Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
n42
tag
Sziasztok, a kis csomagom így áll: "Vámkezelési indítvány NAV részére elküldve", innentől hány nap kb a feldolgozás, a posta esetleg már elküldte nekem a csomagot?
-
Graphics
Jómunkásember
Na halihó.
Ritkán esik meg velem ilyen, és már több ötletem sincs, lehet én voltam a f.sz.
Rendeltem egy Asus Padfone II kijelző + érintőt, nem kis összegért. Megjött. be is lett szerelve, nem működik.
Jeleztem egyből az eladónak, aki azt mondta küldd egy másikat. Talán ezen a ponton szúrtam el... Valószinűleg hiába volt neki sok értékelése ebay-n, lazán megjátszotta, hogy így kifuttatott a Paypal 45napból...
Elvileg ezen a héten van az utolsó időpont az érkezésre. Reménykedek, de szerintem megszívatott...
PayPalon már hiába nyitottam dispute-t, a második feladástól nem számítják a 45napot , mert nem új rendelés...
Le is zárták egyből. Esetleg tudok jelezni a Paypalnak, vagy újranyitni a vitát?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
dody07
tag
Sziasztok
Ez pontosan mit is jelent?
2014-09-16 23:14, Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)Nem akartam partícionálni, flesselni, romolni!! A 21.században akartam telefonálni
-
-
Banex
csendes tag
Most kaptam egy e-mailt a DHL-től. A mlthéten a kínaiak minden egyes csomagot bekért vámszemlére. Azt írták 3-8 munknapig tart kb. 13-án lett feladva. Van még bármi esély szerintetek, hogy még a héten ideér?
-
Laza...
addikt
Esély az van. Egyszer nekem is szétszedtek 1 csomagot, össze-vissza kaszabolták a vadbarmok, még jó hogy nem olyan cucc volt benne, aminek ártott volna (a dobozon is ott volt a vágó nyoma rendesen). Utána szó szerint az egészet összehányták, és zöld vámos szalaggal ragasztották le
Never give up!
-
Banex
csendes tag
válasz Laza... #44321 üzenetére
Vááááááá.... Ebay imádó nagybátyám meg röhög a markába, hogy ha onnan rendelek már itt lenne -.-' Én meg nem fogom felvilágosítani, hogy ez nem annak a kérdése, hogy honnan jön.
Már baszogtat, hogy refundoljunk.. Mondom a paypal se fog rábólintani csak mert nem tudunk várni a vámra...
Az a baj, hogy nem lesznek itthon jövőhéttől csak az anyukája. Ő átveheti a DHL-től a csomagot?
-
Istyu74
aktív tag
Szia,
Belga posta oldalán
Ez a Trn számom: BLVS1372520000020387Üdv, István.
-
Banex
csendes tag
válasz Anonymus23 #44324 üzenetére
Hallottam, és már írtam a DHL-nek csak gondoltam van itt valakinek tapasztalata mert pl. GLS-nél meghatalmazás ellenére sem adták oda tesómnak a Samsungomat.
-
Steaz
csendes tag
Sziasztok egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy ha rendelek egy telefont de Mastercard-dal és ha be kérik az adatokat vámolásnál akkor miket kellene el küldenem? Ugyanis eddig mindig PP vel fizettem ahol kaptam emailben visszaigazolást a tranzakcióról de ha kártyával fizetek akkor csak egy sms-t kapok.
Előre is köszönöm a választ! -
félisten
Kínából, boltból több Li-Ion akku TN-el. Meglátjuk mi lesz belőle. TN még nincs. Processing...
beg! Tudom.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
.: JuSzT :.
addikt
Pandawill-ről ma éjfélkor rendelt cuccot kb mikorra várhatom Budapestre? Gyorsak, vagy a megszokott 2-4 hét?
18 dolláros fülhallgató. -
Hegman
csendes tag
Sziasztok!
Nem sűrűn szoktam rendelni Kínából és kissé járatlan vagyok ezekben a dolgokban.
Eddig kétszer rendeltem a Tinydeal-tól mind a kétszer megkaptam rendeléstől számítva 12-14napon belül. Most a Banggoodtól rendeltem. A rendelés feladásának ideje 09.03. volt, a rendelés feladásakor elviekben volt raktáron ennek ellenére 09.09.-én kaptam értesítést, hogy elküldték a többi meg itt:
Destination Country - Hungary:Tracking Consuming:1997 Millisecond
2014-09-12 00:25, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-09-10 22:40, Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett / Item in office of exchange
2014-09-10 22:40, Küldemény postai átvétele / Item accepted
2014-09-10 22:40, Célországba elküldve / Item sent abroad
Origin Country - Switzerland:Tracking Consuming:22761 Millisecond
2014-09-10 22:40, Departure from border point of origin country, Asendia Asia
2014-09-10 22:40, Arrival at border point of origin country, Asendia Asia
2014-09-10 22:40, Mailed, Asendia Asia
Normális, hogy ha jól értelmezem, Svájcból 10 napja nem tud Magyarorszára érkezni?
Türelmetlen vagyok, vagy ez még normális?
A válaszokat köszönöm. -
félisten
-
törölt tag
Sziasztok!
Rendelésnél, ha valaki gondolkozik a későbbi gariztatásban, a CHIGONT FELEJTSE EL hozzáállásuk 0.
Ha valaki Hungobungon keresztül teszi ezt akkor tegyen hozzá még egy 0-át vagyis WC. De inkább budi.A leirt velemeny szigoruan sajat tapasztalaton alapul, nem általános, nem tukrozi nagyobb létszámu közösség véleményét.
-
SamsungFAN
csendes tag
válasz Kolondrum #44333 üzenetére
Hi! Többször rendeltem Banggood-ról, ha végeztek a processing-gel, és shipped lett, akkor a rendelések listájában megjelenik a posta TN-je, a megnyitott rendelésnél meg a futár TN-je (Flytexpress).
2-5 nap alatt végez a futár a csomaggal, utána aktíválódik a posta TN-je. Egyszer maláj postás volt, azóta (június) Swiss Post-os tn-eket kaptam...A legutóbbi 08.28-i rendelés volt:
Origin Country - Switzerland:Tracking Consuming:1794 Millisecond
2014-09-12 18:28, Delivered, HU7616
2014-09-12 15:53, Delivery attempt: addressee absent, HU7680
2014-09-12 07:19, Arrival at delivery office, HU7680
2014-09-10 15:00, Handover to domestic sorting, HU
2014-09-10 12:36, Handed to customs, HUBUDA
2014-09-10 12:28, Arrival at border point of destination country, HUBUDA
2014-09-01 22:21, Departure from border point of origin country, Asendia Asia
2014-09-01 22:21, Arrival at border point of origin country, Asendia Asia
2014-09-01 22:21, Mailed, Asendia Asia[ Szerkesztve ]
Counter Strike Source & Ulefone Paris rulez
-
-
maj-viktor
őstag
válasz Kolondrum #44333 üzenetére
Te nagyon türelmetlen vagy... ugye tudod!?
3nap és már "sírsz"... plusz nem számolsz az időeltolodással sem...!
1hét alap türelem jár a kínainak... aztán ráírni és újabb 1hét, ha sehogy sem él a TN!
De te már 3nap után asztalt verdesnél... a te csomagodon kívül még több száz- több ezer több tízezer-rel kell foglalkozniuk...JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
maj-viktor
őstag
válasz Hegman #44332 üzenetére
Origin Country - Switzerland
Ez csak azt mutatja milyen postával jön... azaz hol fog "landolni a gép"... és onnan jön tovább magyarba!
Gondolom CH-s végű a TN-ed...Elég nagy tapasztalat alapján van ez a "gyorsasági sorrend" a posták között
EU-s posták (DE-SE-CH-BE)
SG-s post
HK-s post
CN-s post
MY-s (maláj) post
szóval lassúk között gyorsaság szempontjából a CH-ddal "jó vagy"... TÜRELEM!Persze ezt nem kell készpénznek venni... csupán saját tapasztalat! (de az már bőven van)
http://junkieeeboy.blog.hu/2013/09/01/rendeles_kulfoldrol_usa-bol_kinabol_ebay-rol_szallitasi_modok_idoJunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Hegman
csendes tag
válasz maj-viktor #44341 üzenetére
Köszönöm a választ. Igen CH végű.
Akkor rosszul értelmeztem, én meg már azt hittem Svájcból nem tud ideérni 10 nap alatt. -
félisten
válasz maj-viktor #44340 üzenetére
Te nagyon türelmetlen vagy... ugye tudod!? >> Ez még semmi. Látnád ha buszra kell várni vagy bármi egyéb van. Vagy elmegy a vonatom, mert késett a buszt és várni kell a másikra. Ez még light, hogy 3 napig nyugiba vagyok.
-
félisten
válasz Anonymus23 #44345 üzenetére
Nélkülem nem megy el vonat vagy csak ritkán és annak nyomós oka van. Szaladhat a nép, tőlem függ minden. Bírom amikor szaladnak el mellettem, de fel nem fogják, hogy nem a hangosbemondótól megy.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Bakker. USD-ben kaptam átutalást a PP számlámra, és a PP-n meg HUF-ban jelenik meg. Mi a francért? Nekem USD-ben kellett volna. Ez most szívás? Ráadásul jóval kevesebbet számoltak el ezek a mocskok, mint az USD árfolyam. Sehol sem lehetett beállítani, hogy miben írják jóvá.
Ráadásul a 104USD-ből, hogy a tökömben lett 98.6USD??? Az akárhogy is számolom 100USD felett kellett, volna, hogy maradjon. 104-104*3.4 meg még a -90HUF ami kb .37USD.[ Szerkesztve ]
-
Henker2
addikt
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni!
Biciklis cuccokat szeretnék rendelni vagy ebay-ről vagy aliexpress-ről.
Csomagtartó, váztáska, lámpa.
Azt szeretném kérni, hogy akinek van mód és lehetősége és persze ideje egy picit foglalkozni velem /paypal lehetőség/ , az írjon már priviben.
Köszönöm
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
include777
aktív tag
Üdv!
1 kèrdèsem lenne csak.megvolt a dhl-es vvàm, csomag szàllithatò. Kapok majd v.mi èrtesitőt hogy a mennyit kell majd a futàrnak adnom pènzt?keep calm and learn powershell
-
Laza...
addikt
válasz include777 #44349 üzenetére
Az értéket beszorzod 0,27-el, és annyi ft-ot kell majd adnod
Never give up!
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A KOReader ebook olvasó program
- Orvosi kérdések
- Napelem
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air M1 (2020) 13.3 256 GB (8 GB RAM
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Samsung Galaxy S24 5G Onyx Black, 1 Hetes, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Független, 1 Év Garancia
- TUF Dash F15 FX517ZC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple Magic Mouse 3 - hibátlan.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest