Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
válasz
bongeszo
üzenetére
"De muszáj cserélnem mert miután az Apple tönkretette a telefont a 8.x iOS-el"
Nyomj rá egy teljes restore-t, azaz mindent tök újként setupolj fel. Nekem semmi bajom nincs a saját (nem JB'elt) iPhone5-ösömmel 8.1.2-n – de persze én, ahogy alább is írtam, soha nem updatelek, hanem minden új iOS verziót szűz gépre, mindent "ledarálva" rakok fel.
(Na ennyit arról, hogy úgymond csak negatívat írok az Apple-ről
) -
bongeszo
aktív tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Segits akkor légyszíves:
Fallout 3-mal szeretnék játszani win 8.1-en sehogy sem megy...
Felejtsd el ez csak kötöszködés akart lenni, az isteni win 8.1 ellen.
Viszont van egy másik sokkal égetöbb problémám ami megoldásra vár!

IPhone 5 kezd behalni, ami eléggé rosszul érint mert meg akartam várni legalább a következö iPhone generációt. De muszáj cserélnem mert miután az Apple tönkretette a telefont a 8.x iOS-el, behalt a kamera, az akksi és a kijelzö is kezd elszinezödni a garancia lejárta után nem sokkal. Szóval a lényeg, hogy mire cseréljek akkor? Ami fontos az a jó kamera, jó minöség (mert minimum 3 évig szeretném használni) és hogy meglegyen rá az az 5-6 program amit minden nap használok. Az Apple-böl elegem lett a trehány minöség, kevés garancia, telefont belassító szoftver miatt. Megnéztem az alternatívákat, ez egyetlen ami megfelelö lehetne az a Sony z1 compact, de nagyon gyenge a kamerája, ami sajnos kizáró ok.
Szóval mit ajánlasz? Tényleg érdekel!
-
vadászcsiga
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Egyszer már majdnem bebuktad es mégegyszer nekimész? Bátor vagy
-
runner 125
nagyúr
Ugyanez volt a folyamat nálam is. Küldte képet, továbbítottam a pénzügy felé, és el is utalták neki.
Hála Isten mögöttem áll a munkahelyem (országos, egyik legnépszerűbb IT webshop), így az esetleges jogi hátterem - Isten adja, h ne legyen rá szükség - be van biztosítva.
Várunk, aztán meglátjuk.(Annó 2008-ban volt már szerencsém hasonlóan USA importos, fél áras vásárláshoz, igazi óriási mákom volt, mert a hölgy - hm, vajon nem ugyanaz?
- fotós business-e rögtön miután megkaptam a rendelet termékeimet, bedőlt. Index-en topik is nyílt az ügyekkel kapcsolatban, nagyon sok károsult volt, aki utalt, de végül terméket nem kapott. Remélem ő nem jut hasonló sorsa.) -
StLui
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Rendeltem én is egy 5S-t, tegnap utaltam, ma megkaptam egy nevemre kiállított kézi számláról egy fényképet. Számla majd a csomaggal érkezik. NAV-nál utána néztem, létező adószám, egyező név. Eddig pozitív, én is úgy itéltem meg, hogy ennyi pozitív visszajelzés már nem lehet kamu.
-
silmatauki
őstag
"de ha ezt a példát hoztad fel akkor PC-n milyen gyakran kell videokártyát cserélni, hogy menjen fullon a játék?"
Könyörgöm – tök ugyanarról a binárisról beszéltem... pl. egy 2008-ban kiadott, és azóta sem updatelt játékról. Ami iOS4 alatt sokkal-sokkal lassabban fut, mint iPhone OS 2 vagy 3 alatt. Pedig aztán tényleg nem használ semmi pluszt (pl. GC-t).
"Nem játszom telefonon, nem is értem az ilyen igényeket, pedig szeretek játszani"
Nem csak a deszktopoké / TV-re kötött konzoloké a világ. Sokan Nintendón és hasonlókon játszanak, és az Apple a keynote-jaiban maga is igencsak kihegyezi a cuccainak a játék-képességeit. Én is nagyon szívesen eljátszogatom az Air2-mön az új XCOM:EW-vel, mert (szemben az EU-val) immár nincs (zavaróan) lebutítva a konzolos verzióhoz képest.
-
StLui
veterán
válasz
silmatauki
üzenetére
Nem játszom telefonon, nem is értem az ilyen igényeket, pedig szeretek játszani, de ha ezt a példát hoztad fel akkor PC-n milyen gyakran kell videokártyát cserélni, hogy menjen fullon a játék?
-
silmatauki
őstag
válasz
Tibee86
üzenetére
“Azok az iOS verziók fele annyit nem tudtak, mint a mostaniak.”
1. Elmondanád, hogy például egy OpenGL-es játék, amit anno iPhone OS SDK 2-vel vagy 3-mal kompiláltak, így egyáltalán nem használ újabb API-kat, miért fut mégis sokkal-sokkal lassabban egy iOS4-es iPhone 3G-n?
2. “elfelejtetted” hozzátenni, hogy a régi gépek az újdonságok jó részét meg sem kapják. Van-e például iPhone 4-re / iPad2/3/4-re például panorámamód? Különösen az iPad-ek hardvere bírná, hisz minimum ugyanaz az A5 CPU van bennük, mint a panoráma-képes 4S-ben. A Siri, amihez tényleg nem kell hardver (mivel mindent szerver intéz), sem jött meg iPhone4-re. Igazán az egyetlen pozitívuma ezeknek az upgrade-ekenkek, hogy a lusta programozókat segítik azzal, hogy (legalábbis úgy érzik) nem kell támogatniuk a régebbi OS-eket (ha nem használnak spéci új API-kat).
“Én se mondom, hogy ez így korrekt, mert nem az, de ez van, ezt kell szeretni, senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy Apple termékeket használj.”
Tudod ki tart pisztolyt a fejemhez, persze csak képletesen? Az Apple (ill. szerződött szervizei / partnerei, mint pl. nálunk a T). Ui. eszed, nem eszed, upgradelve lesz a géped, ha beadod a szervizbe, vagy bármilyen ok miatt otthon restore-olnod kell. És, ugyebár, upgrade egyenlő sok esetben használhatatlanná lassítás, ahonnan nincs visszaút, hacsak nem valami őskövület (max. A4-es) géped van, és régebben már JB'eltél (azaz van SHSH blob).
“Valaki mindig el kezd ezen hisztizni itt...majd akik meg zsigerből utálják már az Apple-t, adják alá a lovat...”
Nem utálom zsigerből az Apple-t. Nem véletlenül veszem még ma is az iPad-jeiket (minden évben az aktuális csúcsmodellt) – egyszerűen azért, mert a legjobb táblának tartom. Viszont, mivel nagyon jól ismerem a konkurenciát is, valamint a kezdetektől fogva Apple felhasználó vagyok (az 5-ig bezárólag minden telójukat is megvettem), jól tudom, hogy mi a különbség közöttük meg a droidos / WP-s upgrade-ek között. (A deszktopról nem is beszélve.)
“Win 8.1-gyet meg ha fizetnének se tenném fel a gépre...”
Hát, ha a gépeden most XP / Vista / Win7 fut, akkor ezzel csak magadnak okozol gondot...
-
Tibee86
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
Azok az iOS verziók fele annyit nem tudtak, mint a mostaniak.
Én se mondom, hogy ez így korrekt, mert nem az, de ez van, ezt kell szeretni, senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy Apple termékeket használj.
Valaki mindig el kezd ezen hisztizni itt...majd akik meg zsigerből utálják már az Apple-t, adják alá a lovat...Win 8.1-gyet meg ha fizetnének se tenném fel a gépre...
-
silmatauki
őstag
válasz
Tibee86
üzenetére
Bocs, de én a más gépekre nem kiadott, nem dongradelhető upgrade-eknél "kissé" nagyobb "kompromisszumnak" érzem azt, hogy anno a 200e-ért megvett, és iOS3.2.x / iOS4 alatt tökéletesen működő iPad1-em iOS5 alatt gyak. használhatatlanná lassult / crashelőssé lett. iPhone 4 dettó. De még az anno (régi szép idők, amikor még a maihoz képest kb. 35-40%-os áron adták az Apple csúcstelót...) 85 körül vett 3G, amin anno 2008-2009-ben, iPhone OS 2 és 3 alatt, minden játék tökeletesen futott, totál 4.x alatt használhatatlanná lassulása is túl nagy kompromisszum. Meg aztán van egy olyan fogalom is, hogy a fogyasztó / vásárló tudatos megkárosítása...
