Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
saen
veterán
válasz nxtamas #47800 üzenetére
Az összes ilyen dolgot ismerem, én is top cégeknél dolgozom, sok gyártást elemeztem már, ismerem a Toyota rendszereit amit minden cég át akar venni, stb, stb.
Ezek a kínai orsók olyan gyárak termékei akik a nagy márkáknak is gyártanak, ugyanazzal a gyártástechnológiával tolják a saját termékeiket, mint a többieknek. Ez ügye nem úgy működik, hogy az "márkás" cuccot a modern soron tolják, majd a sajátot egy másik lepukkant üzemben ahol nincs semmi.
[ Szerkesztve ]
-
nxtamas
csendes tag
Előbb voltam az újbudai üzletben, semmi nem volt készleten amit kinéztem. Ezzel az erővel kintről is meg tudom vakon rendelni még olcsóbban, pedig kifizettem volna a drágábbat, ha a boltban össze tudom taperolni/buzizni a cuccokat, pedig elvileg lennie kellett volna a cuccnak.
[ Szerkesztve ]
-
partxxx
tag
Nahbazdmeg, az 5S és Kaizen meg barátaival ki lehet kergetni a világból.
Villamos fejlesztő mérnök vagyok, de ha elmegyek meglátogatni egy másik fejlesztő labort, és 5S szerint full el van pakolva az asztaláról, akkor en úgy gondolom ,hogy ott nem is dolgoznak.A gyártásban van szerepe mindkettőnek de nem a fejlesztés során.
És a minőség irányítást az ISO adja
Industry 4.0 még elég gyerekcipőben van, az elgondolás jó, de az eszközök még csak most készülnek amivel tényleg tömeg (TÖÖÖMEG) termelésben hatékonyan és olcsón lehet gyártani
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
Semmi baj, te rendelj/vásárolj itthon shimanot, vagy bármi mást, higyjél abban amit leírtál, fizess háromszoros árat fele műszaki tartalomért és légy boldog. Világbéke. De ha neked az összes kínából rendelt cuccod kukában végezte, a szar 1 csapágyas hyperloop ipari hulladékot meg ajánlgatod, akkor egyrészt nem tudom miket rendeltél, másrészt meg valami nagyon-nagyon félre van csúszva nálad. Nem muszáj egyetérteni, de legalább ne terjessz hülyeségeket és ne ajánlgass használhatatlan fosokat.
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
dik
őstag
válasz nxtamas #47802 üzenetére
Ne is mond. A fenének teszik ki kapható ha közben nem. Nyilván ezt a walterlandot is ki lehet pipálni örökre. Nagyon drágák és így ezt nem lehet csinálni. Orsóban a DCI-60 már csak náluk láttam kifutó modellként így azért rendeltem tőlük. A többi apróság meg javarésze csalik meg szerelékek, de jópárat majd a Dömétől megrendelem nekik eddig minden volt amit akartam. Pedig nem annyira vagyok hasraesve a termékeiktől...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Steady74
Topikgazda
Azért ez éles... az tényleg nem túl szerencsés, hogy nem látszik, hogy egy készleten lévő termékük melyik áruházban van ténylegesen és melyikben nincs. De ilyenkor mindig korrektek szoktak lenni, ha megrendelem ott az akciós idő alatt, akkor ha átkérik és majd ha megyek érte, akkor a kedvezményes árat számolják.
-
dik
őstag
válasz Steady74 #47806 üzenetére
Nem ezzel van a baj hanem a talán szerdáig átviszik a másik üzletjükben van, de nem minden történettel. Ennyi erővel lehet életem végéig várhatnám a cuccokat. Lehet csak az úriembernek volt szar napja nem tudom na mindegy is. Az tény mindíg válaszoltak minden levelemre és egyebek ennyiből a Döméjék le vannak maradva keményen.
(40 pár ezren nyertem 8000Ft szóval ez nem rossz persze így sem. )[ Szerkesztve ]
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Szerintetek mikor lesz ismét újra horgász vizsga? Mert már meg kellene csinálnom, már van rá időm. Szerintetek hamarosan elkezdik?
Illetve.. Kb 10 éve horgásztam utoljára, akkor még édesapám cuccaival. Viszont most már a saját cuccaimmal szeretnék horgászni. Mint kezdésnek, szerintetek mit érdemes venni? Gondolok itt a botokra, csalikra, damilokra.
Damilt , mű csalit honnan érdemes beszerezni ami jó , minőségi? ( Akár itthonról, akár kintről ) . Illetve botot?
Amúgy ilyen ládát nem tudok kintről? ( Aliexpress, eBay, stb ) : [link]
Kicsit össze vissza írtam, siettem
-
joe979
aktív tag
-
hermanyi
addikt
válasz nxtamas #47802 üzenetére
november óta lassan egy gurigát költöttem látatlanban ,hogy meg sem tapiztam . Bele sem merek gondolni idehaza mennyibe került volna .
De mint tudjuk idehaza is lehet Nagykerből párszor használt karcmentes dolgokhoz jutniAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
nxtamas
csendes tag
Ott még nem voltam, de a soroksárin a szuperflegma pénztáros picsán nem lehet túltenni. Az hihetetlen, úgy oktat ki, hogy azon gondolkodsz felül, vagy alul dugd fel neki a vásárolt botokat. És azt gondolod biztos rossz napja volt. Aztán rájössz biológiai csoda, neki mindig. Vagy az újbudai személyzet, akik vagy részegek, hihetetlen volt olyan nap amikor olyan részegek voltak, hogy nem tudtak kiszolgálni, de ez aranyos legalább, vagy csak szimplán nem érnek rá, mert webes rendeléseket raknak össze. Viszont az ötvenes lenéző, a vásárlót mindenki előtt lehülyéző, gúnyosan kioktató vezetőféle már rohadtul nem tud aranyos lenni. Nekem a Dunakeszi kiesik, de gondolom ott sincs másképp.
-
nxtamas
csendes tag
válasz Steady74 #47820 üzenetére
Valóban kiemeltem az extrém eseteket. Mindig találtam segítséget a boltokban ez tény, hozzátartozik a teljes képhez. Ez csak úgy régóta gyülemlett bennem. Ráadásul asszony szólt háttérből reméli nem keverem a soroksárit a dunakeszivel mint mindig akkor esett le de, szóval fordítva. Meg azt is mondta hagyjam abba, mert innen is ki fognak tiltani, ha sokat osztom az észt.
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz zeus_2k14 #47811 üzenetére
Ahogy írták előttem is, tudni kellene, hogy hol (állóvíz, folyó, folyam), milyen módszerrel (pergetés, úszós peca, spiccbot, rakósbot, bolognai bot, matchbot, bojlizás, feeder peca, method feeder), milyen halfajra (ponty, keszeg, rablón belül süllő, harcsa, csuka), milyen távolságban (20-40 m, 50-80, 80+m) akarsz horgászni. Ha ezek megvannak, szerintem konkrét tanácsokat, javaslatokat tudunk tenni. Vásárlás csak itthonról, vagy külhoni beszerzés is mehet? Jó sok kérdés mi?
nxtamas: innen IS??
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz nxtamas #47819 üzenetére
Soroksári Walterba pedig aranyos a kis fiatal pénztáros . Engem tavaly hívót Matyér re ,hogy 2 fős beengedésije van a verseny pályára . Szoktam vele beszélgetni elég sűrűn ha megyek ,viszont néha tényleg látszik rajta ,hogy gyötrelem az ott léte minden pillanata
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
partxxx
tag
válasz hermanyi #47823 üzenetére
2 éve voltam Matyéren
természetesen nem az evezőspálya felől és már széldzsekis idő volt, fázott a kezem a horogkötés közben rendesen
nagyon lassan mélyült a víz ahol voltunk, nem fogtam semmi talán 1(!) db törpétha újra megnyílik tuti megnézem, ígéretes hely és sok jót hallottam róla
-
joe979
aktív tag
Most kicsit elgondolkoztam magamon, vagyis a Walter boltos élményeken ....
Én is utálom a soroksári nagyképű bandát, de végiggondolva ... engem sem izgatnak . Totálisan tudom miért megyek be, mit szeretnék venni, nem kérek segítséget , de aki témázik az is így van ezzel, kb mindent tud, érti a stílust , megvan mindene ... Nem várom el a tetovált pirszinges kasszástól , legyen velem jó fej, bele van " égve " a kasszába , a luka kivan az egésszel !De ezek után nem is várok tőlük semmit sem, miért is kellene ? Ja mert kereskedés ? Értelmetlen az egész, és csak hangosan gondolkoztam .
Szissz
-
BlackmMmDog
aktív tag
HD nap beszámolója:
-Döme Dunai ponty pecatárról beszélt,kiindulási alapot nyújtott aki még sosem horgászót a nagy folyón.(érdeklődésemet felkeltette)
-Haskó T.-Farkas Sz. A 2019 HD Carp Bojlikat mutatta be.
-Rapala és Storm termékeket és mutatták be nagyon részletesen (öcsém nagyon unta),ott lévők storm gumit kaptak(tudom hogy félre értenétek ,gumihal lesz az )
-cc moore csapat bomb feedert mutatta be,biztos kipróbálom
-Sipos-Putz tanácsod adót hogy minden évszakban megtaláltuk a legmegfelelőbb csalit,2019 feeder csalit is körbe adtak.
-spiccbotozás is szóba került a HD napon,érdekesnek találtam.Szemléltetésre került tű és a cső spicc közötti különbség(bottöréssel)
-shimano újdonságnál 2db orsót mutattak be(szerintem 4-5 illet volna ), ezt vártam a legjobban ,de hatalmas pofára esés volt az én részemről
-tombolán öcsém egy gardner csomagot nyert(horog,pva,stopper)kemény 7 ezret vertem el, bevált etetőanyagokat és csalitüskét vettem.
Vettem még WMC szakáll nélküli feeder horgot(bizakodó vagyok vele,majd később beszámolok ,hogy bevált-e) -
Steady74
Topikgazda
válasz BlackmMmDog #47829 üzenetére
Köszi! Nem mondták, hogy Kerekes Ernővel mi lett?
-
dik
őstag
Na azt nem tudom ki vette fel a telefont(visszahívtam őket) mert nem igazán akarta elmondani is, hogy ki ő és honnan hívot. Csak telefonszámot láttam. Majd csak kinyögte nagy kinkeservesen miről is van szó, de kutya hangnemben.. Netről rendeltem, de az kinek megy pontosan nem tudom. Nem is érdekelt, de nekem annyira ez a stílus nem jön be. Lehet csak azért mert vidéki fickó vagyok...
A lényeg ezek után kíváncsi leszek mi érkezik majd meg hétfőn tán..."A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Steady74
Topikgazda
válasz BlackmMmDog #47831 üzenetére
Igen, ez érdekes, hogy kikerült/kitették a csapatból. Sokan voltak amúgy?
-
galervin93
őstag
válasz joe979 #47827 üzenetére
Hermanyival is egyetértek, különösebb problémám nekem sem volt sem az eladókkal, sem a pénztáros hölggyel (a minap is voltam ott, kifejezetten mosolygós jó kedve volt ). No meg akad egy-két olyan arc is, akik szívesen beszélgetnek és értik is amiről beszélnek, nem csak marketing duma megy. Nem fogják pl. csak azért a kezedbe nyomni az SW botot, mert náluk vagy, nekem ez szimpatikus.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
nxtamas
csendes tag
válasz galervin93 #47835 üzenetére
Lehet csak annyi a bajom, hogy a Decathlon Aldi Lidl stb féle boltokhoz hasonlítom a kiszolgálás minőségét, és nem a vidéki Coop abc-hez. Kiszolgálnak mindkét helyen, és nálam nem azaz alap, hogy ha a boltos csak hátrasúgva neveti ki a vevőt, nem az arcába már jó, hanem az, hogy dolgoznak, sürgölődnek az eladók, olyan kedvesek, mintha rokonok lennénk. Mellesleg tiszta porosak a walterban a polcok, miközben egész délelőtt 4 eladó beszélget, ezt pl Decathlonban még nem láttam. De nem lehúzni akarom WL-t, mert összességében jó hely, ez csak olyan észrevétel, hogy van még lehetőség fejlődni. Nagyon sok magyar tulajdonú boltban is tapasztalom, hogy már rég a kiszolgálást minőségét maximálisan szem előtt tartva értékesítenek, és meglepő mindig szembesülni azzal, hogy pont a WL-ben nem.
-
A Zéé
addikt
330-as Supernova Fine feeder + Okuma CB 40 orsó jó párosítás lehet? Nem lenne nagy rá? Főzsinórnak 18-ast gondolnék. Vagy legyen inkább 20-as? A heavy feederen is akkora van most.
Just a simple Lineman...
-
dik
őstag
Nincs ezzel a WL nagy baj sok helyen ugyan ez van. Sok ember van aki úgy megy oda tudja mit akar annak örülök az nagy király emberke lehet, aki meg szeretne egy jót pecázni és érdeklődne sokminden iránt meg így járt. Persze tisztelet a kivételtől vannak helyek ahol többségben van aki látott már pecabotot. A lényeg biztosan van minden üzletnek főnöket. Ha az mindent rendben talál úgy akkor szép és jó, majd ha meg annyira nem mennek oda lehet majd kapálózni. Akkor már sokszor késő mert aki elmegy az többet nem annyira lelkesen megy vissza...
[ Szerkesztve ]
-
Zolabol
tag
Sziasztok, tudnátok ajánlani feederezéshez zsinórt? Elsősorban monofil érdekelne, csekély nyúlással, jó kopásállóságú stb.
Tubertini gorilla feedert néztem ki, használta már valaki innen a forumról? Esetleg más márka/típus?
Preston Reflo Power MAX ?[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
Ki bolozik ? Találtam egy PDF et ami viszonylag használható ,nem rossz írás . Még nekem is volt benne hasznos infó
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
saen
veterán
Úgy látom a Walter webáruházból szinte az összes Manta Evo-x feeder kikerült, ezek szerint tényleg nem lehet messze az új széria.
-
vendingo
veterán
Ezzel az orsóval még nem találkoztam, nagyon tetszik, csak nem lenne mire feltennem.
Szerintem nagy lenne rá a 40-es, max 30-as orsót tennék rá.
Nekem sima s.nova van, azon 2500/3000 stradic van.Korábban spro bluearc 40 volt rajta, használható volt, de bután nézett ki rajta, na meg nem is állt annyira kézre a finom bothoz. Ecusima is jó alternatíva lehet, nekem azzal is bejött, ha lowbudget orsót szeretnél rá.
A helyedbe valami pici könnyű 3000-es kurblit tennék rá.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
nxtamas
csendes tag
válasz hermanyi #47845 üzenetére
CB 60-asom van 4 db. Nem rossz orsók, de ma már nem venném meg, inkább vettem volna 1 db stradicot. A nem ismeremet úgy értem, hogy nem vagyok benne biztos ugyanaz a kategória a kisebb is, sejtem nem feltétlen, de az enyémek jó nagy orsók, más 60-as orsóimtól 1,5-szer nagyobbak.
Nem értem ez a jobb orsó miből gondolom, hogy jobb, beugratós kérdés volt?
-
hermanyi
addikt
válasz nxtamas #47846 üzenetére
Az egy dolog ,hogy nem egy kategória ,sem méretben sem amire kitalálták a 2 orsót ,de egy 20 ezres feeder pálcára egy 50 ezres pergető orsó tuti jó választás . Et Wizard pergetőre meg vegyünk egy Shimano Ultegra 14000-t mert az is rá való és biztos jobb mint a stradic .
[ Szerkesztve ]
-
nxtamas
csendes tag
válasz hermanyi #47848 üzenetére
https://fishingtime.hu/webshop/horgasz-orsok/match-feeder-orsok/2038-stradic-gtm-rc-harcifekes-orso-shimano
Ilyet vennék egy forcemaster mini feederrel, árban gyakorlatilag ugyanannyi lenne mint a mostani kombó. Azért írtam le mert kérdezte, az hogy mit csinálnék ízlés kérdése, nyilván amit ő választott sem rossz, csak nekem ez tetszik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest