Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cat30
csendes tag
válasz
Gery0505 #81897 üzenetére
Ajánlottak közé sorolnám még a Coffeein pörkölőt is, már többször rendeltem tőlük és mindig frissen pörkölt és csomagbontás után kellemsen illatos kávét kaptam. Pörkölnek külön filterhez is ami nekem külön jó, mert mostanában azt jobban preferálom. A Kubai kávéjuk meg presszónak nagyon ütős.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
mester6 #81896 üzenetére
Igen, körülbelül most is így zajlott a kávévásárlás, ugyanezt mondta el nekünk is a hölgy, szerintem ugyanezek a kávék voltak kaphatók, mint amiket SID is leírt 10 évvel ezelőtt. Ezek szerint a Kolumbia most sem alkalmas presszó készítésére. Kaptunk egy kávékóstolót, egy automata Saeco kávégéppel főzte le nekünk a kávét. Amit kóstoltunk az fele-fele arabica, és robusta keverék volt. Sajnos ennek sem volt sok íze. Mindegy, kipróbáltuk.
-
mester6
tag
válasz
Gery0505 #81894 üzenetére
Úgy látszik nem sokat változott a helyzet.
SID majdnem 10 éve az alábbiakat írta a kis pörkölőről:"SiD- Creative Commons License 2009.09.03 0 0 52573
Mátyásföldön átutazva folyton látom egy családiház kerítésére, illetve az út mentén egy táblára kiírva, hogy "kávé termelői áron 1100Ft/kg".
Eddig még nem álltam meg, de ma volt pár percem és benéztem a helyre.
Egy kis szatócsboltnak kinéző üzlet, az van kiírva, hogy Rex kávépörkölő üzem.
Rákérdeztem, hogy milyen szemes kávékkal szolgálnak.
A hölgy a következőképpen magyarázta: "van ez a kilós, ez olyan, mint a Karaván vagy van ez a másik, ez olyan, mint az Omnia"
Illetve vannak fél és negyedkilós csomagok is "Columbia" és "Santos".
Ezekből hoztam 1-1 zacskóval, csak kíváncsiságképpen, hogy milyen a pörkölése, ugyanis az eladó néni nem tudta megmondani, hogy milyen pörkölés.
Hazaérve befűtöttem a Pavcsit és kibontottam a Columbia feliratú zacsit.
A kávé ránézésre alkalmatlannak tűnt eszpresszónak és valóban az is volt.
Pokoli savanyú szaga volt és egészen finomra őrölve is átzubogott rajta a víz. Meg sem kóstoltam, ment a szemetesbe. Érdekesség, hogy tegnapi dátum volt a csomagoláson, de fáradt, avas kávé benyomását keltette.
A Santossal jobban jártam, az picit sötétebbre volt pörkölve és az olajosságával sem volt baj, lehetett belőle eszpresszót húzni, de nem volt túl ízletes. Persze ez nem blend, hanem egy "single origin" kávé, ami jó alapja lehet egy blendnek, valamilyen fűszeresebb kávékkal keverve. Ez a kávé július végi dátummal volt ellátva." -
Gery0505
aktív tag
válasz
72lakiluk #81893 üzenetére
Na megkóstoltuk, hát igazad van, nem valami jó. A zacskó kinyitása után nem vágott mellbe a finom kávéillat, ahogy egy frissen pörkölt kávétól illene. Az őrlemény illata sem győzött meg. A víz viszont elég hamar átjött rajta, kissé savanykás lett az íze. A pogi tetején viszont megmarad a víztócsa. Ez mire utal, tudnátok segíteni?
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam megmutatom Nektek a mai szerzeményünket, van a 16. kerületben is egy kis kávépörkölő, az a neve, hogy Rex Kávépörkölő.Vettünk kóstolni egy Kolumbia arabica kávét. Március elején pörkölték, sajnos a kávébab eredetét nem írták rá a címkére. Az ízét majd később tudom elmondani, hogy milyen volt, vettünk egy 1/4 kilós csomagot megkóstolni. Ismeritek ezt a pörköldét?
-
72lakiluk
tag
Gondoltam ezen spórolok
2 csomag norda elég volt 6 hétre és nem öblítettem annyit amennyit kellene. Meg talán egyszerűbb a hűtőből utántölteni. De még alakul, most ez van soron. A spórolásom kb olyan, mint egy Maseratit az auchan kúton tankolni, mert ott 8 fttal olcsóbb a benzin ?
-
Pufokaboka
tag
No, összeállt az első prototípusa a Raspberry-s pid-nek, hála a pidtuner.com-nak, szépen a paraméterek is meglettek. Szeretnék egy OpenSource platformot építeni ezekhez a kis kávégépekhez annak erdekében hogy ne kelljen külső pid-et és pumpa szabályozót tenni rájuk, illetve legyen rendes nyomás profilozás, előáztatással is. Az alapanyag költség erősen leszorítható ha rpi helyett esp32-t használunk, így az merült fel bennem hogy valaki akinek ezekkel több tapasztalata, nincs-e kedve csatlakozni? Én vinnem a UI-t, de lehet abban is segíteni persze. Van még egy elméleti kérdésem is, szerintetek ha a nyomás egy meghatározott profilt követ lassú felépüléssel akkor is van szükség szűkítő beépítésére? Az hogy tágulási kell az szerintem nem vitás hiszen az a "kondi".
-
iatti
aktív tag
gc-nél csapolás után sok víz áll a pogácsán.a kar levétele után 5-10 másodperccel kevés víz folyik ki a felsőszűrőből.a háromjáratút szédszedtem,nem vízköves,jónak néz ki.kapott új mágnestekercset,mégis csinálja továbbra is a hibát.mi lehet vele?
-
soldier2
őstag
Rövid önszivatásom története:
Hetek óta keserű lett a munkahelyen a kávé. Nem kicsit, a végén már a büfében kapható kávéval versenyzett, pedig annak odaadtuk a "Budapest legrosszabb kávéja"címet. Mivel az utolsó rendelés környékén lett nagyon rossz a kávé, így természetesen a kávéra gyanakodtunk, de itthon jónak bizonyult. Majd jött a részletes tisztítás, tersonetezés, felsőszűrő leszerelése (vízterítő nincs a gépben) de semmit nem változtatott. Aztán kivágtam az Oscar tasakot a francba, és eltűnt a keserűség. Már jó ideje csereérett lett volna, de a hanyagság nagy úr, legközelebb jobban figyelünk. -
Eladó lesz heteken belül a saját részre épített, tuningolt Gaggia Classic-om. Tavaly nyáron csináltam magamnak, azóta használom. Akkor új kazán került bele, azóta csak Norda, ill. kevert vízzel használtam
Ami benne van:
-Sestos pid, Sharp SSR
-rézcső tuning
- Sioux Chief tágulási tartály
- 2 lépcsős szűkítés (vízhozam 55 ml/sec)
- opv a pumpán, így abszolút nem dob el melegvizet
- pumpaszabályzó dimmer manométerrrel
- réz vízterítő, ipari felsőszűrő
- Rancilio Silvia gőzcső
További info, képek, ár privát üzenetben. -
mdav88
aktív tag
válasz
72lakiluk #81871 üzenetére
Avx csak tekerős, nem fixálható, nem tudom hogy mélységében elegendő-e. Nem ismrem, nem volt a kezemben.
Fragola v1: 58.5mm, állítható, fixálható
Fragola v2: 58.6mm, állítható, fixálható, oldalfala meg lett csapva ezzel csökketve a hajlamot a vákum okozta problémákra (bár a v1 nél sem volt annyira bántó számomra)Tadamm:58.5mm,állítható, fixálható, oldalfala meg lett csapva ezzel csökketve a hajlamot a vákum okozta problémákra. 100grammal nehezebb mint fragola v1, nagyobb beállítható tömörítési mélység. Választható fa markolat, szerintem elég szép.
A Tadamm és fragola tampere közt használatbeli különbség nincs, kinek ez, kinek az tetszik, mindkettő kiválóan alkalmas a precíz tömörítésre.
-
72lakiluk
tag
válasz
SteelCowboy #81869 üzenetére
Még nem tudom. És a v1 meg v2 között ?
-
Rush77
aktív tag
Végre megjött az új kés a Majorhoz.
151C-t vettem.
Kicseréltem és pár különbséget kapásból észrevettem.
1- Harmad annyi idő alatt átmegy rajta ugyanaz a mennyiség.
2- Sokkal légiesebb az őrlemény. Semmi rögösödés meg hasonlók.
3- Kicsit alaposabban kell előkészíteni az őrleményt.
4- Ízben is éreztem minimális változást PJ Yirgánál. Picit komplexebb az ízvilág (bár lehet, hogy placebo?)
-
SlayerSub
tag
Na leprobáltam az ardes cico brikka párost az irodában, feldobta a napom, de a kézi örlés bent nem fog menni. Túl sok idő megy el vele. Otthon egy hétre ha előre őrlök kávét az még ok, vagy minden nap frissen kellene?
-
72lakiluk
tag
Beletettétek a bogarat a fülembe
Ha valaki ( tudom ez az öreg rókáknak már nem pálya ) elviszi a két tamperemet, akkor váltok én is marokra
Szóval van egy AVX 58.4-es meg egy AVX 58.5-ös Autotamperem eladó. Együtt 6k.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Sic.Transit #81855 üzenetére
Akkor jövő héten megírom az alkalmas időpontokat, aztán szavazás, és kitűzzük.
-
72lakiluk
tag
válasz
sz.zs. #81856 üzenetére
még a végén rábeszéltek
Nálad ok. mert változtatod a szemes mennyiségét kávéfajtánként. De aki mindegyikből ugyanannyit darál - mint pl. én is - akkor ugyanazzal a tampermagassággal nyomom a világos meg a sötét pörit ...stb. akkor nem ugyanannyira tömörít, mert másként töltik ki a kosarat. Jó, lehet csak egy mm vagy kettő, de hasogattak már itt ennél vékonyabb szőrszálat is
-
norkov84
tag
válasz
Sic.Transit #81854 üzenetére
Dettó, és tök jól működik. Könnyebb már nem is lehetne a tömörítés
-
72lakiluk
tag
válasz
Bazsee71 #81850 üzenetére
Gondolom a 'fanyelű' Tadamm váltotta a V1-et, amiről feltett két képet, hogy tudjuk miről van szó.
Ezen a V1-en azért elgondolkodtam, de csak megnehezíteném az életemet vele, mivel még nincs állandóra beállítva kávém és hetente bontok 2-3 félét és más megy reggel és délután isplusz az asszonynak a decaffe.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Okos Otthon / Smart Home
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- DJI Mini 3 RCN1 drón szett - 3 hetes
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest