Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• korpicschess

veterán

válasz David89 #23930 üzenetére

Ja igen, fontos aspektust kihagytam, hogy nem igazán tudok németül, emiatt spéci pozíció nem valószínű, hanem valami basic szint.
    Mindemellett egy 4k nettó már jól hangozna, bónuszokat stb. beleszámolva. Itthon valószínű ennek a fele is már jónak számítana egy multinál. A kutatóhelyeket néztem, de az ilyen basic átlagfizetést taglaló oldalakon úgy láttam, hogy az rosszabb. Kérdés persze, hogy utána itthon az egyetemi szféra, vagy pedig multi környezet - középvezető karrier út lesz, amifelé orientálódni próbálok majd. Nyilván előbbihez tudományos publikációk számának növekedése nem rossz.

Igen, Stuttgart, Karlsruhe az eléggé paradicsom, de ettől délebbre lennék a hármashatár közelében (Freiburg). Mondjuk IC-vel Karlsruhe 1 óra. Ott nem nagyon van / nem találtam még sajnos helyben lokál nagyobb multi, ahol a nyelvtudás hiánya biztos nem lenne probléma.

A másik opció, ha esetleg Svájcban van valami, és átjárva, de még 1 év múlva, mikor aktuális lehet, akkor sem biztos, hogy az működőképes lesz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés