- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
THomas007
senior tag
Sziasztok!
Lenovo T410-esen a beépített kamera nem akar működni. Most csináltam egy lenovos visszaállítást, de a hiba megmaradt. Néha előjön a kép, aztán megszűnik és olyan hangot ad a gép, mint amikor egy usb eszközt eltávolít az ember. Próbáltam már drivereket is újratelepíteni, de nem segített.
-
-
Gondwana
addikt
válasz
cellpeti #43293 üzenetére
Én azért ellenőrizném, hogy rendesen helyükön vannak-e az antennakàbelek! (ami még marad, az a 9ch-t zavarò mikròsütők és a 11ch felett nem üzemelő Usankàba szànt cuccok, de szerintem nàlad nem ez van - azt a hülyeséget meg fel se vetem, hogy fix IP-re lett téve a wifikàrtyàd, bàr làttam màr ilyent)
-
cellpeti
nagyúr
hogy tudom megnézni, tesztelni, hogy nem halt-e meg a wifi kártya a T500ban?
Bnőm gépén tudok wifivel csatlakozni most már, de a T500 nem tud, se wifin, se kábelen
-
Tim82
félisten
-
-
Tim82
félisten
válasz
ponti_ak #43274 üzenetére
Pont két-három napja játszottam el én is a Win 7-újratelepítést és az XP-s Intel GMA 900 driver felimádkozását az öt hónapra kölcsönadott, pár napja visszakapott X41 tabletemre.
Ha 15" és legalább 1400 x 1050 felbontású a T60-ad, akkor IPS-es.
Az AFFS mod csak X200/X200s/X201-nél játszik, ahol le lehet cserélni a kijelzőt nem gyári, de tökéletesen beleillő AFFS panelre.
sent from my X41t
-
Gondwana
addikt
válasz
ponti_ak #43274 üzenetére
T60, 14" akármilyen felbontáson = nem IPS
T60 15" 1400x1050 vagy 1600x1200, ha nem volt cserélgetve = IPS
15" T42, T43 SXGA+ és UXGA felbontással szintén IPS, viszont az Rxx-ek nem mind azok.
Amitől még néha összenyálazom a touchpadet, az egy QXGA (igen, 2048x1536) felbontású IPS panel, amit R50p-ben árultak csak, de igazán jó helyen a T60-amban lenne!Szerk.: AFFS - BoeHydis (újabban csak HyDis) márkaneve az ő IPS-megoldásukra, ez gyakorlatilag egyféle 12" panelt jelent (3 féle felületkezelésű polarizátorral, mielőtt még valaki szólna a -100/-110/-120 miatt), ami mechanikailag is és elektromosan is illeszthető X200(s) és X201 gépekbe.
-
ponti_ak
addikt
Köszi Tim, a VGA driver lesz a ludas, valóban (pedig ez volt az X41-gyel is, csak az már elég rég volt..).
Azt hol tudom megnézni, hogy az enyémbe nem IPS panelt raktak-e 'véletlenül'?
Leonvo support oldalon?
A szép színeken meg a jó betekintési szögön kívül, persze..?Kezd érdekelni hogy mennyivel többért lehetett volna IPS-es gépem.
..nem mintha számítana, csak egy picit kiváncsi lettem.. )
Meg ezt az AFFS mod-ot se vágom.. (..tudom, kereső.. de már késő van, s lusta vagyok utána böngészni
)
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #43271 üzenetére
Amúgy tényleg, ezt én is észrevettem, hogy affs után én is inkább bepocoltam az ágyba még az utolsó 30 percre és ott mókoltam, nem a nagy gép előtt. Szép és jobb használni, még egy sima szokványos gimpelés is annyival jobb lett, hogy 1-2 effekt még belefér pluszba, mert szép és tetszik.
Anyám annyit tud, hogy a gépének a kijelzője nagyon különleges meg szép, apám meg azt, hogy a másik gépem hetente darabokra van bontva, mert mindig kókányolok valamit, őt a 20 kV alatti dolgok annyira nem izgatják, max a 230, ez neki csak bohóckodás amit művelek -
sbazsi
veterán
és melyik az?
PowerManager -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #43267 üzenetére
Néztem vmelyik nap eg filmet lazításra, valami rejtélyes sziget v mi, mind1
Nagyon szép táj, állatok. Bnőm nézi, azt mondja a film nem érdekel de annyira szépek a színek hogy egy kicsit nézi
Már a legkisebb lurkó is a családban tudja hogy ez IPS. Ő is valami vidit nézett, mondom neki ez IPS, azért ilyen szép...ő meg bólogatott komolyanszerk: Dehogy vennék T61-et. Ha már hw-ben előre lépés kell akkor T400/T500. Filléres ddr3 bővíthetőség, dxva intel vga, ha diszkrét vga-s akkor váltható, mehet bele modem - bár az lehet T61-be is, passzolom , és nem sokkal drágábbak mint a T61-ek. Kár hogy a kijelzőjük pocsék a T60 IPS-hez képest.
-
Tim82
félisten
válasz
ponti_ak #43266 üzenetére
Kicsit pontosabban: nem találod?
Power plan fül -> Advanced Settings
Vagy ha nem engedi beállítani, én megnézném, hogy valóban fel van téve a videokártya drivere és nem csak a Win 7 általános videoillesztője.
Iscariah: ja, amúgy T60 is még bőven elegendő mindenre (csak az eredeti hozzászólásodban T42-t és T43-at írtál a T61 mellett).
Nekem ez a fő gépem, van mellette egy X41 tablet (ami a T43-mal egy generáció, de gyengébb az alacsonyabb órajelű low voltage proci miatt), meg egy-két romokban lévő "project" Thinkpad.
Barátnőm egy IPS-es T42p-t használ, arra ő sem panaszkodik, bár láttam már azt a gépet 720p-s YouTube kliptől rendesen megfeküdni.
Egyébként alapigazság, hogy régebbi gépeknél a RAM-ot maximumra bővíteni és SSD-t bele tenni nagyon hálás dolog, megtáltosodik tőlük a masina.
-
Francia91
veterán
válasz
btudos #43263 üzenetére
T60-ból is van 16:10-es változat, bár ritkább, mint a 4:3-as.
Nekem Wide T60p-m van /1680x1050/, a legerősebb kiszerelésben /T7600 2.33 GHz CPU, ATI FireGL V5250, 3 Gb RAM/, úgy érzem, hogy tökéletesen elég mindenre, amire nekem kell. Filmezek FullHD-ban, dokkolón keresztül DVI-n kikötve, videókat szerkesztgetek, AutoCAD és Inventorral dolgozok/rajzolok. Egyedül a SATA-II hiánya róható fel a T60-ra, de ezt T61-nél modBIOS-szal meg lehet oldani.
Játszani ritkán érek rá, meg amúgy sem vagyok játékos, akkor is CS Source haverokkal. Viszont COD4-ig eldöcög a FireGl V5250 is. -
Apollyon
Korrektor
válasz
salieri. #43265 üzenetére
Az biztos, de itt most akkor sem ez a szűk keresztmetszet. Igazából még az én T500 -asom panelje sem valami eget verő, de mivel nem dolgozom grafikusként, jóezígy ;p
(#43267) Tikakukac: Fel sem fog neki tűnni
Haver azt sem tudja, hogy létezik olyan hogy IPS, nem igazán van benne a témában, csak szeretne egy gépet hosszútávra, és ennyi...
-
Tikakukac
titán
Frankó, akkor elverünk egy kis pénzt megint
Iscariah: Azért van itthon tabletes noti, moddolt x200s meg ég tudja micsoda, de hajam letettem, mikor egymás mellé bepaloltam a gépeket, és bekoccant az IPS T60. 5k-t meg főleg nem adnék úgy pluszba egy T61-ért, hogy kijelzőben sokkal rosszabb. Szvsz legalábbis.
Nem kell ide grafika sem, anyám nem hajlandó belőni a monitort az asztalon, mert egyszerűen túl szép és éles a képe a notinak. Használtam 1 hétig, és tényleg, sima hétköznapokban is annyival jobb végre rendes színeket meg betekintési szögeket használni, hogy hihetetlen. Mondjuk hatalmas ugrás nekem nem volt, mert AFFS mod az van a másik gépben, de így nagyfelbontással, pláne bagóért, egyszerűen verhetetlen kombó általános használatra.
szerk2: Hát, azért anyámnak is feltűnt, pedig ő nagyon kuka ilyenekhez
Sebesség meg nem gond, nem az alsóbb procisokból kell venni és kész. Egy SSD meg segít minden máson. Ha nem lenne olyan bazinagy, akkor zokszó nélkül azt vennék a mindennapokra
-
ponti_ak
addikt
Üdv!
Vettem ma egy szép T60-ast, nem erős, nem IPS paneles, de nekem elég (1,83CPU, 2GB RAM, 160HDD). Sokáig jó kis gép lesz ez nekem, úgy érzem.Kérés:
Felment minden driver és TP Util is Win 7 alá, de a Power Managementtel szívok, mert nincs Sleep mode.
Ha valaki segít, megköszönöm.üdv: ponti
-
Apollyon
Korrektor
#43250-43254
Okés, köszönöm a válaszokat, egyetértek
Amúgy nem játékra kell, hanem netre, meg filmre. Win 8 biztos nem kell neki, szóval az sem akadály, a lényeg a minőségi gép, ami kibír még remélhetőleg 3-4 évet.
(#43258) Poo: T60 már túl régi erre, és sztem megéri a +5K-t a T61, illetve nem éri meg ennyit spórolni ezen, a kijelző meg mindegy.
-
Poo
senior tag
válasz
eutikhus #43255 üzenetére
ha fent lennének a driverek akkor nyilván azt írná,a t4x szériás notebook drivereit ha letöltöd és elindítod az exéket akkor emlékeim szerint csak kicsomagolja a C meghajtóra egy könyvtárba és onnan el kell indítani újra a driverek exéjét.Nem ez lehet a gond esetleg?
-
eutikhus
csendes tag
Sziasztok!
IBM ThinkPad T43-nál miért nem megy semmilyen Driver??
Kaptam egy régebbi IBM ThinkPad T43 (2668) -as laptopot. Már feltelepítettem rá egy XP-t. Most azon lennék, hogy a hardverek drivereit telepítsem.
Már minden driver fent van a gépen, mégsem működik egyetlen hardver sem. Az OS látja eszközkezelőből is, de azt írja, nincs illesztőprogram.
Már a BIOS-t is frissítettem, illetve megnéztem, egy hardver sincs letiltva.
Mi lehet a baj?
Kérlek segítsetek!
Köszönöm.
-
btudos
nagyúr
válasz
Apollyon #43249 üzenetére
50 k-ból mást nem is érdemes venni, csak egy kupac roncsot fog kapni. Használt üzleti ennyiért, és felejtse el a játékokat.
dbius: Teljesítményre vagy tartósságra a régebbiekkel sem lenne gond, de a kompatibilitási problémák miatt (T42p-re a proci miatt nem tudtunk Win8-at rakni ősszel, pedig megnéztük volna hogy teljesít vele) valóban ésszerűbb a T61.
-
Apollyon
Korrektor
Üdv!
Érdemes még manapság T61-et, T43-t, T42-t venni hosszú távra? Havernak kéne 50K-ig notebook, és TP-re szeretném rábeszélni
T61 van most alfa "kollégának" én azt ajánlottam neki.
-
dbius
veterán
Mint írtam megértettem és korábban én magam is azt javasoltam, hogy az ilyesmit rakják be aláírásba, mert tudtommal az még elfogadott. A hozzászólásom első bekezdése csak részemről történő comment volt ahhoz a témához, amit ahogy kell, offba is raktam, mivel semmi szakmai dolog nincs benne.
Kár, hogy így felhúztad magad ezen, nem ért ennyit a dolog. Igyál egy sört meg egy felest - helyettem is, mert ügyeletes vagyok és most jól esne
-.
-
btudos
nagyúr
Legutóbb azt írtad erről hogy a modik azt is kiveszik, most akkor hogy van ez?
Ne haragudj, én elismerem a munkátokat és nélkületek ez a közösség sem létezne, de megint Te indítottad újra ezt a témát, amit Te magad tekintettél lezártnak.
Plusz pont ugyanúgy felháborodsz hogy számonkérnek a hirdetések miatt, mint ahogy audi100td tette, ugyanúgy viselkedtek, nincs értelme ezen rugózni. Szerintem fejezzük ezt be, mert nem méltó a topik színvonalához. (Arról megint nem beszélnék, hogy egy vitás eset miatt minősítesz egy egész topikot, csak mert kényes a téma amin fennakadtunk.)
/hát öregem... először is, szerintem te egész egyszerűen nem vagy abban a helyzetben, hogy így beszélj velem... "szerintem fejezzük ezt be, nem méltó..."??? nem a kisfiad vagyok, hanem az oldal egyik alapítója, tulajdonosa és ügyvezetője. a témát nem én indítottam újra, hanem orvosoltam egy panaszt. sőt, ha már itt tartunk, te indítottad újra, noha felhívtam mindenki figyelmét, hogy a téma lezárva, miután eljártam az ügyben. hogy őszinte legyek, nem vall túl nagy észre, hogy gyakorlatilag a külön kérésemre, hogy ejtsük a témát, mégis előhozod és konkrétan belémkötsz. mit remélsz elérni? amit a hirdetéseimről írsz, az is tök értelmetlen, látszólag végig sem olvastad az egész esetet. szóval itt és most akkor figyelmeztetnélek is.
/Parci//
Amúgy visszatérve, hibás /időnként idegesítő sziszegő hangot ad ki magából/ garanciális tápot cserélik gond nélkül, vagy küzdenem kell érte?
[ Módosította: Parci ]
-
Gondwana
addikt
válasz
Dr. Akula #43245 üzenetére
Végülis... Csak partícionálni kell az USB flasht, vagyis írni az elejére partíciós táblát, meg áttolni egy HDD-ről a hozzávalókat egy legalább 16GB flashre. Még akár működhetne is, mert a recovery lehetséges forrásaként is kezel USB drive-okat, de benyeli-e, hogy a target-drive nem ugyanaz, ahonnan bootolt.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Gondwana #43184 üzenetére
Én nem arról akarok bootolni, hanem az előtelepített oprendszert arról telepíteni recovery cd helyett. Magyarul egy recovery pendriveot akarok csinálni, hogy ki lehessen hajítani a cd-t, mert akkor nem kéne Ultrabase dokkoló, lehetne USB3-as mini dockot is használni helyette. Az is jó ha le lehetne "ghostolni" a recovery partíciót, és valami pendriveról bootoló "ghosttal" felpakolni, mondjuk egy új SSD-re.
Eddig az Acronis TrueImaget ajánlották itt, de mostanában arról is olyat olvasok hogy már az is szar mint a Norton Ghost. Akkor mi az ami jó most?
-
ielektros
senior tag
válasz
brekiisti #43242 üzenetére
Nem viccelek gyors volt. Jo persze tuloztam valamelyest, de nem volt 10 percnel tobb. Ebbe nem szamolom bele a beszelgetest (3 mondat) meg a papir alairast. De amugy a Vostro 3550-ben tenyleg menne egy tempos tizes alatt ha belehuzok. Pl TP-ben tobb lenne az biztos. Bar nagyon szeria fuggo.
A 3550 -rol a Palmrest-et kb 2 perc leszedni csavarozassal egyutt. Utana mar csak hmm ha jol emlekszem, 1 szalagkabel, antenna csatik, display csati. Talan 1-2 csavar de megnem mondom most. Otvar egyszeru a belseje. Hamar ki is szerettem belole. Nem rossz masina volt, de nagyon kopott es kezdett nyekergosse, lazava valni. Kulturalt hasznalat mellett is ugy nezett ki fel ev utan mintha 3 eve gepelnek rajta. Sokat hasznalom, de nagyon vigyazok a masinakra. Tisztak, nincsenek dobalva.
Es itt jon amit mar emlitettem. A W520 is nagyon gyorsan kopik. Aprilisi gep. Minden gomb fenyes, tapipad kozepe csillog. Nagyon csunya. Ott enne a fene, de rossz erzes tapizni ugy hogy a kozepe fenyes, szele meg erdes. A T61 4 ev hasznalat utan nem nez igy ki.
-
dbius
veterán
Hogy mi történt itt mostanában.
Sajnálom, mert a TP tulajok alkalmankénti ajánlatai szerintem nem voltak tolakodóak és nem rombolta a közösséget. De tudomásul veszem, hogy ezt már nem lehet.
Más (?)
Márciusban lejár az x200-am garija - on site -, amit meg szeretnék hosszabbítani, ha találok jutányos áron kiterjesztést hozzá.
A c-enter webáruházában van is a 41K0489 cikkszámú garikiterjesztés, ami nekem kellene, ezért pár napja meg is rendeltem, mert a feltüntetett ár szerint bruttó 27k-ból kijönne szállítással együtt.
Erre ma kaptam emailt, hogy a - khm... - forintgyengülés miatt 26900 Ft. nettó áron tudnák beszerezni... Hát ez így nekem nem kóser, mert majd egy kerek tizessel többe kerülne... (a webshopban még mindig a régi ár szerepel)
Viszont ha tudna valaki bruttó 25 körüli áron beszerzési forrást ajánlani - neten nem nagyon van magyar találat a cikkszámra -, azt megkösznném. (ha ezt sem lehet megkérdezni, akkor egy erre járó modi nyugodtan moderálja)
-
ielektros
senior tag
válasz
brekiisti #43237 üzenetére
Ez a "next business day repair/response mar nekem is okozott fejtorest. Szerencsere mindegyik gepen n.b.day repair van. De ennek ellenere igy sem mukodik a valos masnapi szereles mint a Dell eseteben. Mondjuk az ebben a regioban dolgozo Dell -es szerelo le is volt harcolva mind a ket alkalommal amikor nalam jart. Szerencsetlen ugy szerelt mintha pisztolyt fognek a fejehez. Alaplapcsere volt vagy 8 perc.
Tudom, hogy kilehet gyorsan cserelni, de ez mar tul volt az egeszseges tempon. Sajnaltam is a gepemet
-
krobi227
csendes tag
válasz
Borote #43236 üzenetére
Lefuttattam a tesztet, annyi kiderült van még egy szabad port, lehet akkor csak a próba marad..
A normál hdd-t mindenképpen meg akarom őrizni adattárolásra..Még egy olyan kérdésem lenne, Win8 használók-tesztelőkhöz, hogy a system update nálatok végig fut? nekem a második fázisban mindig megfagyassza a gépet, egyedül a kikapcsolás segít, van esetleg tapasztalatotok ötletetek? keresgéltem az interneten de nem nagyon találtam választ már többször újra is telepítettem de nem nagyon van eredménye.
-
lapa
veterán
válasz
mustang28 #43016 üzenetére
hát én rendeltem ilyen thinkpad fülest, és teljesen vállalható a pénzért. mondjuk nekem a minőség kimerül a "ne fájjon a fülem mikor hangosan szól a zaj" -ban, de magasak, mélyek normálisan szólnak. gombicsek télleg nuku, nem meglepő. tatyesz is aranyos, akár mobil is belefér, belül puhi. szóval korrekt cucc szerintem.
-
brekiisti
tag
válasz
soldi3r #43225 üzenetére
"Description:
This product has a Global Model Plus special bid three year limitedwarranty. This product is entitled to parts, labor and on-site repairservice (9x5 next business day) in approved locations. Thinkpadbatteries have a one year warranty."in approved locations = véleményem szerint ez azt jelenti hogy ahova szól pl egy multi speciális szerződése ott fenntartanak neki az adott alkatrészekből az adott helyen.
A másik érdekesség hogy sok warranty státusz létezik csak kicsi hazánkban ill régióban nem érvényesek.
Nagyon sokan különben össze keverik a next busines day responst a repair-rel. A respons az kb annyi hogy igen felvettük megrendeltük és ha megjött rohanunkHa valamit félre írtam vagy rosszul tudok bocs kicsit kapkodtam.
-
Borote
addikt
válasz
krobi227 #43234 üzenetére
Szerintem lesd meg a SATA Check programmal ami Sk8erPeter kolléga linkelt írásában van. Bár abban továbbra sem fogok tudni segíteni, hogy hogyan van a SATA portok számozása, csak abban, hogy van rá esély, hogy SATA 3-as legyen.
De olyan nagy problémád nem származik se abból, ha SATA3-as SSD-t kötsz SATA2-es portra, és fordítva.
(Viszont arra figyelj, hogy az nem 'pci-e' amiről beszélünk, hanem mSATA - ugyanúgy néz ki, de utóbbira értelem szerűen SATA vezérlő is rá van kötve). -
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #43229 üzenetére
Az olajozással még a bicikliláncról van egy abbéli elég roszz tapasztalatom, hogyaztmondja: amilyen könnyen befolyik, ugyanolyan könnyen ki is folyik, tehát tartós megoldás csak olajadagolós/önkenős (pl sebességváltó) rendszerben lehet értelme. Én a zsírokat preferálom, ahol Mg-ötvözettel érintkezhet, Li-menteset, ahol már érzékelhető kopás van jelen, oda pedig grafittal dúsítottat, tehát ventillátortengelyre is ilyent tettem, amikor kentem, illetve másnak is ezt ajánlanám!
(Bickili: vannak olyan sprék, amik kifújva habzanak, kúsznak, nedvesítenek, majd 1-2 perc alatt elpárolog belőlük az oldószer, ami után sűrű kenőanyagként viselkednek, a kezemről is alig bírom lemosni, láncra csak ilyent használok.) -
audi100td
nagyúr
Ok, megértettem és elnézést, sajnos indulatból írtam, nem kellett volna. Előbb sem téged akartalak azzal vádolni, hogy neked mindent lehet, hanem, hogy ha egy moderátor így nyilatkozik, az nem kelt jó látszatot. Részemről itt lezárva.
"és nem, nem lett volna muszáj semmit sem csinálnod, néha az ember balhézás helyett lenyeli a békát és leszarja."
Ebben igazad van, ezen még dolgoznom kell.
-
válasz
audi100td #43226 üzenetére
utoljára írom le, mert kezd rohadtul elegem lenni az egészből, és minden szereplőjéből is:
- a pontos szabályokat nálatok sokkal kevésbé ismerem, nem fórumozok úgy, mint ti. most sem ismertem. (most... szóval 2 éve)
- nem látom és tudom, hogy mit mond egy moderátor rólam. most sem tudtam róla.
- nem érdekel, hogy mi jut eszedbe az egészről, ha majd én mondom neked azt, hogy nekem mindent szabad, akkor dumálhatsz, amíg viszont én magam nem így gondolom (lásd hozzászólásaim), addig nem fair a kóstolgatás. hiába pátyolgatod, a véleményed velem kapcsolatban baromira karakán, én pedig ezt utoljára is visszautasítom. te azt állítod, hogy rosszhiszeműen jártam el, pedig nem. veled ellentétben én nem tudtam a pontos szabályokat, btw.
- igen, szánalmas ez az egész, és nem, nem lett volna muszáj semmit sem csinálnod, néha az ember balhézás helyett lenyeli a békát és leszarja.
- nem szeretnék egy pisszenésnyi panaszt sem hallani sem rólad, sem erről a topikról most egy darabig, kevés tolerancia maradt bennem.
- ettől függetlenül azért csak meghoztam most egy döntést, és aszerint jártam el, nemdebár?téma lezárva. aki tovább rugózik rajta, azt már moderálom.
-
ielektros
senior tag
válasz
Shatterstar #43228 üzenetére
Hat ha sosem csinaltal ilyet es nem is erzed, hogy szeretnel akkor inkabb ne eroltesd.
Itt egy video. [link]
Annyi kulonbseggel, hogy emberunk az kicsereli a ventit, Neked csak a fekete lapatkereket kellene lehuzni es beolajozni majd visszatenni. Marmint a tengely beolajozasara gondoltam.
-
Francia91
veterán
válasz
Shatterstar #43228 üzenetére
Nem lehet elbaszarintani. Egy csepp műszerolaj a tengelyre tényleg megoldja a problémát, T60 ventikkel szoktam ilyet csinálni, legutóbb a saját T60p-mmel tettem meg. Zörgött, kerregett a ventije, adtam neki fél csepp olajat a tengelyre és lám, mint újkorában
. Amit 2 éve csináltam így ventit, azóta is jó
-
ielektros
senior tag
válasz
Shatterstar #43220 üzenetére
Uraim ez egy Thinkpad topik
Szerintem vedd ki a ventit. Es ha szetnyitod teljesen, marmint magat a ventilator testet kikell szedni a radiator hazbol
(gozom sincs a magyar megfelelokre) es akkor a lapatkereket letudod emelni. kulonosebb erofeszites nelkul. Na ide a tengely furatba egy csepp olaj es maris olyan halk lesz mint ujkoraban. Tegnap csinaltam egyet. Csinaltam egy kupac fotot ismerosomnek de mivel o az ujrapasztazashoz kert segitseget, igy nem fotoztam le a huto szerkezet masik oldalat ami szamodra erdekes lenne.
Szerk: Atyauristen.....
Annyit hozzatennek, ahhoz, hogy magam is ugy erzem ha pl. van egy forumom ami az ENYEM vagy en alapitottam es en is mukodtetem, akkor az alatalam felvazolt szabalyokat en is megkovetelnem. De ha a sajat forumomon EN sajat magam hirdetnek pl. valamit es ez valakinek nem tetszene, ehh ehh. Kiny.......na, az osszes eppen eszembe juto se@@et. Nehogy mar ne mar ne.
De ennyi OFF helyett erdemesebb lett volna inkabb hirdetni. -
audi100td
nagyúr
Látom még mindig rohadtul nem érted, nem azzal volt problémám, hogy te/ti is hirdettek, hanem, hogy a szabályok csak ránk, mezei userekre vonatkoznak. Amit mi sem támaszt jobban alá, hogy a modi aki rám szállt privátban ezt felelte arra a kérdésemre, hogy a HG-k/Modik miért hirdethetnek mi meg nem? "Menj, beszéld meg Parcival magad. Ő üzemelteti az oldalt, neki szabad." illetve "Ő az oldal egyik fő üzemeltetője és alapítója, az ő tulajdona, az ő magánterülete. Neki szabad." Erről kb. ez jut eszembe.
Nem volt semmi személyes abban, hogy téged linkeltelek be, csak rád emlékeztem így hirtelen a HG-k közül, akik jelen voltak a topikban. Tudom, hogy ettől függetlenül szánalmas, de muszáj volt lesüllyednem Boxi szintjére, különben minden marad a régiben és megint én vittem el a balhét.
-
Boxi88
őstag
válasz
audi100td #43222 üzenetére
ÚRISTEN! Neee és sikerült kisírnia! Hihetetlen! Ezek után nyilvánvaló, hogy az életbe is egy ekkora szar alak vagy mint itt fórumon!
A leírt szabályokat nem kell betartani, ha van egy pár seggnyalód mint ennek a topicnak a tagjai?! Gratulálok! ÉS a végén még én lettem lebaszva, mert te szegted meg a szabályt...
Megkérném a moderátorokat, hogy töröljék az accomat, és minden hozzászólásomat, mert én egy ilyen szánalmas közösségnek nem akarok tagja lenni többé! Köszönöm, hogy nem csalódtam bennetek!
/először is, ez itt ugye off, abba is rakom. másodszor is, vegyél vissza. elsősorban neked sikerült kisírnod egy büntetést neki, amivel ugye semmi más célod nem is volt, mint ártani. ellentétben a hirdetésével, ami valóban a szabály betűje szerint tilos (meg is írtam, hogy az is marad), de jóindulat vezérelte. hát ez a különbség. te betartottad a szabályokat, de rosszindulatú vagy, ő nem, de jóindulatú. ráadásul ezzel a hozzászólásoddal már te is elvetetted a sulykot. nem kapsz büntetést, de egy kicsit gondolkodj el a leírtakon. persze nem itt, és főleg nem publikusan. /Parci//
[ Módosította: Parci ]
-
válasz
audi100td #43222 üzenetére
a "hg-k cinikusságát" qrvára visszautasítom, pont annyira vagyok kiakadva rajta(d), mint te boxin, és pont annyira voltam topikromboló. szóval döntsd el, hogy zavar-e téged vagy sem, de arra gondolj, hogy egy cipőben járunk.
boxinak szóltam, hogy ha nincs pozitív mondanivalója, inkább ne mondjon semmit, mert valóban egy nem létező probléma kapcsán kezdett jogászkodni.
hozzáteszem, hirdetni nem szabad valóban, és tényleg azt javaslom, tedd be addig aláírásba. igen, azt szabad, és meg is oldódik a probléma, sőt, többen látják.
-
audi100td
nagyúr
Bocs, de szerintem félreértettél. Nem állt szándékomba belekeverni és nem is említettem volna a neved, ha a kollégád nem kérdez rá. Velem együtt sokaknak már kicsit elege van a HG-k cinikusságából.
Innen indult a dolog (az egyik kedves moderátor mellékelte nekem privátban a törölt hsz-em), illetve pontosabban onnan, hogy beírtam a topikba, hogy ha valakinek kell, vihető egy ritka wifi kari. Erre Boxi88-nál elgurult a gyógyszer, ami úgy látszik máig tart.
szerk: Egyébként még mindig nem értem miért rám vagy kiakadva, na de mindegy.
-
Tim82
félisten
válasz
Gondwana #43217 üzenetére
Egyetértek a hozzászólásoddal, de ha jól sejtem, az új Hardverapró célegyenesben van és ezért a szigor.
Amúgy ha csinálunk egy "Magyarország és környéke Thinkpad & alkatrészek adok-veszek-csevegek"-topikot, gondolom, teljesen szabályosnak minősül a papírforma szerint?
-
Shatterstar
aktív tag
Üdv!
Tehát ha én az aláírásomba biggyesztem be azt hogy pl: "T500-at keresek sürgősen" az még belefér? Mielőtt ez a balhé megtörtént volna azt terveztem (többek közt) hogy innen a TP topicból próbálok magamnak új gépet vagy akár csak alkatrészeket venni. Innentől kezdve már nem lesz könnyű dolgom mert az aprón elég kétes alakok szoktak megbújni
Más: Nagyon hangosan kerreg a venti T61-ben! Úgy veszem észre mikor tápról megy akkor csinálja igazán,de amint kihúzom a töltőt aránylag elkussol. Erre valami megoldás? Jah és az Everest szerint tökéletes a gép belső hőmérséklete...
-
válasz
buvartacsko #43218 üzenetére
közben beleástam magam a témába, mert bár rohadtul nem érek rá, éppen szopat minket a webszerver (eddig a db szerver tette...
), de nincs is ennél fontosabb. a lényeg, hogy a szabályok sajnos azért vannak, mert itt van 400 ezer ember, akikből persze agyhalott jogászoktól kezdve orkokon át mindenki van, és sajnos jó szokás szerint az értelmes emberek, akik a fórumozók 90%-át alkotják, szívnak miattuk.
valóban ártalmatlanok voltak audi100td hirdetései, és valóban, jelen esetben hagyni kellett volna a józan ész alapján. csak ha hagyjuk, rögtön jön egy pár ilyen droid, akik pont azt csinálják majd, mint most audi velem: lám, ha neki szabadott, akkor nekem miért nem? és erre már nem tudunk mit mondani. ezért sajnos senkinek sem szabad. ha kivételeket tennénk a józan ész alapján, akkor meg azt kapnánk meg, hogy pofára moderálunk. no meg más logikus nekem, és más xy moderátornak.
a lényeg, hogy jelen helyzetben én ezt tettem volna:
- audi100td-nek szólok, hogy aláírásban hirdessen (azért ott, mert azt egy mozdulat elpucolnia egy modnak, ha úgy dönt, és visszamenőleg is mindenhol változik, ellentétben a szétszórt hsz-ekkel)
- boxit megintem, hogy ha nincs mondavalója azon túl, hogy rombol egy közösséget, akkor maradjon csendbenennyi. nem büntettem volna audit, és nem hagytam volna rámordulás nélkül boxit. mellesleg ezeket most meg is csinálom (törlöm a büntetést, ha kapott, és írok boxinak).
-
buvartacsko
addikt
szerintem nem azzal van a gondja, hogy beírtad ezeket ide. csak példát mutatott rá, hogy ti modok is hirdettek néha... mert boxin kívül érdekes módon eddig a kutyát sem zavarta, hogy néha beírtunk ide dolgokat amik eladóak... érdekes...
javítanám: ha valakinek volt valamije ThinkPad-specifikus, amire 100% csak innen talál vevőt
-
Gondwana
addikt
Szerintem te is félreérted, mert nem ismered az eredetileg kimoderált hozzászólást: eddig itt tökéletesen működött, ha valakinek volt valamije ThinkPad-specifikus, amire 99% csak innen talál vevőt, akkor ide beírta. (Ha visszakeresném, legalább 7-8 dolgot így vettem innen, nagy részéhez még hirdetés se tartozott).
Az egyhozzászólásos hirdetőket meg eddig is hatékonyan moderáltattuk, tehát tudtommal nem volt itt semmivel se gond, más már írta, hogy így foglalható össze ez a probléma. Részemről csak annyi lenne a kérésem, hogy mielőtt egy ilyen hozzászólást kimoderálnak innen, keressenek már rá az illető nickjére, hogy milyen minőségben van itt jelen.(Azt a kérdést meg fel se vetem, hogy lehet-e valahol moderálás ellen fellebbezni - ami nem úgy kezdődőik, hogy forum.index.hu vagy hasonlók)Uff, én, mint vevő is hozzászóltam!
-
válasz
audi100td #43211 üzenetére
sikerült megtalálnod a lapcsalád legégetőbb problémáját.
de természetesen vállalom a büntetést, a szabályok rám is vonatkoznak, még akkor is, ha spec. fogalmam sem volt erről ilyen részletekben (ami nyilván nem mentesít alóluk, csak mondom) stb. más kérdés, hogy amíg nem volt itt ennyi szabadságharcos, jogász és mindenféle félőrült ember, még szabályok sem kellettek a fórumhoz, elég volt a józan ész. ma már nem az, lassan kénytelenek leszünk a magyar jogviszonyokra hasonlítani, mert különben ez az x ember kifagy, és megáll az élet. ha most azt mondanám, hogy "ennyi belefér", az lenne a baj, a fórum átalakulna egy hirdetési rovattá. pedig ép ésszel nem csinálna ilyet az ember, ahogy én sem tettem.
ez a "de pistike is csinálta" dolog pedig egészen komolytalan. "képmutatás, ami itt folyik"? meg "a lapcsalád vezetője visszaél a hatalmával"? (ja, két év alatt pár releváns kérdés mentén mellesleg eszköz formájában megoldást is kerestem... mellesleg nem semmi, hogy ezt ilyen szépen kitúrtad, én magam soha meg nem találtam volna) nem írom le, hogy mit gondolok éppen, hidd el, nem akarod tudni. remélem ezek a legnagyobb problémáid az életedben...
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Kalandor #43210 üzenetére
Pl: [link] [link] [link] (ultolsó mondat)
Hozzátenném nincs az illetővel semmi személyes problémám, de ha már így rákérdeztél, gondoltam igazolom hogy működnek itt a dolgok. Ráadásul a lapcsalád üzemeltetője, nem ironikus egy kicsit?!
Persze én figyelmeztetésben részesültem, meg privátban még jól le is lettem baszva egy modi által, hogy mégis, hogy képzelem, meg mi az, hogy még nekem áll följebb. Boxi88 egyértelműen provokált és persze neki lett igaza. Képmutatás ami itt folyik...
-
ielektros
senior tag
válasz
btudos #43208 üzenetére
A sajat gepeim Warranty lookup-jaban.
"Warranty Status Lookup
Product ID: Type-Model: Serial number:
42844MG 4284-4MG XXXXX9Location: Expiration date:
Czech 2015-02-19Description:
This product has a Global Model Plus special bid three year limitedwarranty. This product is entitled to parts, labor and on-site repairservice (9x5 next business day) in approved locations. Thinkpadbatteries have a one year warranty."Ez pl. a sajat munkagepem.
A "Czech"-t ne kerdezzetek en sem ertem.
Nemetben lett veve, Berlin-bol jott, raadasul online vasarlas lenovo oldalarol.
Azt ertem amugy, hogy Global Model Plus a gari neve, de ok is hasznaljak a Next Business Day kifejezest. Meg a telefonos kiscsaj (aldom a hangjat) is igy emlitette.
-
ielektros
senior tag
válasz
ezsolti #43204 üzenetére
Ez igy teljesen jol hangzik. En reggel 9 korul hivtam a Lenovo-t, hogy az egyik T520 megpukkant a cegnel. Se kep se hang, tap jo. Ilyennel meg nem is talalkoztam TP eseteben. De 24-48 orat mondtak, hogy ennyi idon belul a technikus egyeztet velunk egy idopontot. Aztan majd kiderul mi lesz az idopont.
Ebbol a szempontbol a DELL tenyleg NBD garit adott azaz gyorsabb volt. Hivtam, masnap jott, cserelt, javitott etc. Tobb esetben is. De 1-2-3 napon nem mulik. Csak akkor miert NBD a neve?
-
brd
nagyúr
válasz
Gondwana #43184 üzenetére
XP-nél hekkelt USB driverrel, és registry turkálással meg lehet oldani (csináltam ilyet, működött), de a Win7-tel tudtommal még ilyen módon sem. Gondolatébresztőnek. (Van egy hiba a leírásban, valamelyik filenév, vagy bejegyzés el van írva, ezért favágó módon követve nem működik, de a logikát megértve, és a hibát kijavítva működőképes lesz. Ez alapján egy már működő rendszert is át lehet hekkelni USB-re, csak bonyás'.)
-
ezsolti
tag
válasz
audi100td #43202 üzenetére
Most beszéltem a smart-tal. Nagyon rendesek voltak, alaplapcsere lesz. E-mailben kell megküldenem a hibaleírást és a szériaszámot. Amint megkapják már rendelik is az új alaplapot, csak be kell ugranom, hogy kicseréljék, ott meg is várhatom. 1 órát mondtak. 3-5 nap a rendelési idő.
-
audi100td
nagyúr
válasz
ezsolti #43194 üzenetére
Cserélik az egész alaplapot, ha valóban hw hiba.
btudos: Elvileg kötelesek, de jobban jár ha közvetlenül lenovo partnerhez viszi, egyrészt hamarabb megvan, másrészt ki tudja az ipon hova küldi tovább.
CharlieDrop: PCX-nél is van, 500Ft asszem rendelésnél, amúgy nem tudom mennyire korrekt, igaz ipon-ról is hallottam már sok rosszat.
szerk #43203: valóban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Azta HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/512 Iris Xe FHD+
- HúHa HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 16/512 Iris Xe FHD+
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
- Fotó állvány eladó
- iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3089, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest