Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
2007ath
aktív tag
Ma kipróbáltam Paljoc Choco Madnessét. Kalapemelés és mély tisztelet!
-
hoffman_
nagyúr
közben mit ád a sors, előkerült egy nyeremény Saeco Poemia (HD8423), hehe. érdemes erről Delonghi Dedica-ra váltani apró ráfizetéssel, vagy csak rosszabb lesz?

-
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ha ezt írja a géphez, hogy: (catler 8011)
The coffee machine will enter the
sleep mode after approx. 10 minutes
of inactivity, the POWER button will
flash slowly. To wake it up, press any
button, a pumping noise will be heard
and the system will heated.
If you do not press any button for
another approx. 10 minutes, the
coffee machine will be turned off
automatically. POWER button will stop
flashing. To turn the coffee machine
on, press the POWER button.Mi a fenéért kapcsol ki ennyi idő után ha kb ez lenne a felmelegedési idő
vagy nyomkodjam addig az öblítést? 
-
soldier2
őstag
Mióta láttam a munkahelyi termoblokkos csodát belülről, azért változott a véleményem ez ügyben valamennyit
Fejbojleres gépeknél valóban segít a 10-15-25 perc bemelegedési idő, de ezeknél a műanyag csodáknál nincs összeköttetés a termoblokk és a fej között, kell kb 1 dl vizet több részletben átengedni a fejen, hogy felmelegedjen valamennyire. De úgy is kell 5-10 perc. -
Lefty
addikt
-
adp
őstag
oké akkor másfelől közelítek, kezdj el úgy kávézni, hogy hagyod a gépet bemelegedni 10-15 percig, majd közben 2-3 szor csapolsz/ öblítesz egyet, majd csapolás előtt közvetlen öblítesz még egy rövidet, ezt hogy pontosan hogyan és mikor neked kell majd kikísérletezni, sőt ha nagyon világos a krema főzés előtt pár mp-re be is kapcsolhatod a gőz funkciót, hogy picit melegítse túl, majd ha már megvan a jó beállítás kávézz így egy hónapig, aztán próbáld meg a régi módszerrel úgy hogy bekapcsolod a gépet és amint felfűt egyből főzöd, és meg fogod érteni miért írtam azt amit. ez nem sznobság, nem okoskodás pusztán segíteni szeretnék.
-
yazoo1
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
93 fokon nyomom általában,de van ,hogy lejjebb is megyek...
az 1:2 es arány megvan általában,de van hogy hosszabbra húzom...tudom,az is gond
holnap esküszöm vezetek egy naplót... -
yazoo1
tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
sima csapvíz-más az itt említett vízek csak k..va drágn beszerezhetők.
Békés megyében annyira nem kemény víz...lehet túl lágy is...lehet ez is gond -
Clemi
veterán
Na most ami nekem van, az 15 perc után lekapcsol automatikusan, már ha nem használom....
Más, ezzel a vizes zaccal nem jutok dűlőre. Próbáltam finomabb darálékkal, jobban és kevésbé tömöríteni az eredmény ugyanaz. Egy híg trutyi marad a szűrőben, de csak a nagy szűrőben. A kicsivel minden rendben, abban kemény és száraz zacc marad és még a kávé íze is más. Hol lehet a hiba?
-
-
lassan akadj le erről a témáról, kérlek. lépjünk túl rajta.
az pedig, hogy egy egyszerű kávégép sem melegszik át teljesen 2 perc alatt, nem szubjektív kérdés. még egy egyszerű, nem túl sok anyagot tartalmazó gépnek is több kell. ettől még lehet használni két perc után is, természetesen (csak nem érdemes).
-
adp
őstag
figyi, legyen igazad annyira nem erint meg ez az egesz, de ettol meg egyebkent erdemes lenne megfogadni a hozzaertok tanacsat es hagyni a gepet 10-15percig melegedni, egesz mas lesz az eredmeny meg a delonghinal is....
(hogy neked mi a jo es nekem mi a jo sztem amugy nem igazan a sznob szo takarja be...)
-
sz.zs.
őstag
Megjött az Omron pidem. Az egy dolog, hogy a DHL vámkezelte, ezért rátett 6e Ft szolgáltatási díjat, majd erre az egészre a vételár rak együtt rátették az áfát és így már le sem merem írni mennyibe van
, de hogy ez miért nem úgy néz ki, mint a szokványos Omron pidek, na azt nem értem... tipusszám szerint így kell ennek kinéznie?!
Ha igen akkor milyen tipusszámot kellett volna rendelnem? -
adp
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
pontosan, ismerem a gepet, jobban mondva foztem mar parat masnal olyannal,
m3an: az biztos nem igaz hogy uzemmeleg 2perc alatt
ez nem sznoboskodas ez teny... a gaggia is elvileg 2perc alatt felfut, a bojlert de nem a rendszert -
soldier2
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Mert nincs :
M3aN: az, hogy a gép mit jelez, max annyit jelent, hogy az a hely ahol a szenzor van mennyire meleg. Egy termoblokk esetén maga a blokk már lehet meleg ennyi údő után, de a fej még jéghideg. Mire a vized a kávéhoz ér már rég nem az a hőfok amire szükség lenne. Forró víz átengedésével a rendszeren lehet valamennyire segíteni, de 3 perc alatt a nyakam rá, hogy nem hőstabil a rendszer. Ettől lehet rajta kávét készíteni, csak a végeredmény lesz sokkal gyengébb mint lehetne, hogy próbáljak PC maradni. -
M3aN
senior tag
válasz
mdav88
üzenetére
Én ezt megértem, jogos is. Csak azt nem értem, miért kell sz***ozni másnak, ha neki mást jelent. Ebből van a probléma.
A karok mennyire univerzálisak? DeLonghi gépre tudok akasztani más, sima kart, amit pl. a Pacificaffé árul?
Keresztapper: és attól rögtön sz**ozni kell, igaz? A gép azt jelzi, hogy meleg, a kávé meg kevergetés után is forró ami kijön.
-
yazoo1
tag
Üdvözletem!
Sokszor savanyú-van hogy túlzottan is..a kávém.
Mit variáljak?
A csapolás idejét rövidebbre, vagy a hőmérséklettel játsszak?
Vagy így ebben a sorrendben..?!
de már csináltam ezt is azt is...
köszi -
hoffman_
nagyúr
válasz
CabalX
üzenetére
+ M3aN:
köszi szépen a választ mindkettőtöknek! tegnap sok olvasgatás után még a Saeco Poemia lett befutó. bár sokan lehúzták a szérián belüli minőségromlás kapcsán, de talán még így is az a legértelmesebb gép 40e körül. ezt akkor majd megpróbálom kitalálni. a párom úgyis latte mániás, az őrlő kérdése csak engem érint, de az majd a következő projekt lesz. a jó kávéért fizetek szívesen. a Nespresso kapszulákat sem tizesével vettem, az tiszta sor, hogy a kávén nem érdemes nagyon sokat spórolni.
köszi még egyszer

adp:
a villamos energia 2:20-hoz aránya a fenti összehasonlítás szerint, amellett, hogy valótlannak tartom, teljesen más, mint a keletkezett hulladék kérdése. nem megyek bele energetikai számításokba, mert ez nem az a topic (arra ott a munkám
), de a rendelkezésre álló energiát felhasználni jobb, egyszerűbb, olcsóbb és környezettudatosabb, mint az eszement energiaspórolás. na de a kapszulára visszatérve, az összetöppedt zacc+alu kombót jóval nehezebb szétválasztani, neaggyisten újrahasznosítás céljából kinyerni belőle az alumíniumot, mintha egyáltalán nem lenne benne az alumínium az egyenletben. nem mentem utána nagyon mélyen, de az eddig gyűjtött infóim alapján a Nespresso, bár helyesen, gyűjti a kapszuláit, viszont az újrahasznosítási folyamata azért távol áll a tökéletestől. szóval ez a kérdés nem fekete-fehér, de kisebb lábnyomot hagy a hulladék nem-létrehozása, mint egy alig alacsonyabb energiafelhasználás.a komposztálható és egyéb kapszulákról nincs infóm, ez tény.
más kérdés, hogy ilyen szintű szőrszálhasogatás már-már értelmetlen egy ilyen egyszerű témánál, egy VB focimeccs hangosításából az összes fórumtag 2391 évig főzne kávét, az eldobált szemétről nem is beszélve

-
jack B.
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
ezt sajnos nem tudom megmondani, márcsak azért azért sem, mert egyik gépemen se használom a gőzcsapot.

ha valakit érdekel, van egy eladó garis Graef CM702-őm. kicsit nagyobb őrlő kellene már...
-
Bazsee71
őstag
Egy arányszámra kíváncsi lennék, hogy vajon hányan komposztálják, vagy gyűjtik az alu kapszulákat és küldik vissza a Nespressonak. Ha tippelnem kellene, siralmasan kevés lehet. Innentől kezdve pedig illúzió, hogy ezzel nem vágunk oda a környezetnek.
Toobee: telefonon.
-
Toobee
veterán
Fragolát hol lehet legkönnyebben elérni?
-
adp
őstag
Ezt a kornyezetvedelmi dolgot nem ertettem soha, a nespresso, es eleg sok kompatibilis kapszula ujrahasznosithato, sot van komposztalhato is, a nespresso gep kb 2percet fogyasztja az aramot a presszo meg vagy 20. Atlagos napi harom hasznalatnal mondjuk 10p vs 1 ora. Akkor hogy is van ez?!
-
M3aN
senior tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Ugyanilyen géppel főzök, mellé egy daráló (pardon: őrlő), és szerintem sokkal minőségibb kávét iszok mint az egyéb esetek 99%-ban. Eddig én sem figyeltem magára a kávéra, de ugyanazért a pénzért is már tudsz frissen pörkölt kávét venni például a Pacificoffé oldalán, mint a boltban egy normális árú termék esetében.
Ha jó áron tudod beszerezni, szerintem nem fogsz csalódni. Egyébként nálam is Nespresso gépet váltott, szintén környezetvédelmi okokból :-D
-
CabalX
aktív tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Ha a Dedica-n gondolkodsz, a Tescoban most akciós 50e helyett - 30%-al olcsóbban - 35e-ért be lehet szerezni. Nyilván nem tuningolható úgy meg nem olyan álomgép mint az itt etalonnak tartott régebbi Gaggia Classic, de szerintem ennyiért egy használható kis gép - mi is szereztünk egyet anyósnak a mostani ezer éves Szarvasi helyett.
-
CB
senior tag
Ez egy egész jó leírás, hogy hogy működik az OPV és a 3 járatú szelep.
Valamikor olvastam itt, hogy mikor a kávékészítés végén lekapcsolod a szivattyút, akkor a háromjáratú szelep kinyit, és a fejből, a kávépogácsa fölül elszippantja a vizet a felsőszűrőn keresztül, ahogy elengedi a felesleges nyomást. Ha a pogácsa fölött kevés víz van, akkor nem marad semmi. Ha sok víz marad, mert a kávépogácsa és a felsőszűrő között nagy a "hézag" akkor nem tud minden víz elmenni a csepegő tálca felé. Nem tudom, a te gépedben van-e ilyen 3 járatú szelep. Majd az okosabb szakik megmondják. A pogácsádnak csak a teteje vizes, az alja kemény, vagy az aljáig vizes? -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
egy kis iránymutatásért tévedtem errefelé. hajlamos vagyok nagyon beleragadni a részletekbe, itt most nem szeretnék ebbe a hibába esni így az elején, szóval a körülményekkel kezdenék (az összefoglalót átfutottam). azzal is tisztában vagyok, hogy elég hamar át lehet esni a kávézással a művészet (és horribilis számok) ligájába, ez sem tervem még egyelőre

nagyon szeretem a kávét, nagy minőségi szórással, napi 1-3 körül mozog, szinte mindig csak egy espresso adag. a mostani munkahelyen egy La Piccola gépből iszom párnás Vergnano-t, de van még egy darálós Saeco (a kávébabot meg se néztem soha igazán), itthon meg kotyogtunk és egy pár hónapja van egy Nespresso Essenza Mini. ez utóbbit szeretném lecserélni, a többivel csak érzékeltetni akartam, hogy semmi nagy extra nincs azért máshol sem.
magát a Nespresso-t kedveltem, mert baromi gyors én pedig kényelmes vagyok és kevés az időm. viszont amikor egy (fogalmam sincs, hogy amúgy ez jó-e) Davidoff Grande Cuvee-t lefőztem az IKEA-s kotyogósban majd hetekkel később egy relatíve olcsó Philips gépben, akkor az állam leesett a különbségtől.
a fő okom ugyanakkor a kapszulák használat utáni sorsa, egyszerűen nem akarok felesleges szemetet termelni, szeretném elhagyni a kapszulás gépet. gondoltam rá, hogy veszek fém, többször használós kapszulát, de egy rászánt pár óra után ezt feladtam, az eredmény és minőség baromira szór, meg se időm, se kedvem azt a kis vackot töltögetni állandóan és takarítani két kávéért.
a kérdésem tehát, hogy távolról sem profi igényekkel, olyan 55e körül milyen presszó gépet tudnátok ajánlani? ami nálunk fontos, hogy lehetőleg kompakt méretekkel rendelkezzen. az esetleges darálás és a bolti őrlemények kérdéseit még bőven a jövőre hagynám, tekintsünk el a fontosságuktól.
kinéztem ezt a Delonghi EC685m-et, mert ránézésre teljesíti azt, amit szeretnék, de ez ugye lehet, hogy közelről semi igaz. ennél többet nem szánok most rá, az 55k huf a határ, amiből vagy sikerül, vagy nem.
köszönöm előre is a segítséget

-
Clemi
veterán
Hali,
Valaki segítsen megfejteni a rejtvényt, hogy miért marad vizes nedves trutyi a zaccom,
bármit csinálok. 
A főzőm egy Gaggia Viva Prestige, a daráló egy Graef 702 és kb 5-ös fokozaton darálok, enyhén tömörítek a 2sz szűrő betétben, amit a darálóval egy kicsit a peremnél magasabbra töltök és azt nyomom le. -
hifis50
csendes tag
Az eredeti tervtől eltérően mégis csak teljes burkolatot kap a motoros dugattyús kávégép. Mivel cégen belül nincs kapacitás, kiadjuk a lemezmunkát, így már miért ne legyen komplett. Dizájn most sincs, de az alábbi rajzokból az arányok azért látszanak. A kollégámnak volt az ötlete, hogy a felső mechanika maradhat burkolaton kívül, így már sokkal elfogadhatóbb tömeg arányok adódnak. Az előlapon csak kivágások látszanak, a műszerek nincsenek belerajzolva. Felül baloldalon a nyomásmérő, jobboldalon a golyósorsót leeresztő nyomógomb helye látszik. Alul a szögletes nyílás a pid, alatta baloldalon a fűtés és a pid bekapcsolója, jobboldalon a léptetőmotor bekapcsolója lesz.
-
adp
őstag
válasz
sublett
üzenetére
nespressos szerintem oké, ha időben leállítod akkor latte art képes is(mármint hogy ő magától túl keményet csinál, ezért kell kicsit elöbb levenni) mivel párom nem hajlandó kezelni a gaggiát így van nespressos szettünk is, mióta megvan nem tökölék én sem a gaggia gőzöléssel
-
fragola.6035
aktív tag
Eladó Gaggia Classic. Részletek itt.
-
sublett
tag
Sziasztok, 20 THUF-ig keresek tejhabosítót, ami alternatív tejeket is tud habosítani és tud hideg és meleg habot is csinálni. Milyen irányba induljak el?
Előre is köszi a segítséget.
sublett -
hogyaza
tag
-
CB
senior tag
Néhány hete espresso csészéket kerestem, mert még nem volt.
Mostmár van.
Múlt vasárnap vettem néhány darabot Veszprémben a vásárban.
A pirosat azért, mert anyósom piros mániás. Be kell vágódni.
A fehéret meg azért, mert 50 Ft volt. Az összes a tányérokkal együtt 850-re jött ki.
Megint finomabb lett a kávé.

-
mdav88
aktív tag
Most ez a fő kávégépem, így a lehető legtöbbet hozom ki belőle. Mivel magam meg tudom oldani, így filléres beruházások. Még lehet dobok egy pidet is mellé, hogy igazán kiverjem a biztosítékot
Biztos, ami biztos. 
Készül egy Faema Family Gaggia edition is itthon, de még kell hozzá egy szerszám, hogy összepakolható legyen.(ebben benne lesz a rézbojleren kívül minden.
-
válasz
mdav88
üzenetére
hát ja, csak mihez képest. ahogy nemrég fragola meccselt qvikkel, hogy olcsó gépet tuningoljunk-e, úgy a pavoni esetében felveszem a fragola-álláspontot: én nem pimpelem, mert ha igazán kontrollálható gépet akarok, az úgy sem ez, akkor meg jó lesz úgy, ahogy van. (szépen
) -
mdav88
aktív tag
válasz
cotagg
üzenetére
REggeli két egymás utáni csapolás tapasztalata:
82fokos kijelzett hőnél indítotam egy 10+20sec-es csapolást, ami közben felment 84fokig, (aztán még felkúszott 85ig), majd kart lehűt, felcsattint, és amíg a második adagot előkészítettem a kosárban, ismét 82 fokos volt a fejhő.
Másszóval ez a kontrollálhatót jelenti nekem.
-
jolti
senior tag
Bocs, hogy csak még most írok, de alig van időm. A visszaolvasással is még csak itt itt tartok, ezért is írok..
Ez egy kicsit sértő volt.

Matt is az enyémet koppintotta le... Még valamikor volt is téma. Azt hiszem Adp írta.
Itt az én rögölőm'
Alumínium, acél tüskékkel. Pont szűrő mélységű, hogy mindenhol kavarjon.#72330) Parci "azért ebből a sünis verzióból itthon senki sem csinált kész terméket"
Én azóta is napi szinten használom nagy megelégedéssel. A próba darabot.
(#72324) hogyaza
Fölösleges szerintem a 30 tű, ha jól vannak elhelyezve benne a fele is elég. De persze egy próbát megér az is.Hifis nagy pacsi! Betyár szekérnek ígérkezik az a motorizált szkandermasina!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Cyberpunk 2077
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Assassin's Creed: Valhalla
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

vagy nyomkodjam addig az öblítést? 

🍻
, de hogy ez miért nem úgy néz ki, mint a szokványos Omron pidek, na azt nem értem... tipusszám szerint így kell ennek kinéznie?!