- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
válasz
cildren #80668 üzenetére
Mondjuk Jó Áron biztos nem tud senki áfa, köfa, anyám kinya nélkül, mert akkor lenne jó áron.
Te biztos értékelnéd
Van gyári megfizethetetlen kategóriában, van utánagyártott olcsóért zsákbamacska kategóriában, és van gyári használt mérsékelt áron. A hol hardverapró, e-bay, chaser, így hirtelen. -
Biluxzsolt
aktív tag
válasz
cildren #78250 üzenetére
Az a baj,hogy már 2 hete így van,és már volt egy teljes napon át kikapcsolva a töltőn.
Nekem csak most szóltak,remélem az amúgy egész frankó akku nem dobta be a kulcsot ezalatt.
Mondjuk azt is el tudom képzelni,hogy "koppant" egy picit valahova.Valami az akkutöltés vezérléssel lehet....vagy passz,mert nem értek hozzá. -
-
-
Kube
senior tag
válasz
cildren #75065 üzenetére
Én is a kettő között vaciláltam, végül maradt a T420. Az X220 valóban kisebb és könnyebb is, de a használat miatt döntöttem a nagyobb mellett. Úgy gondolom akinek sima netezésre kell amikor épp nincs külső monitorra dobva a kép, akkor szerintem megfelelő a kisebb méret is amikor nem otthon tartózkodik. De nálam, ha már egy kicsit is dolgozgatni kell (teszem azt 3 napra el kell utaznom, de sürgős a dolog stb.), akkor bizony jól jön a nagyobb méret és a felbontás. Szóval, ha nem felel meg a célra akkor aztán lehet egy pár dekával könnyebb IPS is, tök mind1
Inkább a felhasználásnak megfelelően dönts amondó vagyok. Persze ez csak egy vélemény.
-
-
HSM
félisten
válasz
cildren #75067 üzenetére
Semmi extrát nem csináltam vele. Kikapcsolt Wifi/BT, friss, jól beállított windóz, ja és Samu 840 Pro SSD, és jóféle 2*4GB Hynix ram. 6,6W körül van így 8-as fényerőn üresjáratban a komplett gép.
Max fényerőn is még 9 óra felett jósol (szűk 8W). Amúgy a gyári 4GB Samsung ramjával is hasonló volt az akkus idő, viszont a 7200-as gyári HDD azért picit kért enni plusszban, szűk +1W körül, bár az sem túl sok.Jó kombináció, mivel nagy akku és ésszel használva meglehetősen takarékos gép.
-
HSM
félisten
válasz
cildren #75065 üzenetére
A világból kimegy a T420 is.... Kikapcsolt Wifi-vel, 76Wh-ra töltve (nálam 87%) üresjáratban, 8-as fényerővel ilyen bő 10 órás üzemidőket jósol az 1600*900-as kijelzővel. Szénné terhelve is 2-3 órát. Netezős üzemidőt nem tudok mondani, mert mióta megvan nem neteztem rajta annyit akkuról, hogy lemerüljön.
-
Tikakukac
titán
válasz
cildren #74451 üzenetére
Na igen. 3.0-s előlapi USB stb stb stb. van bőven megoldandó dolog, nem 1-2 óra ment rá eddig.
Mikor egy nap 6-szor raksz valamit újra és pont akkor esik be egy munka amihez kéne a gép és még mindig nem megy, akkor van a fentebb már tárgyalt tele a tök dolog. Csak azért tolom bele az időt vagyis toltam mert a wint még jobban utálom.
-
-
csubuka
addikt
válasz
cildren #54761 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Leggyakrabban szerintem az office fut meg a chrome... ritkábban solidworks, maple... win8.1 lenne rajta, nem tudom, hogy 64 gigába be tudok egy zsúfolódni, de olcsón kéne megoldani...20 ezer az már egész nagy hányada a masina árának, az tán sok lenne...
-
-
Tim82
félisten
válasz
cildren #54598 üzenetére
A gyakorlatban leginkább arra, hogy ha már egyszer van egy extra mini PCI-e foglalat a T és R (meg W) sorozat gépeinek alaplapján, akkor használjuk ki extra tárhelynek.
T60/R60/Z61-nél másra pl. nem is lehet használni, csak erre vagy WWAN-ra (mivel ott ez a szabad foglalat nem teljes értékű mini PCI-e, hanem gyakorlatilag egy belső USB). Nekem pl. nincsen szükségem belső WWAN-ra sem a T60-amban, sem a Z61p-mben (vagy megosztok netet okostelefonról/tabletről, vagy van PCMCIA mobilnet-modemem), a T60-ba tettem ilyen SD-olvasót, fontosabb zenéket, e-könyveket, dokumentumokat ide mentek egy 32 GB-os CL10-es Samsung SDHC-re. Technikailag egy eltávolítható USB-meghajtóként kezeli a Windows egyébként.
T61/R61-től felfelé már tágabbak a lehetőségek, ott pl. elvileg betehetsz mini PCI-e DVB-T tunert, vagy Broadcom Crystal HD kártyát (érdemes elolvasni azbest cikkét róla). T500, W500, R500 esetében meg eleve három mini PCI-e foglalat van, ebből kettő teljes magasságú (ezeket elfoglalhatja a wifi és a WWAN) + egy szabad félmagasságú foglalat. (Lehet, hogy a 15" T61/R61-nél is már megvan ez a harmadik foglalat, ezt nem tudom.)
-
Tim82
félisten
válasz
cildren #54550 üzenetére
Kell hozzá valószínűleg modbios, Lenovo FRU ide vagy oda. Ugyanebbe belefutottam én is Z61p + 4965AGN-nél (utóbbi egy T61-ből származik).
Az ok az lesz, hogy a 4965AG(N)-nel szerelt Thinkpad-ek a következő generáció az R60e-hez (illetve a Z61p-hez) képest, így az R60e BIOS-ának whitelist-jében valószínűleg nem szerepel a kártyád.
-
soldi3r
veterán
válasz
cildren #54378 üzenetére
nem kizart, hogy plug n' play, de azert elotte gondold meg
(#54379) Tikakukac, unix alapu, ugyhogy lehet, hogy meg fogsz lepodni
-
ielektros
senior tag
válasz
cildren #54326 üzenetére
neeem. Kell a fenenek. Server-re backup-olok. Azert kell ennyi mert csak 800GB a ceges adathalmaz ami kell egy egy kiszallasnal vagy tervezesnel. Plussz par VM. De azok nem foglalnak nagyon sokat. A masik HDD meg a privat cucc. Filmek, zene stb. Ez meg kell amikor az ember hetekig nem tud hazamenni.
-
válasz
cildren #53555 üzenetére
Én is Tőle vettem
, korrekt és tényleg jó a portéka, csak egy a baj, sajnos nem PANA az akku. Végül is ennyi pénzért!
Én feltöltöttem egyszer fullra, majd elkezdem használni, 6 óra után meguntam, újratöltöttem és elraktam. Akkor fogom használni ha szükségem lesz rá. A régi 6 cellás Pana is bírja még 3 órát, 3 év és 105 ciklus után.
Szerintem nem kell sz@rakodnod vele, használd.
-
-
válasz
cildren #53544 üzenetére
pl. innen kassza 950HUF és ingyenes posta:
http://viewitem.eim.ebay.hu/New-Laptop-CPU-Cooling-Fan-Cooler-for-IBM-Lenovo-T61-T61P-5V-025A-Sliver/350845943437/itemvagy innen:
http://www.laptophardware.hu/laptop-hutes/ibm-lenovo/thinkpad-t-sorozat/-/raktaron/rendezes:asc.laptop-alkatresz-keresocsak itt egy kicsit drága, 15e HUF.
-
donjohnson
addikt
válasz
cildren #53406 üzenetére
így van, hasznos kis funkció. néha azzal szoktam bekapcsolni a gépet, ha lusta vagyok megnyomni a gombot. a fingerprint software-rel tudod rámenteni az ujjlenyomataid az olvasóra.
de ha zavar a zöld led, akkor töröld az ujjlenyomat olvasó memóriáját bios-ban és akkor nem fog világítani kikapcsolt állapotban.
-
r4z
nagyúr
-
radamsky
senior tag
válasz
cildren #52648 üzenetére
Hol vodakártyát teszek, hol meg osztrak kártyát teszek be, attol függ melyik országba vagyok
(logikusan magyarba voda, mig az osztrák kártya dán-svéd-osztrák-olasz-angolba van benne)
Annyira nem vészes, csak már annyi sim pin kodott kell megjegyeznem hogy már keverem, biztam benne van valami egyszerübb megoldás -
Francia91
veterán
válasz
cildren #52605 üzenetére
Nem operációs rendszernek lesz szánva, az nagyon szépen el van a Scorpio Black-en
. Az egyikre egy saját összerakott telepítő lesz pakolva, ha gebasz van a rendszerrel, akkor onnan újrahúzom (olyan Recovery partíció szerű dolog), a másik meg dokumentum tárolásra lesz (a szakmám és melóm által rengeteg pdf és doc fájlom van, 40 Gb biztosan akad, plusz még jelenleg is tanulok elég sok dolgot, amihez szintén gyűlnek a dokumentumok ---> kell a képzettség a német melóra
)
A T500 beépített kártyaolvasója már foglalt, ott egy 16 Gb-os SD kukucskál, az CAD, Inventor és 3ds Max rajzokkal van teli, a hozzá kapcsolódó gyártási és technológiai dokumentumokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- BestBuy ruhás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged