- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
G-lader
tag
Engem meg lassan szétb@sz az odeg, feltoltam a Win7-et clean install-al, minden szép és jó, driverek is felmentek, működnek, (gyorsabb jóval mint a gyári előtelepített rendszer, illetve 1GB memóriával kevesebbet használ) erre a system check-nél kiderült hogy bad sectoros a 3 napos winyó.... Most megy vissza a gyári rendszer aztán GO service.
-
audi100td
nagyúr
A korábban említett portálon a 2008 augusztusi gyártási dátumot magára a grafikus chipre írják. Maga a gép/alaplap gyártási ideje akár több hónappal is eltérhet. Nem tudom mennyire biztos ez az infó, de nem árt alaposan utánajárni a dolognak ilyen gép vásárlása előtt.
"Úgy általában azért jóval kevesebb T61p/Quadro FX 570m-es horrorsztori van, mint T61/Quadro NVS 140m."
T61p-ből jóval kevesebb is készült, mint sima T61-ből, valószínűleg ez is közrejátszik.
-
konyvt01
csendes tag
üdv!
a laptopom lenovo t420s fogad msata-s hdd-t is.
na most csomó helyen lehet kapni ilyen csatolóval ellátott ssd-t, de nem értem: sok helyen ketté bontják az ilyen lemezeket:
msata ssd
és
msata ssd pci-e felülettel
látványra tök uolyan a kettő.
melyik jó az én gépembe?köszönöm
-
YumeD
tag
válasz
Francia91 #44886 üzenetére
W510, sebességre-fogyasztásra Win8 itt is jobbnak tűnt, apróbb idegesítő bugok voltak(még kiegyeztem volna velük) használtam kb. 3 napig, egy nap reggel azzal fogadt hogy boot->kékhalál->loop. Repair nem segített, ment vissza image-ből Win7. Én részemről egyenlőre még várok pöttyet... :/
-
-
Giovanny
őstag
Én is nagy lelkesedéssel neki estem a w8 telepítésre,de 2 nap után feladtam a küzdelmet,T420 nak sok problémája volt a w8-al...vissza ment a w7. Sem power manager nem ment, sem solution center stb.. két napig szívtam vele,de meguntam.
-
Francia91
veterán
válasz
SG3rg0 #44878 üzenetére
Nekem T60p-n minden Win7-es driver (és ThinkVantage szoftver) hibátlanul működik Win8 alatt, ha Win7 kompatibilitási móddal és rendszergazdai jogosultságokkal telepítem.
audi100td W500-asa is jó volt így, szerintem próbáld meg.
Bár ezekhez is csak pár Win8 driver jött még ki, szerintem T400 is hasonlóan van... -
SG3rg0
őstag
T400ra vannak már megfelelő WIN8-as driverek?
-
hito
nagyúr
Mégsem BIOS-ozok. A legfrissebb van Everest szerint (6AET64WW).
-
hito
nagyúr
Ok, köszönöm srácok! Ha a T9400-et és a T5670-et tudta szabályozni akkor ezt nem tudom miért nem. Nekiesek a BIOS-nak és ha azzal sem lesz jó, akkor megy bele vissza a T9400, legfeljebb lefojtom akksi alatt.
-
xcds
őstag
Itt már írták, hogy rendszer alól is frissült gond nélkül. Én nem szeretek ilyennel szórakozni, hacsak nem muszáj. Enyém is pörgette a ventit, de a TPfancontrol nekem bevált erre tökéletesen, így nem BIOS-oztam.
szerk: Na meg én nem bízok abban, hogy az új biossal jó lesz a ventiszabályzás.
-
xcds
őstag
TPfancontrol-ban van egy szöveges fájl, amiben a beállítások vannak(asszem az ini kiterjesztésű). A vége felé vannak a ventiszabályzás beállításai. Ott vannak a hőfokok és a hozzájuk tartozó venti fokozatok. 2 oszlop van, a bal oldali a celsius, a jobb oldali a farenheit, de az nem játszik, mert két / van előtte. Pl Level=50 2 . ez azt jelenti, hogy a 2, fokozat (ami kb 2500-3000 fordulat) 50 foknál kapcsol be. Na most, ha ezeket az értékeket te jegyzettömbben átírogatod és elmented, akkor annak megfelelően fog működni. Egyébként ugyanebben a szöveges fájlban van némi magyarázat is az egyes beállításokhoz angolul ill. németül.
-
hito
nagyúr
BIOS frissítés hogy ajánlott elvégezni? Bootable CD, vagy rendszer alól exe-vel?
-
G-lader
tag
válasz
soldi3r #44864 üzenetére
Mindkét gép most éppen 4gb telepített rammal fut, szóval ez nem okozhatja. Ez amúgy nem is zavarna mert amint sikerül beszerezni valahol végre 16gb fog benne muzsikálni, csak ez azért sztem jel arra hogy a sok előtelepített szar miatt nem minden OK a gyári rendszeren, vagy tévedek?
-
hito
nagyúr
Miért pörgeti ez a vacak kis proci folyamatosan a ventimet? Egyfolytában pörög
Fancontrol-t nem tudom kezelni, akármit csinálok benne, csak pörög.
-
Zomby8
tag
Hello!
X230-ra szeretnek Windows 8-at telepiteni. A Lenovo oldalan az all, hogy az Access Connection nem elerheto W8-ra mert az uj OS funkciok atvettek a szerepet ennek a programnak. Nekem 4-5 kulonfele wireless profil kozott kell automatikusan valtogatni, attol fuggoen, hogy hol vagyok. A profilok kozott van amelyik proxy-t hasznal, van amelyik nem, es van olyan is ami VPN-en csatlakozik. W7-en Access Connection ezek kozott automatikusan valt, nekem semmit nem kell csinalni csak kinyitom a laptopot (a wireless-t is automatikusan kikapcsolja ha LAN kabal be van dugva).
Kepes a W8 kivaltani az Access Connection-t? Van esetleg valakinek tapasztalata?
Koszi.
-
G-lader
tag
válasz
audi100td #44845 üzenetére
Se tápról se akksiról nem hajlandó az 1.8Ghz-nél magasabb órajelen menni, hiába rakom bármilyen energiasémába. Ha a BIOS-ban kikapcsolom a Speedstep-et akkor megy szépen 2.3Ghz-en, viszont akkor állandóan annyin megy. Lehet megpróbálok egy Win7 clean install-t, aztán meglátjuk, mert azt sem tartom normális dolognak hogy 2,5Gb rendeszermemória állandóan foglalt, a szétinstallált régi gépemen 1,5 is elég neki alapból.
Azt tudja valaki hogy az ExpressCasht, meg a Rapid storage-t meg ezeket hogy kell belőni clean install után?
-
Tikakukac
titán
Hát épp ez az, mert egy sima gondolatszál engem is erre vitt, ha sokszor kell az akksi, akkor töltsük fel rendesen, mert úgyis kell. De valamiért nem ez jön ki, erre a tippem az elhasználódás meg csepptöltés összefüggése vagy valami hasonló. Csak lusta vagyok bogarászni, lustizok inkább
-
hito
nagyúr
Szerintetek egy ilyen 9 cellás, 7800mAh-es akksival mennyivel megy el többet, mint a sima 6 cellás 4800mAh-essel? Gyári akksi ez egyáltalán? Leírásban az van, hogy gyári. Amit eredetileg hozzá adnak azzal picivel többet bír 4óránál.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
T500ba milyen magas a DVD író?
-
-
Tikakukac
titán
Valaki tudja, hogy milyen algoritmus vagy egyéb más dolog irányítja a töltőmechanikát mikor kímélőbe van rakva a töltés? Még eddig nem jöttem rá, most 72%-ig töltött és itt hagyta abba, máskor simán eltölti 100%-ra, van amikor 80-ra. Csak kíváncsiság szinten, semmi komoly. De jöhet a komoly is, akár
-
-
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Lenne szerintem egy elégé hülye kérdésem és lehet hogy nem is ebbe a topickba kellet volna ezt írnom de mindegy.
Van egy Lenovo ThinkPad SL400 laptoppom egy x4500M HD vgaval. Ezt az integrált vga le lehet cserélni valami erősebb integrált vgara??
Mert azt halottam hogy lehet integrált vga-t cserélni, de csak ugyan olyanra mint ami az előző volt vagy lehet másikra? Ez igaz? -
G-lader
tag
Ha már a CPU-nál tartunk, nem igazán tudom hogy mi okozhatja, de valamiért nem megy a SpeedStep (pedig ment rendesen) és ahogy írtam ez egy 3 napos rendszer, gyakorlatilag csak a nyelvét váltottam át magyarra, meg megkapta a MS frissítéseket, driver frissítéseket, egy tűzfalat (comodo) meg egy vírusirtót (AVG) illetve letöröltem a felesleges előtelepített cuccokat (játékok, McAfeee).
Na ezek után miért nem megy a SpeedStep?
-
Borote
addikt
Az adott szorzókhoz tartozó feszültséget veheted vissza. Ha a minimum feszültségen sem tudod lejjebb venni a feszültséget, mint a T9400-adon, akkor különbség nem nagyon lesz.
Azaz ugyanazt a fogyasztást T9400-zal is elérheted, attól függően, hogy mekkora órajelet engedsz a processzornak, ha akkuról használod. Én jellemzően 1200-nál nem hagyok neki többet. -
hito
nagyúr
Hát ezt akkor nagyon megbántam.
Ehhez a CPU piszkáláshoz nem nagyon értek. Mit kéne beállítanom ebben az RMClock-ban? Akkor BIOS-t ne frissítsek? Attól mondjuk eléggé meg vagyok riadva.
Borote: márpedig azonos a feszültségük. Az én feszültségem meg már az egekben. De akkor ez csak reklámfogás, hogy alacsony TDP meg ultratakarékos?
-
Borote
addikt
TPFanControl és RMClock kell neki
Szerintem olyan nagy különbség szerintem nem nagyon lesz alapórajel melletti feszültségben, üzemidő szempontjából pedig ez a fontos. Illetve az, hogy ne hagy maximális órajelen tekerni.
Ha a minimum feszültség azonos a két CPU-nál, akkor nem nagyon tudsz hosszabb üzemidőt csiholni. -
brd
nagyúr
Akartam írni, hogy felesleges cserélni-próbálkozni, mert csak a maxot kellene testreszabni (pl. az előbb írt RMClockkal) a T9400-nál, lévén nyugalomban kb. ugyanannyit fogyaszt (*) de nem akartam vitatkozni. Most már viszont leírhattam.
A feszültség azért ugrál, mert a terhelés függvényében változtatja a CPU a feszültséget/órajelet (de a T9400 is így kellett tegyen).
*: Ebben biztos nem vagyok, lehet, hogy a SL-nek alacsonyabb a min. feszültsége, de olyan sokkal akkor sem lehet alacsonyabb, hogy ez sokat számítson fogyasztásban.
-
hito
nagyúr
Az normális, hogy a CPU-Z szerint a feszültség 0.925V és 1V között ingadozik? Elvileg ennek (az eladó szerint) 1.05V-on kéne menni. Még mielőtt megvettem mondta, hogy BIOS frissítés előtt ingadozott neki a feszültség és frissítés után stabilan beállt. A venti meg teker 1000-rel.
-
SzalaiG
addikt
Keresek olyan boltot-eladót aki T500-T510et tud számlával.
Tud valaki ilyet? Alfa sajna nem. -
hito
nagyúr
Na az enyémben meg már az SL9600 dübörög. Egy perc üzemidőt nem nyertem. Az hogy lehet?
Össze-vissza ugrál az akksi üzemidő. Kéne neki BIOS frissítés? Vagy 1x-2x le kéne meríteni és feltölteni az akksit hogy beálljon? Drivert telepítette magától, BIOS-ban és win7 alól is rendesen felismeri a procit.
Eddig T9400-el kiegyensúlyozottban 3óra volt az üzemidő, energiatakarékoson meg 3 és fél. Ez alig, vagy egyáltalán nem változott. Erre drága móka volt a 14eFt.
-
lapa
veterán
válasz
eric.cartman #44829 üzenetére
vannak ilyen 13w-os cuccok is, de majd jönnek a jedik és megmondják a valót.
-
-
lapa
veterán
válasz
eric.cartman #44826 üzenetére
ahogy nézem 17w (azaz nem ulv az én értelmezésem szerint - bár grafikával együtt van már). aztán lehet, hogy a duplája, ugye mostanában kreatívak a marketingesek ott.
-
G-lader
tag
válasz
eric.cartman #44826 üzenetére
3427u az ULV proci nem?
-
-
G-lader
tag
Sziasztok!
Lassan 3 napja én is (félig-meddig boldog) tulaja vagyok egy Thinkpad-nak egy T430u személyében, maga a laptop elég jó cucc, jó az anyaghasználat, viszonylag gyors is az ULV proci ellenére (bár a 4GB ram az édes kevés bele, a gyári telepítéssel is min. 2,5GB állandóan foglalt, szóval jót fog tenni neki a plussz ram), illetve még a billentyűzetkiosztást is szoknom kell, de ez azért van mert 15,6-os gépről váltottam.
Viszont ami irgalmatlan SZAR az a kijelző színei! Ezen a panelon eddig nem sikerült még pl. egy igazi fehér szint sem előcsalogatnom. A régi gyenge gyártónak titulált laptopom kijelzője szanaszét veri, ez a lenovo panel meg sem közelíti, se fényerőben se színhelyességben. Esetleg nem lenne valakinek jó tippje hogy ezt hogyan tudnám orvosolni, milyen beállításokkal lehet viszonylag élvezhetővé tenni a kijelzőt?
Amúgy a gyári lenovo szoftverek a supportról letöltve vannak magyar nyelven is?
Még 1 kérdésem lenne: a venti-t ezeken lehet valahogy szabályozni?
-
lapa
veterán
válasz
petrelli86 #44822 üzenetére
akkor valszeg az a baj, amit írtak. letöltöd a szervíz leírást (ha nem találod meg a topikösszefoglalóban, akkor valaki linkeli neked), kicsavarozol pár csavart és megnézed minden kábel a helyén van-e odabent. valószínűleg nincs.
a tápról menne a lakás. a 90w-os most már elég karcosan bírja csak. este azért folyamatosan van rajta 150 vagy akár csúcs 200w. szerencsétlen betol 120w-ot még az autóakksi mellé, de néha már így is túlmerül az akksi. és akkor menne erre még monitor, wii, még egy x, satöbbi... belegondolva szerencsésebb lenne a 170w.
-
petrelli86
aktív tag
válasz
petrelli86 #44822 üzenetére
jha meg annyit szeretnék még kérdezni hogy az r50 és a t40 alaplapja ugyanolyan? A csatlakozók kívülről teljesen ugyanazok és ugyanott helyezkednek el, r50 lapot át lehet tenni t40-es házba?
-
lapa
veterán
válasz
petrelli86 #44817 üzenetére
kigyullad a led mikor rádugod a tápot?
(juteszembe de jó lenne ha lenne egy 135w vagy 170w tápom)
-
t52042405ug
csendes tag
válasz
Chaser #44818 üzenetére
Sziasztok,
az miért lehet, h kb. 2 hete az LSC (legfrissebb 2.0.017) nem képes letölteni a visszamaradt garancia napjait.
Ok, nem olyan fontos máshol is meg lehet nézni, de eddig működött.
Valakivel nem fordult elő ez a probléma? (T520, Win7 64 bit)Köszi az építő gondolatokat.
-
Chaser
legenda
válasz
petrelli86 #44817 üzenetére
Lehet csak a tápcsatlakozó a gépben megtört, sőt nagyon esélyes.
-
petrelli86
aktív tag
sziasztok
az a kérdésem lenne még, hogy mivan olyankor, ha az alaplap működik mert tölött akkuval elindul de hálózatról nem indul el? de a töltő működik..
lehet ezt javítani? vagy alaplapcserés? -
törölt tag
válasz
eric.cartman #44814 üzenetére
Koszi. Monitorra kotve hibatlan tulaj szerint, en is akent hasznalnam filmnezesre. I3-390M proci van benne, 1080p filmek mar nem nagyon futnak x61s-en, ezert cserelnem le.
-
-
törölt tag
Urak,
Egy ledobott x201i hattervilagitasa eltunt, alig olvashato a kepernyo. Igy latatlanba mi mehetett benne tonkre? Szetszedni szet tudnam magam is, ha csak cserelni kell benne valamit. -
Tim82
félisten
válasz
petrelli86 #44811 üzenetére
Korrigálom magam: elvileg az akku is csereszabatos a 14"-15" modellek között.
A billentyűzet viszont nem, ott az egyik csavarhely arrébb van pár mm-rel a 15" modellek billentyűzetein, így pont nem lehet beilleszteni.
-
Tim82
félisten
válasz
petrelli86 #44809 üzenetére
Ha 14" méretű R51-ed van, akkor mindegyikre igen a válasz, ha 15", akkor csak a töltő.
-
petrelli86
aktív tag
sziasztok
van egy hiányos thinkpad r51-esem és akarok venni egy alaplaphibás t40-et állítólag ez majdnem ugyanaz, amit használni szeretnék belőle az a billenytyűzet,akku, töltő..
a t40 ezen cuccai kompatibilisek az r51-essel? -
-
lapa
veterán
válasz
eric.cartman #44787 üzenetére
@franc0: x301 egy adapterrel nem tudja ezt? (bocs rossz a címzés)
-
franc0
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest