- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
eric.cartman #43695 üzenetére
15" T60p-ből biztosan volt wide is...
Lassú vagyok.
-
-
Francia91
veterán
válasz
eric.cartman #43695 üzenetére
Ebben tévedsz, mert nekem 16:10-es T60p-m van
Ez a típus van Nékem, tehát nem csak 4:3-as T60 volt, "Sima" T60-asok is vannak wide kijelzővel. -
-
Francia91
veterán
Szemezgetek egy ilyennel, de előtte megkérdezem, hogy megéri-e ennyiért? Mi a véleményetek? Jó ez az 1680x1050, de CAD-nél néha már jól jönne ez is
. T60p-t gyártottak ilyen felbontású panellel? (Úgy tudom, hogy nem)
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #43688 üzenetére
T9500, de egy T9300 jobb választás (az előbbi alig 100 MHz-zel magasabb órajelű, ami nem éri meg az árkülönbséget).
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #43688 üzenetére
http://www.thinkwiki.org/wiki/Category:T61p
-
Melyik a legerősebb processzor, amit T61p-be lehet tenni?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
mitulabattyi #43683 üzenetére
óvaze, elkellene mennem aludni
ma ez egy ilyen nap, nem tudom, hogy kevertem össze a T-t az X-szel
és még hangoztatom is
sry
-
válasz
CharlieDrop #43682 üzenetére
-
Fifi
őstag
válasz
Shatterstar #43667 üzenetére
Én sem használom, de amikor rendeltem anno nbwn.com-ról a T410s-t csak ilyen volt, ami a többi felszereltség szempontjából megfelelt.Amikor teljesen megfeledkezem róla és a képek nézegetése közben gyermekem hozzáér mindig meglepődök.
-
Tim82
félisten
válasz
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Tablet csak x van.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Shatterstar #43667 üzenetére
Hogyne létezne?
T61T a neve... -
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #43676 üzenetére
Core2-ig lehet csak szórakozni a dolgokkal legutolsó emlékeim szerint. Szakibá' majd megmondja, de bennem ez az infó maradt meg
wolfnet: Első körben: tuti kiégett? Első körben én kimérném, hogy Mr Feszültség elér-e oda. Ha igen, akkor annak oka van, hogy elkezdtek kipukkanni a ledek, én valami kicsit bonyolultabb dologra gondolnék, mint "elfáradtak". Gyakorlatilag bármi lehet, fórum turkálás lesz a nyerő asszondom.
-
wolfnet
tag
Sziasztok!
Ismét a segítségeteket kérem. R61-es lenovo Thinkpadem van. Olyan "általános" hiba lépett fel, hogy az indikátor ledek "kiégtek". Kétségeim vannak. Sok fórumot túrtam fel, de nem tudok biztosra semmit. Van akinél egyszerre égett ki az összes led. Ebben az esetben invertert cserélt, és megoldódott a probléma. Van akinél a VGA kábel ment tönkre.
A jelenségről:
4-5héttel ezelőtt kezdődött. 2-3 naponta kiégett 1-1 led. Szépen sorban. Power, charger, sleep, battery, Capslock, Numlock, Wifi. Most csak a HDD ledem működik.MÉG. Invertert kellene cserélni? De a kép viszont nem halvány, a háttérvilágítás kifogástalan max fényerőn is. VGA kábelt kell cserélni? De csak a ledek nem égnek, a hajtogatástól az a része megtört volna?
Fogalmam sincs!!
Várom az ötleteket, köszi.
-
soldi3r
veterán
ezeket az ivy procikat is erdemes alulfeszelni? nekem altalaban a p8600 is sok volt
-
JAGER 10
tag
Sziasztok!
Tudnátok tanácsot adni ThinkPad gép takarításával kapcsolatban?
Milyen módszerrel lehetne alaposan letakarítani? Nem mintha piszkos lenne a gépem, de maximalista vagyok.
Köszönöm előre is! -
Shatterstar
aktív tag
válasz
FoxiestFox #43669 üzenetére
Az én T61-em ha megnyomom egy hangyafasznyit hajlik csak be ami szerintem még normális. Ellenben a T420 burkolata cseppet sem bizalomgerjesztő...
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #43671 üzenetére
T510-esemnél úgy rémlik nem volt ilyen, ami kb ugyanez csak más alaplappal/kijelzővel, viszont a 15,4" T61p-mnél a kurzor gomboknál igen, T410-nél több ponton is. Többféle billentyűzet van, gondolom a gyártásnál is van valamekkora szórás, nem mindenkinél jönnek elő ezek a problémák.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #43669 üzenetére
Melyik videón?
-
válasz
Shatterstar #43663 üzenetére
Figyeltétek ezen a videón, hogy mikor gépel a tag, a billentyűzet a széle felé hogy behajlik?
Te jó ég, ez nem valami bizalomgerjesztő
Mondjuk T40-nél is volt ilyen jelenség, emlékszem, alá tettem egy kis darab szivacsot.
T61p-nél nincs ilyen, most jól megnyomkodtam mindenhol.
A ti gépeiteken? -
GPU mag köré milyen vastag gap padot rendeljek?
0.5, vagy 1mm? -
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #43663 üzenetére
Nem mindegyik olyan, de létezik multitouch változat, pl. T4xxs-ből is.
-
Shatterstar
aktív tag
-
karamblo
tag
válasz
mitulabattyi #43657 üzenetére
Köszönöm!
-
Gondwana
addikt
válasz
karamblo #43656 üzenetére
Amikor én 16GB Transcend 300x CF-et tettem HDD helyett az X31-be (majd átkerült az X32-be, visszakereshető itt, 2008 novemberében vettem az X31-et - szerk: és kb. annyiért jött a CF Szingapúrból, amennyiért az X32-t vettem), akkor is már a határán volt, hogy megéri-e, vagy kevésbé. SATA gépbe egyenesen hülyeség! Egy 80GB-os X-18M áráért vehetsz 1x 16GB jóféle CF kártyát, ami csak kicsit lassúbb írásban, feleannyit tud olvasásban, meg kb. 10%-át élettartamban.
-
soldi3r
veterán
válasz
mitulabattyi #43657 üzenetére
a sima sata-s ssd miert nem jo?
-
karamblo
tag
Sziasztok. Compact Flash kártyát szeretnék használni vinyó helyett, linuxot használok. Ha van valakinek tapasztalata ebben, örömmel fogadnám a segítséget. MIlyet vegyek, mire kell vigyázni, stb. Thinkpad T 400-s és Z61m-be kellene.Sokat hordom mindkettőt, program kevés van rajtuk, minden letöltött cuccom külső vinyókon van,ezért gondolkozom ezen a konstrukción.
Előre is kösz.
-
SzalaiG
addikt
válasz
audi100td #43650 üzenetére
De igen. Ilyen: [WD10JPVT]
-
brekiisti
tag
a Lenovo oldalán minden fent van
szerk: és a részletes pedig itt
Az hogy a képe milyen teljesen objektív nekem simán jó
mióta az XXXs ek vannak én imádom őket -
brekiisti
tag
Külső belső 95% ban meg egyezik
erősség munkára stb eget rengető különbség nincs. normál használat mellet nem fogsz különbséget észrevenni szerintem. 420s tudja az usb3 mat pls meg ilyen apróságok de ha kimondottan nem kell
meg HD webcam stb feature akkor 410s is egy fantasztikus kis masina -
audi100td
nagyúr
válasz
SzalaiG #43632 üzenetére
Nem véletlenül WD10JPVT-d van? Olvastam pár fura dolgot arról a vinyóról, többen panaszkodtak erre jelenségre és állítólag ennél már a wdidle3 állítgatás sem működik. Nincs egy másik vinyód tartalékban? Azzal tudnád tesztelni a rendszert, ha nem szoftveres, akkor marad a HDD.
-
octavio
csendes tag
válasz
eric.cartman #43648 üzenetére
Kösz a választ, így sem rossz végülis
-
válasz
octavio #43645 üzenetére
Ha a lenovon-n keresztül veszel W8-at, akkor is "mezei" telepítőt tölthetsz le a MS honlapjáról., vagy külön díj ellenében küldenek egy szintén mezei telepítőt. -> ergo nem lesz ettől még lenovo recovery-d.
De azt hiszem, ha feltetted a W8-at és fent van az összes lenovo-s app, akkor tudsz kreálni meglévő rendszerről backup-ot/recovery-t. -
jss
aktív tag
Mennyiben gyengébb egy T410s egy T420s-nél?
Mi a különbség külsőre/belsőre? -
octavio
csendes tag
Ha a Lenovon keresztül megveszem Windows 8 Upgradet és felrakom a gépre, akkor a recovery partíciót is felülírja, vagy az marad a Windows 7-es?
-
soldi3r
veterán
válasz
Chaser #43642 üzenetére
ez hdd-tol nem fugg? pl a wd-nek volt ilyen szeriahibas temeke
-
Francia91
veterán
válasz
eric.cartman #43620 üzenetére
Kicseréli a T61-et mindenestül alfa156 kolléga (tőle vettem), nagy respect Neki a segítségért
. Így nem bajlódok a kijelző hibájával
-
SzalaiG
addikt
válasz
mitulabattyi #43637 üzenetére
Ha nem akkor a power manager(advanced módban) /idle timers/stop hard disk rotation-nál nézd meg nincs-e valami rövid idő beállítva.
Ez hol van?
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
SzalaiG #43636 üzenetére
Akkor Vezérlőpult--> Rendszer és biztonság--> Lenovo - Airbag Protection
Itt látod, hogy a mozgatás miatt parkoltatja-e az APS szenzor a HDD-t. (Ha egy kicsit megmozdítod a gépet)
Ha nem akkor a power manager(advanced módban) /idle timers/stop hard disk rotation-nál nézd meg nincs-e valami rövid idő beállítva. -
SzalaiG
addikt
válasz
mitulabattyi #43635 üzenetére
Win7 HP SP1 64bit.
-
SzalaiG
addikt
válasz
mitulabattyi #43633 üzenetére
Ezt leírnád kicsit részletesebben!
-
-
SzalaiG
addikt
Help!
Adott egy T61.
Tegnap tettem a hdd caddy-be egy 1Tb WD winyót.
Letiltottam a merevlemez kikapcsolást de még mindig csinálja. Ki-be kapcsolgat qrvasűrűn.
21óra alatt 215 indulás.
Pedig azóta, h tegnap megformáztam ki sem kapcsoltam a gépet.
A rendszer ssd-n van. A torrent erről a meghajtóról megy így elvileg mindig mennie kéne...
Mi lehet a gond? -
Dr. Akula
félisten
válasz
eric.cartman #43626 üzenetére
Nekem volt már ilyen is, olyan is, amíg csak billentyűzettel is lehet használni, és megvan benne minden szükséges funkció, addig nekem mindegy milyen.
-
válasz
mitulabattyi #43627 üzenetére
Igen, és remélem ilyenek is maradnak...
Legalábbis az X230/T430s még OK
-
audi100td
nagyúr
válasz
Én is ezt szeretem a TP BIOS-ban, Dell-ből csak Latitude járt nálam, de pont az hiányzik belőle amit leírtál, feleslegesen túlbonyolított és logikátlan a kezelése, amúgy fasza.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Jelenleg még ilyenek...
-
-
Borote
addikt
válasz
buvartacsko #43611 üzenetére
Azt elolvastad, hogy itt pont nem akarták cserélni, hanem ráköltöttek egy rakás pénzt a perre, hogy ne kelljen cserélniük (amit azt hiszem végül el is vesztettek)? (A készséges almás szervizelésre reagáltam vele
).
-
audi100td
nagyúr
Engem ez nem győzött meg, kb. az jött le belőle, hogy a billentyűzetet leszámítva egyértelműen gyengébb mint egy T430. De azt sem hoznám fel érvként, mert a mostani Dell kiosztás is elég pocsék, annyi, hogy nem szigetes, ami eddig sem különösebben érdekelt. A BIOS sem tudom mitől olyan elképesztő, sokkal jobban kézre áll a TP féle.
Nálunk is van otthon egy céges E5430, az áráért teljesen rendben van, de semmi extra, ThinkPad vonalon az L és R széria közé lőném be, nem egy súlycsoport az T/W/X-el. Azt viszont aláírom, hogy ennyi pénzért talán a legjobb amit lehet kapni.
-
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #43614 üzenetére
... és ODD se lesz az új vasakban, ami inkább a +1 UB-HDD buktát jelenti. (Marad a mSATA + 7mmHDD)... Azért lehet, hogy keresek jövőre egy multitouch X220Tabletet, legyen majd mit mutatni a fiamnak, amikor nagyobb lesz, hol volt az ipari formatervezés lejtőjének végén a letörés. (A nemgumigombos ZX Spectrum + még megvan itthon!)
-
-
Fifi
őstag
A TP-től való elpártoláshoz még egy szösszenet.
-
SNor
tag
Érdeklődnék intel gpu-val megáldott tulajoktól, akiknek van CS6 PS+win7 kombójuk, hogy működnek-e a gpu hardveres funkció? Ha igen, milyen sebességgel, mennyire bugosan? Illetve van-e 3D menüpontjuk. Főleg az x201-x220-x230-as vonal érdekelne (persze jöhet tapasztalat más szériából is, lényeg a GPU teljesíményén lenne...)
Köszönöm:S
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #43600 üzenetére
Akkor az ATI jobban szereti a meleget
. Észrevettem T61 nVidia NVS140M-nél is, hogy hűvösebbek az ATI-s T60-asoknál.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Borote #43609 üzenetére
Hiába hasonlít a hardver. ( Egyébként nem hasonlít szerintem egy kicsit se. )
Akkor sincsen OSX ThinkPadre.
Ezek az nVidiak amik az Applebe szarok voltak, a ThinkPadekbe se voltak valami jók... a T61be is hajlamosak voltak meghalni az nV-k akkoriban szóval.... és ezt a lenovo is cserélte garancián túl a nyilvánvaló tervezési hiba miatt tudtommal.
-
Borote
addikt
válasz
buvartacsko #43605 üzenetére
Azért nem minden alma ami fénylik
(Persze itt az NV adta a hibás chipeket, viszont a hozzáállás az érdekes számomra).
Amúgy nem tudom mi a problémád, egyre inkább hasonlít az almás gépekre, tűnnek elfelé a gombokÉs mielőtt jól nekem támadsz, nekem sem tetszik ez a tendencia
-
buvartacsko
addikt
válasz
audi100td #43606 üzenetére
Ha valóban nem te vagy a hibás, akkor nem hajtanak el.
Ha összetöröd a gépet akkor a lenovo is elhajt.
Egyébként ilyen lesz a többi is. Elsőnek az edge volt ilyen amit a cesen bemutattak, meg a helix. most már a t meg az x széria is ilyen. úgyhogy 1000%ra veheted hogy a többi is ilyen.
Sajnos nincsen már miről beszélni, a lenovo szét cseszte azt amit az ibm elkezdett, de ebben a fogyasztói társadalomban ez nem is történhetett volna másképpen. az ibm is azért adta tovább a biznisszt, mert nem érte meg jó gépeket csinálni nekik.
-
bads1
aktív tag
válasz
Hopp ez nem tudtam, valóban korrekt.
Nézegetem a notikat én is, sajna a TP-k elkurvulni látszanak, egyedül a Samsung Series 9 jön be PLS panellal, azt még el tudnám viselni, de pont nemrég vizslattam egy 13-as retájna MBP-t és valóban nagyon ott van, csak eszetlen az ár.. -
audi100td
nagyúr
válasz
Azért ezt nem nevezném 2 évnek, kb. vagy elhajtanak vagy nem kategória.
Ettől függetlenül ha ilyen lesz a többi TP modell is, nálam is leírták magukat. Ha az a céljuk, hogy teljesen tönkretegyék azt amit 20 év alatt felépítettek, jó úton haladnak.
-
buvartacsko
addikt
2 év az, 1 év után ha a gépnek olyan baja van amit 100% bizonyítani tudsz hogy nem te okoztad, hanem az ő hibájuk akkor is gariztatnak free.
Ráadásul a fehér macbook repedezett anno, azt még garancián túl is cserélték. Korrektek szerintem valamilyen szinten.
Sajnos itthon tényleg brutális az ár... de lassan kellene már egy Core i CPU-s gép, és Windowsos notit nem tudok mondani ami tetszik
Egy rendes thinkpad is 4-500 ezer újonnan, a 3 év garanciát leszámítva ami ma már cseppet sem olyan jó mint régen volt, semmivel se jobb... főleg hogy így szétcseszték a billzetet, meg a trackpointot is kezdik kidobni a kukába.
-
bads1
aktív tag
válasz
buvartacsko #43603 üzenetére
Ja, 400-500ezerért
Bár tény hogy minőség, és a garit is megoldják 1 éven belül
-
adabra
senior tag
Tovább "rontják" a billentyűzetet. (nem lesz pl dedikált hangerő szabályozó, trackpoint gombok,stb)
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest