Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kowi84
aktív tag
Sziasztok
Akkor mi a helyzet, ha felszólítanak, hogy nyilatkozzak a termék értékéről, mert le akarják vámoltatni, de szerintem nem haladja meg az értéke 20 dollárt. Ugyanúgy ki kell fizetnem a 2500-at a postának a semmire, vagy ez ilyenkor hogy megy?
-
anderledani
őstag
Azt hogy küldemény vám elé állítva mindenképp kiírja USA-ból érkező USPS Small package esetén, vagy lehet meg se nézik? Ha nem nézik meg, akkor nem 1-2 hét mire eldöntik hanem rögtön továbbmegy? (Értékhatár alatt van.)
Ezesetben lehet hogy a jelenlegi állapotom után már nem is kapok mást az érkezésig? -
bl4ze
veterán
válasz
anderledani #77247 üzenetére
-
bl4ze
veterán
válasz
anderledani #77245 üzenetére
Ha jól rémlik ez érkezéskor van, amikor a postazsákot lecsippantják a
FerihegyLiszt Ferenc reptér cargo-n. -
anderledani
őstag
[link]
"HUNGARY, BUDAPEST, Departed, Your item departed a transfer airport in FERIHEGY, BUDAPEST, HUNGARY on January 8, 2017 at 12:17 pm. The item is currently in transit to the destination."
Két napja azon gondolkozom ezt azt jelenti elindult Budapestre, vagy Budapestről indult el?
Előtte már kétszer elindult bécsből/be... Nincs normális igekötő, hülye amerikaiak...
IN Ferihegy tehát ott, meg bécsnél is ez volt, de onnan meg kétszer is elindult...
Ferihegyről meg már hova röpköd. -
peestike
senior tag
Svájci posta felől érdeklődnék. Volt mostanában valakinek ilyenje? Milyen időt futott?
Van egy nekem, 21 napja van a levegőben, nem tudom, hogy is álljak a dologhoz. -
vimes
senior tag
Sziasztok,
Kérdésem a következő lenne: adott egy termék eBay-en. Ha megrendelem, kell-e ÁFÁ-t fizetni külön rá? Itt van, amit a Magyar Posta oldalán találtam.
A ebay-es szállítási infóknál a termék helye: Formello, Roma, Italy. A Posta pdf dokumentumában pedig ez áll:
"Az Európai Unió (EU) tagországaiból érkező küldemények vámszempontból belföldi küldeményeknek számítanak, így ezek a küldemények nem esnek vámkezelés alá. Ez alól kivételt képezek azok a küldemények, amelyek az EU területéről érkeznek, de harmadik országból (EU-n kívülről) származnak (pl. USA-ból származó küldemény Németországon keresztül érkezik)."
Most ha jól értem, akkor a termék az első kategóriába esik, nem? Két dolog bizonytalanított el, ezért is kérnék segítséget:
Ha megnézitek a feedback-eket a termékről, rögtön az első oldalon van egy olyan, amiben az áll, hogy kellett vámot fizetni a termékre. Illetve egy másik feedbackben: " Einfuhrzoll wurde zurückerstattet."
Ez elméletileg ellentmond annak, amit a pdf-ből idéztem. Vagy lehet hogy aki az első feedback-et írta az EU-n kívüli országban lakik? Viszont a másik ember gondolom német, de ott a feedback alapján visszafizették a költségeket. Szóval e miatt most nem tudom, hogy kell-e fizetni, vagy semApropó, a hirdetőnek van egy másik ugyanilyen hirdetése, csak ott az item location Hong Kong.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Bornie127
aktív tag
válasz
Criminal017 #77236 üzenetére
Az air parcel reg. az CN-es lehet vajon?
-
fausto
addikt
válasz
tibcsi0407 #77238 üzenetére
Köszi a választ!
-
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Gearbest-ről rendeltem december elején, elvileg aznap fel is adták. Must ránéztem a trackingre és azt látom, hogy már december 16-án megérkezett az országba, csak a posta nem nagyon mozgatta. Ti is így látjátok? Ez a száma: SYBPL01687839
Viszont ha ezt beírom a posta csomagkeresőjébe, akkor nincs rá találat. Hogy lehet megnézni, hogy tényleg a magyar postánál van-e és ha igen, akkor hol?
Köszi előre is! -
Criminal017
őstag
válasz
Bornie127 #77235 üzenetére
Kétesélyes. Vagy bekérik az adatokat és akkor áfázzák vagy nem, de a vámon mindenképp átmegy.
9-ért egészen jó ár érte.
Priority direct mail a holland posta, NL végű TN-t kapsz, kínából először hollandiába megy a csomag, onnan követhető minden rezdülése, addig csak pre-advise lesz az állapot. Érdemes ilyen nagy értékű csomagot TN-el kérni, a felesleges idegességet megelőzni így.
-
Bornie127
aktív tag
Sziasztok!
Bg-s topicban már írtam, de nem válaszoltak rá, valaki érdemben hozzászólni tud szólni a kérdéseimhez?
Köszönöm.
-
luck66
tag
Azt hiszem időcsúcsot döntöttem,1.06 postázták,ma kézbesitésre továbbitva és Indiából jön
-
Black Phone
senior tag
multhét szerdán kaptam két visszatérítést paypalon az egyik erste a másik k&h bankkártyára, sajnos a k&h ra még ezidáig nem érkezett meg, várjak még vagy mennyi idő az átfutás, illetve hol tudom ezt paypalon jelezni... köszönöm
-
Louies
aktív tag
Innen rendelt már valaki?
-
denis.p
tag
Sziasztok,
2017-01-07 19:48 Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting
Tapasztalatok alapján ennek a küldeménynek a kiszállítása mikorra várható egy megyeszékhelyű városban? -
beg
veterán
válasz
tibcsi0407 #77226 üzenetére
Nem feltétlen. Tőlem anno 3x bekérték, mert "technikai okok miatt" nem kapták meg és/vagy olvashatatlan volt a melléklet állításuk szerint
Szóval beküldhette volna, de az nem garancia hogy a tényleges beérkezéskor azt ki is tudták volna keresni, szerintem nem, hanem csak szimplán újból kérik.
Na meg hol marad a 0,5% esély a csúsza faktornak? -
vegyszer
addikt
válasz
tibcsi0407 #77221 üzenetére
Épp ez az, hogy mikor jött az adatbekérő státusz, mentek is az adatok, egy hete, és semmi sem történt ezután (ez 3-án volt).
-
bl4ze
veterán
Azért, hogy mennyire fos a MPL tracking az vicc.....
PostNL tracking :
06.01.2017 13:46 PostNL Send item abroad (Export) HUNGARY
07.01.2017 09:51 PostNL Import (Item arrived at country of destination) HUNGARY
09.01.2017 12:09 PostNL Sorting HUNGARYMPL :
07.01.2017 13:00 Magyar Posta Send item abroad (Export) Netherlands ( (NLAMSE)
09.01.2017 12:09 Magyar Posta Import (Item arrived at country of destination)A január 7-i valós érkezést "elfelejti" a tracking közölni, így azt hiszi a mezei vásárló, hogy jééé csak január 9-én érkezett be, noha igazából már január 7-én reggel 09:51-kor scannelték a zsákot amiben megérkezett Amsterdamból. A posta monnyonle!!!!
-
szabi__memo
nagyúr
2 kisértékű ugyanolyan terméket rendeltem külön csomagban ugyanattól az eladótól nov elején.
az egyik 1 hete jött meg
a másikról semmi infóm
ez hogy lehet? gyanítom nem kínában tűnt el -
Mark3000
újonc
Sziasztok!
Várok egy küldeményt távol-keletről, ami ajánlottként érkezik. A posta nyomkövetése szerint 2016.12.23 óta "Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting" státuszban van. Budapest XI. kerületi címre várom (112-es posta kézbesít ide). Az ügyfélszolgálat szerint a nagy leterheltség miatt visszaküldték a logisztikai központba a küldeményemet és átirányították a 3-as számú postára, hogy majd ők kézbesítik. Napok óta hitegetnek azzal, hogy "holnap, vagy holnapután" megkapom, de se a tracking nem mozdul, se nem érkezteti be a 3-as posta, hogy legalább oda el tudjak érte szaladni. A héten viszont meg kell kapnom, mert hétvégén elutazok és kellene, ami a csomagban van. :/
Van valami ötletetek arra, hogyan tudnék a héten hozzájutni e küldeményhez? Jártatok már hasonló cipőben? -
vegyszer
addikt
válasz
Juditta_56 #77219 üzenetére
Engem is az b@sz fel, hogy a 11.11-el rendelt telót kivéve minden megjött, még a karácsonykor rendelt is. Ezen még ül a posta a NAV-val együtt Dec 19 óta. Hiába küldtem be az adatokat a vámkezeléshez egy hete...
-
Juditta_56
aktív tag
válasz
Juditta_56 #77083 üzenetére
Nnna a (jelenleg) utolsó pudingos csomag is kivárt 45 napot, de tegnap megérkezett Magyarországra!
-
AMD_ok
őstag
válasz
aytukabozs #77215 üzenetére
Bekerte? Azt te honnan latod? En nem kaptam semmilyen ertesitest, felszolitast (meg)...
-
AMD_ok
őstag
válasz
AMD_ok #77061 üzenetére
4 napja kattintgatok ebayen a megadott TN-re. Semmi nem valtozik, linkeltem a kepet, hogy nez ki. Tudnatok adni egy direkt linket, ahol csak be kell masolni a TN-t, hogy megnezhessem, mi a helyzet? az elso hsz-ban idevago linken a China Post oldala jon be, ott a search mezobe masolva a szamot, nincs talalat. Elore is koszi
-
lupus_l
aktív tag
válasz
Dolphine #77209 üzenetére
Kb ennyi:
Következő hír hangzott el a jereváni rádióban: Moszkvában Zsigulikat osztogatnak.
A hírből annyi volt igaz, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban; nem Zsigulikat hanem Moszkvicsokat és nem osztogatnak hanem fosztogatnak.A belföldi ajánlott küldemények változtak, erről bővebben itt találsz.
Gyakorlatilag pl. egy vastag könyvet is lehetett belföldön ajánlottként küldeni (olcsóbban), most az új szabályok miatt ha a megadott méreteket átlépi, nem lehet. -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Tudom, hogy Ti otthon vagytok a témában, ezért inkább Nektek hiszek, mint a postásunknak!
Az utóbbi időben elég sok terméket rendeltem Kínából, szépen érkeznek is.
A mai napon is érkezett egy újabb levél, azonban a postásunk azt mondta (az őseim vették át a levelet, nem én), hogy a jövőben ilyen biztos nem lesz, mivel nemzetközi megállapodás miatt, ezentúl csak csomagként lehet majd küldeni termékeket Magyarországra, levélként nem, ami így az árat 3-4.000 Ft-al is megdobhatja.
Nekem ez a kijelentés így elsőre eléggé elborultnak tűnik. Mi ebből az igazság? -
Zozzant
addikt
30-án feladott china post szimpla cucc ma itt van, ugyanekkor feladott royal mail signed tracked ma este van Alsónémediben. A kínaiak már a spájzban!
-
msam
tag
Szerintem hamis a track.
07.12.2016 18:03
Yun ExpressElektronikus értesítés a szállításról
SHENZHEN,CHINA
HU
07.12.2016 23:32
Yun ExpressKüldemény visszaigazolás
SHENZHEN , CHINA
08.12.2016 01:35
Yun ExpressMegérkezett eredeti postahivatalba
SHENZHEN , CHINA
08.12.2016 06:38
Yun ExpressElhagyta a postázót
SHENZHEN ,CHINA
08.12.2016 17:25
Yun ExpressCélországba elküldve (Export)
Guangzhou, China
0.055
12.12.2016 16:57
Yun ExpressImport (Megérkezett a célországba)
HU destination
0.055
13.12.2016 19:30
Yun ExpressVámkezelés
HU
0.055
16.12.2016 02:18
Yun ExpressMegérkezett a postázóba
Budapest,HU the carrier facility (Yunexpress's Track End)Ma kaptam meg, nem az első eset ennél a szállításnál.
-
cof
veterán
Ez egy yunexpress track, már tényleg 2-án megérkezett a postázóba a csomag? Mert még nem hozták ki.
YT163600.....
Elektronikus értesítés a szállításról ()
Shenzhen,china
25.12.2016 10:30
Hu
Küldemény visszaigazolás ()
Shenzhen , China
25.12.2016 17:02
Megérkezett eredeti postahivatalba ()
Shenzhen , China
25.12.2016 19:05
Elhagyta a postázót ()
Shenzhen ,china
26.12.2016 00:07
Célországba elküldve (Export) ()
Guangzhou, China
26.12.2016 11:57
Import (Megérkezett a célországba) ()
Hu Destination
30.12.2016 13:33
Vámkezelés ()
Hu
31.12.2016 14:02
Megérkezett a postázóba (0.050)
Várpalota,hu The Carrier Facility (yunexpress's Track End)
02.01.2017 21:53 -
bl4ze
veterán
Urak! Tudtok ajánlani bevált, jó ilyen fit band órát? Mint pld. a Xiaomi Mi Fit band 2
Amire kellene : jó lenne ha mutatná az időt , legyen kijelzőjeAmi fontos : alvás monitor, lépés számlálás, és a pulzus ellenőrzés. Esetleg olyan ami bírja sokáig az akku, és nem meríti a telefont feleslegesen, és jó az app-ja. Angol app teljesen jó, nem kell magyarnak lennie. A Mi band 2-nél olcsóbban, vagy esetleg több szolgáltatással levőt. (értesítések mutatása kijelzőn, SMS, hívás, Viber, Messenger)
Ha tudnátok ajánlani 1-2 típust, meg honnan érdemes venni, megköszönöm. Ha EU-n kívül jön, jó lenne a 22 EUR határ közelében, vámoltatni nem akarom. Előre is köszi !
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 05.12. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest