Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #55690 üzenetére
Nem kell mókolni hozzá. T61-nél még kellett mod. Felette nem. Ha csak annyit csináltok, hogy bármilyen külső sw nélkül win max performance, cpu-nál engedélyezve van a max, akkor is felkapcsol pl egy P8600 25xx Mhz-re. Én úgy vettem észre ez is cpu-tól függ csak, valamelyiknél tán tiltva van.
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #55695 üzenetére
Én is csípem a firefox-ot, tehát nem lesz nagy megeröltetés használni
Viszont innentől kezdve akkor, ha jól gondolom az akksi időre is kedvező hatással lesz a dolog, mert leginkább netezésre használom a gépet és az IE eléggé zabálja a procit.
-
-
hito
nagyúr
Szerintetek az létezhet, hogy a firefox memóriaigényesebb, mint az IE, viszont az IE kb. 2x annyi CPU teljesítményt emészt fel, mint a firefox? Feladatkezelő szerint így van. Csak mert akkor inkább a FF-ot használom, ram van elég, de a CPU adott.
-
csubuka
addikt
válasz
parkasz #55685 üzenetére
A dual IDA-t ami mindkét magot az "alap" max (*9 P8600nál) szorzó felett üzemeltetné, csak akkor tudod bekapcsolni, ha biosban kikapcsolod az EIST (Enhanced Intel SpeedStep)-t, de ezt a legtöbb helyen nem is engedik a gyártók, hogy a SpeedStep mellett külön kapcsolható legyen... így moddolt biossal lehet csak sok helyen... De pl egy P8600nál ez a 9-es helyett 9,5öt jelent így 2600Mhz-en ketyegne (mindezt gyárilag csak az egyik magnak engedi a proci sima IDA keretében... pl throttlestepben beállíthatod a szorzót 9,5-re ezt kemény terhelés nélkül el is fogadja a proci - de csak az egyik magon érvényesül - komolyabb terheléskor 9-re áll be mindkét magon, ha mindkét mag dolgozni kezd)
-
metal01
őstag
Valóban elég szubjektív a dolog. Az SuperLFM, és az IDA mennyire érdekes dolog? Én nem állítottam be egyiket sem. Az IDA-hoz ha jól tudom valamiféle BIOS mókolás is kell, hogy működjön. Meg alapból ha nincs beállítva minimális az órajelveszteség is a max-hoz képest. Lehet, hogy nem így van, de valami ilyesmit olvastam anno...
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #55681 üzenetére
Ez azért nem olyan rossz, már-már lassabb fajta SSD szintű.
A kérdéses művelet közben 50-80%-ra ugrik a CPU terhelés 1-2mp-re. Ez akkor mit jelent?
-
-
hito
nagyúr
Ezzel az eredménnyel érezhetek lassulást a HDD miatt? Vagy ez már elég gyors a hétköznapi használathoz? Az a bajom, hogy pl. iexplorerben amikor megnyitok egy új ablakot és azon nyomnám a kezdőlap gombot, akkor azon a lapon irányít a kezdőoldalra amiről az új lapra váltottam, tehát baromi lassú. Lehet ez a HDD lassúsága miatt, vagy ez inkább proci?
-
metal01
őstag
Kissé összezavarodtam az alulfeszelést illetően az előző kommenteket olvasva. Nálam megy a Power Manager is, saját beállításokkal. A proci AC settings -> Highest, Battery Settings -> Lowest. Nem kavar be a PM az RMClock-nak, legalábbis én nem vettem észre.
X200-ban (p8600) az alábbi beállításaim vannak az RMClock-ban:
Ennél lejjebb már nem tudom vinni 9-es szorzónál, mert azonnal BSOD. A SUPERLFM és az IDA egyébként kell egyáltanán?
-
Nekem anno kellett valami 64bit driver...vagy mi a fene...hogy eleve rendesen menjen az RMClock. Az nálad meg van? Ez egyébként egy szál *.sys fájl bemásolását jelenti a mappájába.
-
parkasz
senior tag
Esetleg valakinek van ötlete, hogy az rmclock-ban miért nem tudom aktívvá tenni az IDA módot? íme
Hol szúrhattam el? -
Tikakukac
titán
Na, akkor most pedig lesz egy x200t-m is egy ideig.
Ez így akkor lehet lassan betegség is?
-
csubuka
addikt
válasz
Chaser #55670 üzenetére
Ha majd ráérsz és ebből kerekedik egy teszt az tuti érdekes lesz
Akkor viszont benéztem valamit, mert olyat a 6-os throttlestopban nem találtam, hogy minden szorzóra külön-külön feszültség értéket állítsak be... A feszt csak a set multiplier bepipálása után tudom állítani, az meg egy fixre beállított feszültséget alkalmaz majd minden szorzó esetében és fixálja a szorzót, a speedstepet kikapcsolja...(de akkor tévúton járok eszerint...)
-
válasz
Chaser #55668 üzenetére
ThrottleStop miben jobb? Lehet megnézném...
Nyilván nem vár el senki extrém fogyasztáscsökkenést egy alulfeszeléstől, de hőmérsékletből itt olvastunk már nem egyszer 10fokos javulásokat. Ha nem pörög a venti az jó a fülnek és jó az akkunak is...a cpu fogyasztásról nem beszélve. Igaz másabb lehet a helyzet a T500-aknál, de nekem T61-en elég sokat hozott, hogy egyszer megcsináltam az összehangolást és azóta csak élvezem a jótékony hatásait...
(#55670) Chaser:
Ez így rendben is van, de ehhez igaznak kell lennie annak, hogy ugyanazt a feszültséget képes stabilan elviselni 2400-on is mint 1600-on... -
Chaser
legenda
válasz
csubuka #55669 üzenetére
Nem, rosszul láttad. Majd leírom már ezeket ha lesz időm...jövőre lesz
De egyébként a lényege ez. Ha pl 0.95V-on megy 2400-et vagy 1600-on, azon kb semmi különbség nincs fogyasztásban terheletlenül. Ha meg be van lőve fix 1600 akkor látszik éppen. csak hogy itt meg beficcen az, hogy olyankor azért rendesen terhelődnek a magok, míg 2400mhz-nél jóval kevésbé, szóval terhelt fogyasztás közt sem lesz ég és föld különbség így. De majd írok egy gyorstalpalót külső fogyasztás mérős értékekkel, csak jussak oda. Be kell lőni az én gépemet is, úgyhogy teszt alany már van
-
csubuka
addikt
válasz
Chaser #55668 üzenetére
Akkor jól láttam, hogy a throttlestopban a proci feszültségét egyetlen szintre lehet belőni, max szorzón és ennyi a beállítási lehetőség... ezt meg P8600 esetében 1V alá kell vinni lehetőleg tesztelgetésekkel, ameddig stabilan bírja és ennyi... (nem is gond, hogy a szorzókkal nem kell bajlódni külön-külön, ha amúgy sem számít szinte semmit
)?
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #55667 üzenetére
Én rmclockot se használom már. ThrottleStop sokkal jobb. Lehet bohóckodni szorzókkal, csak épp értelme nincs. Vegyél egy fogyasztásmérőt 2-3k-ért és kimérheted magad is. Ha meg akkuról megy a gép és minden perc fontos ahhoz segéd sw sem kell. Winben is be lehet állítani, hogy xy módban akkuról vagy hálózatról milyen órajel menjen. Ha beállítod a legkisebbet ahhoz a legkisebb alapfesz fog társulni és megoldva.
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #55664 üzenetére
Speed stepbe. Ne törődj vele egyébként. Idle annyira minimális különbség van fogyasztásban pl 1600mhz vs 2400mhz között hogy nem érdemes vele foglalkozni. Én ha alul van feszelve a cpu maxra rakom és letudva. Ha valami terhelné 1600-ról is felugrana, ha meg nincs terhelés nem fogyaszt többet. PM sémákat én nem is használom, néha még win sémával is összevesztek nálam.
-
soldi3r
veterán
válasz
6cbusiness #55660 üzenetére
olyanom van, min nem megy a thinklight, oda tudom adni
-
DY3SN
csendes tag
Sziasztok!
Ha a cpu ventillátor ciripel, azt cserélik garanciában szerintetek?
-
6cbusiness
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo X200-as gépbe LCD szalagkábel mennyire csereszabatos egy x200s géppel?
A gépembe fru44c9909 kábel van, az X200s meg elvileg fru44C9991-el van szerelve.Szerkesztve:
Rájöttem, van különbség, az egyik LED kijelzőhöz van a másik meg LCD-hez.
Esetleg valakinek nincs elfekvőben egy CCFL-backlight-os LCD kábele x200-ba?
-
csubuka
addikt
Ahogy nézem a Throttlestop csak a legmagasabb szorzóhoz tudja beállítani a feszültséget... Vagy valamit rosszul csinálok
- gyanús? Addig jut el, hogy minden szorzón ugyanaz lesz a fesz, kivéve az állíthatatlan fsb-felezős esetben, ahol a gép rakja be alacsonyra....
-
metal01
őstag
válasz
donjohnson #55638 üzenetére
Konkrétan már kellemetlenül forró tud lenni. A T400-as gépemnél teljesen normális, szinte csak langyos. Ezért nem értem, hogy a T61-nél miért forrong...
-
parkasz
senior tag
válasz
FoxiestFox #55616 üzenetére
Na kérem. alakul a dolog, de az IDA nem jelenik meg. hogy tudom aktiválni?
bios-ban kell matatnom ugye? az intel speedsteppet kell kilőnöm?
ja és 0.9250v nél miért nem enged isebb értéket beállítanom?
Valami júzer error lesz itt kérem -
Tikakukac
titán
-
xcds
őstag
válasz
tototos #55639 üzenetére
Hát akkor próbáld kicsit magasabbal.
Jó ez a leírás, de eszerint is úgy kell csinálni, hogy kékhalálig csökkenteni, majd egyel fentebb. Csak próbáltam megspórolni néhány 10 újraindítást.
Van itt egy p8600-s t500, épp ma feszeltem alul, mindjárt megnézem, mik a pontos feszültségek.
Na. 0,1,2,3-nál 0,875V, 4-nél 0,975V. az 5. (IDA) ki van kapcsolva. Ha az IDA-t is be akarod pipálni, ott állíts magasabb feszt.
-
tototos
addikt
Ilyen értékekre nekem a p8600 sajnos kékhalállal vagy fagyással meghal
Ez a leírás jó a t400-ra? -
cildren
tag
Valaki használ T61-el USB-s hangkártyát? Adott egy Behringer UCA222 és akár melyik portban dugom(dokkolón vagy a gépen) folyton van egy monoton kb 20kHz körüli sípolása az integrált hangkártyának, lehet e ezzel valamit kezdeni? sajnos kéne használnom a beépített és a külső hangkártyát is egyszerre. Mármint nem a gép sípol hanem a fejhallgatóban/hangszórón lehet hallani.
-
Tikakukac
titán
válasz
netseft #55630 üzenetére
Millió meg egy van, egészen az autójavítók által használt üvegszálas kittől kezdve a sima 2 komponenses ragasztóig.
Nekem nem sikerült még átnyomnom a résen, szimplán kicsit tartani kell, míg taknyosodik és aztán el is engedheted, 1-2 perc.
A faragás azért kell, hogy legyen felület a kötéshez, különben sokat nem ér. Ha csak egy csöpp fogja az egészet az nem sok, ha van területe összefogni akkor magabiztosabb.
Próbálkozni kell, én is lassan kezdtem neki, ma meg már lökhárítót is tudok javítani, jók ezek a vackok
-
Zoll21
tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség, mert az IBM Lenovo R60e laptopom nem tudom miért de nem akarja a cpu-szorzót megemelni 6-ról 11-re intel core solo T1400 procinál, win xp sp3 van fent, minden gyári állapotban akksi kivéve mi lehet a gond?
-
netseft
aktív tag
válasz
Tikakukac #55628 üzenetére
Konkrét anyag vagy termék javaslat van? A kencefice és a cucc eléggé tág fogalom, nem vagyok a témában otthon. Faragni miért kéne? Az a lényeg amit írtál, nehogy látszódjon és legyen stabil. Folyékony ragasztót ezért is nem próbálnék szívesen, mert félő átfolyik a résen a külső részre.
-
metal01
őstag
Adott egy T61-es gép. 90w-os az adaptere. Eléggé durván melegszik, de működik rendesen. Mennyire normális ez a melegedés? Nem tehet kárt az adapter a gépben?
-
Tikakukac
titán
válasz
netseft #55627 üzenetére
Üvegszálas kencefixe esetleg hasonlóból ragacs van ilyen 2 komponenses cucc is. Kis dremeles faragás a másik oldalról nagyon finoman, hogy legyen hogy kötni és csákolom. X200 palmrestből 3-at toltam eddig hasonló módszerrel, beton mindegyik, kívülről nem látszik, csak az egyik, de ott rendesen anyagot is kellett pótolni.
-
netseft
aktív tag
Üdv.
Adott egy T500, amelynél a palmresten a mikrofon aljzattól a touchpad alsó harmadáig van egy hajszálrepedés. Alig észrevehető, de nem szeretném, hogy tovább romoljon a helyzet. Mivel és hogyan lenne érdemes javítani? (Nem garanciális, a csere a legvégső megoldás, annyira nem nagy a baj.)
Előre is köszönöm a tippeket.
-
gyurczy
őstag
Sziasztok!
Van egy X220-am, amit egy gyári dokkolóval használok. Az X220-on csak display port digitális kimenet van, szemben a dokkolóval, amin DVI is. Ha DVI kábellel csatlakoztatom a monitorom (Samsung 245T), akkor szemetes lesz a kép. A kábel korábban asztali gépen hibátlanul üzemelt, illetve a csere után azonnal előjött a jelenség. Mi okozhatja? Lehet ellenszer?
-
SpeedR
őstag
Urak!
Vékony talpú trackpoint sapkát keresek, erre a billentyűzetre: [link]
Valakinek esetleg van ötlete, hogy honnan lehetne keríteni ilyet? Ebay-t néztem, de csak simát találtam. -
parkasz
senior tag
válasz
FoxiestFox #55616 üzenetére
Ezer köszönet a tanácsokért és a magyarázatért neked is és Chaser kollégának is
-
-
T43 déli híd hűtésmoddinggal kapcsolatban valakinek vannak gyakorlati tapasztalatai?
[A külföldi oldalakat én is megtaláltam]
A legjobb megoldás érdekelne, hogy érdemes-e átvezetni a központi hűtéshez, amin a hőcsövek is vannak, vagy elég a picimaci foglalatra átvinni? -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #55610 üzenetére
Akkor passzolom.
parkasz: Cpu nagyon lebutítva sok tranzisztor. Azok nagyon lebutítva diódák. Spéci dióda a led. Működése igen egyszerű. Van egy nyitó feszültsége, ha azt eléri világít. Ha kevesebb feszt kap nem világít és nem is károsodik. Ha a számára megfelelő feszültségnél jóval többet kap kifüstöl
Desktop cpu-kat ottani BIOS-ok miatt ki is lehet/letett nullázni amikor vérpistike nem tudta mit csinál. De alulfesznél nincs károsodás, és notebook cpu-t csak alulfeszelni lehet, azt is sw-esen. Legrosszabb esetben kapsz egy szép kövér BSOD-t. 1V-tal kezdheted, ha stabil jöhet 0.95V. P8600-ok általában 1V-on vígan elvannak max órajelen. Tesztelésnek mehet böngésző és a prime95 cpu torture mellette. A chrome elég gyorsan összeomlik ha instabil a cpu kis fesz miatt.
-
abcukistván
tag
Üdv,
X220-on maradhat az eredeti, recovery-s win, vagy jobb neki egy clean install?
Köszönöm!
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #55608 üzenetére
Használod a pwm sémákat is? Ezek együtt főleg rmclock mellett tudnak csúnyákat csinálni.
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #55605 üzenetére
Winnél energia sémáknál.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55605 üzenetére
Ezek az energiasémák sose működnek rendesen. Pl van olyan, hogy a PM-ben beállítasz vmit, bezárod, amikor megnyitod megint vissza van állítva. Nekem pl most olyat csinál, hogy mindig max battery life-sémával indul a win. De ki mondta neki, azt nem tudom.
-
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
tamas.nick #55600 üzenetére
T420-on nincs erre már külön LED, a wifi LED-et használja a WWAN-hoz is. Kapd ki a billentyűzetet ha van 2db szabad antenna kábel a WWAN slot-nál akkor elő van készítve, ha nem, akkor sajnos nincs.
-
Chaser
legenda
válasz
tamas.nick #55600 üzenetére
Led épp nem feltétlen kell a működéshez. Ha foglalat+antennák megvan mennie kellene, csak mondjuk nem értem ha van benne előkészítés led-et mért hagyták ki
Van még igen.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55598 üzenetére
Event fülecskénél nincs beállítva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- iPhone topik
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autószerelők, autószerelés
- OLED TV topic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
- Lenovo Legion 5 Ryzen 5 5600H/ RTX 3060/ 16GB RAM /1,5TB SSD +ajándék!
- LENOVO T14 GEN 5 Core ultra 5 USA
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest