- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
fordfairlane #55297 üzenetére
Panaszkodtak az éles csuklótámaszra is, de azért nem rossz széria az új sem.
Valószínűleg sokan fikázzák majd, de az emberiség már csak ilyen, örökös csatát vív önmagával és másokkal, ThinkPaddel és anélkül is.
-
Dhampir
félisten
válasz
fordfairlane #55295 üzenetére
Itt egy felhasználói vélemény is:
My two cents about the T540p.
Pros:
IPS 3k Screen is nice
Build quality is solid (except the trackpad which is horrendous)
Very good keyboardCons:
Horrible trackpad
Wrist rest has a sharp edge
Pulsing fan (tpfancontrol fixes that)
Windows 8 crashes with BSOD after installing drivers with their ThinkVantage System Update toolThe 3k display is really nice except for the varying software support for dpi scaling. It has very little bleeding even with an all black screen in a dark room. It is not noticeable under normal use. The body is very sturdy and the keyboard has a nice tactile feel (as expected from a Thinkpad).
Clicking the trackpad produces a cheap clicky sound. Right clicking requires too much force and does not register every time. The integrated buttons are a huge setback for trackpoint users. While using the trackpad the wrist rests on a sharp edge and my hand started to hurt after using it very sporadically over the course of 3 hours (waiting for things to be installed/downloaded, little web browsing).
A good thing about the trackpad is that you don't have to click it. You can tap with one finger for a left click and tap with two fingers for a right click which works well. However you still get the cheap clicky sound and sharp wrist rest.I am definitely going to return the machine.
-
Tim82
félisten
válasz
Taoharcos #55289 üzenetére
Teljesen biztos, hogy a T61-edhez való modbiost töltöttél le? (Figyelembe véve a típusszámot, kijelzőarányt és -méretet, illetve a videokártyát.)
Egyébként T43-on én is kaptam hibaüzenetet, de az nem a "klasszikus" Middleton-féle modbios volt és a hibaüzenet ellenére is gond nélkül működik.
-
Dhampir
félisten
-
Harigata
tag
válasz
FoxiestFox #55286 üzenetére
2*2 Gb-os modul van benne.
Felváltva kipróbáltam 1-1 modullal, de úgy se indult.
A BIOS-ban 4 GB-ot észlelt, mikor mind a kettő modul bent volt. -
-
válasz
Chaser #55279 üzenetére
Hali!
Én tavaly november óta használok egy 250-es Samsung 840 Basic-et a T510-emben. Virtuális gépeket is szoktam róla futtatni, minden szép és gyors. 4,18TB írással 98%-os a kondíciója, de ez semmit nem jelent. Ahogy láttam, bő 300TB felett szoktak tönkremenni, így több, mint 70 évig bírnia kéne.
Azt hozzátenném, hogy ha néha torrent fut ezen a gépen, akkor ahhoz az ultrabayt használom. Szóval TLC MLC...tök mindegy.
-
-
Francia91
veterán
Na ugy nez ki, hogy meg talan iden van kilatas SSD-re
Samsung 840 Evo 128 Gb-osat szemeltem ki, vmi TLC tipusu SSD. Mi a velemenyetek rola? -
-
metal01
őstag
Egy ismerősöm t61-e van nálam. A kijelzőjén van egy kis feketének látszó pont. Azt hittem pixelhiba de nem az. Körömmel lehet érezni, hogy picit meg van sérülve a panel. Kb. egy tűhegynyi az egész. De a fekete pont látszik. Annyira nem zavaró. Lehet ezzel valamit kezdeni?
-
Harigata
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Elég sürgős lenne.
Van egy T400-as használt gépem.
Kijelző 1440*900, Core 2 duo 2,4 Ghz, 2*2 Gb Kingston RAMMa délután még simán ment, kb du. 2-kor kikapcsoltam.
2 óra múlva visszakapcsoltam, Thinkpad logo bejött, utána csak egy fehér kurzor villogott,
de nem bootolt be, csak fekete képernyő.Google-ben utánanéztem: t400 black screen
kipróbáltam a CMOS battery reset-et. Utána újraindít, a BIOS be is jött, elvileg minden rendben,
viszont újraindítva megint semmi.
Ha indításkor várok, kb. 15 perc múlva megjelenik a Thinkpad logo és be tudok lépni a BIOS-ba.
Valamiért rohadt lassan reagál a gép.Remélem valaki tud segíteni.
Előre is köszönöm.Üdv,
Péter -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Egy Lenovo R61-em vaónm T7300-al. Olvastam, hogy lehet bele rakni T9300-at. Csak modbiost kell rárakni. Honnan érdemes letölteni egy biztosan jól működő változatot? -
-
válasz
FoxiestFox #55257 üzenetére
..az sajnos ugyan az. Azt hiszem október elején jött az uccsó frissítés.
-
Az létezik, hogy pár naponta új verzió jelenik meg a hotkey progiból?
Gyakorlatilag kétnaponta talál a sysupdate újat belőle.. remélem, nem ugyanazt teszi fel nekem állandóan -
cadeyrn
aktív tag
válasz
maximilian4 #55249 üzenetére
minipci-e ssd-t tudsz, az mSATA-t az X200 nem tudja.
-
Francia91
veterán
válasz
Minstrel #55250 üzenetére
45-55 fok között ideális alapjáraton, játékkal meghajtva szokott felmenni 80 fokra. Amit láttál, az Gap Pad, vmi hővezető matyi, amit én ki szoktam dobni, a helyére meg teszek rezet vagy vmilyen rézötvözetet.
T60 esetében fogsz egy 1 Ft-os érmét, felpolírozod mindkét oldalát tükrösre, azután mehet a Gap Pad helyére, úgy, hogy mindkét oldalára teszek egy pici pasztát. Sokkal jobb a hővezetése, mint a Gap Pad-nak, hűvösebb lesz a masina. Én ezt T60p esetében léptem meg ezt, FireGL V5250-nél, ott az addigi maximumot (98 fok) 92-re csökkentette, ez full terhelés mellett, alapjáraton is elég jó a különbség -
metal01
őstag
válasz
maximilian4 #55249 üzenetére
Pont, hogy mSata-t nem tudsz, HDD helyére mehet 2,5-es.
-
-
Minstrel
senior tag
T60-as ATI Mobility Radeon X1400-nak milyen a normál hőmérséklete? Mert nálam már induláskor 60 körül van és windows-ban is felmegy 80-ig. Leszedtem a hűtőt, nem paszta van rajta hanem egy szürke hővezető párnaszerűség, de nem tűnt száraznak ezért rajta hagytam.
-
maximilian4
addikt
X200-ba hdd mellé csak msata ssd-t tudok rakni igaz? Vagy hdd helyére 2.5ös ssd-t, de akkor nincs hdd.
-
Santosh
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van olyan Thinkpad, amiben nem PWM-es (villódzó) képernyő van?
-
q13579
senior tag
Szaisztok!
Lenovo R61i-ben szeretnék akkumulátort cserélni?
Milyet és hol lenne érdemes keresni? (Utángyártott is jó, vagy mindenképpen eredeti kellene?
E-bay-ről érdemes lenne hozatni?
Előre is köszönöm a tippeket.
-
Tikakukac
titán
válasz
tototos #55243 üzenetére
Ugyanezt játszottam el a szétesős képpel. Én is beszartam, aztán kiderült csak eddig nem volt ennyire háklis a 2 ram egymásra. Mindig van új, mindig kell a teszt
simonjoe: Nagy kiszerelésben kell venni MX2-t. Úgy olcsó, apróról 5k-ért vettem 3 éve, most fogyott el, pedig toltam az ipart rendesen.
-
Voltam ma MX-4-es pasztát venni, majdnem dobtam egy hátast, kassza 1800HUF. Remélem ennyire jó is.
-
-
tototos
addikt
Na működik a t400. El sem hiszem memória hiba okozta az ugrálást. Kicserélték és máris jó lett. Pechemre pont egy rossz modul maradhatott bent amikor teszteltem, hogy 1 memóriával is ugrál-e a kép.
-
metal01
őstag
válasz
Gondwana #55236 üzenetére
Vissza van minden csavarozva.Nekem ez annak a lyukacsos könnyített billentyűzetnek tűnik. Jobb oldalon hajlik csak, a vinyónál, és a backspace fölött. Ahogy néztem a vinyónál semmi nincs ami tartaná a billentyűzetet, azért hajlik be. Az NMB gyártmányú fasza, de ez nem az...
-
metal01
őstag
X200-nál lehet valamit kezdeni a könnyített billentyűzetnél hogy ne csattogjon, és süppedjen?
-
Gondwana
addikt
Nem teljesen idevágó, de már tökkivanás van, szóval hogyan lehet egy retves X230-on idézőjelet kinyitni meg becsukni? X201-en (Windóz) Fn vagy Shift+ScrLk ( = NumLock), majd Alt+0132 és Alt+0148 és NumLock ki. Szerencsére ez a zabigyerek megy reggel vissza a gazdájához!
-
chab7
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz
Gondwana #55231 üzenetére
Mondom, nyírja a panel a qrva anyját. Én szolidban kis vattát raktam a mostani alá és fölé, így a tuti.
Nos amúgy ismét gyarapszik a nyáj egy kőkemény 21k-s vétellel megint lett egy új gépem. Ha a fedlap tuti, amiben reménykedem, akkor elviekben és gyakorlatban is kész a csodagép
-
Gondwana
addikt
X201: nálam is a kijelző tetejénél kontaktos a ThinkLight kábelje, nyomkodásra fel-felvillan. Elvileg itt az új kábel hozzá, de addig nem akarok nekifutni, amíg nincs meg, hogy az alaplapon hol a kijelző-háttérvilágítás betáp-áramköre, mert fényerő-gondjaim is vannak, amik gyanúsan nem cső-öregedés miattiak és inverter-cserélgetésre se változik semmi.
-
Tikakukac
titán
-
-
r4z
nagyúr
válasz
FoxiestFox #55220 üzenetére
Én pedig már kezdtem cikinek érezni a 128GB-os Samu 840 Pro-t és az 1TB-os HGST-t a 2009-es T400-ba, de Francia91 lazán ráduplázott
-
-
Francia91
veterán
Itt majd inkabb az SSD lesz a legkoltsegesebb komponens, abbol pedig ~256 Gb-os kene, 128 pici lenne. Eztan pedig be kene szerezni a Caddy-be egy uj 2 Tb-os noti HDD-t /ha kezeli a Caddy, ez meg most nagy kerdes/, kompenzalni az SSD pici tarhelyet. A mostani 500-as es 750-es WD Scorpio menne USB-s hazba kulsonek /a hazak meg is vannak mar/
Ez lesz a koltseges, a 256-os SSD meg a 2 Tb-os HDD... -
Chaser
legenda
SU nem ismert fel két dolgot T500-nál. Valami PCI vezérlőket..mi lehet? Nincs lelkierőm keresni. SD olvasóra úgy rémlik fontos rendszerelemet vagy hasonlót ír.
-
Francia91
veterán
Hát igen
Nekem holnap érkezik az Intel P9700-as proci, RAM már fel van bővítve 8 Gb-ra, vettem 3G/GPS modemet, FPR-es Palmrest-et, meg talán a héten megjön a Dual MicroSD MiniPCI olvasó, amibe már megvan a 2 db 16 Gb-os Class 10-es MicroSD kártya.
Lényegében már csak az SSD hiányzik (amit jövőre lépek meg, de nem biztos, hogy itthon) és fullos a masina -
chab7
addikt
válasz
Francia91 #55013 üzenetére
Ez sajnos így van. Rákényszerültem én is az ati-t használni emiatt ha tv-re akarom kötni. Vga-ról ugyanis sajnos a tv-m nem fogad csak max 1024-et.
(#55167) Francia91: Én is még a nyáron vettem - 70-ért. Ebbe is jött még FPR-es palmrest meg wwan kártya.
De fontos volt hogy patika állapot legyen, ha nem az lett volna el sem hozom.
Elvégre nem akarom máris egy éven belül lelakni és másikat venni.
Ehhez meg fontos a patika állapot. -
gari24
tag
Hali
T43.om bekapcsoláskor
3-1-4-3 pittyeg és nem indul el
Még a kép is feketeMit nem megy ??
-
válasz
inferno88 #55202 üzenetére
Annyira, h a T430s-el visszatértem a hetesre. A PM nem műkszik rendesen, nem tartja meg a beállításokat. A HotKey is elnagyolt, részben működik csak, továbbá nekem a bluetooth-al is akadtak problémák. Jó hír viszont, h a FPR-e már van jól működő driver és szoft. Az OSD sajnos nem műkszik, csak ami a Win alatt van. Nincs visszajelzés ha felkapcsolod az "éjjeli lámpát" stb. Szóval még sz@..r egy kicsit. Én nagyon várom már, h kijavítsák, vagy fejlesszék ezeket a hibákat. Szerintem sokkal gyorsabb mint a hetes, már csak abból kiindulva, h pendrive-ról SSD-re történő telepítés Win 8,1, T430s-re majdnem öt perc. Az azért már nem semmi.
-
Dhampir
félisten
Sziaztok!
Az új T540p-ről van már tapasztalata valakinek? Kissé Edge kinézetűnek látszik a fotókon, viszont numpadot kapott.
-
Hali!
Érdeklődnék, hogy Windows 8.1 esetén mennyire működőképesek a Lenovo szoftverek. Értem itt a hotkey-ket, camera, power manager,FPR, stb? Mikor régebben próbáltam, nagyon gusztustalan, összecsapott szar volt minden, főleg a brightness control rész.
Az alany egy T510.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- OLED monitor topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged