Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz aladarazurbe #68560 üzenetére
A Hhvtv. 45.§ (1a) bekezdésében ez áll:
"Elektronikus formában kiadott halfogásra jogosító okmányok esetében a halfogásra irányuló tevékenység jogosultságának igazolását az érintett személy a horgászhelyen és a horgászat teljes ideje alatt - az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően - informatikai eszközén keresztül köteles biztosítani."
Sem a Hhvtv. sem a 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet (Vhr.) nem tartalmaz még csak utalást sem arra, hogy ettől a helyi horgászrend eltérhet.
A helyi horgászrend állapíthat meg jogszabálynál szigorúbb előírásokat, az igaz, de nem írhatja felül a jogszabályt. A helyi horgászrendbe csak olyan dolgok kerülhetnek, amelyek nem ütköznek a jogszabályokkal, és benne vannak a halgazdálkodási tervben. Ez a bekezdés direkt azért került a törvénybe, hogy ne kelljen kinyomtatni az elektronikus jegyet. Csodálkoznék, ha a halászati hatóság engedne visszalépést ebben a tekintetben.. Am. amennyire tudom, nem kötelező elektronikus horgászjegy biztosítása, nem kötelező csatlakozni a horgaszjegy.hu rendszeréhez, de ha csatlakozik az egyesület, akkor onnantól nem teheti kötelezővé a nyomtatást, oldja meg az ellenőrzést ahogy tudja, ha odatartotta a seggét... Némi közig tapasztalattal és halászati hatósági kollégákkal ez ügyben személyes beszélgetésekkel a hátam mögött bármikor bele mernék állni egy olyan szituba, hogy van elektronikus jegyem, a halőr meg baszakszik. A kisujjam rá merem tenni, hogy eljárás megindításáig sem jut a halőr feljelentése, úgy kaszálják el a hatóságnál már a portán, mint a picsa.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
Tényleg. Ez már mekkora kibaszott kretén megoldás, hogy a k.va kovidos-kotványinfós demagóg propagandaszarról bezzeg jön üzenet, de arról egy kiqrt szó nincs sehol, hogy ha már nem küldik meg mailben a jegyet mint eddig, hol keressem meg...
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
Vett mostanában valaki napijegyet vagy területit online? Nálam van a bibi, vagy már nem küld a horgászjegy.hu letölthető napijegyet, csak a számlát? Én csak egy online számlát kaptam napijegyről és a gyerek éves megyei gyerekjegyéről is.
[ Szerkesztve ]
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
[link] lehet szép kártyával fizetni a horgászjegy.hun.
-
szetcsuszott
aktív tag
Nem vitatva,hogy így van, azért gondolatébresztőnek ezt csak így itthagynám:
4g-os expert úszó 750 Ft az xfishen.
Tegyük fel, hogy alin ez a 4g-os FTK úszó kocc ugyanaz, mint a fenti expert (abból gondolom, mert kocc ugyanaz!) 10 db szállítással együtt 8,2$, azaz visszaosztva 1 db 260 Ft.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Koncipappa #66027 üzenetére
hermanyi sporttárs lesz a te embered
-
szetcsuszott
aktív tag
Úszókból az FTK márkára nézz rá alin! Mondjuk horogra is, abban is jók!
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz DanielLong #66022 üzenetére
800ért 10 db bogyót vettél egy ilyen kis drótkötegre felhúzgálva? Mert itt a 20 db az a kötegre értendő ám!
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz DanielLong #66017 üzenetére
beírod, hogy fishing rubber stopper, és ontja a lehetőségeket az ali... forgóra a ball bearing swivel vagy fishing swivel, esetleg fishing change keresőszavakat javaslom
-
szetcsuszott
aktív tag
Egyébként ezt a fajta kapcsot is tudom ajánlani ezekkel a gumikúpokkal
-
szetcsuszott
aktív tag
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Zoli bácsi #63913 üzenetére
Gratula! De a neheze nem a fogyás, többször fogytam 15-20 kilókat, kaja rendberakása, konditerem, tápkieg,zsír le, izom fel, stb... kb. sosem sikerült igazán huzamos ideig megtartani. Ha jön valami, bármi, ami kizökkent néhány hétre, már b.szhatom Most megint ott tartok, hogy 110 kg zsírdisznóból kéne megint 90 kilós emberformát faragnom...eddig kétszer kezdtem bele, kétszer zárták be a termet. Most tele a terem megint (alibi versenyzőkártyát intéz a tulaj 10 rongyért), de attól félek ha elkezdeném harmadszor is, le is bontatná a hatóság
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Geza26 #63521 üzenetére
Ha online nézed, javaslom, hogy előtte menj be egy boltba és próbáld ki, ülj bele. Én is 110 vagyok kb, 180 magas, először én is úgy gondoltam, hogy egy prologic commander classic vagy travel jó lesz...hááát... commander relax lett belőle, és csak azért nem daddy long, mert az már tényleg kib...ott nagy, és vagy azt teszem a csomagtartóba, vagy a horgászcuccot. Tudom, nem kimondottan feeder fotel, csak azért írtam, mert élőben meglephetnek a méretek meg a stabilitás.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz galervin93 #62922 üzenetére
Vagy valamelyik Trabucco orsó pont egy Tsurinoya.
Nem valamelyik, hanem kb mind.
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
Halászati törvény 45.§ (1a) bekezdés, 2018. dec. 31-től hatályos... szóval függetlenül attól, hogy az országos vagy a helyi horgászrend nem követte le (meg a horgaszjegy.hu kb. 20 éves ÁSZF-je) eddig sem kellett kinyomtatni. Egyik sem írja felül a törvényt.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz csababarca #62679 üzenetére
Ha esetleg tudsz várni 1-2 hónapot tavaszig, ugyanez aliról kb negyedáron megvan
Ez is jó, lehet külön is kapni a kapcsot meg külön a szilikonkúpot is ezer meg egy helyen.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz KunEmber #59622 üzenetére
Mifelénk 60 év fölött úgy tartják, bármekkora halat is akasztasz, ha megszólal a fék, b.zi vagy Persze nem mondják ki, de ehhez tartják magukat, szerintem 1-2-nek már a fékcsavar is úgy rohadt rá a tengelyre, végállásban.
-
szetcsuszott
aktív tag
[link] prologic commander relax lett végül, nem az ár miatt hanem mert ez az a méret, amiben azért megfelelően elférek a 180 magasságommal és a 110 kilómmal, és befér a twingoba úgy, hogy nem csak székkel megyek horgászni a többi cucc nélkül. Majdnem megvettem ebből a daddy longot, valami háromezerrel lett volna drágább, na az tényleg tuti, de másfélszer ekkora, cűgölni is macerás lenne, meg a kis twingoba csak a hátsó ülés felét elfoglalva férne be (a másik felén meg gyerekülés van, amit nem szedegetnék ki ha nem muszáj). Ebben a relaxban elég jól elférek, ráadásul még épp megtámasztja a tarkóm, ha elnyúlok benne, szóval egy laza pőcsikelés is belefér. Árban ennyiért lett volna még fox szék is, érzésre olyan megosztásban hogy harmincezerből 15 a tudás, 15 a hímzett róka rajta. Szóval azt nagyon hamar ekengedtem.
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy egy fél napos vödrön ülős peca után nem tudtam eldönteni, hogy én törtem jobban össze, vagy a vödör. 20 éve meg sem kottyant de megöregedtem, és meg is híztam, úgy tűnik... Szóval szék/fotel vásárlására adom a fejem. 90%ban feederezek 2 bottal, ahhoz kéne valami kényelmes ami elbírja a 110 kilómat, de nem ragaszkodom kimondottan feeder székhez, próbáltam egyet amin volt feeder kar, de rettenetesen irritál, hogy libeg a cucc ha megmozdulok. Hogy nehezítsem a dolgot a halcatraz kínálatából kéne választani kb. 40ezerrel bezárólag,mert oda van ajándékkártyám.
Várom a javaslatokat sok-sok szeretettel, előre is köszi
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz BlackmMmDog #54667 üzenetére
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz horcsog #53246 üzenetére
óh, a jó öreg hőskorszak, a zöldeskékes "medzsiflex", a platil, siglon, rolyal tech mono (újkori nevén később RTM, még ma is van)aranyteknőc, nacrita,és a szent grál, a menőzsinór, a Tectan. Megjegyzem, nekem nem, hogy aranyteknőc, de még fekete HOKÉV hokil black zsinórom is volt. Úgy nyúlt mint a takony, meg szakadt mint a fos.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz busman #53151 üzenetére
Caperlan adonis. Barátomnak van egy ideje párban feederen, kurvajó. Meggyőző. Ár-értékben szerintem nagyon ott van. Ráadásul 2 év gari van rá, és nem horgászbolti "nemcseréljük-nemjavítjuk-genyózunk-bizonygatjukhogytevagyaf@széselrontottad" -gari, hanem "nem kérdezünk, cserélünk"-gari. Bár neki lassan 2 éve megvan, adja neki rendesen, de semmi bajuk.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz joe979 #53113 üzenetére
Ha van hozzá türelmed meg bírod a hideget az alvízen menyhalazni szoktak,.. Régen mi is jártunk, karácsonykor rendszeres program volt egyébként ha találsz valami jó kis visszaforgót, lehet fogni fehérhalat télen is, nagyon finom cuccal. Mi mondjuk a Bodrogon Kisfalud felé Tokajban a régi uszályrakodónál fogdostunk télidőben keszeget.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz joe979 #53121 üzenetére
Igen, ezek a "törpe elleni praktikák" kb. annyira hatásosak, mint a kézrátétel meg a ráolvasás. Vizihullának a beöntés. Az összeset próbáltam. A chillis "pokol tüze" topmix kaját pl. úgy falják, mintha muszáj lenne.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Spoon16 #53104 üzenetére
Évekig jártunk oda a tiszára az erőmű alá, amíg otthon laktam Szerencsen.. volt csónakunk is. Tavasszal nyár elején a csobaji oldal nagyon fasza volt anno, pontytilalom előtt és közben bődület nagy kárászokat fogtunk, de jött süllő, ponty is, meg nagy dévérek. Amikor nyáron bedöglött a csobaji oldal, átmentünk a löki oldalra, ahol mozgott a víz..lecsorogtunk ahol már nem nagyon ült senki, meg nem húzott úgy a víz dem, találomra kikötöttük magunkat valami benyúló bokorhoz, meg lemacskáztunk, szinte mindig fogtunk. Volt olyan, hogy egy reggel 7 dobásból 7 szakított feederrel, szerintem véletlenül ráültünk valakinek az etetett helyére.. Sosem volt olyan, hogy nulláztunk volna.
-
szetcsuszott
aktív tag
Offba teszem, mert egyedül az én nyomorom
Az a baj, hogy itt tavasztól nyáron át idáig csak sz.ptam. bruttó 50, nettó 45 ha-os tározó (légifotó alapján legalább 5 ha nádas, néhol 20-30 m széles), ahol tavasszal ívás után pár napig jött a kárász, gyönyörűek és sok. Ezen felül semmi, nyáron pár darab még, meg tényleg kuriózumként néhány dévér. A nyári melegben totál halott a víz, van, hogy még a törpe sem jött csontira, pedig bőődületes mennyiség van belőle. Éppen ezért, két dolog játszik:1. Etetsz mint a barom szemessel, és seggelsz napokon, éjszakákon át. Ekkor ha szerencséd van, fogsz teszkós pontyot, max 3 kg-al bezárólag. Van olyan, aki saját lezárt stégen etet napokig, aztán ráül, saját bevallása szerint legalább egy mázsát elvitt idén már, de egy sem volt 3 kg fölött, sőt, inkább 1,5-2-2 kg között jellemző. Ha így teszel, van esélyed nagyobbat is fogni, de ismerek olyat, aki látott valakit, aki hallotta, hogy nagyobbat is fogtak állítólag, szóval gondolhatod, mennyire sok lehet benne a nagyobbakból..
2. Nincs saját stéged, ezért nem akarsz másnak etetni és/vagy nem vagy nyugdíjas, aki ráér napokig etetni és seggelni. Ebben az esetben spomb, etetőkosár, és kb. vakszerencse, vagy fogsz teszkós pontyot, vagy nem. (Leginkább nem, és permanensen szopsz egész éven).Egész évben kísérleteztem, rövid előke, hosszú, method, hagyományos bordás kosár, sok etetőanyag, kevés de drága, chillis, édes, mikropellet....minden. Az előkém 0,07-es fonott, vagy 0,16 átlátszó monofil volt nyáron is, horog 8-16 ig. Élő csali teljes egészében felejtős, tavasszal az ívás után meg voltak őrülve vagy 4-5 napig a kárászok, akkor jöttek csontira, de minden másra is, utána ha nem akarsz meghülyülni a törpétől, nem használsz élőt.
Mellesleg a törpe a szétrobbantottra főzött egész kukoricás etetést is feleszi, cibálja a csalit, feltekeri az előkét, esetleg ráfűzi magát az előkére (nem a horogra!). Fogtam törpét derekára csavart előkénél fogva, kép mellékelve az egész kukorica zabálásról és a derékba fogott törpéről is. Az az opció, hogy ha nem jön ponty, akkor szórakozol keszegekkel, kárászokkal, vagy esetleg más csalival másra horgászol, mint ponty, nem létezik. Az ívást követően a kárász esetleges, keszeg szinte egyáltalán nincs, csalit variálni meg lehet, de nem érdemes, ezer félét próbáltam, teljesen esetleges, hogy mi veszi fel, de leginkább semmi vagy törpe.
Mindez 45 ropiba fájt idén. Életem eddigi legnagyobb szívása és legdrágább tanulópénze, már ami a horgászkarrieremet illeti.
-
szetcsuszott
aktív tag
Tegnap még utoljára én is házhoz mentem a lóf@szért, mint ahogy kb. egész évben tettem. hideg vízi dovit, hideg vízi tímár, illetve keszeges tímár, mindennel próbálkoztam. Csontira kizárólag pár törpe, csemegekukoricára 1 db törpe, minden másra kapás sem. Hiába, halat ott lehet fogni, ahol van. Drága tanulópénz volt 45000 JMF-ért, nagyon hosszú ideig csak a Tisza játszik nálam. És még van, aki sokallja a Balatonon a 26000-et. Én a seggem a földhöz verném, ha csak ennyit buktam volna be az éven, megfordítva, örülnék, ha egy Balaton-szintű ÉLŐvízen horgászhatnék ennyiért.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz galervin93 #53035 üzenetére
Tűpontos. Nálunk minden harmadig paraszt így nyomja, kínai piacos elektromos jelző swingerrel, meg biztos ami biztos karika kapásjelző még rádobva a zsinórra a spicc után, mindez nyilván feederbottal. Kezdetben röhögtem, de mostanában inkább a sírás kerülget.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz TigerDzsó #52578 üzenetére
Fonottnál VAGY méretpontos (biztos van, én még nem láttam olyat) VAGY tudja a szakítót, VAGY épelméjű emberi árban van. Ebből általában kettő teljesül(het. Azért írom feltételes módban, mert nem vagyok benne biztos, hogy az elképesztően drága fonottak azért az árért tudják a szakítót és a méretpontosságot.)
Amúgy +1 a 0,07-es kastkingra, előkének használom, kiváló. Amelyik halnak ez nem elég vékony, azzal valszeg nem egymást keressük. Szakítóra kb. pariban van a 023-as nevisemmel, akadtam már el vele, egyszer az elők szakadt a kötésnél, egyszer meg a nevis.[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Palesztin994 #52538 üzenetére
Nem mindegy, hogy hová mész egyébként, meglepő, de nálunk Nyíregyen (45 ha nettó vízfelületű tározó, bruttó 50 ha nádassal együtt) vasárnap még 20,7 fokos volt a víz 1 m mélyen. Megmértem. Igaz, a sekélyebb részen, de viszonylag erős szélben, tehát át volt keveredve. A vízhőfokokat nézve a neten számítottam max. 18 fokra.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz horcsog #52499 üzenetére
Ha az angolna mesterséges tenyésztését sikerülne megoldani, abból valaki dollármilliárdos lenne. Kísérleteznek, de eddig még nem sikerült, mármint a Balatonban található faj szaporítása. Jelenleg kizárólag természetes úton, és csak a sargasso tengerben ívik, szóval a balatoni állomány szaporodása kijelenthető, hogy kizárt.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz musli26 #52374 üzenetére
Tegnap délután belógattam botvégről kb egy méter mély vízbe vagy 20 percre, stégről, jelentem 18.2 fokos a víz Meglepődtem volna ha beázik, nem is ázott be. Délelőtt meg a munkahelyemen a liftből kiszállva odavertem a liftajtónak véletlenül, de rendesen. Az inox karimát kapta el, semmi baja nem lett,nyoma sincs. Korai lenne még végleges konzekvenciát levonni, de eddig kiváló.
-
szetcsuszott
aktív tag
Éppen ennek a kérdésnek az egzakt megválaszolása céljából vettem ezt az órát A MESTER egyik videójában láttam, hogy merített egy vödör vizet és belehajintotta az óráját, és megmérte. Mondjuk ő kicsit komolyabb cuccal adta elő a mutatványt, nem emlékszem a casio típusára, de a legolcsóbb hőmérős belőle a Pathfinder, ami a minimum 20ezres árával ötszörös szorzó az enyémhez képest.
-
szetcsuszott
aktív tag
Aki halat akar lopni, és van rá lehetősége, az úgysem fog a gyerekjeggyel takarózni. Régen 6 éves korig nem kellett semmilyen engedély, 6-14 éves korig országos érvényű gyerekjegy volt, egy úszós készségre. Most már 3 évtől kell, amivel nem is lenne baj, ha egyrészt egy három éves gyerek tudását, és halállományra jelentett "veszélyét" nem vennék egy kalap alá egy 14 évesével. Maszek vizek kivételével minden víz mohosz. Azt kéne mondani, hogy az állami egységes gyerekjegy 3000 (asszem) és kuss. Egy bot egy horog. Ha már ennyire félnek a gyerekektől, akkor vigyék le 12-ig az ifi korhatárát legfeljebb, ahhoz már vizsga kell meg területi jegy. De az, hogy egy állami vízen felbasszák a gyerekjegy árát.. ja, bocs, gyerek területi jegyet követelnek, vagy mit, az rohadékság. A fiam nem képes még önállóan horgászni, nem képes csalizni, épp csak tanítgatom, fél óránál tovább nem is lehet ezzel egy helyben tartani. Ehhez képest ez az ár több, mint túlzó.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Steady74 #52101 üzenetére
10.000 Ft lenne Nyíregyházán a Bujtosi tóra a 4 éves fiamnak, hogy a kis botjával esetenként fél órát csápoljon. Rohadjon bele az összes haluk, erre csak ezt mondom . Az ifit még értem, azért 14 év fölött már tud "kárt tenni" a halállományra, na de egy 4 éves gyerek?
-
szetcsuszott
aktív tag
Van ilyen. Én vagy 3 hete.. két etetés, ezerféle csali, feederbotok, totális nulla, leszámítva a rohadék törpeharcsákat..
4,5 éves fiam a stég előtt nyílt vízen másfél méterre a stéglábtól törpézgetett, szórtunk neki is egy kis etetőt, meg egy fél marék csőről levágott tejes kukoricát. A kis 1300 Ft-os 3m-es nevis compact pole spiccbotjáról kb. 20 perccel azelőtt sokadszor szakadt le a 16-os monofil zsinór (valszeg mikor bedugtam a végét a gumidugóval, akkor sérült.). A további szakadások kiküszöbölésére felraktam neki 0.10-es kínai fonottat, úszót rá, alá egy mini előkerögzítő gyorskapocs, és abba a 16-os monó előke. De már meguntam, hogy fél percenként húzgálom a törpék belét a horoggal, felraktam neki egy szem tejes kukoricát csonti helyett. Azt is eszik a rohadékok, de nem nyelik azonnal torokra. Fogott még vagy két törpét, aztán kapás, burvány.. na mondom bejött neki az etetésre egy jobb kárász, erre karikába a kis bot, szegénykém kicsit meg is ijedt, majdnem kivette a kezéből a botot a ponty. 1,9-es pontyot fogott a stéglábtól vagy másfél méterre egy méteres vízből, nyílt vízen, úgy, hogy közben ott ugrált, lomolt, dobogott folyamatosan a stégen. Én meg szart se fogtam.szerk: nyilván együtt fogtuk, ő akasztotta, de én vettem ki, azért ez még sok volt neki
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Gabesz87 #52082 üzenetére
0.07-es KK superpower. Ez van nekem, az ugyanilyen 0.10-eshez képest is érezhetően jóval vékonyabb. De elég jól bír. És egy tekercs, ha csak előkének kell, elég egy életre, meg még a fele megmarad. A 0.10-es ebből kb. annyit bír, mint a 0.23-as nevisem, valamivel kevesebbet, ha csak a rájuk írt adatokat nézem, de szinte biztos vagyok benne, hogy a nevis monó hamarabb szakadna.
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Gabi atya #51707 üzenetére
1. Haverom most vett párban két bájdöme master river pro 390 xxh -t. Az egyik az első horgászat alkalmával eltört a második tag közepén, mintha fűrésszel vágták volna el.
2. ha félsz a zsinórszakadástól, veszel egy tekercs 18-as Kastking superpowert és cső. Ár-érték arányban szerintem jobb nem nagyon van. Vastagabb a ráírtnál, de a szakítóját tudja, szóval ha leakadsz valamibe, akkor fogsz izzadni, mire betéped...Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz hermanyi #51594 üzenetére
Valóban úgy tűnik, hogy a 3150 hínárnövényzete az jelölő élőhely, és a spec. célok között is szerepel a vízinövényzet irtásának tilalma. Ráadásul a fenntartási tervben a hínárnövényzetre veszélyeztető tényezőként van felsorolva a horgászat, szóval úgy néz ki, hogy a legális hínárpucolás valóban bukó..
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz FireFox1996 #51584 üzenetére
Ha a helyi horgászrendben nincs erre vonatkozó konkrét tiltás TOVÁBBÁ a hínárnövényzet nem tartalmaz védett fajokat, ÉS a helyi illetékes természetvédelmi őrrel megbeszéled, akkor nem ördögtől való. A halőrnek ez csak akkor hatásköre, ha horgászrendbe ütközik, egyébként ilyesmiért a természetvédelmi őr (szabálysértési bírság) rosszabb esetben a természetvédelmi hatóság büntethet.
Önmagában az, hogy Natura2000 a terület, még nem zárja ki. A Natura2000 terület azoknak a fajoknak, illetve speciális élőhelyeknek a védelmét szolgálja, amire a területet jelölték, erről van egy ún. SDF adatlap, ami elérhető a neten is, ha tudod a Natura2000 terület kódját. (pl. A HUHN10001 az a Szatmár-bereg különleges madárvédelmi terület, a HUHN20001 meg a Felső-Tisza kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület, merthogy kétféle Natura2000 terület van, madaras meg élőhelyes)[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Zoli bácsi #51555 üzenetére
Nekem is titkos tipp, ha nincs kapás, enni kell, lehetőleg olyat, amivel tele van a kezed, mondjuk kolbász+kenyér+paradicsom+paprika, hogy tutira menj.
Vagy pisilni, háttal a botnak. Ha nagyon döglött a víz, akkor lehet akár kombinálni is a kettőt, extrém esetben.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz vihartigris #51199 üzenetére
Rosszul.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Palesztin994 #51006 üzenetére
Szerintem kb mindegy. Jó eséllyel egyik sem méretpontos (a power pro biztos nem), de még ha méretpontos lenne, akkor is mindegy lenne, hogy 019 vagy 020, dobóelőkénél meg főleg.
Szerk: a foxnál azt írják szuperlágy, ami feederen nem biztos, hogy akkora előny. hamarabb csavarodik a spiccre, mint a merevebbek, főleg ha baromi nagyot akarsz dobni és rendesen megküldöd. Ha az van otthon, próbáld ki, ha nincs ilyen gond vele, akkor én azt használnám, feleslegesen nem vennék másikat.
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
Most elgondolkodtam.. 12V-os motor akksi, mondjuk 12Ah,+inverter.. egy ledes lámpát, meg vagy két-három konnektoros lapkás vagy folyadékos riasztót elvinne. Elvileg 10 Wattnyi fogyasztóval mennie kéne vagy 13 órát, az vastagon elég egy éjszakára.
-
szetcsuszott
aktív tag
A cigányok meg a jogászok miatt van. Nálunk a gereblyéző niggák meg a balfasz, inkubátorból 30 évesen szabadult idióta jogászok (nem a halászati felügyelők meg a halőrök, hangsúlyozom) miatt gyakorlatilag eddig tilos volt pergetni, most is csak szoft csalik mehetnek egyágú horoggal, de pl. wobbler egyágú horoggal már nem (ez viszont tényleg nettó faszság.) ugyanis az ősmigráncsok pergetés címszóval gereblyéznek, a halőr meg hiába kapta rajta őket, hiába kapták meg alapból a bírságot, a (nem)tisztelt főhatóság rendre elkaszálta, merthogy nem bizonyított, hogy célzottan direkt gereblyéznek pl. 50 grammos kanállal, rajta 10/0 hármashoroggal, meg balinólommal ugyanígy, persze sárga spiccű bottal, fonott zsinórral, rángatva, a nádasban meg a zsákban fehérhalak, kívülről sebezve. De ez nem elég a jogásznak sajnos, így gyakorlatilag csak gumihalazni lehet.
-
szetcsuszott
aktív tag
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Gabi atya #50854 üzenetére
Szvsz. Sokkal, de sokkal, és nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire sokkal nagyobb szerepe van a helyválasztásnak, mint annak, hogy mivel etetsz/csalizol. Eleve, halat ott lehet fogni, ahol van, tehát szétlopott egyesületi vizeken akkor is aranyeresre üli az embere a seggét, ha aranyport szór a vízbe, és akkor se biztos, hogy fog valamit. Folyóvízi tapasztalatom, hogy nyáron kb. mindegy, mivel etetsz, ha sok. Nagyon sok. Egészen addig, amíg a napnak abban a szakában van előtted hal. Általában egyszer csak eltűnnek, utána jön a napon kínszenvedés pár eltévedt keszeg mellett. Sokszor próbáltunk ilyenkor sokféle trükköt, semmi nem használ, egyszerűen eltűnik a hal, mondjuk beljebb húzódnak a mederbe vagy nemtom. Aztán ahogy jár a nap az égen, délután vagy estefelé megjelennek megint, és zabálnak. Állóvízen dettó, általában a nyári melegben a sekélyebb részeken nincs értékelhető hal, vagy behúzódnak a dzsindzsába, vagy a mélyebb részekre, és csak éjszaka lehet fogni, bármivel etetsz, csalizol. Ugyanitt tavasszal , nyár elején meg csak ezeken a részeken lehet fogni.
De versenyen (bár nem versenyzek) ugyanez, ha pl. Walter Tomi bejegyzéseit nézem, simán van, hogy akkor is nulláznak csapatok, ha a belüket kiteszik, amíg 4-5 hellyel arrébb meg szektor egyet horgászik valaki.
Ha sorrendet kéne felállítanom, az etetőanyag lenne az utolsó. Első a hely, második a csali. Már írtam feljebb, legutóbb házi kukorica-búzadarával etettem minden aroma nélkül, pontosan ugyanúgy beállt rá a kárász mint addig bármi másra, és pont ugyanúgy tele volt vele a belük. Cserébe kipróbáltam:
-rózsaszín, zöld, fehér, sárga gumikukoricákat, vaníliás, mézes, halas, korianderes, epres, császárkörtés aromába áztatva,
-halas, epres, mézes pelletet,
-ananászos, tintahalas, fokhagymás, sweetkorn, csokis-narancsos popupokat, ill. waftereket,
-csemegekukoricát, fahéjas-szilvás cukk kukoricát, csontit.
Kizárólag csontival jött, és kizárólag eleinte törpe, aztán mikor a kárász elverte őket onnan, akkor kárász. Próbáltam feederrel, próbáltam úszóval, ugyanaz. Annyi volt a különbség, hogy úszóval gyorsabban lehetett fogni őket, mint feederrel. Ponty mutatóba se, pedig az egyik feederbot folyamatosan be volt dobva "pontyos" csalikkal, hogy majd arra biztos, de nem.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz DonThomasino #50805 üzenetére
"Cégünk jól, olcsón és gyorsan dolgozik. Akción keretében Ön most ebből kettőt választhat"
Azaz VAGY méretpontos VAGY tudja a ráírt szakítót VAGY épelméjű árban kapható. Választhatsz kettőt. Ez áll a hazai kínálatra is.
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz DonThomasino #50770 üzenetére
Elmúlik, és a hangja is "kisimul", csendesebb lesz hamarosan.
-
szetcsuszott
aktív tag
Aqua pelletet használ valaki nagyobb méretekben pva hálóban etetésre? Method pár milis pelletek nem működnek, meg úgy általában a method módszer sem, a flat method kosarakkal, egy 10 centis törpének max 2 szippantás és ennyi. (nagy pelletkosár sok etetőanyaggal meg szemessel még úgy - ahogy..) szemes etetésre gondoltam pva-ban, nagyobb pellettel, kukoricával, tigrismogyoróval, felezett bojlival. Működik valakinek?
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz BogyóBP #50575 üzenetére
A szögletes tengelyes (átdugós, másik oldalon csavart betekerős) megoldások az olcsó (értem ez alatt itthoni árban kb 30ezer alatt) kategóriában vagy eleve lötyögnek vagy majd idővel az erőltetéstől fognak. Ehhez jöhet még, hogy nincs kihézagolva rendesen, esetleg sz@rok az illesztések is, és az még rátesz egy lapáttal a kotyogásra. Két dolgot tehetsz, megcsinálod magadnak a hézagolást vagy megcsináltatod mással. Vagy feljebb lépsz árban (esetleg maradsz ezen az árszinten de elhagyod a márkabuzériát, és veszel a decathlonban (titkos tippem).
Ha visszaviszed gariba, vagy cserélik ugyanolyanra, sanszosan ugyanilyen hibás lesz, vagy kötekednek, vagy elteszik egy hónapra és ugyanúgy adják vissza, esetleg jól kinyomják zsírral. Amúgy mikor vettes nem nézted meg?
Egyébként jól írták előttem, nem szabad feszesre hézagolni, kell egy kis mozgás mert ledarálja a belsejét![ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Gabi atya #50543 üzenetére
Ez a baj nálunk is (nem intenzív, csak egyesületi szinten telepítgetett víz)... Az élőn kívül kb. rá se sz.rnak másra, lehet bűvészkedni ezerféle divatos csalival. Az élőt viszont százból egyszer veszi fel törpén kívül más, szóval sakk-matt. Marad a napokig kukoricával ülés a süket csöndben, csodára várva, nyugdíjas módra.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz hermanyi #50519 üzenetére
40m-re van kiklipszelve az enyém, nagy kínai "spomb", direkt vagy négyet vettem belőle, merthogy mondják, hogy törik. kukoricát hajingálok vele, telepakolom, köszöni jól van, még az elsőt használom, a többi a szekrényben pihen. Lehet, hogy százas dobásoknál megfekszik, nem tudom. Akkor venni kell eredetit egy vagyonért, ha nincs más.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz galervin93 #50517 üzenetére
Nálunk itt Nyíregyen az egyik horgászboltban van, de valami 2800-ra emlékszem, nem spomb márkanévvel, merthogy nem is eredeti, hanem valami cég már ráállt ennek is az átcimkézésére. Jót röhögtem. Ugyanez a KGST piacon 900-1000 ft(a nagy. A kicsi 5-700).
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nézz szét a környéken kisebb boltokban, akik nem csak az agyonhype-olt sznobmárkákkal foglalkoznak, lehet hogy ott is van kínai spomb, még ha nem is annyiért mint alin..Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz galervin93 #50515 üzenetére
Ha nem eredeti spomb egy vagyonért, akkor kizárólag kínából gombokért (mivel minden más amit itthon kapsz hat helyett háromezerért, az ugyanaz az alis cucc, ami 500-900 onnan.).
spod bomb, spod rocket, fishing rocket keresőszavakkal kidobja az ali, csak nézd meg a méreteket.[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
Mint gyakorlatilag minden, amit itthon aranyárban veszel, és fellelhető az alin is. Még nem próbáltam egyébként, de jók a visszajelzések, és általános, hogy a némileg alacsonyabbtól a (személyes rekordom) 21-szer alacsonyabbig vannak az árak a hazaiakhoz képest. Átlag félártól harmadárig jellemző a hazai árakhoz képest. Ha szükségem lenne rá, habozás nélkül megrendelném, amit csak lehet aliról rendelek már régóta, és nem jellemző, hogy szart kaptam volna, általában hozzák az elvárást.
ezek a gumibogyók voltak döménél anno pontosan 21x drágábbak darabra számolva
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Todbringend #50268 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Spoon16 #50061 üzenetére
Ilyen kosárral a gubancgátló szárnál hosszabb előkével ez történik. Tört gubancgátló kell, lehetőleg a hosszabb fajta. Az eltartja az előkét, sokkal ritkábban tekeredik fel. Arra figyelj, hogy sokan fordítva rakják fel, a hosszabb szára legyen alul! Így!
Az olcsó bordás kosár simán jó, ha nincs túl nagy sodrás, ritkán használok drága feeder kosarat. Így szoktam megcsinálni, ahogy a képen van, kihajintom a közepéből a szívószálat, bele egy darab drótból drótfül, abba (mielőtt belerakom a kosárba) egy forgó, kapocsba beakaszt oszt csókolom.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
Amurt is tilos. Kizárólag teljesen zárt lefolyástalan víztérbe szabad csak, és oda is csak akkor, ha nem minősül természeti területnek és a tv. -i hatóság véleménye szerint nem okoz ökológiai katasztrófát. Szal gyakorlatilag kizárólag gravitációsan nem leüríthető kockatóba telepíthető.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz vendingo #49712 üzenetére
Hát, ez majd elválik, kinek a pap. Mindenesetre ha kipróbáltad írd meg, jobb-e annyival, mint a kastking. Ha 4 szálasat vettél akkor a superpower, ha 8 szálasat akkor a mega8 az "ellenfél"...
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz vendingo #49696 üzenetére
facebook kínais pergető csoportban ha benne vagy keress rá a jbraidre, mert amennyire emlékszem annyira nem sz.rták össze magukat a csoporttagok a minőségtől (ár/érték aránytól meg pláne) függetlenül attól, hogy itthon vagy kínából vették. Lehet fele annyiért kastking mega8-at vagy seaknight w8-at is érdemes kipróbálni...
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz hunited88 #49382 üzenetére
Nem ismerem a környéket, biztos van itt helyi, aki megmondja a tutit, de napos jó időt mond hétvégére, a víz meg még csak 8-9 fokos. Szóval én hanyagolnám a mély vizet, keresnék valami lapost inkább. Az ott pont belső ív kezdete, ha lejjebb mész, tuti van sekélyebb rész. Aztán lehet tévedek.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Steady74 #49378 üzenetére
Hát nemtom, nekem nem ér annyit a jobb állag, hogy még a rostálással is vacakoljak. Csomó marad benne esetleg, és egy perccel később nyit? Na bumm. Ismétlem, elhiszem, hogy versenyen ezen bukhat akár dobogós helyezés is, de nekem semmi jelentősége.
Persze nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez az én meglátásom, nem pedig az egyetlen és egyetemleges igazság az univerzumban. Mikor rostálgattam is volt nullázás bőven, meg fogás is, meg mióta nem, azóta is.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
Úri huncutság, városi hóbort. mint a rostálás. Elhiszem, hogy verseny körülmények között van jelentősége, de meggyőződésem, hogy a hétköznapokban teljesen jelentéktelen bűvészkedés a saját megnyugtatásodra és semmi értelme. Egy ideig erőltettem, de semmi értelmét nem látom.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz HugóBoss #49341 üzenetére
Orsóból a caperlan adonis van egy barátomnak. Nem olcsó, mert 20 ropi, de kipróbáltan nagyon fasza, semmi lógás, kottyanás, tökéletes zsinórkép, selymes futás, simán éri az árát szerintem. Meg ha jól emlékszem 2 év garancia van rá, és a dekában nem hiszem, hogy szaroznak, mint egyes horgászboltokban. Feeder botjaikat nem próbáltam, de nem is hiszem, hogy ár-érték bajnokok lennének, abban az árban számtalan alternatíva van, és nem biztos, hogy nem jobbak mint a decathlonosak. Zsinórjuk jó. Aprócikkeket meg egy jó ideje Kínából rendelek töredék áron, azokat nem ismerem. Kb. ennyit tudok hozzáfűzni...
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Kelvin #49328 üzenetére
Meggyőződésem, hogy semmivel nem hagyja el nehezebben ezt sem, mint a félfixet. (Tegyük fel, hogy nem kb. 25 méter ezeréves rongyos zsinórral együtt szakad a teljes cuccod féltávon, hanem valahol a kosárhoz közelebb. Ha nem, akkor valóban szerencsésebb a félfix...) Kb ugyanannyi erővel tudod ezt a gumibogyót arrébb húzni egy 20-23-as zsinóron, mint amennyivel a félfix esetében kihúzod a forgót a kosár végéből. Sőt, általában el is mozdul felfelé egy idő után, vissza kell igazítani.
Nekem eddig az a tapasztalatom, hogy ha nem kimondottan nagy halakra horgászol, hanem keszeg-kárász is játszik a szabvány max 3 kilós pontyok mellett, akkor a félfixet gyakran otthagyják, túl hamar (azonnal) jön az ellenállás. Nekem a felül ütköztetett cucc eredményesebb, sőt, a csúszónál is eredményesebb volt eddig.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz T. Almeida #49325 üzenetére
ilyet a kosár fölé, oszt csókolom. Döme MESTER szerint kb 10, legfeljebb 15 cm-re a legmegfelelőbb.
-
szetcsuszott
aktív tag
Röhögjetek ki, de nekem nyári napokon még néha az árnyékban elpőcsikelni is jólesik, ha elnyom a meleg.. fék kienged, valami strapabíró csali felrak, aztán fél óra szunya. Ha vonyít a fék, úgyis felkelek...
-
szetcsuszott
aktív tag
Ismeretlen "gyártó" vagy inkább márka a semmiből.. Sehol semmi múlt, sehol egy honlap, amit kidobna a gugli.. Szerinted?
Meggyőződésem, hogy újabb címkegyár és csomagolóüzem kínai OEM cuccokkal.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
Na megkezdtem én is az évet tegnap. Szombaton éjszaka megvettem a napijegyet (a területit még nem váltottam ki, majd fizu után..) vasárnap reggel kinyomtattam a melóhelyen, még jó, hogy félig legálisan be tudok jönni. Persze a vízre csak délben jutottam ki. Azt terveztem, hogy valami alap kajával meg egy doboz csemegével csinálok valami alap etetést klipszelve vagy spombbal, de idő meg az időjárás miatt letettem róla, csak dobáltam. déltől fél ötig négy kapást láttam. Lehet, hogy több is volt, de a stég egy méterrel magasabban van mint a vízszint, és ez, plusz a szinte viharos szél gondolhatjátok, milyen szinten nyírja ki a feeder-élményt.. A négy kapásból lett három ponty, 1,7 1,8 2,6 kg, meg egy törpe. Kétféle kajával meg többféle csalival próbálkoztam, az egyik kaja beta-mix epres-halas volt, amit félig vízzel, félig meg nemolyanjó pálinkával és epres csl -lel kevertem be a hideg víz miatt, a másik meg topmix csípős halas. Az egyik végszerelék gubancgátlós pelletkosár felül ütköztetve, kb 12 cm előke, epres halas kaja, walter bloody bananász 9 mm popup, ami pont faszán kibalanszírozta a horgom Döme-módra. A másikon hagyományos method kosár fixen (később ugyanúgy csúszón és felül ütköztetve mint a másikon, hátha az a baj) benne csípős-halas kaja, kb 5-6 cm előke meg stég fokhagymás wafter. Később variáltam a két végszerelék közt a kajával, csalival, mindennel, de minden halam a pelletkosaras cuccra jött. Egy jött csak úgy, hogy csípős kaja volt a pelletkosaras szereléken, mondjuk az volt a legnagyobb, a többi mind az epres-halas-pálinkásra. Viszont a method kosaras végszerelékre kapás sem volt, akármit csinálhattam. Próbáltam úgy is, hogy jobban belenyomtam a kaját, vizesebbre kevertem, hogy jobban ragadjon, hátha túl korán bont, vagy valami.... Nekem ebből az a tanulság, hogy tavasz ide, tavasz oda, nagyon kevés volt a kaja a method kosárban, sanszosan a törpe felzabálta másodpercek alatt, utána meg már hiába állt ott a csali szerencsétlenül, mint a himnuszban a balsors.
Főzsinór mindkét boton ugyanaz, előke 0.10-es(nek füllentett) fonott, a horog a methodos cuccon még jóval kisebb meg vékonyabb is volt , mint a pelletkosarason...
Császárszállás-Oláhréti víztározó[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz hermanyi #49001 üzenetére
Akkor valamit én csináltam rosszul, de mikor a viszonylag sűrű keszeges fejjel szákolgattam Timárnál a keszegeket, meg mikor kb ugyanezt csináltam damilos fejjel, orbitális különbségeket éreztem. Konkrétan a kettőt összehasonlítva szopás a sűrű fej, nekem ez a tapasztalatom. De ízlések ugye .
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Zolabol #48987 üzenetére
Folyón kb. Másfél kilós halakig igenis van létjogosultsága, és marhára semmivel sem jobb vagy rosszabb mint a többi. Viszont sűrű szövésűvel folyóvízen már Tokaj környékén is szopni fogsz, és ez gyorsabb vízen csak fokozódik.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Zoli bácsi #48969 üzenetére
Master carp pro 360 vs supernova carp feeder 3.60 relációra. Meg úgy értve, hogy a Walter egy tízessel drágább a Döménél de nem jobb.
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Janusz001 #48940 üzenetére
20K-ig nem lesz szerintem jobb bot annál. Vagy nem annyival, hogy megérje. Sőt, sokan megköveznek, de a 20K-s döme nem rosszabb a 30K-s walter supernovánál, hanem drágább. 320K fölött lesz érezhetően jobb botod a mastereknél, az az helyzet, hogy az egy elég jó széria szerintem. De majd a sokkal tapasztaltabbak megmondják, akik ebben jobban benne vannak.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz szetcsuszott #45738 üzenetére
Na, eldőlt a kérdés, most hangzott el a stég product embereitől személyesen a halcatrazban ahol épp horgász fesztivál zajlik, hogy a stég gyártja a Walter popupokat meg ilyesmit. Szóval nem véletlenül színre - szagra - állagra Kocc egyforma a kettő.
-
szetcsuszott
aktív tag
Nem hiszem, hogy van új a nap alatt, kiindulva abból, hogy pl a dovit honlapján vannak a horgászoknak szánt cuccok, meg vannak a takarmánykiegészítők pl.
Vagy abból, hogy a haltáp kft. a múltkor valamelyik horgász cég megrendelésére a lebegő harcsanevelő pelletjéből gyártott süllyedőt.. és az már valószínűleg nem bruttó 300 Ft/kg áron jutott el a vevőkig, attól tartok. én már régen nem hiszek a csodákban.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Zoli bácsi #48681 üzenetére
Az szokott ilyen tüneteket okozni, mikor a zsinór becsúszik a zsinórvezető görgő alá, vagy amikor műanyag a görgő "háza" amibe a két vége illeszkedik, és berágódik. Szerintem az utóbbi, a berágódás lesz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nintendo Switch
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- OLED TV topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest