Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chaser
legenda
válasz
Pttypang
üzenetére
Ezt mondom. Mikor még játszottam ott meg különösen zavaró volt, mikro laggok érdekes fix órajellel egyből megszűntek. Én ezért rakom mindig fixre az órajelet. Ha a rendszer nem használja ki úgysem fogyaszt többet csak 1-2W-tal mintha minimumon lenne, ha kihasználja akkor meg úgyis feltekerné.
-
Tim82
félisten
válasz
Pttypang
üzenetére
Az a helyzet, hogy eléggé reménytelen GMA 900-ra bármilyen XP utáni drivert találni, mert nagy valószínűséggel nem készült ilyen. Erről annak idején azt hiszem, Shadowfax írt az elődtopikban, hogy a GMA 900 ilyen "mostohagyerek", noha Aero-képes lenne, az Intel annak idején lesz@rta a driverírást.
Az is egy kisebb csoda, hogy Win 7-re egyáltalán fel lehet erőltetni az XP-s drivert (nekem rendszerint 4-5 próbálkozás után sikerült csak mind X41 tableten, mind T43-on).
-
Tim82
félisten
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Pttypang
üzenetére
Jó, értem én a poént gyerekek
De sajnos ennél többre tényleg nem emlékszek. Olyan jellegű a problémám,hogy épp újratelepítés után vagyok és néha elkezd villogni a képernyő aztán elsötétül, majd állítgatja a felbontást önállóan. Erre javasolták itt már több fórumtagnak ezt a vga driver-t. Valami olyasmi neve van neki,hogy Intel GMA driver vagy mi a tosz ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Tim82
félisten
válasz
Pttypang
üzenetére
Biztos én nem értek valamit, vagy le vagyok maradva, de ahhoz miért is kell a modbios, hogy menjen a benne lévő gyári mini PCI wifimodul?
Ja vagy úgy, így már értem.
Mondjuk USB WLAN helyett én inkább PCMCIA kártyát szereznék, ha már külső kártya, kevésbé törékeny megoldás. -
válasz
Pttypang
üzenetére
Végül sikerült, elég parádés módon, mert kiírta, hogy biza error van, mégpedig critical, de azért gond nélkül feltette. Driver telepítés után épp áttértem volna az usb stickről a belsőre, de mg is állt a kép, visszatért a melegedéses megállós történet.
Úgy tűnik, hogy maradok a stickes megoldásnál, pedig jó lett volna, ha ment volna megint a beépített..
Azért köszi a segítséget
-
válasz
Pttypang
üzenetére
hát nem teljesen, de kellett dos is hozzá. tök izgi volt, mert az összes DOS-os parancsot elfelejtettem már.
Tim82 talált nekem x200 tablet-hez hekkelt bios. ebben windowsos verzió volt.1. le kellett frissiteni a legfrissebb lenovos biost. mint kiderült, már ez volt a gépemen. ezt a windowsos frissitővel csináltam.
2. ez a bios volt épp modositva. ehhez viszont winphlash progit csomagolta a feltöltő. ezzel beletoltam a gépbe a biost.
3. frissiteni kellett a SLIC-et is. ehhez kellett egy dosos inditó lemez. ehhez egy a fiókban talalt microsd-kárytát használtam. felmásoltam rá a frissitéshez szökséges könyvtárakat. boot sd-kártyáról. .bat lefuttat és kész is voltam

a boot lemezt ezzel csináltam rufus. de jó pendrivehoz is, nem csak sd-kártyához

-
YumeD
tag
válasz
Pttypang
üzenetére
Nem tudom, nálam pl. alap hogy jó alaposan retektelenítem a cuccokat(nem csak műszaki) eladás előtt.
De amúgy én is találkoztam már gépben pókgubóval, iszony igénytelen emberek vannak.
Legjobb amikor hirdetésfeladásos fényképeken is csupa dzsuva a hirdetett cucc, nagyon bizalomgerjesztő tud lenni...szerk erről eszembe jutott valami:
Nadal: I am a mac genius.
General Aladeen: So what do you do?
Nadal: Mostly I clean semen out of laptops.
-
-
-
-
Dani Pécs
tag
válasz
Pttypang
üzenetére
Köszönöm, írtam az adott topikba.
Amúgy van egy T60-om (1951PSG, T7200-ra és 4 GB ramra frissítve) is, ezzel kapcsolatban már sokat olvasgattam, a 4GB ram kezeléséről.
Természetesen nekem is csak 3-at lát, ahogy a legtöbb helyen le van írva.
Van erre már megoldás, vagy ez tényleg a chipset miatt van?
-
Borote
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
És a legviccesebb, hogy ugyanazt jelentik
Ennek eddig utána sem néztem.
Amúgy a Dell 'Inspiration'-ök sem rosszak.... -
btudos
nagyúr
válasz
Pttypang
üzenetére
Az hogy eddig nem volt szigetes, most meg az, az izles kerdese, engem nem zavar. Ami miatt egyertelmuen hatranyban van az uj generacio, az a jol bevalt, hasznalhato kiosztas teljes megvarialasa. Ezert rosszabb az uj, mint az elodo, de megszokas kerdese, engem mar nem zavar.
blueMerle: Az uj szeria sajnos hajlamosabb a kopasra, nalam egy ev alatt a Trackpoint bal gombja es az ujjlenyomat olvaso kornyeke is kifenyesedett.

soldi3r: A minoseg szerintem gyartofuggo, az eredeti, non-backlit keyboardom remes volt (Thinkpad szinthez kepest), aztan vettem egy backlit billentyuzetet, az minden bizonnyal mas gyartotol szarmazik, mert sokkal jobb rajta gepelni, puhabb es halkabb.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pttypang
üzenetére
Egyszerűbb, de plusz egy hülyeség, az nem okés
Meg amúgy is tipikusan az a fajta "szopós" ember vagyok, mindig mindennel inkább küzdök 2 hónapot, mintsem beadjam az egyszerűbbet 
cildren: Hát kellett is, köszönöm

Amúgy kész, a ledet kábelről levágtam, mert zavarta valamiért a kijelző hátlapja, most 2 oldalassal van berakva a helyére, majd csinálok neki rendes felfüggesztést is. A vezeték pedig IDE kábelből lett 2 toldással. szépen elhozva a többivel. Íme az eredmény. Gyurmával leveszem a modem helyét, aztán gipsz, majd gyantás cucc és abba berakok egy kis kapcsolót. Voilá
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hint: akinek nincs türelme végtelennyi ne kezdjen bele. Beleőrül.
-
Tim82
félisten
válasz
Pttypang
üzenetére
Nem eladásra gondoltam most épp, mert nem tökéletes, a nyíl gombokat egy kicsit nehezebben lehet lenyomni. Amúgy német kiosztás, de elő kell vakarnom, valami doboz mélyén lapulhat.
Arra gondoltam, hogy meg lehetne vele nézni a notidat, hogy biztosan behatárolható legyen, hogy a jelenlegi billencseddel van gond, de csak akkor jó hozzá, ha 15" méretű (a 14" T4x-ek billentyűzeténél picit máshol van a csavarhely).
-
Gondwana
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
„A vezeték” vagy „Minden vezeték” van a helyén? Csak azért kérdezem, mert X201-hez nekem is olyan palmrest érkezett, amin csak az ujjlenyomatolvasó és az érintőfelület működött, a gombok meg nem, mert alul, a fémlemez alatt egy háromeres szalagkábel nem volt rendesen a helyén.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Pttypang
üzenetére
Jobb egérgomb, bal egérgomb, a touchpad-hez. A touchpad felettiek szintén, de a trackpoint-hoz (pöcökegérhez). Illetve ott van középső is, scroll-ozáshoz remek.
Ha megjelent a jobb alsó sarokban az Intel GMA kezelőprogramjának kék könyvre hajazó ikonja, akkor valóban rendben van a driver.

-
btudos
nagyúr
válasz
Pttypang
üzenetére
Hát látod ez egy jó kérdés, szerintem 7200-as, de erre nem esküszöm, ennyire nem néztem bele a gép lelkébe. Majdnem 4 éve csak ügyeletes gép, amikor megjött a Win7 végleges verziója feltelepítettük rá, azóta rajta van és megy ha kell valami miatt, de már nem emlékszem mi van benne.
Azt tudom hogy a kijelzője 1600*1200 és még mindig zseniális, ahogy a billentyűzetét is imádom

-
Tim82
félisten
válasz
Pttypang
üzenetére
Nem egészen értem, hogy a CF hogyan váltaná ki az SSD-t. Lényegében csak arra akartam kilyukadni, hogy mindenképpen kell ahhoz valami a belső vinyó helyre, hogy akkor se malmozzon a gép boot-kor, ha a rendszerlemez igazából az Ultrabay keretben van.
Amúgy egy nagyobb CF kártya szerintem bőven drágább már, mint egy hasonló tárkapacitású SATA SSD, szóval az SSD jobban megéri rendszerlemeznek.
-
Tim82
félisten
válasz
Pttypang
üzenetére
Ha nem kell az optikai meghajtó, akkor az ilyesféle megoldás sem rossz, de szerintem magadtól össze tudod olcsóbban is vadászni az SSD-t és az. Ultrabay keretet.
A keret mindenesetre nem fog SATA I sebességet sem hozni.
Ja, meg ezt is olvasd el.
-
Tim82
félisten
válasz
Pttypang
üzenetére
Elvileg van valamilyen workaround Win 8 telepítésére non-PAE procis gépekre, de sosem próbáltam. Meg mintha a Sonoma platform ismerné a PAE-t már (az előző generációs Pentium M-ek nem).
Átalakítóval lehet próbálkozni SSD-vel (mSATA to 2,5" PATA), nekem is meg kellene tennem, apám T43-a tetűlassú a gyári 40 Gb-os HDD-vel. Érdemes lenne 7200rpm-es IDE notivinyót keresni majd a tiedbe, de a SATA vinyókhoz képest ritka/drága és csak használtan kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Bittorrent topik
- Hővezető paszták
- Építő/felújító topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Villanyszerelés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

De sajnos ennél többre tényleg nem emlékszek. Olyan jellegű a problémám,hogy épp újratelepítés után vagyok és néha elkezd villogni a képernyő aztán elsötétül, majd állítgatja a felbontást önállóan. Erre javasolták itt már több fórumtagnak ezt a vga driver-t. Valami olyasmi neve van neki,hogy Intel GMA driver vagy mi a tosz ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Annyival jobb volt a helyzet, hogy ez a laptop kikapcsolt állapotában csinált csak. akkor meg ki lehet húzni ugye.
Meg amúgy is tipikusan az a fajta "szopós" ember vagyok, mindig mindennel inkább küzdök 2 hónapot, mintsem beadjam az egyszerűbbet