- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #42186 üzenetére
Nálam jó az AHCI. Viszont SATA 2 SSD (Vertex 2), T60-ban, csak Sentinel szerint nem megy a Trim + ugyanúgy 80% teljesítményt ír.
Ja és nincs egyenes összefüggés a két adat között tudtommal. (A Samsung 830-ad pedig még mindig egy SATA 3 SSD, a SATA 2-t tudó T400-adban.)
Mondjuk holnap megnézem egy újabb Sentinel-verzióval, a most feltelepített ~ 2 éves.
-
Chaser
legenda
A samu 830-am akkor írt 80%-ot t400-ban mikor rossz AHCI driver volt fenn, jó driverrel 100% volt. És ugye T400 is sata2.
szerk: És sentinelnek volt igaza nálam, mert a trim se ment. Többi sw szerint igen.
SzalaiG: CMD csak azt mondja meg, hogy az eszköz tudja-e a trimet. Nem azt, hogy a trim működik is. Sok sw is ezt veszi alapul és ezért mutatja hibásan a trim állapotát. Nálad egész biztosan nem megy a trim. Intel oldaláról szedj le drivert.
-
Tim82
félisten
-
SzalaiG
addikt
válasz
audi100td #42182 üzenetére
Mi az az RST? Miért kell?
Hiába írom be a parancssorban a bekapcsoló parancsot kiírja, h bevan, de a sentinel szerint inaktív:
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív. Javasolt az operációs rendszer, lemezvezérlő vagy annak illesztőprogramjának frissítése az optimális teljesítmény eléréséhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #177 Wear Leveling CountNincs szükség beavatkozásra.
-
mustang28
tag
-
SzalaiG
addikt
válasz
azbest #42165 üzenetére
Felraktam a modbios-t.
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 260.678 MB/s
Sequential Write : 136.765 MB/s
Random Read 512KB : 241.192 MB/s
Random Write 512KB : 136.065 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 16.919 MB/s [ 4130.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 36.433 MB/s [ 8894.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 105.145 MB/s [ 25670.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 84.554 MB/s [ 20643.0 IOPS]Test : 1000 MB [C: 8.3% (9.3/111.7 GB)] (x5)
Date : 2012/12/16 20:53:51
OS : Windows 7 Home Premium Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x86)Kell valamit állítani az új BIOS-ban?
"Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív."
Ezt hol lehet bekapcsolni? -
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #42170 üzenetére
Most karbon fóliát akarok bugázni, és azzal behúzni a palmrestet, meg a fedlapnak azt az 1 centis részét, ami eleve el van választva a többitől. Kíváncsi vagyok hogy nézne ki
És akkor ugye lehetne adni az ívet bőven. Már csak egy tényleges matt fólia kéne, ami tutiság, de elviekben lesz az is.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #42161 üzenetére
Én pénzt nem akarok bele ölni. Most ha beleraknék 20k-t az ebaybe, akkor ez is vacsiúj lenne, de minek, úgyis megkarcolom egy spirálfüzettel vagy valamivel. Egyedül a billzetet fogom cserélni, abból egy szép magyar jó lenne, mert raklap spec. karaktert fejből én sem vágom/érzem.
soldi3r: Én csábítható vagyok, Elitebook vonal iszonyatosan bejött a fém külsővel, nagyon állat volt tapogatni. De rohadt nehéz a nagyobbaknál, a kisebbeknél meg elég sok a nyűg, így felejtő. Mac viszont még hosszútávon nem volt nálam (laptop legalábbis) így érdekelné a szívemet az érzés
-
SzalaiG
addikt
válasz
SzalaiG #42155 üzenetére
CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 136.249 MB/s
Sequential Write : 131.220 MB/s
Random Read 512KB : 130.789 MB/s
Random Write 512KB : 128.532 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 15.386 MB/s [ 3756.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 30.021 MB/s [ 7329.5 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 81.465 MB/s [ 19889.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 71.462 MB/s [ 17446.8 IOPS]Test : 1000 MB [C: 8.2% (9.2/111.7 GB)] (x5)
Date : 2012/12/16 18:24:34
OS : Windows 7 Home Premium Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x86)Ez jó?
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #42157 üzenetére
Makulátlant csinálok én bármiből, azzal nincs gond
Mondjuk a T60 az full gyári konfig, abból nem kellett varázsolni.
parkasz: Melóhelyre is be kéne vinni a gépet, meg az se árt ha belső 3G modemes. X200 könnyebb/kisebb, modem is adott, szóval olyan kell. Vagy egy tablet, de azon még tanakodom. Ami megfelelne mindenben az már jó állapotú hiánytalan x200 árban van.
fi:zi'k: Nem, de ha úgy adódik akasztok.
-
egon111
csendes tag
Sziasztok!
Milyen(persze lenovo)14" gépet ajánlanátok megvételre általános használatra 140-170000(kicsit változhat ) értékben újat.A lényeg ,hogy bírja az utazás is aránylag. Oprendszer ha van rajta az előny. -
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #42156 üzenetére
Én vagyok a tökéletes átmenet. Itt teker előttem a kisebb esztétikai hibás x200s meg a makulátlan T60 IPS
Mondjuk eladni nem akarom őket, bár meg kell jegyeznem, valamelyik nap kacérkodtam egy ilyen 80k-s Macbookon. Meg ne kérdezd miért, de valamiért ki akarom próbálni hosszú távon is, hogy biztos legyek benne, nincs jobb az x200s-nél a hétköznapokban (nekem).
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #42154 üzenetére
Következő kérdésem. Kinek van eladó x200/x200s gépe? Mitulabacsinak írtam, de ő még nem válaszolt. Semmi extra nem kell, működjön. Kisebb kaszni hibák se gond ha olyan ár társul hozzá. Akku/hdd/töltő/ram se létszükséglet.
Másik kérdésem: Ki akar venni patika állapotú IPS T60-at?Hirdetés majd estefele fenn lesz. Fényereje nagyobb mint a T500-amnak volt, panel maxi hibátlan ahogy a gép is.
-
Chaser
legenda
x200 és x200s akkuja kompatibilis?
-
SzalaiG
addikt
Hogyan tudom ellenőrizni, h a sata2 megy-e? Kell valamit állítani?
-
Wolfskin
őstag
köszi, néhány kiegészítés:
Nem kötelező, hogy minden X200 tabletben...
nem mindegyiken, de nekem mindenütt a számok alapján cl9300-t adt ki, ezét csodálkoztam...A háttérvilágítás módja meg a paneltípus minősége között
a kérdés a háttérvilágítás módja és a fogyasztás , ill. a paneltípus és a képminőség összefüggésekre vonatkozott.Keresd meg az Intel-féle drivert
a lenovo supportról letöltöttem, de akkor megnézem az intel oldalán is, köszi!+kérdés:
a keret nélküli matt üveg mennyire karcolódik? szabad tokban tabletként hurcibáli? a zsanérja mennyire strapabíró? melyik a szűkebb keresztmetszet? -
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #42140 üzenetére
mindenhol 1.6-os procival írják, ebben mégis 1.8 van (SL9400). ez hogyan?
Nem kötelező, hogy minden X200 tabletben 1,6 GHz-es SL9300 legyen. Mondjuk az általad megadott típusszám alapján pont nem ad ki semmit a support.lenovo.com, de volt SL9400-zal szerelt változat is.
a képernyője affs, ami cfl. minőségben ehhez képest hol van a Led+IPS?
Kb. ugyanott van az AFFS és az IPS. (A háttérvilágítás módja meg a paneltípus minősége között meg nincs egyenes összefüggés.)
a photoshop sírt, hogy nem tudja használni a gpu-t. lehet, hogy vga driver-t sem jót/jól tette fel?
Keresd meg az Intel-féle drivert az Intel honlapjáról hozzá, ha úgy gondolod, hogy ezzel van gond.
a T61 billentyűzete kompatibilis az x200-al?
Nem.
-
audi100td
nagyúr
W500-ból kiindulva igen.
Töltsd le a Win7-es vga drivert a lenovo honlapjáról. Hagyd, hogy ezután kicsomagolja magát a C:\Drivers mappába, de ne indítsd el a telepítést. Keresd ki a setup.exe-t és futtasd Win7 kompatibilis módban (a biztonság kedvéért rendszergazdaként), ezután mennie kell, switchable graphics-al együtt.
A Power Manager-t is így tudod felrakni.
-
SzalaiG
addikt
válasz
Wolfskin #42140 üzenetére
Vegyél Aqua-ban Samsung 120Gb-os SSD-t Win8 upgrade-el!
Ezzel két legyet üthetsz egyszerre: gyorsabb és korszerűbb lesz a rendszer. -
r4z
nagyúr
Sziasztok!
A T400 HD3470-es GPU-ját életre lehet valahogy kelteni Windows 8 alatt?
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
valóban nincs megállás, végül én is eljutottam az x200-hozmivel a cégtől kaptam egy brutál 17" notit, a t61-em immár kissé feleslegessé vált munkára, (otthon asztali gépet használok) vettem cipelni egy x200-t (7453Y42)
ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim.mindenhol 1.6-os procival írják, ebben mégis 1.8 van (SL9400). ez hogyan?
a képernyője affs, ami cfl. minőségben ehhez képest hol van a Led+IPS? még nem láttam olyat. akksi üzemidőben nagy a különbség a ledhez képest?
a system update-el tettem fel mindent. a tablet gombokat mégsem tette fel, arra úgy kellett külön rákeresni
a photoshop sírt, hogy nem tudja használni a gpu-t. lehet, hogy vga driver-t sem jót/jól tette fel? (ezt javasolja javítani) lehet, hogy emiatt esik szét az opera menüsor mögötti háttér is?
amíg nem tettem fel a drivereket, addig 4.5-5+ óra üzemidőt írt ki. most alig megy 4 fölé... inkább 3,5-ről indul. (akksi 100%, 16 ciklus, 8 cell - ennek többet kellene tudnia, nem?)
a T61 billentyűzete kompatibilis az x200-al? mert az legalább magyar. vagy hol lehet jó minőségű matricát venni/rendelni?
tud valaki magyar kézírás felismerő progit? és valami jóféle kézzel jegyzetelős noteszt?
még garis. tud valaki olyat, hogy vista helyett valami akciós win8 járna hozzá? (most win7 pro van rajta)
köszi,
üdW -
BalazsKKa67j
tag
Sziasztok,
T400-ban,ha ati kàrtya van(3470),akkor az azt jelenti,hogy,intel is van mellette?Vagy kèszültek kifejezetten csak ati kàrtyàval szerelt,nem kapcsolhatò kàrtyàs modellek is?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #42136 üzenetére
Internet hozzáférés nélkül ugyebár a system update sem működik, előbb manuálisan telepíteni kellene a hálókártyát vagy wifit.
-
Shatterstar
aktív tag
Az miért van hogy feltettem a system update 3.15-t a T43-ra és még mindig nincs net? Ja és XP van rajta.
-
Tim82
félisten
válasz
SzalaiG #42134 üzenetére
Hotkey Features, gondolom, ez kell neked.
-
SzalaiG
addikt
Mi a neve annak a proginak ami az Fn-t vezérli? R60e-hez kéne.
-
MrSealRD
veterán
válasz
mustang28 #42126 üzenetére
Egyértelmű, hogy ezzel kellene kezdeni.
Berakod az ssd-t. Felteszel egy 32bites win7-et pendrive-ról kb 5-10 perc max...Aztán modBios-t teszed fel. Majd telepíted az éles rendszert...ennyi belefér. De a leggyorsabb a lemezes megoldás lenne..talán..
Szerintem kell az a SATA II...nálam bevált.
-
mustang28
tag
Ok! Köszönöm a válaszokat! Akkor rendben lesz az az SSD!
-
MrSealRD
veterán
-
SzalaiG
addikt
Sziasztok!
Megvan a Samsung 840 120Gb.
Van valami migrációs progi amivel simán egy lépésben átteszem a rendszert a winyóról?
A T61nél a modbios csak 32biten megy? Ha megvan kell még valamit állítani a sata2höz? -
soldi3r
veterán
mennyit érhet egy 4 gigás turbo memory?
-
RnJ
tag
Sziasztok,
W500 lett az R500 utódja. Jó kis gép. Tudnátok pár dolgot írni a kapcsolható VGA-ról? Mit kell telepíteni, mire figyeljek, stb.
ATi FireGL 5700 és intel4500MHDköszi
-
azbest
félisten
válasz
Shatterstar #42106 üzenetére
vga / dsub
DVI (-D, single link)
hdmi2504-es dokkolóval teljesen rendben van a dvi/hdmi monitor csatlakoztatása T61-hez. Az analóg sem annyira rossz, de azért a digitális átvitel jobb, az utóbbi zavarmentes.
-
Tim82
félisten
válasz
Shatterstar #42106 üzenetére
Akkor már csak a HDMI kábel nem stimmel...
-
Tim82
félisten
válasz
Shatterstar #42103 üzenetére
T61-en nincs HDMI, sem DVI...
-
Francia91
veterán
válasz
Shatterstar #42103 üzenetére
A T60p-m is gyönyörű képet ad 1920x1080-as 24"-os monitoron ATI FireGL V5250-nel, nem annyira ósdi az
. Az ATI X1300/1400-zal már nem tudom mi a helyzet...
-
Shatterstar
aktív tag
Egy dokkolót mindenképp beszereznék ehhez a mutatványhoz. Amúgy T61-n próbáltam ezt ki HDMI kábellal karöltve, és a külső monitor annak ellenére hogy 1600-as felbontású volt elég pazar képet adott
Igaz lehet a T61 már nem olyan ósdi mint az elődje.
-
Tikakukac
titán
válasz
Shatterstar #42099 üzenetére
Élményeket én is ideszúrnék. HDMI-n van ugye kikötve a másik gépem és így megy évek óta monitoron.
Bekötve d-sub-bal a T60-at vagy az x200s-et nagyon durván rosszul lettem, szabályosan ocsmány a kép, pedig a monitor elég klafa, próbálgattam mindenféle cuccot bekapcsolni és állítgatni. Én inkább vadásznék egy IPS kijelzőt vagy dokkolót és azon kiküldeni a képet, mert FHD-ban már tényleg zavaróan rossz a képük. -
Tim82
félisten
válasz
Shatterstar #42099 üzenetére
Van egy rossz kijelzős X61 tabletem és D-Sub-on kitéve a 24" S-PVA Acer monitoromra nagyon csúnya a képe (hiába van fent a GMA X3100 driver-e, nem hajlandó külső monitoron 1024*768-nál nagyobb felbontást produkálni).
Az X1400-as T60-ammal már jobb a helyzet, de igazából csak a dokkoló DVI-jén szép a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Befutott a Realme 14 Pro+
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest