Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Nálam is elindult a nagyüzemi fagyasztás, 1 hónap után idetalált az ED a hűtővel.

Első adag már be is került mézesüvegekben, CasMo Gachatha. Már szemre is sokkal tetszetősebb pörkölés, mint az Ismael Recinos, és az első próbálkozás is felüdülés volt.

-
prandris
tag
Eladó Tecnosystem Blitz podos gép. Bővebben róla [itt]. Kitisztítva, tömítések cserélve, új mágnesszelep, újracsövezve, új rozsdamentes víztartály fedéllel (az eredeti már túlságosan retró volt). [kép1] [kép2] [kép3] [kép4]
Videó két fajta poddal: [csapolás1] [csapolás2]
Ár: 45ezer Ft -
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Vagy szombaton a Kapcába menjen, vagy hozzád Ballószögre.

"0....azaz nulla!
Ennyi üveg maradt a Balkezes kávés söréből! (természetesen aki kérte, annak raktunk félre). 😊
A számok szerelmeseinek még egy kis infó:
3 nap alatt ment el a 120 üveg, ami nem is csoda, hiszen különösen jó anyagról van szó. 😊
Aki lemaradt róla, de szeretné megkóstolni, annak van egy jó hírünk:
Szombaton a Kapca Kávézó-Bisztró-ban csapra kerül a 2 hordó egyike, ami készült belőle, aznap még hozzá lehet jutni ehhez a csodás italhoz. "
-
sz.zs.
őstag
-
mdav88
aktív tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Az nálam konkrétan rogositett.
-
zsolti04
csendes tag
Én most kaptam meg a Pacific East Timor Aifu Altura-t, dec. 5-ei pörkölés. GC-vel csináltam egy duplát. Egész jó lett a lefolyás ahhoz képest, hogy az őrlőt nem állítottam az előző kávé után. Nekem bejött, miután megittam tényleg hagyott egy kis dohány utóízt a számban
Ennyiért megérte, a többi espresso blend kerül ennyibe a Pacificnál. -
soldier2
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
Ugye, hogy ugye...
. A két kar között kávé ízében nem szabad különbségnek lenni, örülök, hogy van sikerélmény. A Choco Madnessnek meg nagyon alacsony hőmérsékletű víz kell, könnyen lehet, hogy nem tudod annyira levinni (vagy túlhűtöd a bojlert), azért ne aggódj, piddel jó lesz.Mdav88: vagyunk egy páran akik érdekes dolgokat használnak wdt-re.
-
Rush77
aktív tag
Na elkezdtem WDT-zni puruttya módszerrel (tejfölös pohár alja ami tökéletesen passzol a kosárba + fogpiszkáló) de még mérleg nélkül (a tracking szerint MO-n van már).
Most már jó a sima karral a Lady Paljoc (lefolyás is javult meg az ízek is rendben vannak), a decaf meg még mindig nagyon adja.
A Choco Madness viszont kifog rajtam (tudom, hogy én nem csinálok jól valamit
) mert keserű akárhogy variálok a mennyiséggel, próbálok játszani a hővel még mindig PID nélkül de most már remélhetőleg azt is sikerül elintéznem (remélem nem jön most már nem jön közbe semmi).
A lefolyás szép a Choconál is de ízre valahogy most nem akarja az igazságot.
-
8nemesis8
veterán
válasz
Csápájev
üzenetére
Igen láttam, ismerem nyilván ez nagy segítség a PID-hez, de sajnos nem látom leírva, hogy a tömítések mekkorák vagy milyenek és hogyan kérjem?
A kazán tömítés oké, a legnagyobb piros, de a kétféle piros mérete és a kettő fekete nem tudom pontosan mihez kell kérni vagy milyen méretű! -
gpbenedek
csendes tag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Tömítések, amiket érdemes cserélni: szolenoid, opv (ugyanaz), kazán, gőzcsap, és állapottól függően a kartömítést is érdemes. (ez utóbbiból nekem az eredeti jobban bevált)
Ha a kazán koszos, kicsit is kráteres, én a helyedben nem vacakolnék a takarítással, egy drágább zacsi kávé áráért lehet venni újat. (és nem kell szívnod az alu és vízkőport, retkelni a lakást/műhelyt)
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Karácsony körül tervezem, hogy a kis Gaggia Classic végre PIDelésére kerül a sor, feltéve, hogy megérkezik a PID is hozzá
Szenzorok már jöttek PID még nem.
Egyúttal belenéznék a kazánba, ha kell kitakarítanám...Pontosan milyen tömítések kellenek hozzá?
Kazán o gyűrű, Szolenoid o gyűrűAki csinált már ilyet kérem, hogy segítsen!
A kazánt, pedig gondolom kefével vagy csavarozóba fogatott műanyag kefével lehetne takarítani? Sósav oldatba áztatva előtte?Bármilyen tanácsot megköszönök!
-
Catler 8012 eladó
fragola kipucolta, majd a szakszerviz, a Fast Hungary megcsinálta a darálóját, stb. Most szerintük tökéletes, szépen mutatja a nyomást, cremas a kávé.60.000 ft tamperével (leesett, pici műanyag lepattant, de nem befolyásol), karral, dupla kifolyóval, dupla és szimplaszűrővel és egy dupla dual wallos szűrővel, mérőkanállal meg kefével.
-
adp
őstag
hogy legyen valami ontopic is ma, a pacific kenyát ajánlom mindenkinek aki valami különlegeset keres nem túl drágán. Tényleg jön az a paradicsom íz amit írnak, de ez inkáb olyan mint a friss paradicsom szárának illata, nagyon kellemes nem túl "tolakodó" fűszeres íz, nagyon jó savakkal és édességgel, tényleg király
az el salvador ennyire nem jött be.Még arra vagyok kíváncsi, hogy újra van East Timor Aifu Altura, ebből valaki kóstolt már? Gondolom új a zöld is mivel jó ideig nem volt, így kifejezetten erre a mostanira lennék kíváncsi
-
-
soldier2
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Az enyém nem fogaskerék, csak egy műanyag henger, amiben egy mágnes van, és forog lassan két mágneskapcsoló között. Könnyen cserélhető(nek tűnik) sk is, de remélhetőleg megtudom hamarosan mert úton a cserealkatrész. Nem is szokott elromlani Fragola szerint, de kivételek mindig vannak.
-
válasz
bluesfan
üzenetére
nekem az a tapasztalatom, hogy ha fúrni akarok, ahhoz fúró kell, ha csiszolni, ahhoz csiszoló stb. barkácsolni, apróságokat készíteni nem szoktam, amikor ilyesmit használok, akkor az a házon melózás, de ott meg nagyok a felületek, mennyiségek. de elhiszek én bármit, ezzel együtt nem ugrom már bele ilyen mindenegyben cuccokba.
-
bluesfan
tag
Azért, ha teheted próbálj ki egyszer egy Fein multiszerszámot Meg fogsz lepődni, mi mindenre jó. Persze, nem is 1900 Ft-os kategória. Tehát azt tényként közölni, hogy ezek a multiizék nem jó semmire, igencsak erős kijelentés.
30 éve naponta használok kézigépeket, van némi rálátásom, melyik használható. Nem véletlenül kötöttem ki a Festool márkánál. Nem olcsó, de szinte kompromisszum mentes eszközei vannak. -
válasz
bluesfan
üzenetére
csatlakozom fragolához, nem jók ezek a multiizék semmire. eleve, ha valaki csiszolni akar, inkább béreljen eleinte, mert állatira meg lehet lepődni, amikor az akciós zsebbicskával nekiállsz az első gerendának, aztán csodálkozol, hogy estig sem vagy kész vele.
egy multicsiszolót (de az csak csiszoló, csak van rá excenter fej, meg deltafej, meg pár apróság) most ajándékoztam el a családban, mert arra tényleg jó, ha le kell csiszolnod egy élet vagy pár négyzetcentimétert, de ha dolgozni is akarsz, akkor semmire sem jó. blekkendekker szar. brrrr.
-
bluesfan
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Úgy látom, ez nem áll össze. Én nem fogok ezen vitatkozni, szerintem egyértelmű, amit írtam, szó sem volt ezzel a géppel kapcsolatban csavarozásról. Nekem meg pont ugyanúgy mindegy, hogy ki mit vesz meg.

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
bluesfan
üzenetére
Na még egyszer. Ez a gép csak jobbra-balra rezeg kb. 2 mm-t, igazából semmire se jó szerintem. Legfőképp évi 20 db csavart behajtani nem jó, mint ahogy írtad. Otthoni barkács célokra szerintem semmire sem lehet használni.
A lényeg, hogy ez az eszköz nem forog, hanem rezeg. De nekem pont mindegy, hogy ki mit vesz. -
bluesfan
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A Dremelnek van ugyan ilyen multigépe is, én arról beszélek. Nézz utána!
Egyébként a Dremel sem ér túl sokat és azt is a Bosch gyártja. -
bluesfan
tag
válasz
freaghill
üzenetére
Sajnos ez a helyzet nálam is, pedig már azt hittem, Black Thursday van.

Mondjuk így még mindig jobb, mintha kikézbesítik ennyiért, aztán a dolgozóval fizettetik ki a kárt, aki a hibás adatokat felvitte. Azért abban biztos vagyok, hogy ámerikában simán odaadták volna ennyiért, csak, hogy a vásárlójuk maradj. Persze eddigi rögös pályafutásom alatt már rájöttem, hogy ez nem Amerika. -
Bazsee71
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Szerintem ugyanaz lesz a bűnös alkatrész.
Be fogom hozni az irodába, mert a kapszula drága és semmi extra, a szarvasi meg ihatatlan. Vagy szüleim Saecoját hozom be, ezt meg majd használják ők, majd meglátjuk, a lényeg hogy működjön.Aki volt nálatok gyakorlaton, anesztes srác (Csanád), ő is most üzemel be egy Minervát a szülőknél, sikerült megfertőznöd.

-
soldier2
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Üdv a klubban
a szűk családban kettő van forgalomban, az egyiknek épp most esett atomjaira a mágneskapcsolók között a mágnest forgató fogaskereke. Nem értem mitől, mert terhelés nem éri, de a 200 ft méretű műanyag kerék 8-10 darabra esett szét. Vsz a meleg és az idő tette meg a hatását. -
freaghill
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
Tisztelt Ügyfelünk!
Az Ön által megrendelt terméket 1 db Bosch PMF 1800 E multifunkciós gépek, 190 W nem tudjuk kézbesíteni.
Sajnos a termék egy technikai hiba miatt volt megrendelhető azon az áron, de azt nincsen lehetőség biztosítani, így a rendeléshez tartozó számla sztornózásra kerül. Amennyiben a több terméket rendelt és azon termékre a továbbiakban is igényt tart, változatlan áron tudjuk ezt az Ön részére biztosítani, kérjük jelezzen vissza ezzel kapcsolatban.
Abban az esetben, ha a rendelését online bankkártyával fizette ki a, akkor rendelés teljes árát visszatérítjük arra a bankszámlaszámra, amelyről a fizetés történt.
-
bluesfan
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ez így, ebben a formában egyszerűen nem igaz. Én egy Dremelt használok, ami nem sokkal magasabb kategória ennél, de bútor beépítésnél volt, hogy életet mentett. Nem egy Fein, de alkalomszerűen minden további nélkül használható.
Nekem szinte az összes kézi gépem Festool, ha ez a márka mond valamit, de aki egy évben 20 db csavart akar behajtani, annak sosem mondanám, hogy csak ilyent vegyen 200-ért. -
Bazsee71
őstag
válasz
t-bali3
üzenetére
Kár már ezen lovagolni szerintem. Kávés körökben van annyi tapasztalat, hiteles forrás, hogy lehessen tudni, nem az élvonalba tartozik. Különlegesség, én is kipróbálnám, ha megdobnának egy csomaggal, de ennyi.
A darálóról témázni már sokkal relevánsabb. Az kardinális pont a kávékészítés folyamatában.
fragola.6035 Amennyit én itthon barkácsolok, arra tökéletes lenne.
Más:
Hozzájutottam igen kedvező áron egy QM Acquavivához, hibásként adták el. Az egyik műanyag fogaskerék nyíródott el a hajtóműben. Megkerestem a csongrádi Solis Kft-t, és vállalták a javítását. Január közepén viszem hozzájuk, majd beszámolok a tapasztalatokról. Ha minden rendben megy, akkor maradhat ajánlható gép.
-
t-bali3
senior tag
De most tényleg, ittál már belőle? Valószínűleg az van, amit gondolsz, de kipróbálás nélkül tényként leírni szerintem nem fair.
El lett húzva a téma, de nem jobban mint a folyamatos daráló téma.
Kávés fórum, így szerintem elfér mindkettő. Főleg hogy én sokkal több kávé kóstolási hozzászolást szívesen olvasnék.
-
Bazsee71
őstag
Kérdéses, hogy kihozzák-e, de otthoni barkácsolóknak megér egy próbát: Bosch PMF 1800 E 1.900,- Ft
-
Érdekes, tényleg sok a földes ízű -ha nem is tudjuk pontosan, az milyen
-, viszont ennél ilyet nem érzek. (Kibontottam mégis.) A kardamom dominálja az ízvilágát, meglepően erőteljesen. Azt hittem, alig lehet majd érezni rajta, erre meg kábé olyan, mintha a kávé mellé rágcsálnám.Igen, rózsaszín pohár. Kaptam ezt is régebben, aztán megkedveltem.

-
válasz
paljoc
üzenetére
Zalat coffee, csak ennyit tudok. Világos, törökös. Ízre finom, ahogy a másik is, de ez nagyon szubjektív ugye. Van, aki a kardamomra is azt mondja, undorító ízű, én meg imádom. Kedvem lenne még ma kibontani, de ha még egy pohár kávé lemenne, nem tudom, mikor tudnék elaludni.

-
-
-
beleriand72
tag
Azért nem lehet elmenni a fő kérdés mellett: ihat-e kopiluwak-et egy vegetárijános avagy kóser-e a cibet kv?
-
végtelenül unalmasig el lett tolva ez a kopiluwak téma, pedig a lényeg csak ez volna: nem éri meg az árát. nem azért kerül ennyibe, mert ennyivel jobb, hanem azért, mert márkanév lett belőle, felsztárolták. borból nem tudod egy csúcs brunello riserva szintjét hozni egy háromezer forintos akármiből, de a kávé máshogy működik.
-
paljoc
tag
Ja, az előállításával személy szerint nincs bajom, olyan értelemben hogy végigment egy állat tápcsatornáján. /az állatvédelmi szempontoktól most tekintsünk el, tartási körülmények, stb./
Az előbb például sült kolbászt ettem. Saját készítés volt, én töltöttem. Megdaráltam a disznót és a befűszerezett húst visszatöltöttem az állat kimosott belébe, ez ugye a kolbász, ha finomkodás mentesen akarnék fogalmazni. Szóval nem olyan ördögtől való az h megette a kofi babot a macsek, ha így nézzük. Vagy senki sem kóstolt volna még sült kolbászt rajtam kívül…?!?!

-
paljoc
tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Engem amúgy érdekelne, de max egy kg-ot vennék meg belőle /ilyen kiszerelésben érhető el az általam ismert kereskedőnél/, mert még így zölden is horror az ára, ahhoz képest hogy egy kg kávé. Csak ugye akkor azt megpörkölöm valahogy, aztán lesz belőle valami, sosem próbáltam….fene tudja, lehet így annyira mégsem... Így vagyok a Kona-val is, ami ugyan jóval olcsóbb, de ott súlyosbító tényező hogy 45 kg-os a pakk, na azt úgy már full esélytelen nekem megvenni. A kettő között van árban a JBM, 30 kg-os a hordó. :-)
A három közül így még a legreálisabb a Kopi megvásárlása, hiába az a legdrágább. Na majd jövőre, hátha januárban leakciózzák!
Szóval ha így nézzük, lehet mégsem olyan drága inni valahol egyet akármennyiért, vagy venni 10 dkg-ot készen.
-
Silent 71
csendes tag
Ha már szóba jöttek a szűrők! Most vettem egy ilyen [link]IMS szűrőt, a Ranciliohoz.
Ti hogy szoktátok ezt használni? Sajnos az alja nem olyan mély,
mint a szimpla LM szűrőknek! Így nem nagyon lehet használni 41-s
tamperral... -
adp
őstag
LM szimpla tényleg jó dolog (bár én kb. havi 2szer használom) magamnak keveslem az adagot, simán lecsúszik a dupla, viszont speciality világos kávékhoz szerintem egyáltalán nem jó, nagyon testetlen és híg lesz, az ízeket meg eléggé mossa, nem mondom, hogy szar lesz, de az ember azért vesz ilyen kávét, hogy a legjobbat kihozza belőle, ezt meg egy szimpla LM-el nem lehet...
viszont volt olyan kávé asszem a pacific la piazza, ami meg azzal volt a legfinomabb. Szóval én azt tapasztaltam, hogy hagyományos kávékhoz tényleg jó lehet, de egy komoly kávét ahol amúgy is ezer másik tényezőre kell figyelni nem érdemes ilyennel
elrontanicsapolni -
CabalX
aktív tag
Brikka-ból hány verzió van és melyik a "legújabb" ?
Ha jól tudom már csak Romániában gyártják és nem kompatibilis a régivel.
Az én nemrég vett Brikkám is román, de közel sem annyira problémás vagy rossz minőségű mint amiről páran itt beszámoltak a fórumon.Aki Brikkázik, milyen kávéval próbálta/használja ?
Korábban volt egy régi indexes fórum bejegyzésre hivatkozás itt ahol fel volt sorolva pár márka de az 2013as bejegyzés volt, azóta változhatott egy s más...Mukkából várható új verzió, vagy nem lett olyan sikeres hogy lenne egy újrakiadás ?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AliExpress tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Synology NAS
- További aktív témák...
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Arany János - Kapcsos könyv
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem tudom, hogy találtam ki és, hogy miért is volt itthon, de megteszi.
hogy ne peregjen mellé semmi?

) mert keserű akárhogy variálok a mennyiséggel, próbálok játszani a hővel még mindig PID nélkül de most már remélhetőleg azt is sikerül elintéznem (remélem nem jön most már nem jön közbe semmi).