Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szetcsuszott
aktív tag
Hali!
Mindenki horgászbolti aromát használ? Van valakinek tapasztalata élelmiszeripari aromákkal? Gondolom olcsóbbra jönne ki "hatóanyag" ár-érték arányban, mivel a horgászbolti cuccok is tuti azokból vannak. Még sok-sok éve hozzájutottam por alakú vanília aromához (sztem kristályvanilin volt) és valami baromi kevés kellett belőle, egy diszperzites vödör kajához tettünk egy mokkáskanálnyit, de nagyon durván vaníliás lett, szét is fogtuk magunkat keszegből.
( off: Az meg, hogy manapság egy rendesebb adag kajához hozzá kell önteni egy fél liter 1300 ft-os híg bolti sz@rt, hogy legyen látszatja, az nonszensz😕)Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz kesjarlo #39629 üzenetére
Én nem teszkósra gondolok hanem ilyenekre
aromaexpresszKezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
Sztem a kastkinggel alapvetően nem nyúlnál mellé, az már márkának számít Kínában, az usa-ban meg forgalmazzák is. Ezekről vannak tesztek is pl YouTubeon. Abban 100%biztos vagyok, hogy ennyi pénzért mint a sharky itthon max valami fost kapsz, a sharky meg kiszolgálna egy darabig. Face-en van kínai pergetős szubkultúra, ahol vannak orsótesztek olyantól, aki szervizeléssel foglalkozik. Meglepően jók egyes kínai orsók. Én is sharkyt akartam venni feederre, de szetkezeti sajátosságaik miatt a nyeletős orsók kevésbé tartósak, továbbá rájöttem, hogy a mostani orsómon is olyan ritkán használom a nyeletőféket, hogy inkább beáldozom a tartósabb, stabilabb szerkezet oltárán, úgyhogy ha megjön a fizu, már rendelem is meg ezt 50-esben
Ezt tesztelték kisebb méretben a face csoporzban, meg egy év intenzív használat után is és fasza.[ Szerkesztve ]
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz szetcsuszott #39640 üzenetére
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
Az alis linkemen az 50-es csak 26.9$
A jelenlegi haldokló nyeletősöm pótdobja vagy 6 éve pihen a dobozban, mindik 20-25 közötti zsinórokkal feederezek, szal nekem nem hiányzik a pótdobja. Főzsinórnak 25-nél vastagabbat nem használok sosem, ha meg finomítani akarok finomítok az előkén, legfeljebb beteszek egy darab erőgumit.[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
Igen, kijön, ki is kell jönnie a különbség egy bizonyos szintig, meg bizonyos technikai újítások terén. A legtöbb orsó azonban, amit kereskedelmi forgalomban megtalálsz épelméjű áron, kb 20 éve feltalált és általánosan alkalmazott, gyártott technika, max a dizájn változik a rileh rex óta. Ebben már nehéz megideologizálni, hogy miért kerül 3x annyiba egy shimano, mint egy nevis. Itt max a gyártási és anyagminőség lehet a különbség, ha van. Hogy másolnak a kínaiak? Igen. És a tányérkereket meg a bronzcsigát meg a zsinórvezető görgőt meg az első féket meg a nyomórugós felkapókart melyik cég találta fel? Kitől lopták?Azt is nehéz megmagyarázni, hogy 15ezer ft-os árkategóriában a shimano hogy mer még mindig vastag, lóf@szmódon lógós, nehéz üvegszál kompozit f.sokat árulni horgászbot címén. És a komoly, know howban erős, rengeteget fejlesztő nagy márkák hogy mernek aranyárban, 40-50-60 ezer forintért műanyag szarokat árulni műanyag perselyekkel csapágyak helyett? Aláírom, ami új fejlesztés azt védessék le, ha koppintják menjen perre. de amikor azt látom, hogy egy 7-10 ezer forintos "hagyományos" (azaz semmiféle elmúlt pár évben feltalált újdonságot nem tartalmazó) kínai orsó minőségibb anyagokból és korrektebb összeszereléssel érkezik meg kínából harmad-ötöd áron, mint egy hasonló itthon árult "márkás" orsó, akkor úgy érzem át akarnak baszni. Akkor is ezt érzem, mikor a kínai termékeket, pl zsinórmérőt, zsinórvágó ollót, wireless halradart gyorskapcsokat ugyanabban a formában, kiszerelésben stb meglátom döme, walter, energo, rapala stb logóval dupla-tripla, ötszörös áron. Nem nagyon hiszem, hogy a walterlandos zsinórvágó ollót a Tomi otthon fejlesztette a pincében, szóval minden szakmai tiszteletem ellenére is azt mondom, hogy menjen a picsába, ott van az alin ugyanaz kb az ötödéért, még a színösszeállítás is stimmel.
Amúgy meg csatlakozom, igazából végfelhasználóként pont leszarom, hogy ki kiről másol, úgy gondolom, hogy egy horgászfelszerelést gyártó cég üzleti vállalkozás, akinek kell, hogy legyen jogérvényesítő képessége. Amíg ő nincs tekintettel az anyagi helyzetemre, szab egy árat, amit én vagy meg tudok/akarok fizetni, vagy nem, addig hagy ne legyek tekintettel arra, hogy ő mennyi pénzt, energiát tett bele abba a termékbe. Ő ezt a szabott árban érvényesíti, én meg eldönthetem megveszem-e, vagy nem. vagy megveszem ugyanannyiért a jobb minőséget/ugyanazt a minőséget ötödéért mástól. Az, hogy a másik ipari kémkedéssel lopta a technikát, meccselje le a cég a másik céggel.
Bocs az offért, meg a kitörésért, lehet túlkávéztam magam és megártott a koffein.
-
szetcsuszott
aktív tag
Én meg azt látom, hogy ha van egy masszívnak tűnő grafit, vagy full alu ház, egy acél tengely, bronz csiga, alu ötvözet tányérkerék, korrektül megmunkálva zárt, nem lógó, nem kotyogó csapágyak, korrektül összerakva, korrektül megzsírozva, szép zsinórképpel, sima futással, kifogástalan működéssel 7-15ezer forint között, akkor az, hogy nem nyújtják azt a minőséget, mint (mi is? És mennyiért is?)... Igazából szétszedve 90%ban minden látszik. Ház minősége, vastagsága, masszívsága elég jól látszik, pipa. Kotyogások, lógások, megmunkálás minősége tökéletesen látszik, pipa. Összeszerelés minősége látszik, pipa. Csapágyak, mozgó alkatrészek féklamellák kenése látszik, pipa. Egyedül az anyagminőség állhat meg, de az, hogy rosszabb minőségű lenne, mint az itthon kapható orsók bármelyikében mondjuk 40 ezer alatt, csak feltételezés, uram bocsá' előítélet, ami anyagvizsgálati jegyzőkönyvek nélkül több,mint megkérdőjelezhető.
Ráadásul miután egy teljes szezon aktív pergetés után szétszedve kopás lógás, forgács, bármi elhasználódás nem látszik, nem érzem azt, hogy a jelentős ismertmárka-felárat, vámot meg a tréfát meg kellene fizetnem a nyugodt horgászatért.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
Az ilyesmikről beszéltem, amitől hányok (most függetlenül a forgalmazó cégtől, ez lehetne a kék áruház is)
Fröccsöntött sz@r műanyag lipgrip, de márkás, meg itthoni webáruház
kocc ugyanaz ezerhatszázér más színben, még a méret is stimmel. Csak erre nem jön úgy a hal mer nem rapala, meg kínából jönde ami még durvább:
horgász fogó, biztos jó, mer' musztáng. tizenhárom.ez meg itt kétezerötszáz. Biztos szar, mer nem musztáng.
És még sorolhatnám a hasonló mocsok lehúzásokat, amik túlmennek a tisztességes kereskedelmi haszonszerzés határain.
