Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#78482) azbest válasza beg (#78481) üzenetére


azbest
félisten

Ha az 51-53 erre vonatkozott, azon a környéken az árfolyam számításról volt szó és tényleg van ami hatályok kívül van :)

A 2016. július 20-i ügyfélfórumon elhangzott előadások [link]
Vámtartozás-vámbiztosíték-vámfelügyelet pdf-ben van valami erről

De nem mondom, hogy okosabb lettem tőle.. az fja 88 lehet a megoldás kulcsa
Azt hiszem ez a sokszor hivatkozott FJA [link]

88. cikk

A vámtartozás közlése alóli mentesség
(A Vámkódex 102. cikke (1) bekezdésének d) pontja)
(1) A vámhatóságok eltekinthetnek attól, hogy a Vámkódex 79. cikke vagy 82. cikke szerinti, a szabályok be nem tartása miatt keletkezett vámtartozást közöljék, amennyiben az érintett behozatali vagy kiviteli vám összege kevesebb mint 10 EUR.
(2) Ha a vámtartozást eredetileg a behozatali vagy kiviteli vám olyan összegével közölték, amely kevesebb volt a fizetendő behozatali vagy kiviteli vám összegénél, a vámhatóságok eltekinthetnek a vámtartozás közlésétől az összegek közötti különbségek tekintetében, ha az kevesebb mint 10 EUR.
(3) Az (1) és (2) bekezdésben említett 10 eurós korlátozás minden egyes beszedési intézkedésre alkalmazandó.

Szóval, lehet ez valami hibázás vagy szabálytalankodás esetére vonatkozó rész. De, hogy ott a vele nem élés a nav dia szerint az kérik vagy nem kérik, nem egyértelmű, de lehet nem is érdekes az áfa megállapítás szempontjából. :U

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.