatnak:
1. A sebességgörbe nem egyenes, söt nem is lineárisan csökken, hanem parabolikusan. Ez az öregededés jele, vagy ilyen tipusok, hogy a fej csak a tárhely első tizedét éri el gyorsan?
2. A jégcsap alakokat problémásnak tartom, ráadásul periodikusan jelennek meg. Ez annak a jele, hogy valami fizikai sérülést kapott, és várható, hogy sok bad sector lesz rajta?
3. A sárga pontok némelyike nagyon magas értéket kapott, gondolom, ez is azt mutatja, hogy bizonyos szektorokkal egyedi problémák vannak.

Tehát nem a "lassúság" izgat, hanem az érdekel, hogy amikor a teszt program nem egyenes vonalat, és nem vizszintes sárga pontfelhőt rajzol, akkor azt hogyan kell értelmezni.

Köszönöm a taiwani manualt, bár az a fizetős pro-hoz tartozik, én az ingyenes 2.55-öt használom.
Meglepve láttam, hogy az ottani tesztábrában is parabolikusan csökken a kék vonal és lineárisan növekszik a sárga felhő. Én eddig közel vizszintes vonalhoz és pontfelhőt láttam, igaz, linux alatt.;)

Igen, külső sata dokkolóba voltak téve méréskor esata csatlakozóval, mert az gyorsabb, mint usb2.

+1 kérdés:
Az egyik hdd-nél tesztmásoláskor bizonyos helyeken tapasztaltam rendkívül nagymértékű sebességcsökkenést, nyilván szenvedett egy-egy szektor olvasásával és írásával, de megoldotta.
Milyen programmal tudom megmondani, hogy ha ilyen szektrot talál, azt eleve tekintse rossznak, vagy zárja ki a használhatók közül.

[ Szerkesztve ]

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#19991) szotyika77 válasza Jarod1 (#19989) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Mind a kettő 100%-os. Én a tápra gyanakszok.

(#19992) Jarod1 válasza szotyika77 (#19991) üzenetére


Jarod1
addikt

ez az, táp megdöglött, ne használd. vagy maga a rack. visszajelző led van a reck en?

(#19993) fogirobi


fogirobi
senior tag

Sziasztok!

Segítségeteket kérném, külső HDD-t szeretnék venni, TV-re lenne kötve (Samsung UE40F6400), Full HD filmek nézésére használnám.

Sajnos én nem igazán vagyok képben a vinyókkal, hogy milyet érdemes venni.

Láttam itt hogy van 2,5-es és 3,5-es méretben is, nem tudom befolyásol e valamit méret, én egy jó ár/érték arányú külső HDD-t szeretnék venni, amiről a Full HD filmeket tökéletesen le tudom játszani a TV-n és lehetőleg nem adja meg magát 1 év múlva. :)

Ha esetleg tudnátok ajánlani 1 és 2 TB-ost is, akkor azért nagyon hálás lennék.

(#19994) szotyika77 válasza Jarod1 (#19992) üzenetére


szotyika77
aktív tag

van ledes visszajelző, de az sem világít. Csak akkor szokott világítani, ha bekapcsolva van a külső hdd, viszont most ugye bekapcsolni sem tudom.

Akkor most új házat vegyek hogy működjön? Az új ház tartalmaz tápot? :)

(#19996) King Unique válasza Heavyrain (#19980) üzenetére


King Unique
titán

Mindkét megoldásnak megvannak a maga előnyei / hátrányai, amelyek nagyjából ezen táblázatban is össze lettek foglalva. A külső házaknál a szabad szerelhetőségen túl lehetőség van például a tetszőleges HDD kiválasztására is. Ennek keretében pedig olyan ajánlott modellt is választhatunk, amely lehet akár az átlagnál tartósabb —► példa. Ez mindenképpen előnyös, mivel a legtöbb gyári kompakt külső HDD-ben rendszerint inkább az átlagos típusok vannak. Na persze, ha van biztonsági másolat, illetve eleve ritkán lesz használva a külső meghajtó, akkor utóbbiak is megfelelhetnek.

(#19994) szotyika77:
Ha a gépben (SATA) működik a HDD, ellenben a külső házban meg se nyekken, akkor igen, utóbbiból célszerű lenne venni egy másikat. Illetve azért is, mert a mostaninál nem tisztázott, hogy pontosan mely alkatrészek és milyen mértékben rongálódtak. A tápegység egyébként alap tartozék, de ezt például az imént linkelt tesztnél is látni az alábbi képen. A témával pedig a Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja foglalkozik.

[ Szerkesztve ]

(#19997) Jarod1 válasza szotyika77 (#19994) üzenetére


Jarod1
addikt

2 eshetőség van, vagy a házad rossz vagy a táp, gyanítom hogy a táp, 5 pines csati ami a Rack-be megy?
Külső házakhoz természetesen adnak tápot

(#19998) King Unique válasza fogirobi (#19993) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ezen témával kapcsolatban például az alábbi hozzászólást kellene átnézni, amelyben úgymond összegezve lettek a dolgok. Egyébként az említett készüléken egy 2,5"-os külső HDD tápellátása is ok lehet, mivel ha ezen kép stimmel, akkor van rajta 1 A-es USB-port. Egy 3,5 colos típusnál meg nyilván nem téma ez, hiszen eleve külső tápellátása van.

Viszont az a korábbi hozzászólásban is említve volt, hogy az ilyen környezetben történő használathoz nem egyszerű kompatibilis eszközt ajánlani. Jó esetben persze megfelelhetnek azon külső merevlemezek is, amelyeket PC-hez venne az ember, de erre nincsen garancia. Illetve az összefoglalóban vannak direkt TV-khez való 2,5 colos típusok is, mint pl. az ADATA HC500. Az a teszt alapján egyébként a gyártó 2 másik modelljével ok volt. De még az ilyeneknél sem feltétlen garantálható, hogy a létező összes készüléken működni fognak. Ezért a konkrét információk, illetve a mások által használt kompatibilis eszközök felől legjobb lenne a TV topikjában érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

(#19999) fogirobi válasza King Unique (#19998) üzenetére


fogirobi
senior tag

Köszönöm a választ és a linket, átbogarászom. :R

(#20000) szotyika77 válasza Jarod1 (#19997) üzenetére


szotyika77
aktív tag

nem 5 pines, hanem AC adapterrel csatlakozik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.