-
szetcsuszott
aktív tag
Azért, mert itthon egy bármilyen márkás wobbler 1500-nál indul, de inkább átlag 2-3 ezer. Alin meg 3-4 dollárért (!) tehát max 1000 Ft-ért a krémjéből válogatsz a kínálatban, de vannak 70-80 centért bevákt és fogós darabok, a 2 dolláros kategóriában meg szinte mellényúlni is nehéz, de ha meg utána is olvasol pl a Facebook kínai pergetős topicban, nem tudsz hibázni. És még a gumikról nem is ejtettem szót. Megfordítva: ugyanannyi pénzből amennyiért veszel itthon X db bevált márkás wobblert, abból Kínából rendelhetsz pl 4X db bevált fogós wobblert.
-
szetcsuszott
aktív tag
Akkor már inkább egy luckylaker wifis dobható, alias energoteam outdoor halradar
-
szetcsuszott
aktív tag
Súlyos tízezreket lehet ám megspórolni fonott zsinóron, műcsalikon, orsókon, botokon, akár horgokon, meg ilyen átbrandelt és itthon többszörös áron forgalmazott lehúzásokon, ha észnél van az ember, és nem eteti az itthoni dögevő boltosokat, meg nem ragaszkodik a márkanévhez (amit pl. zsinórszámlálónál, horogkötőnél, digit mérlegnél, fogónál meg egy csomó mindennél csak rátesznek szitanyomással ugyanarra a cuccra ami kínában pár dollár).
A legjobb példa erre, és egyben a veszőparipám ez meg ez Végül is csak tisztességes 5,2 szeres ár...
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz tepenzed #40505 üzenetére
Butaság. Tsurinoya NA, FS.., vagy kastking kodiak... Lépj be a pergető horgászok kínai cuccok face csoportba, és majd rájössz. Ár-érték arányban egy "ismertebb" kínai márkával nem tudsz nagyon mellényúlni, mert x forintból azt a műszaki színvonalat hozza, mint amit itthon egy "márkás" 3x forintból. Főleg úgy, hogy jó néhány orsó (pl.: Nevis, illetve az energós márkák) egy az egyben át van címkézve és dupla áron adják el neked. Szóval ha pl 20ezerig gondolkodsz orsóban, simán vehetsz kínából egy Kastkinget vagy Tsurinoyát 20-30 dollár között, mert simán fog annyit tudni, mint egy itthoni 15-20 ezres, ami kb ugyanez a műszaki tartalom, de megfizeted benne a vámot, az áfát, a márkafelárat meg a kereskedő nem kis hasznát. Van szervizes műszerész is a csoportban, aki teszteket ír, úgy, hogy szervizel nem kicsit drága orsókat is, amikről azt hiszed, hogy biztos fasza mert drága, közben meg át vagy b.szva. Nem is kell kísérletezned meg lyukra futnod, ismert, sokak által vásárolt és megelégedéssel használt márkák és típusok közül tudsz válogatni, mások már kitaposták előtted az utat, és jelenleg is tapossák.
Botból pl johncoo glory ul. Meg még számos másik.[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Ujfelhasznal #40506 üzenetére
Én meg használtan legfeljebb olcsóbb botot vennék, orsót soha. Egyfelől arra aztán tényleg zéró garancia van, nem tudod, mit kapott, odaverték-e a botot valaminek (kisebb lakk lepattanásokat simán el lehet tüntetni, hogy tüzetes átnézéssel se veszed észre, közben meg lehet sérült a bottest és cseszhetem). Orsónál meg csak szétbontással derül ki, hogy mennyit kapott, meg hogy mi lóg a belsejében. Egy kis csapágylógást, hézagot nem feltétlen szúrsz ki bontás nélkül, sőt, ha nem lóg nagyon ki se szúrod, a kopást meg esélyed sincs észlelni. Közben meg lehet benne van a hold-föld távolság ötszöröse, csak kívülről esetleg nem látni a lakkozáson.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz sityupityu #40508 üzenetére
Nem mondtam, hogy mindenből minden van, és minden jó. Például feederbotok se nagyon vannak, mert nem divat a nagyobb piacokon. (hozzáteszem a spiccbotokat meg nem tudom, meg nem is érdekelnek, van egy 5 méteres kettner üvegszálas vackom, van vagy egy kiló, nagynéha csalihalfogásra használom, és enyi ) De mondom, amiket írtam azok jók, típusonként és méretenként több tíz ember használja megelégedéssel a fórumon belül, van, aki évek óta. És tényleg, érdemes belépni a csoportba és elolvasni az orsóteszteket, értő ember tollából, fotókkal mindennel, meg fogsz lepődni. Meg akkor is mikor a 40ezres nemmondokmárkát orsókból pereg a műanyagpersely, mert a csapágy már nem fér bele az árba a márkanév mellé, meg amikor több hónapig áll a közel százezres nemmmondokmárkát orsód, mert a garancia csak papíron létezik, és kénytelen vagy te magad szerelőhöz vinni... Ez is-az is ott van minden leírva, fotókkal, kommentekkel. Cserébe user errorral tönkretett kínai orsóhoz gombokért küldött a kínai komplett hajtást postafordultával úgy, hogy "hivatalosan" csak a hajtást nem is lehet rendelni, de levelezéssel megoldották. Nem muszáj semmit elhinni feltétel nélkül, mindenkinek szíve joga arra költeni a pénzét amire akarja
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz sityupityu #40513 üzenetére
"Nem tudnék venni egy normális matcbotot, spiccbotot stb, egy rakósbotról meg már ne is beszéljünk." -Ezt aláírom, valószínűleg tényleg így van. Nem is beszéltem se rakós se spicc, se match botról, sőt, a feedert még írtam is, hogy nincs. Viszont vannak pergető botok, Toray blankkal, nagyon jó minőségben, sokkal olcsóbban, mint amennyiért egy ilyen minőségű botot itthon megveszel. Erre hoztam a példát is. Ugye? Ugye.
"Amikről meg te beszélsz, ezekről az olcsó energo-s carp zoom-os meg stb szutykokról, hogy olcsóbban lehet venni (és ebben igazad is van, hogy ott olcsóbbak) ezek a cuccok nekem élből nem kellenének sem itthonról sem pedig onnan." -Nekem sem. Azt írtam példaképpen -ha figyeltél- hogy ugyanezt az egyharmadáért megveheted kínából, mert csak át van márkázva és háromszor annyiért adják itthon. Nem mondtam, hogy ez a minőség van mindenhol. Ezt te mondtad. Ezek jellemzően itthon is olcsók, 10ezer alattiak, ezt harmadold el, ezt mondtam. Amiről ellenben tényleg beszéltem, egy tsuri FS-t vagy jaguart (nagyjából az FS csak fém házzal) mellé mernék tenni egy zaubernak. Azt viszont te még nem láttál, de véleményt mondtál róla, egy kalap alá vetted a nevissel. Egy kodiak meg egész más dimenzió. És ettől még van minőségben feljebb is.
Elbeszélünk egymás mellett. Hagyjuk, tényleg. Ámen. Amíg nem fogsz kézbe egy FS-t vagy egy kodiakot, vagy egy komolyabb kínai ul botot vagy bármit, ami ténylegesen túlmutat minőségileg azon, amit te elképzelsz a sztereotípiáid alapján, addig tényleg meddő vita, mert nem tudod, miről beszélsz, nincs mit mivel összehasonlítani.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz sityupityu #40519 üzenetére
-sörrelkoccintós szmájli-
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz galervin93 #40526 üzenetére
Azért ez is szép:
Mérleg kínából free shippinggel 470 Ft.
Ugyanaz a mérleg szimpla akasztós mérleg néven az árukeresőn 1225 Ft+szállítás
Ugyanaz a mérleg Nevis felirattal ami "szar márka" 2024 FtUgyanez a mérleg ByDöme, Akciósan 3600 Ft 4000 helyett vegyétek, vigyétek!
De a legszebb, hogy ugyanez a mérleg, direkt csak profiknak, akik nem vesznek gagyi szart csak márkásat ugyanez a mérleg itt van D.A.M. matricázva, echte originale deutsche szöveggel, (deutsche minőségre ez ugye garancia) 7100 Ft-értMeg a 688 Ft free shippinges másik fajta, "megzebcosítva" 6060 helyett akciósan 5234 Ft..
Na ilyenkor hányok.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz galervin93 #40782 üzenetére
Öööö.. és ha betekersz a stégdeszkába egy menetes hüvelyt amit a bútoroknál is ghasználnak, aztán abba egyszerűen becsavarod a menetes pálcát?