Ez a "kompromisszum" az, amire más gyárnál nem igazán van példa. Persze, a legtöbben nem adnak ki a régi gépekre új OS-t, de aki kiad (pl. a MS), az (néha) fantasztikus eredményekkel (ld. Win 8.1 sebessége) teszi.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Én osztom a véleményedet, régóta ezt szajkózom es szívesen olvasom a tárgyilagos hsz-eidet, szemben a vérpistikékkel akik most csoppentek bele ebbe a színes szagos világba es azt hiszik ez a normális. Sajnos ez a világ nekik szól, az Apple is őket szolgálja ki. Szerencsére volt az iOS-nek olyan korszaka amikor komolyan vették a telefonra fejlesztett operációs rendszert, a végét még hálistennek elcsiptem.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
Az Apple-nek nem buli, hogy a 4-5 éves hardvereket elégedetten használja az user, mert akkor nem veszi meg az újat, nincs akkora bevétel. Nagyjából 2 évre van ezek betervezve, utána is használható, de kompromisszumokkal. Akinek ez nem tetszik, van más platform is, ott biztos hibátlan a legújabb rendszer a sokéves hardveren is.
-
silmatauki
őstag
Neked is javaslom a hsz-eim elolvasását. Különös tekintettel az XP vs. Win 8.1 témára. Nem a Win95-ről beszéltem, hanem arról, hogy a Win8.1-et olyan szinten optimalizálta az MS, hogy ősöreg hardveren is legalább olyan gyorsan fut, mint anno az XP. (Szemben a Windows 7-tel vagy a még rosszabb Vistával.)
Igenis ha van akarat, akkor normálisan meg lehet csinálni az optimalizálást. Vagy, ahogy már ötvenmilliószor hangoztattam, azt, hogy szerencsétlen userek downgradelhessenek, ha nem elégedettek a sebességgel.
-
silmatauki
őstag
"Azt pedig szerintem még itt a fórumon is elismerik legtöbben, hogy a főverziók után egyre többet javítanak az iOS-en, hogy újra használható legyen a legrégebbi támogatott eszköz is."
Hát, valszeg eltérő elképzeléseink vannak a "használhatóról". Ha ezt arra érted, hogy a natív (iOS4) és natív+1 (iOS5) főverzióhoz képest például az iPhone4 teljesen használhatatlan pl. játékra (temérdek framedrop) és amúgy is az egész rendszer döglassú, nehéz használhatóságról beszélni. Játszottál iOS4/5 alatt bármilyen játékkal iPhone4-en? Ha igen, akkor emlékezhetsz arra, hogy tökéletesen ment minden. Na és iOS7 alatt? Játszhatatlan.
Amúgy meg ami az Apple "javított" új verzióit illeti, azok általában csak az előző alverzióhoz képest gyorsabbak icipicivel, de semmiképp nem az előző főverzió(k)hoz. Egy példa: iPhone 4S / iPad2 8.1.1 upgrade és az Apple által agyba-főbe reklámozott "gyorsulás". Amiről az Ars Technica bebizonyította, hogy kb. csak a Safari kapcsán lehet valamiféle gyorsulásról beszélni, miközben az egész rendszer sebessége jócskán elmarad a 7.x-hez képest. Hadd idézzem az összefoglalásukat (innen):
"In its study, Ars Technica found launch times of system apps like Safari, Camera, and Messages essentially unchanged from iOS 8.0 for users with Apple's A5-based phones and tablets. The one exception was Safari, which saw a minor improvement compared to iOS 8.0, but all system apps still took considerably longer to launch on iOS 8.1.1 than on iOS 7.1.2. Interface lag such as for bringing up the keyboard or Control Center also remains an issue for these devices under iOS 8.1.1 "
Ami pedig a 7.x-es iPhone4-et illeti: a 7.0.x-hez képest úgymond "sokkal gyorsabb" 7.1.2-n is a telefonálás elindítása majdnem háromszor annyi(!) időbe telik (0.67s vs. 1.83s), mint 6.1.3 alatt (konkrét benchmarkok itt). Majdnem 2 másodpercet kell várni arra, hogy a nyomorult dialer feljöjjön, miközben az előző főverzióban alig több, mint fél másodpercbe került ugyanez. Na ezt nevezem "fejlődésnek" és "gyorsításnak"...
-
KZP
őstag
Én sem értem, miért kell rögtön összeesküvésen gondolkozni...

Akkor lehet, hogy egy régi, ócska PC-n emiatt nem fut a 8.1-es Windows, csak a Win95... -
StLui
veterán
válasz
silmatauki
üzenetére
Tényleg nem értem az erőlködésedet:
Ismeretségi körben sokan használják teljes megelégedéssel az i4-et, annyira semmi bajuk vele, hogy fel sem merül mint téma. Csak a fórum és kütyübuzik, mint mi vagyunk problémázunk ezen max. Van köztük olyan aki most akarja kifizetni a 15eFt-os függetlenítési díjat rá, mert eszébe sem jut még jó ideig lecserélni. Azt pedig szerintem még itt a fórumon is elismerik legtöbben, hogy a főverziók után egyre többet javítanak az iOS-en, hogy újra használható legyen a legrégebbi támogatott eszköz is. -
weinmaker
őstag
válasz
silmatauki
üzenetére
Igen, ezt én sem értem, hogy miért nem tehetek vissza egy régebbi verziót, ha nekem az a jó.
Ezt simán hagyniuk kellene, hogy eldöntsem mit akarok feltenni. -
silmatauki
őstag
válasz
nbence94
üzenetére
Megint csak azt tudom mondani, amit a 4261-ben:
Az Apple-nek biztosan futná arra, hogy rendesen optimalizálja az új rendszereit. Ha meg erre nem képes (valóban túl rossz a hardver) vagy ezt nem akarja, akkor engednie, hogy a userek downgrade-eljenek. De az, hogy ha szerencsétlen egyszeri user mit sem sejtve updateli a gépét egy olyan iOS-verzióra, amely a készülékből minden tekintetben (Springboard, telefonálás, játék stb.) használhatatlanul lassút csinál, számomra elfogadhatatlan. Különösen akkor, ha például beadod szervizbe a gépedet, akkor szinte biztos, hogy updatelik (legalábbis a T-nél így van), így még arra se játszhatsz, hogy nem upgradelsz – néha ui. rákényszerítenek.
Még egyszer: meglenne a technikai lehetőség (és a pénz!) vagy a rendes optimalizálásra, vagy a downgrade támogatására.
-
bok92
addikt
Air 2 alatt 10 óra kb az üzemidő... Na nem mintha nem lenne ez elég.
-
nbence94
tag
kívülállóként annyit fűznek ehhez a frissítés-összeesküvés dologról, hogy a felhasználóknak nagyjából semmi sem jó. a frissítés természetes, hogy nem egy 2-3-4 éves készülékre készül, hanem az aktuális modellre. tehát mindig az aktuális csúcskészülékre lesz optimalizálva [furcsa is lenne, ha ez nem így lenne ]. ilyenkor azonban benne van a pakliban, hogy a régebbi modell korántsem lesz jobb tőle, de ez mindig csak átmeneti, mivel még 1 esetet nem hallottam volna, hogy valaki frissít és levegőben marad a dolog, használhatatlan lesz a készüléke végérvényesen.
akkor miért lehet letölteni az régebbieknek is a frissítést?
mert ostobák a felhasználók, semmi sem jó nekik:
1., ha nem lehet letölteni, akkor azon sírnak, hogy nincsenek többé támogatva, szemét Apple nem foglalkozik velük többé.
2., ha le lehet tölteni,és az ismertetet okok miatt még nem lesz tökéletes a rendszer, akkor meg megy a fricskázás, és hogy direkt, meg bla bla bla... -
silmatauki
őstag
válasz
Gadgetfan_
üzenetére
Nézd, nem tudom, hány éve vagy iOS felhasználó, de valszeg sokkal-sokkal rövidebb ideje, mint én. Valszeg semmi személyes tapasztalatod nincs arról, hogy példának okáért az iPhone 3G, 3GS, iPhone 4 meg az iPad1 hogyan teljesítettek a régi iOS verziók alatt, és hogy hogyan az utolsó főverzióval. Ahogy valszeg arról sincs személyes tapasztalatod, hogy pl. (a konkurenciánál, ill. desktopos OS-eknél maradva) igenis számtalan példa van arra, amikor egy későbbi OS (fő)verzió lényegesen gyorsabb és effektívebb, mint egy akár 12 évvel korábbi, ősrégi gépeken is. (Lásd pl. Windows 8.1 vs. XP vagy akár KitKat vs. előző 4.x-es release-ek)
Elnézést a személyeskedésért – te kezdtél futóbolondozni, miközben én pl. nem neveztelek téged elvakult Apple fanboynak.
-
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Emlékszem, én is bátorítottalak, hogy frissíts, sajnálom ha csalódást okozott.

Nekem becsszó' jobb lett az akkuidőm 8.1.x-en; a 12 órát biztosan hozza, egyszer elértem a 15 órát is. És nem hallgatok rajta zenét, azt gondolom, hogy nálam a használat = kijelzőidővel.
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Sose értettem a magadfajta futóbolondokat, hogy ha már mindenképpen egy képzeletbeli világban akarnak élni, miért nem egy élhető világot képzelnek el hozzá?
-
silmatauki
őstag
válasz
Gadgetfan_
üzenetére
Ignorálj, ha nem tetszik a valóság.
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Sokáig untatsz még minket az ostoba összeesküvéselméleteiddel?

-
encory
tag
Hello, Ipad Air 2-re tudtok ajánlani alternatívát kb. 100K körül?
-
silmatauki
őstag
válasz
korpicschess
üzenetére
Akinek régi gépe van, az jobb, ha soha nem frissít, míg más, frissített gépét nem használta (huzamosabb ideig). Az Apple igen aljas módon teszi tönkre / használhatatlanná a régi modelljeit, és a mostani (A5 és afeletti CPU-ú) modelleken semmilyen mód nincs a visszalépésre régebbi verzióra.
(Na ezért is normálisabb pl. a desktopos OS-ek piaca – ott bármikor visszaléphetsz, ha nem tetszik az új rendszer...)
-
silmatauki
őstag
válasz
univerzita
üzenetére
NEM LEHET!
-
bongeszo
aktív tag
válasz
univerzita
üzenetére
Már nem megy. Egy darabig ment (a sokásosnál hosszabb ideig aláírta az Apple) de már nincs megoldás.
-
teguran
tag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Koszi, vettem a lapot.
A foto szinkron tovabbra sem megy. mind2 keszuleken beallitottam, azonos IDval vagyok, (amugy is csak egy van). 1,1gb szabad helyem van meg icoulban.Lehet az, hogy nem tolti fel meg a szabad helyet, es azert nem szinkronizalja, mert nagyobb a kepmennyiseg mint 1,1gb? Jelenleg airdoppal szarakodok, azzal viszem ide-oda a kepeket.

-
TheMarci
addikt
válasz
univerzita
üzenetére
Nem lehet, max vírust szerezni a gépedre, hidd már el..
-
silmatauki
őstag
Én leszek a legutolsó, aki az Apple-t védi, viszont nekem a mini 2-n a világon semmi bajom nincs a 8.1-gyel. (Ha arról van szó, és nem a mini1-ről. Ez utóbbiról el tudom képzelni, hogy az Apple hozza a szokott formáját, és akarattal tönkreteszi távolról.) Igaz, én soha nem restoreolok / OTA-zok semmit, mindent nulláról rakok fel, teljes törléssel.
-
weinmaker
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Akkor meg kapják be

A spéci drága zsinórt is ami eredeti apple, és össze van kötve a külső hangkártyával sokkal nehezebben ismeri fel azóta. A nyamvadt kábelt majd 10 rongyért vette. Azért ezek elég bosszantó dolgok. -
Noxy
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Lehet hogy én értettem félre valamit, mert én végig a 7-rol 8-ra váltásról beszéltem. Ezért is írtam a 2 hetet.
Az utolsó 2 mondatoddal meg maxim.. egyetértek. -
weinmaker
őstag
válasz
univerzita
üzenetére
Megtennéd, hogy belinkelsz egy olyat ami szerinted tuti működik? Köszi!
-
univerzita
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Miér nem működik? Számtalan videó van róla hogy megcsinálták.
-
weinmaker
őstag
válasz
univerzita
üzenetére
Kár, mert azt én is vissza tenném.

Vagy kiadhatnának valami javítást, amitől nem merülne ennyire, akkor tőlem maradhatna ez is, bár tény, hogy nálam is akad néha, vagyis a régi gyorsabb volt. -
vadászcsiga
félisten
válasz
univerzita
üzenetére
Rosszul tudod
Noxy
Nem lehet elvárni egy egyszerű felhasználótól hogy napi szinten kövessen egy szakmai fórumot. Itt egyértelműen az apple a hunyó. Nincs meg egy ilyen agresszív cég mint ez. Mit muvelt a minivel hogy csak a közelmúltat említsem? -
Szabikaa20
őstag
válasz
univerzita
üzenetére
Ez mit takar pontosan?

-
Szabikaa20
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Engem vonzottak az uj funkciok...kameránál is.De azt nem gondoltam volna hogy majd kevesebbet bír az akksi!
Air2-ön gondolkodtam,de nem veszem meg,megvárom a következöt jövöre...Noxy:Minden nap olvasom a topikot 1hsz-t se hagyok ki!pár napja frissítettem csak,addig senki nem panaszkodott az akksira csak Air2-nél...vagy legalábbis én nem vettem észre.Én mindjárt 8.1.2-re frissítettem,szoval nekem nem volt pár napom...

-
Noxy
veterán
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Nincs ebben semmi cumi, csak csupán képben kell lenni. Ja meg előtte nem ártott volna körülnézned ebben a témában mielőtt frissíted.
Nekem 4 napig fent volt a 8. Ez elég volt bőven arra, hogy eldöntsem hogy marad e vagy megy.
Ment. -
Szabikaa20
őstag
Hát akkor tényleg cumi van....

-
vadászcsiga
félisten
válasz
Szabikaa20
üzenetére
i4 volt az utolsó amire shsh megléte mellett vissza lehet rakni a régi fw-t. Azóta cumi, a cég semmiképpen nem akar lemaradni egyetlen potenciális vevőjéről sem. Ezért mondom évek óta hogy ha meg vagy elégedve a jelenlegi verzióval NE frissíts. Asszony tökéletesem el van ipad 2-vel 6.1-en, már arra is gondoltam hogy vissza veszem ő meg megkapja az air-t

-
Noxy
veterán
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Ja, de már csak a 8-ra.
A biztonsági mentés nem FW-rakja vissza, hanem a beállításokat, App-kat, képeket, stb.. -
silmatauki
őstag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Nem, A5-ös CPU-jú (és újabb) gépeken semmilyen módon nem lehet visszarakni régebbi OS-eket.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
weinmaker
üzenetére
Kapcsold ki az értesítéseket, jelentősen megnő az üzemidő viszont semmit nem kapsz meg. Ez van : (
Én 811-en vagyok, egész jó az akku. Én maradok véglegesen ezen -
Noxy
veterán
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Már semmi nem jó.
Ha egy kicsit jobban képben, vagy akkor még lett volna kb 2 heted vissza lépni a 8-ról a 7.x.x-re, de így már sehogy sem. -
_adaml21_
őstag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Semmilyen módszer nincs rá, hogy visszatedd az iOS 7-et.
-
weinmaker
őstag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Igen azzal teljesen jól működött nekem is, viszont a safari azzal is szarakodott.
-
weinmaker
őstag
válasz
univerzita
üzenetére
Megnéztem, az ki volt, viszont a saját helyzet megosztása az be volt kapcsolva, most kikapcsoltam.
Köszi a tippeket! -
weinmaker
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
A 8.1.1-nél meg a safari indult újra sokszor, leginkább a facebookot utálta. ennél ez a hiba nem jön elő. Bluettoth kikapcsolva, csak wifi megy, viszonylag alacsony fényerőn, és nem az igazi.
-
weinmaker
őstag
válasz
univerzita
üzenetére
Szerintem nem bír ki 12 órát. Érezhetően gyorsabban merül mint régebben.
-
weinmaker
őstag
Srácok nálatok is gyorsabban merül az ipad a 8.1.2-es upgrade óta. Ha igen, mit lehet ellene tenni (azon kívül, hogy nem használom az ipadet)?
-
bongeszo
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem gondolom, hogy kamu csak kiváncsi lette, volna részletekre...
-
bongeszo
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Vásároltál már korábban töle?
-
runner 125
nagyúr
Megrendeltem vateráról az Air 2 LTE 64gb-t. Kíváncsi leszek. Január közepe előtt nem lesz belőle szerintem semmi, de kibírom ezt az 1 hónapot.

-
sacaboy
tag
Ha valaki esetleg ezüst 16 gb-os Air2-t szeretne hivatalos forrásból.
Air 2 -
Noxy
veterán
válasz
korpicschess
üzenetére
8.1 már nem is fogja engedni, csak a 8.1.1 or 8.1.2
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess
üzenetére
Nem nyert.

-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
3194-es errorral nem enged frissíteni előre letöltött fájlt az iTunes az iPad 4-emre (iOS 8.1). Hülye voltam, lehet, hogy az a baj, hogy jailbreakelve volt, és nem zártam vissza. Bár restore-ral elveszne...
Mi lehet a megoldás? Jelenleg csatlakoztassam iTunes-hoz screen van.
Köszi előre is!

szerk: lehet, hogy régi iTunes a probléma, mindjárt megpróbálom frissíteni, és utána.
-
_adaml21_
őstag
válasz
nbence94
üzenetére
Én nem használtam iPad Air-re (tavaly karácsonytól használtam idén novemberig, eredeti Smart Case-el), és látható vagy érezhető karc nem volt rajta. Egyszer megnéztem nagyon közvetlenül direkt fény alatt, és 4-5 mikrokarc volt rajta, ami épp elég ahhoz, ha el akarod majd adni, hogy kereskedő vérpistike a hardverapróról a 80 ezres árból még le akarjon alkudni 20ezret "hamá eemásztam idág", de normális ember nem, hogy nem foglalkozik vele, hanem észre se veszi.
Most kicserélték garanciában, a héten megyek érte, és erősen gondolkozom rajta, hogy veszek rá egy fóliát így 0 perces állapotában, hogy ha esetleg eladom 1 év múlva, ne köthessen bele senki.
De ha mondom, semmi érzékelhető karc nem volt rajta ~11 hónapnyi használat után.
Gadgetfan_: Mint ahogy azt írtam is korábban, az OK, hogy elvileg a 32-es helyére lépett a 64-es, de az iPhone 6-al ellentétben az Air2 drágább lett az előző szériához képest. Így, akinek a 32 elég lenne, annak ez most +20ezer ráfizetés (viszont aki 64-eset venne eleve, az jól járt, mert -10ezer).
-
nbence94
tag
válasz
Gadgetfan_
üzenetére
32-es méretben tökéletes, nem árban
én nem foglalkozok a régi árakkal, engem az érdekel most mit lehet venni és mennyiért.
szóval egy új vásárlónak kb. tökmindegy, hogy régen mennyit adtak, és most mennyit adnak, nem befolyásol semmit. mindenkinek mások a preferenciái, nekem 64ből kb. 40 "kihasználatlan" lenne, mivel olyan dolgok lennének rajta, amit máshol is tudok tárolni 
-
-
teguran
tag
válasz
Gadgetfan_
üzenetére
128gb es nincs gond, (vagyis kevesebb mig fel nem masolsz 5-6 fullhd-s filmet)

-
Gadgetfan_
senior tag
-
-
nbence94
tag
válasz
_adaml21_
üzenetére
hmm hát 32-es lenne az ideális, de mivel ez nem opció, marad a 16-os, mert a 64-es nagyon felesleges lenne nekem. mindegy, szerintem én simán elleszek vele, a film és zeneadatbázisomat nem ezen fogom tárolni, csak pár zenealbum, mindig 1-2 film + appok... a videók + képekre meg ott vannak az ingyenes felhők [ha jól tudom ott van 5gb iCloud, 2gb dropbox ] stb. de javítsatok ki ha nem így van. én nemnagyon hiszem el, hogy képtelenség 16gb-ot beosztani, főleg , hogy kb. mindehol van net, és ittvan mellette egy saját tulajdonban lévő 1TB laptop. ha nagyon nem lesz elég akkor még mindig ott van alternatívaként a wifi hdd, esetleg camera connection kit + sd kártya [van itthon nagyobb sd-m, ezek filléres összegek, 16gb-os class 10-es kártyát 5 év garival 3000hufért vettem

---
más: smart case / illetve cover mellé használ valaki fólát? mert így úgy tűnik elsőre nincs sok értelme, még nem láttam olyat, hogy valaki vigyáz rá, és karcos lenne az ipadja cover mellett. gorilla glass mennyire megbízható?
ugye air2 lényege, hogy tükröződésmentes, meg "közelebb" jön a tartalom, egy fólia azért gondolom eléggé ront az élményen, főleg hogy az egész készülék teljesen letisztult és kompakt .. ti hogy vagytok ezzel? -
Ragnar95
félisten
válasz
teguran
üzenetére
-Töltheted, csak a neki kellő áramerősséget veszi fel a telefon, nem lesz baja.
-Sosem mértem még le, de érzésre tudja ugyanazt és elméletileg is tudnia kell, ha wifin osztod a netet.
-Mindkét készüléken be van kapcsolva a Fotóadatfolyam és ugyanazzal az Apple ID-vel vagy bejelentkezve?
-Beállítások>Apple Store>Automatikus letöltések. -
teguran
tag
hali,
lenne per kerdesem a kovetkezo keszulekekhez: air2 es i5s
-az ipad toltojevel tolthetem az iphonet? nem lesz az akksinak baja?
-hotspot: a telomhoz van mobilnetem es ha megosztom a tabletre, mennyi max sebessegvesztessel szabadna az ipaden netezni? vagy tudnia kellene elvekben ugyan azt, mintha telorol neteznek?
-szinkron: a fotok szinkronizalasat beallitottam icouldon wifi halozatnal, de eddig egyszer sem toltotte fel ipadra a teloval keszitett kepeket, mi lehet az oka?
-appok: ha letoltok ipadra egy appot, automatikusan teszi/tolti fel telora is, ezt pedig nem szeretnem, van beallitasi lehetoseg erre?koszonom!

-
_adaml21_
őstag
válasz
nbence94
üzenetére
Én is abszolút támogatom az Air 2-t, ha újonnan vásárolsz (sima Air-ről szvsz nincs értelme váltani).
Én azonban meggondolnám a 16 GB-ot, nekem az tuti nagyon nagyon kevés lenne, még telefonban is, hát még ipaden. (Nekem mindkettőnél a 32-es lenne az ideális, hát persze, hogy az Apple elvette idén tőlünk -.-' ) -
-
nbence94
tag
válasz
silmatauki
üzenetére
az az igazság, hogy maximálisan egyetértek veled.
esztelen dolog lenne a kamera miatt váltani, vagy a kamera miatt megvenni ezt a készüléket. én viszont nem váltok, mert nem volt még ipadem
átlagos felhasználóként az Air processzorát se tudnám kihasználni, de mint fentebb olvasható nagyon kicsi az árkülönbség a kategóriához mérten. így a későbbi eladhatóság/támogatás miatt talán jobb döntés +15-20at most rákölteni 
-
silmatauki
őstag
"Az meg mese hogy az 5s-nél a Safari nem tölti újra az oldalakat."
A lényeg a köv.: a Safari attól függően foglal memóriát, hogy mekkora a képernyő felbontása. Ha egy iDevice “csak” 5S felbontású, akkor kb. harmadannyi RAM-ot fog használni egy adott oldal betöltött változata, mint egy retina iPad-en.
Azért is sokkal gyakoribb a Safari-tabújratöltődés az iPhone6+-on, mint akár a 6-on, akár az 5/5S-en, mert annak Full HD képernyője van, azaz nem sokkal kevesebb RAM-ot igényel egy adott Web oldal memóriában tárolása, mint egy retina iPad-en. Ezért (is) volt tipikusan Apple aljasság csak 1GB RAM-ot rakni a 6+-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
)

- fotós business-e rögtön miután megkaptam a rendelet termékeimet, bedőlt.

mert ostobák a felhasználók, semmi sem jó nekik: