Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14232) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

Idézet:
Az, hogy KRESZ tanfolyam után és forgalmi vizsgára több hetet kell várni, nem az autósiskola hibája. Vizsgaidőpontot minden esetben a kormányhivatal ad! Ezt az iskola nem tudja befolyásolni, ne őket szidjátok, hanem az kormányhivatalt.

Pontosan. Ezen kívül az még a rákfenéje a dolognak, hogy az elméleti KRESZ vizsgára sincs minden bokorban központ, Bp-n talán kettő van (Vas Gereben u. és Petzvál u.), ott sincs sok hely, egy körben kb. 20 ember fér el (azt nem tudom, hogy naponta mennyi vizsga van, de gondolom, nem sok...). Pedig ez nem is igényel nagy erőforrást, mert csak 1 fő felügyelő ember ül be a vizsgázók közé, oszt' jónapot.

Aztán ott van még a forgalmi vizsga vs. vizsgabiztosok kérdése. Az oktatóm elmondása alapján belőlük - akárcsak az autós oktatókból - évről évre kevesebb van, emiatt borzasztó hosszú az átfutása a vizsgára kerülésnek. Naponta itt sincs "sok" vizsga (nézőpont kérdése, kinek mi a sok), letudnak napi 5-6 vizsgázót, el lehet képzelni, mekkora a torlódás. Ha ne adj isten beteg vagy, és emiatt nem tudsz menni forgalmi vizsgára (nekem volt szerencsém), az azt jelenti, hogy a következő időpontot kb. 3 héttel későbbre kapod meg. Vagy később.

Tiszta szívás ez az egész, ahogy van, és ezen, ahogy látom, az e-learning sem sokat segít, max picit olcsóbbá teszi valamelyest, de mivel minden másra a hatóságok fogaskerekei miatt hetekig kell várni, időben ugyanott van az ember.

A párom most ősszel tervezi - ha lesz ideje - hogy nekiáll a jogsinak, kíváncsi vagyok, hogy "vidéken" (Bp-től 30 km-re) ez hogyan fog működni...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.