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz zsola32 #41011 üzenetére
Ok, csak írta, hogy mindig más stégen horgászik, és ezért gondolkodott ilyen stégdeszkák között átdugós, ideiglenesen rögzítős cuccra, gondolom nem csavarozgatna mindig ki-be, meg nem is hagyná ott. Egy menetes hüvely meg asszem 12 ft-ra jött ki ősszel a helyi csavarboltban, ha beteker minden stégbe egyet, és otthagyja, az se nagy érvágás, ráadásul a stég gazdáját sem igen zavarja (valszeg fel se tűnik). Akkor van cumi, ha olyanok a stégek, mint nálunk a legtöbb, hogy vas szerkezet vaslemezzel fedve
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz galervin93 #41013 üzenetére
Lidlis tripod, csak középen nem súlyt akasztasz a kampóra, hanem egy rövid gumipókkal lehúzatod a stégdeszkához úgy, hogy a gumipók kampóját dugod át a résen, és úgy akasztod be? Nincs több ötletem
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Janusz001 #41845 üzenetére
"Ki hogyan szokta a pontyot megsütni? Ahol horgászom holtág, sajna van a pontynak mellékíze, nevezhetjük "tavi" íznek is, amit a folyamin nem tapasztalok, nem tudom, hogyan lehetne ezt az ízt száműzni."
Van egy pár film Felső Barnabással (szabad tűzön felsőfokon) ilyen szabadtűzi sütés-főzés témában, az egyikben, talán abban, amiben a gasztroangyal című műsorral forgatott, nem hagyományosan pikkelyezte a pontyot, de nem is nyúzta, a bőre rajza maradt. A farok felől éles késsel benyúlt a pikkelyek alá, és egyben a pikkelytokokkal együtt "nyúzta" le csak a pikkelyt a bőre nélkül, és azt mondta ez azér jó, mert a ponty esetében közismert "iszapíz" a pikkelytokok miatt van, és ha így pucolod, nem lesz mocsáríze. Aztán vagy így van. vagy nem, egy próbát lehet megér...
-
szetcsuszott
aktív tag
-
-
szetcsuszott
aktív tag
Hali!
Azokat kérdezném, akiknek esetleg mind megvolt:
Manta evo x 390H vagy
Nova carp feeder 390 vagy
Supernova carp feeder 390?29900 az első kettő, az adatlapjuk szerint a manta 100g dobósúly és 330g önsúly, míg a nova 120g dobó, és csak 263 önsúly. A supernova pont a kettő közt, 110g dobó, 285g önsúly... mi a különbség? Melyiket vegyem vajon? Víztározóra kell főleg, nem kell 50-60nál nagyobbat dobni, illetve Tisza, de Tokaj-Timár-Szabolcs környéke, tehát nem egy őrült rohanó víz..
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Steady74 #44606 üzenetére
Valszeg a manta már túl durva szerintem.. Igazából az a helyzet, hogy a Tiszára kell néha a 60-as kosár, hogy megálljon, máskor elég a 40g,cserébe főleg keszeg jön, max kiló körüli méretig, néha kisebb pontyok. A tározón meg nem kell ugyan nagyot dobni, nem kell nagy kosár, viszont esélyesebbek a nagyobb pontyok, amurok, és van nád bőven meg stégláb ahova beugorhat, szóval light feeder nem játszik. Divat mostanában, szerintem az akadómentes kockatavak hozták, hogy olyan bottal horgásznak, amin egy kétkilós hal is tizesnek érződik, ez a vonal nem vonz, és nem is olyan helyeken horgászok. Szeretem ha van a botnak van tartása, a "nyélből hajló angolos stílusú" (az én fogalmaim szerint takony) botokat nem szeretem, cserébe a seprűnyeleket sem.. Az eddigi itt és máshol összeolvasott vélemények szerint valszeg a régebbi, kicsit lágyabb és könnyebb nova lehet jó nekem a 100g dobó és 263g önsúllyal. Még gondolkodom kell-e a 3.90. Van egy 3.60 - asom, az anno médium - heavy volt (spro proton metal feeder) mellé gondoltam egy 3.90 - est, hogy legyen egy hosszabb is, ha esetleg nagyobbat kéne dobni. De lehet leteszek róla... Bocs a monológért 😁
-
szetcsuszott
aktív tag
Annyira nem off, úgyhogy nem halványítom ki: Most beszéltem kíváncsiságból a haltáp kft-vel telefonon
harcsa nevelőtáp az itt feltüntetett beltartalommal, süllyedő kivitelben, 20 kg-os zsákkal bruttó (!) 7400 ft. Az 370 ft/kg.
ponty-tilápia nevelőtáp bruttó (!) 280 ft/kg.
Érdemes összevetni a beltartalmakat az aquagarant pelletekkel, kb ugyanaz, mivel azok is haltápok. ja, az ügyvezetővel beszéltem, azt mondta, szoktak horgászoknak is gyártani nagy tételben, külön kérésre olyat amilyet kérnek..A nagy tétel az több zsák. Kérdem: szerintetek több ezerért/kg vajon mit veszünk a horgászboltban?
Annyi, hogy aki Szarvas közelében lakik annak jackpot, mert nem foglalkoznak postázgatással, ők tényleg csak gyártók, el kell érte menni, bemenni az üzembe, és készletről annyit veszel amennyit akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz jansky1 #45317 üzenetére
Nagyjából ugyanaz, mint az aqua, ha megnézed a nyersfehérje, zsír, stb makronutriensek arányát. Az aquás klasszik ponty 1-2 százalék fehérje-rost-zsír eltéréssel ugyanaz, mint a haltáp kft-s ponty-tilápia amit linkeltem. Szerintem nincs új a nap alatt, csodálkoznék, ha érezhetően különbözne az aquától. Nem mind süllyedő, az előnevelő az pont lebeg, meg az ivadéknevelő is, meg alapból a harcsa is, de abból pont most van raktáron direkt süllyedő, valamelyik horgász cég rendelte. Kérésre olyat gyártanak amilyet akarsz, azt mondták. Gondolom egy bizonyos mennyiségi minimum fölött.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz jansky1 #45319 üzenetére
Azt mondta, ha most kell (mert több tápjuk csak idényszerűen van raktáron, pl ponty ivadéknevelő meg előnevelő nyilván csak ivadék -és előnevelés időszakában) akkor ebből a kétféléből van süllyedő. Szóval szerintem van nekik több, egyébként nem mondta volna, hogy ha bemegyek akkor vehetek... De amúgy ha csak lebegő van, az sem baj, hiszen A MESTER elhozta nekünk a pellethorgászat legújabb kori szent grálját, a
PÉNIPELLETPUMPÁTKezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Zoli bácsi #45348 üzenetére
Távdobásra kell vagy nagy halakra, vagy mindkettőre? Mennyit szánsz rá? A nyeletőfék feltétlenül kell?
Az ilyen böszme nagy, direkt távdobásra kitalált orsók a hozzáértők szerint nem bírják a hosszan tartó komoly igénybevételt, az egyetlen előnyük, hogy nagy orsó-nagy dob, tehát nagyot lehet velük dobni.Várunk sok szeretettel a pergető horgászok-kínai cuccok, és/vagy a bojlis és pontyhorgász cuccok aliexpressről csoportban
Én a magam részéről hazai piacról soha a büdös életben nem veszek többet orsót, mióta megjött az első kínaim, és kipróbáltam...
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Steady74 #45351 üzenetére
Van egy balzer ezer éves 3 m-es pickerem, még kompozit anyagú. Egy 30-as kis spro intruder 30-as van rajta, 20-as monofillal. A múltkor voltam a Tiszán, gondoltam belövök valami olyan távot, amit nem csak a feederrel, de a kis pickerrel is meg tudok azért még dobni, kimértem 35 métert, kiakasztottam a klipszbe a zsinórt. A pickerre 45g kosár+kaja került, többek közt emiatt sem mertem még a 40 métert sem megkockáztatni... ezzel szemben folyamatosan arra kellett figyelni, hogy ne dobjak nagyot, és ne rántsa vissza nagyon a szereléket a bot, mikor elér a dobás a klipszig... ha tippelnem kéne, ezzel a régi takony szar kis 3m-es pickerrel, a 45-ös kosarat megtömve szerintem egy 50 métert meg tudnék még dobni gond nélkül.
A feederem egy spro proton metal feeder, egy 50-es tsurinoya NA van rajta 20-as zsinórral, nem is tippelek, mekkorát tudnék akkor azzal dobni. Ha saccolnom kéne, állóvízen mondjuk 25-30-as kosárral olyan 80. de egyszer majd lemérem.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz vendingo #45353 üzenetére
Nem megyek bele meddő vitába, nézz szét az ajánlott csoportokban, olvasgass, (többek között főállásban orsójavítással foglalkozó szaki is van a csoportban, aki szétszerel, fotóz, véleményt mond, karbantart évek óta(!) ilyen orsókat) és dönts saját belátásod szerint. Meg kérdezz a csoportban olyanoktól, akik több éve tartósan használják ezeket, és nem véletlenül nem fizetnek többszörös árat a felkapott márkák gyakran fél-harmad ennyire sem minőségi kakáiért Tele vannak a csoportok a hazai piacon k.vadrágán mért cuccokból kiábrándult emberekkel, akik évek óta használnak tesztelt és bevált kínai cuccokat kvázi fillérekből.
-
szetcsuszott
aktív tag
Csak, hogy ne offoljak folyton:
Valaki horgászik a Tiszán Tokajtól felfelé, vagy a Bodrogon MH feederrel? Konkrétan az érdekelne, hogy max 60-as kosarakhoz elég e a ByDöme (tudom, tudom... ) master carp pro 360-ból a MH, vagy vegyem inkább a heavyt. 20-80g vs. 30-100gKezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz vendingo #45359 üzenetére
Hát, egyenlőre ez van, most készülök venni egy másik feedert, lásd egy poszttal feljebb . Ezek a régi kompozit taknyok elpusztíthatatlanok, amit ez már az elmúlt kb 20 évben kapott, azt szerintem a mostaniak közül semmi nem bírná. De úgy vagyok vele, mint a cigány a lovával, vagy húz, vagy megszakad. Kénytelen vagyok rátenni 40-45g kosarat legalább, mert nem áll meg máshogy. De mondom, Tiszalöktől Tivadarig (főleg Csobaj-Tímár között) viszonylatban 20 éve bírja ezt
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz sityupityu #45530 üzenetére
+1 Tiszán is a jó etetőanyag a sok. Majdnem qára mindegy, hogy mi, csak sok legyen. Régebben előfordult, hogy nem volt arománk, vagy otthon hagytuk, és a házi kukorica-búza-árpa-napraforgó darát csak áztatott kenyérrel kevertük be, de azt egy 16 literes diszperzites vödörrel. Annyi, hogy kicsit talán nehezebben érett be az etetés, de utána semmi különbség, amíg vertük be a kaját felváltva 4 bottal addig jött a keszeg, és fosták a darát horogszabadítás közben.(Nyáron főleg, persze..)
-
szetcsuszott
aktív tag
Tegnap végre kijutottam (idén negyedszer) horgászni. 2 hete vettem egy ByDöme master carp pro 360 mh-t (tudom, szégyelljem magam ) de olyan nagyon nem sikerült feszegetni határait, csak kárászok jöttek 30-45 dkg között, illetve egy 80 dekás. Érdekes amúgy, próbáltam süllyedő epres meg halas pellettel, tintahalas popuppal, Walteres "bananász" bloody popuppal (k..vajó illata van meg zölden "füstöl" a vízben) kemény kukoricával, rumos lila színű cukk kukoricával, de csak az olcsó professional 10 mm-es oldódó lebegő mézes pelletre jött hal. A többihez hozzá se szagoltak. Pedig a Walteres bananászban nagyon bíztam. A popupokat próbáltam hosszabban lebegtetve, rövidebben lebegtetve, egészen röviden, lesúlyozott előkével lebegtetve, próbáltam kombinálni, de sehol semmi. Ez az olcsó mézes pellet meg kb negyed órát lebeg, aztán lesüllyed, de érdekes módon mindegy volt, lebegett-e vagy már lesüllyedt, a kárász az jött rá, másra meg nem.
Amúgy meg a stég product gyárt Walternak is? Mert néztem a boltban, hogy a Walter bananász bloody az kocc ugyanaz, mint a stég ananász smoke ball. Elvileg a walter az banános is, de kinyitottam a két üveget, egymás után néztem a kettőt, szagoltam, de szerintem a két termék egy és ugyanaz. Azért vettem a waltert mert épp az volt olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
A decathlonos caperlan wellmix bojlikat, pelleteket használja valaki? Van róluk tapasztalat?
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz tepenzed #46019 üzenetére
Simán jó még a szimpla olcsó superpower négy szálas is. SEMMI nem ér meg annyi pénzt, amennyit itthon kérnek érte az a helyzet. Ez egy teljesen okés 8 szálas cucc, itthon hasonlót csak többszörös áron kapsz. Ez a szubjektív véleményem. Ennyiért simán megéri, aztán majd ha lesz lehetőséged nézd össze itthon ugyanilyen 8 szálas márkással, nézd meg annak az árát és örülj. Feltéve ha nem vagy milliomos.
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
Mint mindegyik. Aztán jön a dilemma, hogy a kastking vastagabb 20%-al, de tudja a ráírt szakítóértéket, sőt többet és x $, a hazai márkás csak 10%-al vastagabb (mert vastagabb, nincs olyan ami nem) cserébe legtöbbször nem tudja a ráírt szakítóértéket, de 3x vagy akár 5x $-ba kerül.
-
szetcsuszott
aktív tag
Mióta a Nyíregyházi decathlon átköltözött a tescoba, van horgásszekció 🙂🙃🤣😃 nincs túl sok minden, pergetős cuccokat pl egyáltalán nem is láttam, épp csak érzékeltetésképpen raktak ki (érzésem szerint ötlettelenül random módon) pár cuccot. tudom, hogy senkit nem érdekel de nekem a kis öröm is öröm 🙂🙃
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Zoli bácsi #46076 üzenetére
Szimpla kerti tavi koi kárász. Gratulálok,(meg a tógazdának is) fogtál egy díszhalat. Már várom, hogy mikor kezdik "a fogható halfauna színesítése céljából" telepíteni az összes akváriumi meg dísztavi halat, amit kapni lehet. Nem jó irányba mutat ez szerintem .
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz exoduss #46091 üzenetére
Offba teszem, mert nem tartom követendő példának, de én egy - elvileg - mh, de inkább h feederrel (spro proton metal feeder 3.60) és egy lágytakony balzer kompozit 3m-es pickerrel hosszú évekig jól elvoltam a Tiszán. Nem mondom, az időnként beeső pontyok a pickeren megtéptek párszor, de a kiló feletti dévérek fárasztása ezzel a lágy kis bottal nagyon fasza. Kb 3 kilóig ha nem nagyon akad a pálya, még a pontyokkal is elbírt, bár nagyon nem arra való. A feedert meg legtöbbször egyenesen túl soknak éreztem, mivel azért a zsákmány zöme valljuk be leginkább keszeg, 20dkg - 1kg között.
Most vettem pár hete egy by-dome-team-feeder-master-carp-pro 360 mh-t, érezhetően lágyabb a spromnál, és egy 45 ha-os víztározón fogom használni, főleg kb 30g-os kosarakkal max 60m-re. Egyenlőre nem érzem azt, hogy kevés lesz, bár nem fogtam még vele pontyot, csak kárászokat, de nem gondolom, hogy akár nagyobb pontyokkal ne bírna el. Ja és persze a Tiszán is be fogom vetni, ott kisebb, 20 - 40 m távolságra akár 60g - os kosárral+kaja.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Aguri prestige S17 és S8 tetőcsomagtartó eladó
- Eladó Teljesen új Bontatlan Amazon Echo Dot 5 Smart speaker Amazon Alexa fekete színben
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
- Ciclosport CM 4.21HR kerékpár computer
- Hófehér Delonghi Dinamica ECAM 350.35.W automata kávéfőző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest