- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
freaghill
őstag
válasz Froclee #25799 üzenetére
Gondoltam nekik van egy begyűjtött adatbázis amiből tudnak segíteni megtalálni a nekem megfelelő pozit, amiből elküldik ami szerintük potenciálisan jó lehet és nem kell nekem végignéznem nagyobb mennyiségű hirdetést és magam kiszűrni, illetve ők tudják, hogy egy-egy cég meddig hajlandó elmenni bérezés tekintetében, így hamar kizárható a dolog ha az nem stimmel.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
Úgy érzem, hogy nyitott lennék a váltásra. Itthon kik azok a recruitmenttel foglalkozó cégek akinél érdemes kopogni? Hays-on kívül.
-
bandus
veterán
válasz Froclee #25795 üzenetére
en _nagyon_ unom amit csinalok, kornyezetvaltozast is hozna, szoval most epp nem az anyagi szempontok dominalnak. ha leforditom az itteni eletszinvonalat, akkor valoszinuleg nekem is 100+k-ert erne meg becsbe koltozni, de ha azonnal nem is 1-2 even belul elerhetonek gondolom. perzse koppkopp, elobb legyen ajanlat
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Froclee
őstag
válasz dellfanboy #25793 üzenetére
Pest.
Bandus: az tök jó, hajrá. alkudozz viszont mindenképp. nekem 80-90k range-et mondtak, amire azt mondtam, hogy nekem nem éri meg, mert nem elég nagy előrelépés. megkérdtek végül, hogy mondjak olyan számot, amit egyből elfogadnék.
-
bandus
veterán
válasz Froclee #25792 üzenetére
ez nem tunik rossznak, ha erdekes a munka.
nekem is lesz most egy izgalmas interjum a ceo/cofounderrel egy kvazi startup cegnel (jelenleg 50 fo, ev vegeig 80-ig akarnak bovulni). ot kene meggyozni a kepessegeimrol. most eloszor sikerult a hr-es holggyel hamarabb fizetest kimondatnom, mint ahogy en boktem
volna valamit. de kicsit furan fogalmazva azt mondta, hogy minimum 85k eur-t budgeteltek be a pozira. ilyet meg nem hallottam, de arra kovetkeztetek van benne ter felfele. olyan 100-zal nagyon, 95tel eleg boldog lennek, de ha kapok ajanlatot a 85ot is elfogadom. es csak becsig kellene koltozni"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Froclee
őstag
Váltok, a mostani sajnos nem jött be annyira. Új:
- Software dev, 6 év tapasztalat. Backend, frontend, cloud-ban is otthon vagyok.
- ez épp Golang (és AWS), de egész sok nyelvben otthonosan mozgok.
- full remote
- Startup (amcsi székhely, de amúgy európai)
- évi 100k USD. ezért is harcolnom kellett meglepődésemre. sztem amúgy nem elég magas a tudásomhoz, de remélhetőleg rájönnek.
- 60k equity 4évre (privát cég), 1 év cliff
- 26 nap fizetett szabi, és összes nemzeti ünnepnap
- és egy benefit amiről még sose hallottam ezelőtt: céges (virtuális) bankkártya, amiről havi 400USD-t költhetsz munkaeszközökre, sportolásra (sporteszközökre is), koncertekre, orvosra, GitHub adakozásra meg hasonlókra.
- contractor. munkaeszközt azt adnak (MB Pro).A havi Who's Hiring HackerNews thread-en találtam amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz D1Rect #25789 üzenetére
Mindig az a mondás erre, hogy váláskor az asszony nem viheti el, mivel biztosítás. Ugyanez a helyzet rendőrségi ügyek esetén, behajtásnál, stb. Persze hogy ennek mennyi a valóságalapja, azt nem tudom. De hallok cifra történeteket. Az életbiztosító az egyik hely, ahol összpontosul az emberi gyarlóság (szeretőnek nyitott UL-ek, és társaik).
De amúgy megdöbbennétek, hogy mekkora vagyonok vannak UL-ben.
-
cech19960320
tag
válasz carapace #25780 üzenetére
Jaj azt hittem megvan mire gondolok szóval ahol volt ott a gyakornoki időszakban is már a PM-ek mellett volt, azoknak segített be a napi teendőkbe, beletanulva a feladatokba, feladatkörökbe és onnan amikor felvették főállásúnak, már kapott twljes értékű projekteket amiket egyedül vitt.
azt akartam ezzel jelezni, hogy nem “tervezőmérnök/folyamatmérnök” vonalon gyakornokoskodott, hanem ott volt a PM vonalon, így ami le van írva 3 év tapasztalat az valóban 3 nem pedig 2+1 év betanulás, de valóban szerencsétlenül fogalmaztam
-
carapace
csendes tag
Ja igen, a Kyndryl nevű céget ismeritek esetleg?
-
carapace
csendes tag
válasz cech19960320 #25768 üzenetére
Hogy a fenébe lehet valaki gyakornokként projektmenedzser? Ahhoz, hogy elvezess egy projektet legalább látni kellett volna egyet belülről, hogy is megy...
-
veterán
válasz CyberPunk666 #25776 üzenetére
Tőlünk dev azért lépett le, mert nem akart ügyfelek átverésében asszisztálni. Pedig ez konkrétan biztosítási szektor, nem egy LiveJasmin.
-
CyberPunk666
senior tag
1, Érdemes rákeresni az interneten, elég vad dolgokat olvasni róluk. (nem csak a lányokat kamerázzák, de a munkavállalókat is)
2, Voltak nyilvános fizetési sávos hírdetéseik (nofluffon azt hiszem), és én nem dobtam el magam tőle, bár ez már lehet elavult információ azóta.
3, Értem, hogy IT meg üzemeltetés és nem lányok futtatása, de szívesen mondanád egy állásinterjún / baráti beszélgetésen, hogy mivel foglalkozik a cég? (nyilván van az a pénz, de lásd a 2-es pontot)
Szerintem a mai munkaerőpiaci körülmények között bőven megvan a lehetőséged arra, hogy ilyen szempontjaid is legyenek. Szóval vagy fizessenek pofátlanul sokat, vagy nem értem egyáltalán miért fontolnád meg. Százával találsz más lehetőségeket.
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
válasz noiq_nolife #25774 üzenetére
Igen, én is azt hallottam, hogy messziről kerülendő. Engem is többször megkerestek, viszont nálam a virtuális striciskedés elég no-go
-
@tco@
aktív tag
Doclerről van infója esetleg valakinek, fizu, munkakörnyezet, hozzáállás tekintetében? Linkedin doxxing esélye miatt annyit tudok írni hogy IT üzemeltetés, nem dev stb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Legutobbi informacioim szerint a Microsoftnal itthon nincs fejlesztes, csak consulting, support, sales, marketing meg ilyenek, ehhez meg nem kell dev tapasztalat.
-
Sztenly
tag
válasz cech19960320 #25768 üzenetére
Megkeresték, vagyis a random HR es betalálta akik am lőnek össze vissza. Pláne ha internekről van szó. Nagyy beleélést nem javaslok.. de am tök ügyes az ismerős.
[ Szerkesztve ]
-
cech19960320
tag
válasz Revolit #25767 üzenetére
Gépészmérnök Bsc, de gyakornok kora óta projektmenedzser poziban van. 3 év főállású tapasztalata van ebben a munkakörben, ebből 1 év IT cégnél. Ő nem keresett munkát amúgy, hanem őt találták meg. Persze ez nem garancia, hogy tuti fel is vennék, de a kérdés, hogy egyáltalán érdemes-e elgondolkodni egy interjú lehetőségén Gondolom nem azért keresték meg amúgy, mert rá akarnak sózni egy 10+ milla eurós projektet az első héten
-
Revolit
senior tag
válasz cech19960320 #25764 üzenetére
A microsoftnál 25 éves projekt managerek vannak? Gépészmérnök bsc-vel? Mármint ne érts félre, medior akár senior fejlesztő oké, sőt még architektet is láttam hasonló paraméterekkel. De főleg egy MS-nél azért fura, vagy csak nekem volt eddig más tapasztalatom (és/vagy magamból indulok ki)
Mindenesetre nehezen tudnék komolyan venni egy 25 éves PM-et, no offense, de nyugi, nem ott dolgozom
[ Szerkesztve ]
-
cech19960320
tag
Nem adómentes már ugye, és most csak azért így lett megadva, mert itt a topikban korábban ez volt a szokás
Azért érdeklődtünk itt, mert a jelenlegi helyén jól érzi magát, de most megkeresték a másik oldalról, és annyira eddig nem nézegette a piacot, hogy reális-e amit most kap, vagy érdemes-e meghallgatni a bejelentkező céget, vagy jelenleg nincs tere komoly pénzbeli ugrásra?
Illetve hogy egyáltalán élhető cég-e?
Nekem meg volt merszem beajánlani ezt a fórumot, tekintve hogy ti itt kb az egész piacra ráláttok -
Xero
nagyúr
válasz cech19960320 #25764 üzenetére
1. Nettoval ne bohockodjon ha kerdezik, nalam mar egy picike red flag, raadasul pont 25 eves szoval ki a franc tudja mennyi most az annyi.
2. Tegyuk fel, hogy nem adomentes nincs gyerek, nem rokkant, nem friss hazas stb ugy ~750, akkor a 700-1M kozotti brutto realis juniorkent. Van mozgaster felfele.
3. Juttatasokra siman ra lehet kerdezni az elso telefonos screeningnel. Ok is ra fognak kerdezni a berigenyre, majd annak fenyeben beloni a bruttot egy kis rahagyassal, hogy boldogan alkudozhassanak. Esetleg erdemes megadni egy savot, aminek a legaljaval is mar boldogan valtana. -
cech19960320
tag
Sziasztok
Volt évfolyamtársat megkeresték egy újabb helyről, így kíváncsiskodnánk, mit kaphatna, illetve reális-e a jelenlegi juttatási csomagja.
Jelenleg a következőket lehet tudni:
Nem: Férfi
Kor: 25
Munkakör: IT Project Manager (kb 1 éve)
Végzetség: Gépészmérnök Bsc
Nyelvtudás: Angol tárgyalóképes, Német kommunikációképes
Netto fizetés: 500 nettó + éves bónusz (kb. 1 havi) + BR 400 cafateria
Egyéb: összesen 3 év projektmenedzsment tapasztalat, Waterfall + Agile ismeret
Hely: Budapest
Most a M-betűs "ablakos" cégtől találták meg LinkedIn-en.
Reális a jelenlegi juttatási csomagja? Vagy kaphatna többet?
A puhatolózó munkáltatónak milyen a híre? Jó lehet ott dolgozni? Jók a juttatások?
Előre is köszönjük a tippeket -
426os
őstag
válasz Benny89 #25762 üzenetére
Ilyen speckó tudással inkább arra törekednék a helyedben, hogy átültessem a tudást saját vállalkozásba. Hosszú távon ez érné meg, de elindulni nem könnyű. Multinál, jó angollal és/vagy némettel, sok HO-val lehet egy bő százassal több, de azzal kb kifújt a dolog. Felette vezetői/szakértői pozik, amik többet fizetnek, de ezekből egyrészt kevesebb van, másrészt jobban szeretnek belsős embereket kinevezni a legtöbb helyen.
.
-
Benny89
csendes tag
Szia! Géptervező vagyok, egyedi mérőgépeket tervezek egy olyan iparágba, amivel tudtommal Magyarországon egy másik cég sem foglalkozik. Ráadásul ez egy olyan terület, amit a covid-járvány nem nagyon hozott nehéz helyzetbe, sőt a legjobb éveken vagyunk túl. Ettől pontosabbat sajnos nem írhatok, mert doxxolnám magam. Én is úgy érzem, hogy ez lehetne legalább egy 100-assal több, úgy döntöttem, hogy ezt az évet még lehúzom, utána nekiállok keresni, főleg olyat, ahol a HO minél nagyobb arányban engedélyezett, mert ez is fontos lenne nekem.
-
Benny89
csendes tag
válasz Benny89 #24670 üzenetére
Sziasztok!
Én is írok egy update-et, mert év elején sikerült legalább egy inflációkövető emelést kicsikarni.
Kor: 33
Munkakör: tervező gépészmérnök, konstruktőr
Végzettség: BSc
Nyelvtudás: tárgyalóképes angol
Nettó fizetés: 540e nettó; 25e cafeteria; 13. havi vagy van; vagy nincs, egyéb juttatásokból kb. havi 15e nettó. Túlóra ritka, de akkor fizetik.
Egyéb: 10 év tapasztalat
Hely: Budapest, nagyobbacska magyar vállalat speciális területen.A full HO megszűnt, most éppen havi max. 8 napot lehet otthonról dolgozni, de ez még csökkenhet...
-
őstag
Sziasztok,
Újabb update, pozíció egyelőre ugyan az. Hátha nálam fiatalabbakat is motivál a lépegetésem, mint anno engem itt sokan.
Idén nem kértem explicit emelést se semmit, ennek ellenére kaptam +20%-ot, illetve egy combos bónusszal is megdobtak. Megéri tolni azért ezerrel.Nem: Férfi
Kor: 26
Munkakör: Senior Controller
Fizetés: 720.000Ft bruttó/hó + 13. Havi + Éves bónusz (idén 5.5 havi) + 605.000Ft/év cafi
Nyelv: Angol felső
Tapasztalat: 3 év
Egyéb: egészségbiztosítás, céges teló, laptop
Hely: Budapest, multi -
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Előre is elnézést ha rossz helyre írok, húsvét vasárnapi bérpótlékkal kapcsolatos.
"Mt. 140. § (2) A munkavállalót munkaszüneti napon történő munkavégzés esetén száz százalék bérpótlék illeti meg. [Hogy mi minősül munkaszüneti napnak, azt a 102. § (1) fekteti le, nincs benne húsvét vasárnap viszont:]
(3) A (2) bekezdés szerinti bérpótlék jár a húsvét- vagy a pünkösdvasárnap, vagy a vasárnapra eső munkaszüneti napon történő munkavégzés esetén."Ha jól értelmezem, az egyedüli szituáció amikor ez "nem érvényes":
"145. § (1) A felek a 140-142. §-ban meghatározott bérpótlékot is magában foglaló alapbért állapíthatnak meg. *
(2) A felek a munkaszerződésben
a) bérpótlék helyett,
b) készenlét vagy ügyelet esetén a munkavégzés díjazását és a bérpótlékot magában foglaló havi átalányt állapíthatnak meg. *
(3) * A pótlékátalány arányos részének meghatározásakor a 136. § (3) bekezdését megfelelően alkalmazni kell."Viszont az én munkaszerződésemben ilyenről nincs szó, órabérre van szerződés a különböző bérpótlékok tételes lebontásával (köztük a munkaszüneti nap is).
Kérdésem: jogos-e a munkaadóm azon döntése, hogy a húsvét vasárnapot szimpla munkanapnak könyvelték el, 100%-os bérpótlék nélkül és csak én nézek be valamit, vagy nem?
Válaszokat előre is köszönöm és mégegyszer elnézést ha nem ide kellett volna.
Üdv. Johnny
-
benczeb
aktív tag
Sziasztok! Az Interactive Brokers, mint munkahely milyen? Van itt valaki, aki náluk dolgozik?
-
Sempronius89
tag
válasz MasterMark #25749 üzenetére
A különböző telephelyekre ha ő látja el a teljes vállalatcsoport kontrollingját kimehet a céges autóval ha személyesen kell valamit megbeszélni vagy előadni.
Vagy az előző munkahelyemen a COVID előtt a főnök minden hónapban kirepült Stuttgartba az MBR-ra. Ilyenekre gondolj lehetséges utazás alatt. De junior szinten nagyon nem lesz jellemző. Max egyszer az évben elvisznek, hogy lásd a HQ-t.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz dellfanboy #25748 üzenetére
Vagy itt, vagy az álláskeresős topikban. De akkor simán lehet hogy valamit rosszul raktam össze. De kifejezetten az rémlik hogy sok-sok km-t ment valaki munkában mert kontrolling.
Switch Tax
-
dellfanboy
őstag
válasz MasterMark #25746 üzenetére
kocsival járkálgatnak az emberek mindenfelé kontrolling alatt
hol olvastal ilyet? en nem nagyon lattom itt ilyet, max mint vezeto a juttatasi csomag resze a ceges auto, bar mondjuk egy keszlet kontroller tobb telephely kozt siman ingazhat kulcsos autovaleladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
veterán
válasz MasterMark #25746 üzenetére
Hát, szerintem jó irányba tapogatózol. A gyakorlatban a kontroller pozik 99%-a excel toszogatásról szól (jobb helyeken van erre célszoftver), és a pénzügyön csücsül a kolléga. Eleve ritkán van így nevesítve (kontroller). Vagy valami fancy bullshit neve van a pozinak, vagy simán pénzügyesként hivatkoznak rá.
A field része az lehet, ha mondjuk ki kell menni egy gyártelepre valamit lecsekkolni. De ezt így nem sorolnám a kontroller melókhoz, mert ezt megcsinálja a raktáros (bizonyos értelemben ő is kontroller, de ez már nagyon absztrakt ).
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Vision #25745 üzenetére
Köszi. Ez alapján én ezt úgy képzelem hogy irodai meló ilyen excel dolgokkal.
Viszont itt a topikban meg úgy tűnik mintha ez valami field meló lenne, mert kocsival járkálgatnak az emberek mindenfelé kontrolling alatt. Ez ennek egy másik része akkor? Vagy itt ilyenkor mi történik?
Switch Tax
-
veterán
válasz MasterMark #25744 üzenetére
Most direkt rákerestem a google-n is, és a wikipédia leírása ugyan korrekt, de laikusok számára nehezen ragadható meg.
A kontrolling egy pénzügyi-számviteli eszközrendszer, amely rengeteg dolgot foglal magában. Pénzügyi oldalról megragadva: ide tartozik a költségek és bevételek tervezése a jövőre vonatkozóan (budgeting, forecasting), a jelenben a rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználásának kontrollja, utólag pedig az értékelése. Létezik külön projekt kontrolling, amely egy konkrét projekt erőforrás gazdálkodásáért felel (szintén jellemzően pénzügyi értelemben megragadva a dolgot).
Egy gyakorlati példa: kitalálja valaki a cégnél, hogy meg kéne valósítani egy projektet. Ehhez pénz kell. A pénzt nem osztják pofira, hanem alá kell támasztani számokkal. Na, a számokat vagy az üzleti oldal teszi mögé, vagy a pénzügyön van erre megfelelő osztály (ez már kontrolling funkció). Viszont amikor beviszik a steerco-ra jóváhagyásra, ott mindig kell a pénzügyi vezető jóváhagyása is. Ilyenkor a pénzügyi osztály megvizsgálja az adott büdzsé realitását (szintén kontrolling funkció). A projekt megvalósítása közben vannak mérföldkövek, ilyenkor szintén lehet jelentési kötelezettség, pénzügyi részteljesítések, amelyet jóvá kell hagyatni. A lezáráskor szintén el kell számolni, projektet értékelni, amiben benne van a kontrolling.
A kontrolling egyébként átszövi az egész szervezetet, nem csak egy dedikált osztály felel érte. Kontrollingot gyakorol egy project szponzor is, miközben lehet, hogy egy marketing igazgató.
-
Kickass
őstag
válasz MasterMark #25739 üzenetére
Igen pl. IBM is ilyen, illetve tipikus SSC pl. Unisys, Tata vagy Flowserve ahol ez az outsorcueolt IT, Finance, HR a fő profil. Ez lehet IT területen egy helpdesk 1st line-tól akár teljes IT, first line-tól dev-en át securtyig minden attól függően az ügyfél mit kér. (meg amit még a fenti hsz-ban Drizzt írt )
De szerintem sokszor idekeverik a global business vagy service centereket is amik meg egy adott cég sajátjai pl. Exxon, BT.[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Az adott ceg barmilyen hattertevekenyseget. Hr, payroll, fejlesztes, uzemeltetes, reporting, compliance, legal, tenyleg barmi. Alapvetoen a ceg fo tevekenyseget tamogato mindenefele funkcio elkepzelheto. Magyarorszagon jopar tobbezres ssc van, nagyon valtozatos, hogy hol mi van.
I am having fun staying poor.
-
horush
addikt
Nagyobb multicég nyit egy irodát pl. Budapesten, ahonnan ellátják a cég különböző országokban lévő kirendeltségeinek back-office folyamatait. Sokszor az adott cég az SSC-nek helyet adó országban nem is végez egyáltalán tevékenységet (az SSC fenntartásán kívül).
-
MasterMark
titán
válasz Kickass #25735 üzenetére
Igen ezt megtaláltam, hogy shared service center, de ez mit jelent? Mit csinál aki ott dolgozik? Mi ez valami call-center vagy olyan mint az IBM-nek outsourceolt Level 2/3 support? (Nekem google alapján ez jön le, de az alapján amit itt olvasok nem erről lehet szó.)
Switch Tax
-
HoTDoG
tag
válasz Vision #25733 üzenetére
"De, be tudnának," - Sok szerencsét hozzá. Vodafone, Mol, Bankok, meg had ne soroljam. Nem tudsz beszámlázni önálló kis cégként csak cégen keresztül. Olyan cégen keresztül, aminek van háttere, átment a beszerzési process-en, stb, stb.
"hogy jött ide a tanácsadócég." Leírtam. Ahogy a külsős általános megnevezés. A külsősök más cégeken keresztül érkeznek ezen cégekbe, amiket az esetek 95%-ban tanácsadó cégeknek hívnak. Lassan már minden sarkon van egy.
"Ha nincs ügyfélnél, akkor is kap fizetést, van betegszabija, meg minden ezzel járó dolog." igen, ezt írtam le, hogy ha tanácsadó cég alatt van, akkor biztosíthatnak neki más munkát, alkalmazotti védőernyőt. Annyit pontosítanék, hogy ha nincs ügyfélnél, akkor kap ugyan fizetést, de limitálva. Ergo vagy alapbért és vagy 1-2 hónapig megkapja a havi átlag bérét/napidíját és ha nem találnak másik projektet elköszönnek egymástól.
Szerintem túlveséztük.
[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
válasz CyberPunk666 #25736 üzenetére
Szerintem meg de. "Dehogyis".
Egyébként meg a saját mondandómra jegyeztem meg ironikusan, szóval végképp semmi személyeskedés részemről.
De azt hiszem sikerült a semmiről a legtovább feleslegesen vitázni. -
CyberPunk666
senior tag
válasz HoTDoG #25732 üzenetére
Szerintem Tapsi nem írt ilyen stílusban, hogy "jó nagy hülyeség", csak jelezte, hogy ez nem mindig így van. Nagy cégeknek van valami teljesítmény / munkavállaló mutatója, ezért szeretnek részben egyéb költségként külsősöket alkalmazni. Én is így dolgozom.
De az adott cégnél nem ez a helyzet, a konkrét esetben egy kisstílű cégről volt szó a hirdetés kapcsán.
-
Kickass
őstag
válasz MasterMark #25734 üzenetére
SSC=Shared Service Center
Kontrollingot majd megirja vki aki ért hozzá
-
MasterMark
titán
Mi ez az SSC meg kontrolling? Sokszor van róla szó, de a google se segít sokat.
Switch Tax
-
veterán
válasz HoTDoG #25732 üzenetére
No offense, de ez most kicsit zavaros számomra. A büdzsé nem csak capex lehet, hanem opex is. Opexre is lehet számlázni, én is így tigeltem évekig. Az más tészta, hogy a capex a beruházási büdzsé, tehát azt allokálják a projektekre. De contractor nem csak projekten lehet.
Saját kft-vel vagy EV-vel nem is tudnának ezen cégeknek közvetlenül számlázni.
De, be tudnának, csak nem tehetik (általában), mert egy multi nem fog Józsi Kft-vel bajlódni. Viszont az ellenkezőjére is van példa. Ennek leginkább belső policy okai vannak. Amúgy nem értem, hogy hogy jött ide a tanácsadócég. Ez miért releváns? Oké, ő közéd és a megbízó közé ékelődik, de ezt leszámítva te nettó contractor vagy (ha számlázol, és nem alkalmazottként csinálod).Aki alkalmazottként csinálja, az a főállású tanácsadó, és a tanácsadócég bejelentett munkavállalója. Ha nincs ügyfélnél, akkor is kap fizetést, van betegszabija, meg minden ezzel járó dolog. De mi most nem róluk beszélünk, nem értem, hogy miért keverted ide.
-
HoTDoG
tag
válasz Vision #25731 üzenetére
Tényleg jó nagy hülyeséget írtam. Ja, nem.
És büdzsét (CAPEX) mire adnak? Projektre. És mi a projektek jellemzője? Hogy nem állandóak, tehát nem alkalmazott kell addig amíg a halál vagy a csőd el nem választ. Attól most tekintsünk el, hogy vannak külsős kollégák akik sok éve vannak egy cégnél és projektről projektre vándorolnak.
A fentebb említett példában nem az n+1-edik SSC keres kollégát projektre egy beszállítón keresztül. Mert akikre Te gondolsz, mint külsősök, azok általában az m+1-edik tanácsadó/beszállító cégen keresztül dolgoznak külsősként ezen vállalatoknak, sokszor mint a tanácsadó alkalmazottja.
Saját kft-vel vagy EV-vel nem is tudnának ezen cégeknek közvetlenül számlázni. Itt viszont a Szabó Géza E.V vagy Kis és Fia idén alapított Bt is beszámlázhatna direktben ezen cégnek. Természetesen az alkalmazotti biztonság hiányával, illetve hogy nincs felette/közöttük egy tanácsadó cég ami projekt végén biztosíthat másik munkát. Mindezt az alkalmazotti sáv alatt jóformán, ahogy már előzőleg is leírtuk.Belsős pedig nagyon sokszor külsősből is szokott lenni, mert mondjuk olyan ajánlatot kap. Nem azért mert ez egy jellemzője valakinek.
[ Szerkesztve ]
-
-
HoTDoG
tag
válasz CyberPunk666 #25729 üzenetére
+1
Vállalkozót akkor vesznek fel napidíjjal, ha a hiányzó tudás gyors bevonása szükséges és vagy nem állandó jelleggel, csak adott projektre/időszakra. Ennek nyílván ára van, ezért hívják vállalkozónak és nem alkalmazottnak. A fenti példa tökéletesen megmutatja már a hirdetésben, hogy egy kisstílű cégről van szó, aki próbál ügyeskedni még az alkalmazotti olcsósításban is. -
CyberPunk666
senior tag
Nem cserélte fel a hr, valami miatt egész sok ilyen hirdetés van. Ezek ilyen bujtatott munkavállalói szerződések, ahol a számla díjából le is vonja az adózási előnyeit a cég.
Mint amikor a 3 gyerekesnek kevesebb fizetést adnak valahol, "mert te úgyis többet kapsz meg belőle".-flat structure
-startup atmosphere
-20+ employee
-távmunkaSzóval ez ilyen magyar kkv, lesz, ahol a magyar elsősorban a cégkultúrára értendő és nem a nemzetségre.
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
-
n00n
őstag
Most én nem értek valamit, de itt hogy lehet a vállalkozói sokkal kevesebb, mint az alkalmazotti?
625k - 1.2M HUF vállalkozói havonta+ÁFA
800k - 1.6M HUF alkalmazotti havi bruttóhttps://nofluffjobs.com/hu/job/cloud-infrastructure-engineer-secret-sauce-partners-remote-meqvkgf2
-
goodboy007
senior tag
válasz Pfiucska #25718 üzenetére
Jó, hogy szóbakerült a téma, engem olyannal is megtaláltak, hogy külföldre kéne költöznöm a munkához, de szerződéses lenne. Ilyen esetben jól gondolom, hogy az adott ország törvényeinek megfelelően kell adózni, tehát kellene egy, az ottani törvényekkel tisztában levő könyvelőt találni, aki az ottani nyelven könyvel?
Egyébként mennyire kötelező B2B esetén az elszeparált munkagép cloud-üzemeltetős melónál?
Nekem saját célra csak asztalim van és ha megfelelne, akkor nem vennék csak a melóra külön pl. egy laptopot.
Elvárják a cégek -esetleg domainjoin-olni is kell, ami GPO/Intune-on keresztüli specifikus beállításokat is jelent- vagy rád van bízva?
(Még azt is el tudom képzelni, hogy VM-en keresztül van hozzáférés az egész környezethez.)"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
petim
csendes tag
válasz CyberPunk666 #25719 üzenetére
Ő annyit számolt nekem, hogy megkérdezte mennyi havi bevételre számítok, amire én azt mondtam, hogy nem tudom, de hasamra ütök mondjuk legyen 2m/hó, már csak azért is, hogy legyen egy becslés átalányadózó ev.-re + kiva kft-re is.
Az alkalmazotti 2m bruttóval én vetettem ezt össze és ezért tettem fel itt a kérdést, hogy hogyan lehet kiszámolni, hogy mennyiért érné meg nekem vállalkozóként csinálni azt, amit csinálok x Ft bruttóért alkalmazottként. Ahogy ugye tudom, hogy ha alkalmazottként x nettót szeretnék, ahhoz milyen bruttót kell kialkudjak a leendő munkáltatómmal. -
@tco@
aktív tag
Tud valaki a Deutsche Telekom DevOps Akadémia képzés alatti fizetéséről? Esetleg menetrend, színvonal, elhelyezkedés a képzés után? Megakadt rajta a szemem, egy ideje agyalok a devops-on network területen dolgozva...
-
félisten
-
Pfiucska
aktív tag
Szerintem egyreszt ahogy mondtak szamolj azzal, hogy evente 20-25nappal kevesebbet fogsz dolgozni - kvazi szabi
Lesznek tobbletkoltsegeid amik most nincsenek (tehat pl van ceges kocsid ami igy nem lesz), ezekkel szamolni kell
Szamolj itt azzal is, hogy eltudsz mondjuk koltsegelni olyan dolgokat amiket nem tudnal alkalmazottkent.
es ami megfontosabb: egy jo konyvelo. Nem biztos, hogy az elso lesz az igazi es nem biztos, hogy a legolcsobb kell. Ilyen temaban akar egy adotanacsado is jol johet; az a nehany ora lehet, hogy akar 100k-ig elugrik de kesobb ezt jelentosen behozza neked.. vagy rajossz/rajottok, hogy nem neked valo a vallalkozosdi.
iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
petim
csendes tag
válasz Revolit #25715 üzenetére
Így van, de úgy szeretném, hogy csak 1 cégnek dolgozok hosszabb távon.
Főleg azért kellene valamilyen vállalkozási forma, mert sok ny-európai cég csak így alkalmaz (B2B), nincs magyarországi leányuk/jogi entitásuk, hogy alkalmazotti státuszba vehessenek.
Magyar(országi) cégekből kicsit kiábrándultam egy időre.[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
Igen, van egy ökölszabály. Az, hogy a szabadságodra (és nemzeti ünnepekre) nem kapsz pénzt. Tehát úgy számolj, hogy ha pl 25nap szabira el akarsz menni egy évben, akkor úgyse kapj kevesebb pénzt, mintha alkalmazott lennél. (Nem tudom magyar céghez mennél-e, de) Cafetériát sem kapsz tipikusan, szintén érdemes lehet belekalkulálni.
A cég ahol én dolgozom, ők fekete-fehéren megmondták, hogy alkalmazottként és contractorként milyen juttatásokat kapnék, döntsem el, hogy melyiket válasszam. Így, hogy minden infót megkaptam, viszonylag hamar össze tudtam hasonlítani a számokat (kis könyvelői segítséggel).
Még annyi, hogy kapsz-e munkaeszközt vagy sem, az megint cégfüggő. Jelenlegi helyemen nem adtak, de interjúztam olyanra, ahol igen.
szerk.: legelső gondolatom visszatérve. interjúztam olyan céggel is ahol fix havi bér volt végtelen szabival. az frankó mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Revolit
senior tag
válasz dellfanboy #25714 üzenetére
business to business felallas, gyakorlatilag be kell szamlazni. Vagy ahogy mondtad, contractor lenne.
Nekem is jott egy lehetoseg, es nem tudom, ott akarom-e hagyni a kenyelmes alkalmazotti letet... ez tenyleg sok egyeni dologtol fugg szerintem, nincs arany szorzo szam. -
dellfanboy
őstag
mi ez a b2b? kontraktor lennel? itt sztem neked kellene kiszamolni, mennyit er az, hogy alkalmazott vagy annak elonyeivel(szabi, havi fix love), ill. mennyit a tobb feleloseggel jaro vallalkozoi let..
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
petim
csendes tag
Sziasztok!
Ha már felmerült itt a remote B2B munkavégzés...
Sok cég megad ugyan manapság már bérsávot, de azért nem mind. Én arra lennék kíváncsi, hogy amikor az ember átnyargalna az alkalmazotti létből B2B-be, akkor hogy lehet/érdemes megfeleltetni az alkalmazotti bérét? Létezik valami ökölszabály, hogy (hasamra ütök) megszorzom 1.6-tal az alkalmazotti bérem és azzal kb ott vagyok?Dumáltam könyvelővel, ami ugye számításba jöhet kb. az az átalányadózó ev. havi 2m bevételig vagy afölött a KIVA-s kft.
Az egyszerűség kedvéért, ha havi 2m bevétellel számolunk, akkor ha jól emlékszem kb. az jött ki, hogy egy 2m bruttó alkalmazotti bérrel összehasonlítva, kb 300e-rel marad több ev. esetén, de abból még lejönnek költségek (havi könyvelés díja, stb.), szal a végére kb jó ha 100e plusz marad, nem igazán éri meg "szenvedni" vele. A KIVA-s kft-nél meg mintha az lett volna a kalkuláció eredménye ekkora összegnél, hogy kevesebb marad, mint átalányadózó ev. esetén ekkora bevételből.
Kérdés tehát, hogy hogyan lehet azt kalkulálni, hogy egy teszemazt 2m-s bruttó alkalmazotti bérnek milyen vállalkozói bér feleltethető meg kb? Úgy, hogy ugye nincs fizetett szabi, betegszabi, saját eszközön dolgozok, stb.
Köszönöm, ha ebben tudtok tanácsot adni!
-
-
Resike
tag
válasz VirsLee #25706 üzenetére
Én ilyennel nem szórakozok, befizetem a szochót amit aztán a NAV majd visszautal mivel az ő saját rendszerük kijelzi nekik hogyha elértem a plafont. Vagy akár visszadobnak egy végzést hogy túlfizetésem van így kevesebb társasági vagy osztalék adót kell abban az évben fizetnem.
[ Szerkesztve ]
-
dkaro
őstag
-
VirsLee
őstag
válasz Pfiucska #25705 üzenetére
Nekem nem az a dolgom, hogy ugyanazt mondjam, mint valaki más.
Én azt mondom neked, hogy ez hogy működik a gyakorlatban. Ha vállalkozást akarsz indítani szívesen megadom a könyvelőm elérhetőségét, aki elmondja ugyanezt neked pénzért
Ugyanezt játszom le minden évben. Leadom a nyilatkozatot, hogy elérem a határt, nem vonunk le szochót. Az osztalék 85%-a érkezik a számlámra.. -
VirsLee
őstag
válasz Pfiucska #25702 üzenetére
Sehogy
Ha van havi 400k bruttó (dupla minimálbér) bér jövedelmed, eléred a felső határt, így a vállalkozásból kivett osztalék után nem kell szochót fizetni. Ha ezt nem éred el, akkor a különbözet után meg kell fizetned.
Fontos, hogy az osztalék utáni adót ill. szochót is a vállalkozás szokta levonni és befizetni, így egy nyilatkozatot kell kitölteni, hogy el fogod érni a határt az adóévben, így a számodra utalt osztalék esetén nem vonják le és fizetik meg a szochót. -
Resike
tag
válasz Pfiucska #25702 üzenetére
Még mindig el vagy csúszva, a 2020-as eredményt te 2021 májusi adóbevallásban rögzíted és azután veszed fel. Ezzel (nagy valószínűséggel) teljesítve a szocho plafonodat a 2021-es évre. Utána a 2021-es eredményt 2022 májusában kapod meg ezzel teljesítve a plafont a 2022-es évre és így tovább amíg elég osztalékot veszel fel minden évben.
A vállalkozásod első évében meg érdemes pont annyi osztalékot felvenni amivel teljesíted a plafont, hogy erre minimális szochot kelljen fizetni. -
Pfiucska
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest