Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
koma106
senior tag
válasz Remus389 #47341 üzenetére
Szerintem legkorábban 2025 tavasz. Ha jól tudom, akkor annyi változás történt, hogy most az EU-ban kivették a töltőfejet a dobozból. Ebből is gondolom, hogy idén már nem nyúlnak hozzá, de biztosat majd november végén. Tippem, hogy májusban lesz új, Apple AI kompatibilis lesz és nem lesz 1.gen ceruza többé.
-
-
koma106
senior tag
válasz fery02 #47245 üzenetére
Igaz. Annyi lehet még, mint az apple watch-nál, hogy az apple diagnosztika alapján ha az akkumulátor hibásnak bizonyul, jogosult a teljes készülék cserére, akkumulátor árában. Óránál pl. 80% alatti 4. szeriás watch-ot cserélték nekem "akkumulátor árában", 45k-ért, pedig már rég lejárt minden gari.
-
-
koma106
senior tag
válasz Kristof9094 #46374 üzenetére
Szülői felügyelet leírásokat nézd meg a support oldalán (az iPadOS verziója szerint). A pendrive-os bővítést én elengedném. (szerintem ilyen felhasználásra egy Android tablet jobb választás lenne.)
-
-
koma106
senior tag
Pencilből nagyon sok a jó minőségű hamis, ezek általában a nyomásérzékenységet illetve a dupla koppintást nem tudják. A billentyűzeten érdemes végigpróbálni többször is billentyűket, hogy működnek-e, illetve nem "túlérzékenyek-e". Tabletet szerintem le tudod tesztelni...(ott érdemes az akkut és a töltésszámot ellenőrizni).
-
-
koma106
senior tag
válasz bluekoli #44399 üzenetére
Még nem próbáltam, de az elmúlt évek gyakorlata alapján lényeges lassulás nem lesz, a rendszer valószínűleg hasonlóan fürge marad, elképzelhető, hogy az alkalmazások (gyáriak is) valamivel lassabban nyílnak majd meg.
Szerintem azért érdemes megfontolni, hogy frissítesz-e. Kérdés, hogy mi kell Neked mindenképpen az új rendszerből.-
-
koma106
senior tag
válasz koadam777 #43357 üzenetére
Megértem, de ha ennyire zavar, akkor egyszerűen állj el a vásárlástól.
Ha megtartod, akkor a vásárlási dátum frissítéséhez valószínűleg az Apple bekéri a számlát és ellenőrizni fogja rajta a készülék sorozatszámát is. Ha esetleg ez nincs rajta a számlán (én jártam már így az EMAG-nál), akkor azt érdemes előtte javíttatni velük.-
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
válasz szpeti40 #43268 üzenetére
Szerintem ne nyomogasd a wifit. Nézd meg az akkumulátornál, hogy melyik app fogyaszt a legjobban, nyomj egy kényszerített újraindítást, lehet csak "beakadt" valami.
Érdemes megnézni az akku állapotát, ciklusok számát (windows - 3utools, mac - coconut battery) is, mielőtt cseréltetsz.-
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Apple Pencilhez keresek 1db hegyet. Nem szeretném a 4db-os csomagot megvenni. Létezik esetleg ajánlott utángyártott típus?
-
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
válasz sagesz93 #35223 üzenetére
iPad 6-7-8, ha nem zavar, hogy nem laminált a kijelző (nem zavaró, ha előtte nem lamináltat használtál). iPad Air 3 (64Gb), ha jobb kell, illetve 150k körül néha ki lehet fogni iPad Pro 11" (2018) modellt is.
Ennyi pénzbe új is beleférhet - lehet érdemes megvárni az őszi iPad modellt a vásárlással....néhány hét. - Szerintem az Air 3-hoz fog közelíteni a tudása, de ez is csak magánvélemény.Tegnap vettem itt a hardveraprón egy iPad 6 32Gb wifi-t 60k-ért, ráadásul nem volt használva (1 ciklus az akksiban). Érdemes alkudozni (pláne hónap végén...), nagy a kínálat.
-
-
koma106
senior tag
Azt szeretném kérdezni, hogy használ-e itt valaki (elégedetten) valamilyen távoli asztal elérést?
Az iPad-en szeretném elérni és vezérelni a céges (Win10) gépet (tehát viselkedjen úgy az iPad, mintha a Win10 futna rajta.) arra a néhány esetre, amit amúgy iPad-en nem tudnék elintézni.-
-
koma106
senior tag
válasz kuntics #32777 üzenetére
Nekem sajnos nincs, de talán az Alternatív billentyűzetkiosztás hozzárendelése segíthet.
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Az új iPadOS-en a Jegyzetekben lehet két újjal nagyítani (Apple Pencil használata mellett szeretnék)?
-
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPad Pro 10.5 (2017) 64Gb wifi, minden tartozék (bontatlan kábel), totál hibátlan állapot (hajszálkarc se), de gari már nincs rá. Szerintetek reális érte 140k? (Venném, nem eladnám )
-
-
koma106
senior tag
válasz Shany0811 #27703 üzenetére
Ezt Neked kell eldöntened. Nem tudom mire használnád, a Pro mellett szólna számomra a jobb hangzás és a vaku (sok papírt “szkennelek”, ahhoz ez hasznos), a Pro Motion, 120Hz kijelző (ha az van benne, ebben nem vagyok biztos). A támogatottság hiányától én nem félnék, szerintem jópár év van még a 2017-es Pro-ban is, ha olcsóbb is, akkor a Pro-t választanám.
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
válasz SharpSA #27040 üzenetére
Nekem a méret nagyon bejött, de pont a kompakt méret miatt szeretem csupaszon használni (egy case logic sleeve-ben cipelem magammal). Sokat jegyzetelek vele Apple Pencil 1-el. Van itthon iPad Air 1th is - évek óta, nagyon kényelmes használni a kanapén, de abból nem lett számomra hordozható mindenes...
-
-
koma106
senior tag
válasz SharpSA #27037 üzenetére
Nincs nagy kínálat, nekem nem is tetszik egyik sem, de a Logitech, a Zagg és a Snug termékeit nézném meg, ha ilyet szeretnék.
-
-
koma106
senior tag
iPad 5 és 6 között pont egy év van, az elmúlt évek alapján mindkettő támogatott lesz még évekig. Szvsz az iPad 5 is meg fogja még kapni 2 évig a frissítéseket. A sebesség azonban egyre lassabb lesz, egyszerű böngészés esetén is érezhető lesz. (Van egy családi iPad Air 1. gen-em, ami ugye 2013-ban jelent meg iOS7-el és most is megy iOS 12-vel, a rendszer sebessége kielégítő, de az alkalmazások lassan nyílnak, egyes weboldalaknál pedig nyöszörög a safari, a youtube viszont jól fut). Ha belefér a keretbe akkor inkább iPad 6, szerintem elég nagy a kínálat a használt piacon...
-
-
koma106
senior tag
válasz vadászcsiga #26713 üzenetére
A 11-et én kihagytam (láttam, hogy mennyire lassú a 10-hez képest) és egy évig nem mertem 12-re frissíteni. 1-2 hete végül frissítettem és teljesen elégedett vagyok vele. Szóval szerintem frissíthetsz. A rendszer sebessége elég jó, nem zavaró, csupán az alkalmazások indulnak egy picit lassabban, de az is elviselhető. Abszolút használható maradt a gép és a 12 újdonságai miatt nekem megérte. Persze az iPad mini 5-ömhöz képest ég és föld a sebesség.
-
-
koma106
senior tag
válasz SidCorky #26623 üzenetére
OTG Lightning USB adapter, amivel elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! IPad mini 5-höz vettem egy lightning/USB átalakítót Aliexpress-en, ami teljesen jól működik. Most szeretnék egy lightning/Hdmi átalakítót is, amivel az iPad képét TV-re is ki tudom tükrözni. A Hdmi mellett van egy lighning csatlakozó is. Az lenne kérdésem, hogy ide feltétlenül kell dugnom egy lighning töltőt, vagy nélküle is működik?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Céges Windows 10 gépre rádugtam az iPad-em. Új iPad-ként ismeri csak fel (beállítás új iPadként vagy biztonsági mentés visszaállítása). Mit lehet tenni ilyenkor (nem szeretném törölni az iPad tartalmát)?
-
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
válasz alexhorvath #25738 üzenetére
Külön meg kell venni, ha szükséges van rá. Vannak alkalmazások, amelyeket iOS-re és iPadOS-re is külön-külön meg kell venni...
-
-
koma106
senior tag
válasz alexhorvath #25726 üzenetére
Vedd meg a Notabilityt. Ha nem tetszik meg, akkor még mindig visszakérheted az árát...
-
-
koma106
senior tag
válasz gergo5991 #25687 üzenetére
Bármelyik bt billentyűzettel működik, de az olcsóbbakat én kerülném (azokkal általában sok a bosszúság). Kérdés, hogy mi a fontosabb neked: a kényelem vagy a hordozhatóság. Én Apple billentyűzetet használok hozzá (de azt nem cipelem magammal), használtat találsz 15k körül. Biztosan jók a Logitech billentyűi is (használtan kb 4k-tól, új kb. 15k-tól). Magyar kiosztású kevés létezik, úgy tudom érdemes német kiosztást venni, az fizikailag megfelel a magyarnak.
-
-
koma106
senior tag
válasz Scholes9 #25664 üzenetére
Biztosan töltődik a toll (ha úgy van a tablet mellett, hogy rátapadjon a mágnessel - fotón nem így van). Amúgy én a 11 colos Pro-ról egy hónap után minire váltottam, mert azt vettem észre, hogy nem használom - szinte mindent inkább mobilon intéztem, macerás volt elővenni. Maga az eszköz mindig lenyűgöz, de mégsem venném meg újra. Mini 5 viszont bejött, állandó használatban van, úgy néz ki nekem ez a méret az ideális. A Pencil 2 hiányzik, fényévekkel jobb élmény volt (jobb a fogása és nkönnyű tölteni), mint ez első generáció, kár, hogy nem kompatibilis a minivel...
-
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPad mini 4-et vásároltam valakitől, amin iPadOS 13.0 fut (a szoftver naprakész, automatikus frissítés be van kapcsolva). Ugye ez béta. Kérdésem, hogy kell-e bármit tennem, hogy ez majd frissüljön a stabil verzióra, vagy az eszköz megoldja majd magától?
Másik kérdés: iCloud Drive-ra szeretném kiváltani a többi felhőalkalmazást, de jelenleg nem igazán megy a sync az eszközeimen (iPad mini 4 iPadOS 13 béta, Win10 laptop, iPhone SE iOS12, de a webes iclod.com-on sem látom, amit az iPad-el létrehoztam) - ez lehet a béta szoftver vagy pl. Windows laptoppal továbbra sem fog menni a gyors sync?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPad Pro 2018 esetében a public betát hogyan tudom visszaállítani iOS12-re. Ehhez feltétlenül kellene asztali géphez csatlakozni?
-
-
koma106
senior tag
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy a Notability-ben lehet e zoomolni (mondjuk két ujjal) jegyzetelés (pencil) közben? A gyári notes abban engem az zavar, hogy ott statikus a lap mérete (nem tudok firkálás közben belenagyítani).
A Readdle Scanner Pro appja tud magyar OCR-t? (vagy az ékezetek nélkül is használható magyar nyelvre?)(iPad Pro 11-et használok, Apple pencil 2-vel, iOS 13 public beta - még csak ismerkedünk az eszközzel és a rendszerrel is, de meglepően jó...gyűjtögetem a munkára is használható és kifejezetten pro-ra használható appokat).
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
Egyszerűen szebb, jobb a kijelző (ebből a szempontból a 2017/2018 modell visszalépés - de ezt nem fogod érzékelni, ha előtte nem Air 2-t volt).
Milyen táblázatkezelőt használsz? Csak azért érdekel, mert az az a munkaterület, ahol ha lehet inkább laptoppal dolgozom, minden másra jobban bejön a tablet...
-
-
koma106
senior tag
Apple Pencil támogatottságon kívül a 2018-as modellben lényegeseb erősebb a processzor, bár ezt használatban egyelőre nem (vagy nem mindig) fogod érzékelni, de pl. tovább is lesz támogatott. (Bár én maradok az Air 2 mellett, mert annak számomra szebb, élvezhetőbb a kijelzője.)
-
-
koma106
senior tag
válasz ittakary #21363 üzenetére
Egy korlátlan adatsimet szeretnék a cellular iPad-be, csak a SIM még nincs meg.
Azért a cellular, mert a megosztás szívja a telefonom akksiját, nem akarok a megosztással bajlódni, jó ha van az iPadben GPS is, és találtam egy cellular típust, jó áron. Holnap megyek megnézni, remélem olyan, amilyennek hirdetik.
Amúgy a céges laptopot fogom kiváltani vele (a komolyabb feladatokat továbbra is számítógépen fogom végezni, de ha úton vagyok -és gyakran vagyok-, akkor csak tablet+telefon).
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPad Air 2 cellular-t tervezek vásárolni. Kipróbáláskor az iPhoneból áttenném a SIM kártyát, amin van mobilnet is, hogy teszteljem a készüléket. Fog vele működni, vagy csak speckó adatkártyával megy az iPad?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPad vásárlás előtt állok és nagyon nehéz a döntés az alábbi két modell között:
iPad 6th 32GB Cellular
iPad Pro 9.7 32GB CellularNagyjából egy árban van a két típus (a pro ugyan 2016-os modell, de lehet még néhány helyen kapni 160k-ért, vagy használtan 110k környékén).
Ti melyiket választanátok?Főleg munkára lesz (a céges laptopot váltanám ki vele az irodán kívüli feladatok során), igazából elég lenne a 2018-as modell tudása is, de a Pro felé húz a jobb kijelző.
Ti melyiket választanátok?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest