Új hozzászólás Aktív témák

• CyberPunk666

senior tag

válasz Vision #22764 üzenetére

Bruttó. A hays guide szerint az expert C/C++ engineer typical 1M, max 1.2M.
    Az ezen területen lévő ismerősemhez képest a jól keresők között vagyok. Két teamleader ismerősöm kap még ennyit.

De ha van itt olyan beágyazott fejlesztő, aki magyarországon ennél jobban keres, az ne tartsa magában és írja le a paramétereket.

Én is szoktam elmélkedni, hogy miért lehet az, hogy ugyanakkora hiány van itt, mint a többi területen, hogy semmivel sem könnyebb, sőt... és mégis folyamatosan nő a gap.
    Nekem két ötletem van erre. Az egyik az a helyhezkötöttség, hogy a hw miatt a HO, a távmunka és egyebek sokkal ritkábbak és nehezebbek, ezért ez csökkenti az árfelhajtását a külföldnek.
    A másik, hogy ezen a piacon a belépőszint is ultramagas, nincsen mindenféle méretű cég, hanem a piac elsöprő többsége az ilyen mega-multi. ezek a cégek meg inkább a közepes olvasztótégelyek, akik meg tudják tenni. A javás másnap már máshol van és rövid időn belül termel. Itt meg a betanulás is simán fél év +. Itt a jobbhopperség is jóval nagyobb hátrány emiatt, mint más területeken.

Új hozzászólás Aktív témák