Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcds
őstag
Virtualboxban van itt vki, aki tudna segíteni? Van egy program, ami xp-n megy csak rendesen, a gépemen meg 64-es win7 van. A virtuális gépekhez meg nem értek.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
X220-ról mik a tapasztalatok? Gondolkozom hogy venni kéne egyet nagyon tetszik a gép.
1 napig dolgozhattam egy x200s-en, hát szerintem nagyon jó kis gép. Kár hogy vissza kellett adnom -
Tim82
félisten
válasz
BalazsKKa67j #45395 üzenetére
Ja, ja, azt benéztem, azért javítottam.
Még a franc0 által javasoltakon kívül van Samsung PM810/PM830 1,8" microSATA is.
-
franc0
őstag
válasz
BalazsKKa67j #45393 üzenetére
Bármelyik 1,8" SATA SSD jó bele (microSATA csatlakozás).
Ilyen volt pl anno az Intel X18-M, vagy a Kingston V+ 180 (az enyémben ez volt). -
Tim82
félisten
válasz
BalazsKKa67j #45392 üzenetére
Egészen pontosan a régebbi modelljeikben biztosan JMicron vezérlőket használtak, amik nem igazán megbízhatóak (TRIM-et/garbage collectiont nem ismerik és csúnyán akadásokat lehet tapasztalni a használatuk közben), az újabbak nem tudom, hogy mire épülnek, de nem lepődnék meg, ha nem történt volna frissítés... Komolyabb gond, hogy a magyarországi forgalmazó azért hagyott fel a Kingfast SSD-k forgalmazásával, mert a support-tal/garanciális ügyintézéssel kapcsolatban a kínai gyártócég nem hozta az elvárásokat. (Ez kint is van a forgalmazó oldalán.)
Ugyanezeket az SSD-ket megtalálod eBay-en is: Kingspec és Kingfast ugyanaz. Ha régebbi notiba keresel SSD-t, ahova PATA csatlakozófelületű kell, nincs sok választásod: ezek a megfizethetőek. Viszont SATA/microSATA/mini PCI-e SSD-k terén rengeteg sokkal jobb választás van, megbízhatóbb termékekkel, normális supporttal, garanciával.
-
BalazsKKa67j
tag
Nem nagyon találok belevaló ssd-t,ha valakinek van,kérem priviben jelezze.
-
Chaser
legenda
válasz
BalazsKKa67j #45390 üzenetére
Ha meg is enné ne akarj magaddal kiszúrni
2.5"-ban is pocsék, képzelem 1.8-ban mennyivel jobb a kingfast. Nem véletlen szabadulna tőle mindenki, értelmesebb helyeken már rég megszüntették a forgalmazását.
-
BalazsKKa67j
tag
Sziasztok!
T400s ezt megeszi?:[link]
Köszönet! -
Tim82
félisten
A fényerőt aláírom, de ezt betudom annak, hogy 6 éves gépről/panelről van szó, és másfél éve, amikor vettem, határozottan emlékszem, hogy jobb volt. (Háttérvilágítás-csere majd megoldja, vagy legalábbis jelentősen javít majd a problémán, bár így sem vészes.)
A betekintési szögekkel úgy 160 fokig nincs gond oldalra (ez becslés, nem méricskéltem szögmérővel, csak másfél éve meglepett, hogy egészen sokáig egész jó a beláthatóság), utána viszont meglehetősen durván tud torzulni a színvilág (ezzel az átlag TN-tulajdonságokat hozza), felfelé hamarabb torzul, lefelé meg nézze az, akinek két anyja van.
-
SNor
tag
Kiegészítés T60 14" 1400x1050-es kijelzőhöz: Új korában se volt egy nagy fényerejű, de idővel ez szép lassan csökken. Eléggé. 1024x768-as úgy odaver neki fényerőben, hogy na. Beszerzéskor erre is figyelj majd oda. Nálam a fehér kicsit sárgás volt alapból, és a betekintési szögei elég szegényesek. Ettől függetlenül ha a felbontás fontos, akkor jó választás.
Üdv:S -
Tim82
félisten
válasz
Chaser #45384 üzenetére
Még csak palmrest-et kell sem emiatt cserélni, matrica a felirat (csak enyhén tartósabb, mint a Windows és az Intel matricák).
letix: azért lehet, elhoznék a T60 mellé egy X41 tabletet, csak hogy legyen ott viszonyítási alapként egy IPS panel is. Bár szerintem a TN is vállalható a SXGA+-os T60-ban.
-
Chaser
legenda
Volt 14-es 1400-asom, meg láttam is sokat. 15-ösből az 1024-es is szebb színeket ad, bár az is TN. Viszont az IPS-t ha meglátod dobsz egy hátast
Persze nem egy leamortizáltat. Méretben nekem is jobb lett volna/lenne egy 14-es, de látva a paneleket nem kérdés hogy inkább 15".
Palmrestet meg ledsor kijelzőt meg olyat veszel a gépbe amilyet akarsz.Nem gondoltam volna hogy T60-T61 hangban is ilyen ellentmondásos válaszok lesznek
Bár ha sikerül a project úgyis kap egy T500 ventit, ha bele kell heggesztenem akkor is.
-
letix
senior tag
válasz
franc0 #45382 üzenetére
OK, neked biztosan. Nekem kevésbé. Nyilván ha kimenne az egyik szín, az zavarna.
A 21"-os 99'-es gyártású IBM P260 kétlem, hogy van olyan színhű mint egy új Dell IPS paneles csoda, mégsem cserélem le. Kinek mi tetszik, ill. mi a fontos.
Gyors,tűéles és 4:3-as, nekem ez számít.
Mindemellett nagy, dög nehéz, sokat fogyaszt és már látszódnak a Trinitron csíkok is, mi több nem dolgoznék előtte 8-10 órát, az biztos. De amire használom, arra tökéletesen megfelel.udv
letix -
letix
senior tag
Az igazat megvallva, sosem voltam allergiás a képernyő minőségére, inkább a gyorsaságra.. Sőt, régebben volt S-IPS paneles HP monitorom is, semmi sem vettem észre, mikor visszaváltottam egy gyorsabb TN paneles IBM monitorra.. És nyilván nem az elfogultság beszél belőlem.
Nem rossz ötlet, valamikor összehozhatjuk a dolgot, bár talán a tágabb ismeretségi körömben mintha valakinek lenne egy T60-as gépe. De hogy milyen..
udv
letix -
-
letix
senior tag
válasz
Chaser #45346 üzenetére
Köszönöm!
Nem gondoltam, hogy a nagy felbontású 14"-es kijelzők ilyen rosszak.. Látni élőben még csak nem is láttam egyet sem.. R szériáról váltottam nem rég, így is hatalmas felüdülés a T60 mindig ilyet szerettem volna. (Már nem mintha az R51 rossz lett volna..)
Inkább megelégszem ezzel a T60-al, az igazat megvallva elég sokági kerestem Lenovo felírat nélkülit, nálam ez is szempont...
udv
letix -
Francia91
veterán
válasz
Chaser #45347 üzenetére
T61 észrevehetően halkabb gép, hivatalos adatok szerint 3 dB-lel halkabb, mint a T60. Nem óriási a különbség, de picit kellemesebb
. Szokott nálam járni rendszeresen T61, egymás mellé téve a T60p-mel összehasonlítottam a hangjukat. Maximum fordulaton is halkabb gép
(hozzá kell tennem, hogy eddig csak Quadros példányok jártak nálam, TPFanControllal felvértezve, lehet, hogy az Inteles nem pörög annyit) -
azbest
félisten
Atya ég... Ideapad Z500 kollegánál... gpt particiós tábla, gyárilag 6 particióra szétszórva recovery, rendszer meg ki tudja mi... mint itt [link].
Ennyire gáz még a HP probook sem volt, ami nálam járt.
Persze a srác szét is cseszte valamelyik particiót, amikor átméretezte... úgyhogy most se recovery, de rendszer nem bootol neki. Tehetséges.
Remélem az újabb thinkpadeknél nem ilyen agyament particionálást alkalmaznak... -
Tikakukac
titán
Szívem csücske ma elkezdett olyat játszani, hogy csak töltőről megy. Akksit tölt, 50% elhasználódást ír, tök baba minden, de csak erről nem kapcsol be, és ha kikapom töltés alatt, akkor egyből gémóver. Van valami trükk, amivel fel lehetne pofozni, hogy végre lássa a töltést, vagy multimétert a kezembe és mókolás lvl99 következik?
-
franc0
őstag
X230i teszt
Nem melegszik, csendes i3 procival. -
xcds
őstag
válasz
audi100td #45366 üzenetére
Ha csak magát a panelt cserélem, akkor gondolom, kell szalagkábel másik, meg inverter. Komplett fedél lenne jó, de az úgyse lesz, mert kellene.
(SSD-re is vártam tavaly, hogy majd lemegy az áruk, és persze, hogy felfelé ment. Ha vettem volna, akkor lefelé ment volna, tuti.)TP-ből még nem láttam egyiket sem. Az enyém sima wxga borzasztó színekkel, viszont nagyon jó a fényereje. CCFL-től kicsit félek, mert amiket eddig láttam, mind sárgás volt és elég gyenge fényerejű. Majd rákérdezekek a kollégánál, köszi.
-
-
KTibxx
aktív tag
Sziasztok!
T500-ba 2x4gb ramot tettem, de 3gb van használatban.Win7 32 bites van a gépen.
Nincs vmi trükk, hogy 32 bitesen is működjön a 8gb?
Mindenképp 64 bites oprendszer kell rá?
Köszönöm -
-
xcds
őstag
T500-ba van WXGA-nál nagyobb felbontású led-es kijelző? Gyárilag tudom, hogy nincs, de van-e belevaló esetleg, amit utólag bele lehet tenni hebregálás nélkül?
-
ielektros
senior tag
válasz
Chaser #45347 üzenetére
Kinek van tapasztalata T520 W520 beepitett mikrofonnal? Nekem W520-am van. Hat ez egy hanyinger. Nem tudom, hogy A T es W ebben meegyezik e teljesen de erzesem szerint igen. Nem, hogy nem profi hanem egyenesen barmelyik acer fusi medion (nem jut eszembe rosszabb) lealazza. De meg egy htc wildfire is jobb kihangositva mint ez. 90%-ban kulso kamerat hasznalok igy ott a szuper mikrofon, csak az a baj, hogy utazaskor, mobilban stb. sokszor elofordul, hogy kellene a beepitett mic. Es hat ez most nagyon nagyon korlatozottan hasznalhato csak.
A forumok persze roskadasig vannak ezzel a dologgal, de itt meg nem nagyon hallottam rola. Hatha van valakinek valami jo tanacsa.Az elso problema azzal van, hogy a mikrofonon egy olyan jelenseget produkal, hogy minden szo elso hangtoredeket hallani, majd mintha hirtelen lezuhanna a jelszint es semmit nem hallanai. Nagyjabol annyit, hogy ba-ba-ba-ba-ba-ba-ba-... Ha a gyari beallitasokat mind atturkaltam (erositest +20db -rol -10-re csokkentettem, es vegigmentem az ajanlasokon. Akkor az eredmeny kb olyan, hogy tovabbra is kritikan aluli, de legalabb erteni mit mond a masik. Nagyjabol. De sokkal rosszabb mint barmelyik amit eddig eletemben hallottam. Ez azert elszomorito kicsit. Bar a gepet szeretem nagyon, de ez azert igy idegesito. Egyszeruen ciki ha neha muszaj hasznalnom.
-
Chaser
legenda
T60 és T61 venti hang között mennyi különbség van? Volt T61-em de addig nem jutottam hogy ráfüleljek jobban.
-
Chaser
legenda
Ha bele vauvauzhatok...
14" 1400x1050 panel nem valami szép, legalábbis amikkel eddig találkoztam. Az 1024-esek kivétel nélkül szebbek voltak színvisszaadásban. Annyira azért nem fűt egy x1300 radeon. Ha tényleg tuti dolgot akarsz összehozni akkor 15-ös IPS panel és abba rakni egy intel x3100-as T61 alaplapot. Sajnos 4:3 arányú T61 nagyon ritka, szóval nem egyszerű történet. -
Tim82
félisten
14" T60-nál nem kell mókolás, feltéve, hogy az SXGA+ kijelző is T60-ból származik.
Közben korrigálom magam: GMA 950-es, SXGA+-os 14" T60 valószínűleg csak CTO-s modellként létezik, az ltwbook-ban ugyanis nincs ilyen. (Időnként viszont - nem gyakran - előfordul ilyen a Hardveraprón.)
Szóval ATI VGA esetén biztosan nincsen semmilyen gond, nem kell kábelt/invertert stb. sem cserélni.
-
letix
senior tag
Ó igeeen!
T60-ból mindig is ilyen combot szerettem volna. 4:3, 14" nagy felbontással, és GMA950-el. Na ez hasznos infó, hogy egyáltalán létezik! (no meg persze type 2007..., vagy korábbi. úgy tudom azokon sincsen Lenovo felirat.)
Ez az x1300-as jószág azért szépen képes befűteni, amit én meg nem szeretek.Megvárom míg letelik a garanciája, aztán belepakolom a T7200-at meg szerzek egy jóképű panelt bele!
Mennyit érdemes fizetni egy átlagos állapotú kijelzőért?
Na ez a nem semmi gyűjtemény! Már csak egy T60p hiányzik onnan!
udv
letix -
Tim82
félisten
14"-os kijelzőből létezik 1400*1050-es felbontású?
Persze hogy, én is ilyen T60-at használok otthon.
Radeon x1300 vajon el tudná vinni?
Igen, sőt, még a GMA 950 is el tudja vinni. (Van nem is egy olyan T60, amelyik gyárilag 1400 * 1050 felbontású 14" kijelzővel jött ki és GMA 950-nel.)
Csak kevés szó esik már a "régi" IBM szerkókról.. :p
Valószínűleg viszonylag kevesen használnak már ilyeneket, pusztán a hardver mai körülményekhez képest elavult mivolta miatt. Nálam (nálunk) is a legrégebbi TP jelenleg a T42p/X41 tablet páros (ebből az utóbbi már biztosan Lenovo-gyártósoron készült). Jó pár fórumtársnak azért egészen komoly gyűjteménye van.
-
-
letix
senior tag
válasz
mcroberto #45336 üzenetére
Na ez engem is érdekelhet...
14"-os kijelzőből létezik 1400*1050-es felbontású? Radeon x1300 vajon el tudná vinni? Mire kell egy kijelző vásárlásakor figyelni, milyen buktatók lehetnek?
A gépemet szét tudom szedni, mindent le tudok ellenőrizni vásárlás előtt, csak tudni kéne mit..
Jó ez a topic, örülök, hogy rátaláltam.
. Csak kevés szó esik már a "régi" IBM szerkókról.. :p
udv
letix -
mcroberto
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy a T60 14" sima 1024es panel helyére, vajon a T60p szintén 14" 1400x1050 SXGA+ befér? illetve kompletten zsanérostól cserélhető-e.
Tehát 1024 panel komletten ki, és az 1400 be. Ez már IPS lenne? vagy ez is sima TN panel?
Válaszokat előre is köszi
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #45332 üzenetére
Pár napja olvastam, hogy a T42-ből származó, ún. "M10 long fan" (FRU: 13R2657 vagy 41W5204, eBay-en mindkettőre elég sok találat van) különösebb hekkelés nélkül jó T43-ba is és megoldja a zajosság problémáját is. Szóval nem a vezérléssel, hanem elvileg magukkal a T43-ba gyárilag kerülő ventikkel van a probléma.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #45330 üzenetére
Biztos, hogy hibás a ventid? Csak azért kérdem, mert gyárilag alapból elég idegesítően zajos ez a típus és a vezérlését is eléggé elcseszték. T61 kész felüdülés ezután. Ha csak ennyi a gond és nem kerreg vagy ír fan error-t, sajnos az új hűtővel sem lesz jobb.
-
Shatterstar
aktív tag
Mennyibe fáj egy T43-as ventilátor? Ha netről rendelek ott mi alapján tudom lenyomozni,hogy a cucc nem bóvli hanem gyári? Nincs valakinek itt elfekvőben? Sürgősen kellene!
-
jss
aktív tag
Vennék egy T420s-t. Már a pénz is megvan rá. Most már csak az aggódás faktor van.
Külföldön vagyok, itt veszem majd meg a gépet. Csak hát mi van, ha lopott gépet sóznak rám, azt meg eccer csak lelövi a gazdája az Intel AMT segitségével?
Egyáltalán hogyan van ez a távolról lelövés, használhatatlanná tevés, megtalálás stb.?
Ez csak akkor működik, ha valamilyen szoftver is fel van telepitve, vagy alapból tudja ezt a hardver?
Mert azért az durva lenne, hogy veszek egy ilyen gépet sok pénzért, bekapcsolom a BIOS-ban ezt a dolgot hogy kipróbáljam vagy hogy a saját védelmemet állitsam be, aztán meg ráfaragok... -
Francia91
veterán
-
Biztos emlékeztek, azt hiszem régebben itt is volt szó arról, hogy egyes TP-knél (T60-61), aktív wifi-használat közben recsegni kezd hang, driverektől függetlenül...
Nos.. nekem az "Intel(R) PROSet/Wireless WiFi szoftver" néven szereplő motyó elindulásának letiltásával megoldódott a problémám.
A wifi rendesen működik tovább, a lényeg, hogy az Intel sajátja ne menjen.
A gépemben lévő wifi az 4965AGN.
Hátha másnak is volt ilyen gondja.
Amúgy a Soundmax szoftver is letiltható, semmi haszna nincs, a hang sem változik, és a mikrofon is működik tovább nélküle.
Én a TuneUp Utilities Program Deactivatorral tiltottam őket, de ugyanúgy a rendszer beállításai között a szolgáltatásoknál és az autostartnál megtalálhatók, ezt már a nagyon laikusoknak írtam. -
Tp_fan
tag
válasz
FoxiestFox #45320 üzenetére
Ok.Köszi
-
-
Tp_fan
tag
Sziasztok
A T60 csak 667mhz-es memoriakat eszi meg?
-
Chaser
legenda
válasz
CharlieDrop #45316 üzenetére
Jah, elég megnézni az árlistákat. Volt róla ph cikk is. Várható volt, mindig így szokott ez lenni...
-
KTibxx
aktív tag
Sziasztok!
Picit off, de ha vkinek van eladó ram modulja(i) 8G-ig, kérem keressen meg akár privátban.T500-ba kellene.
Ha jól gondolom a Kingston Hyperx vagy Micron is ajánlott.
DDR3/1066Mhz-esNagyon köszönöm!
-
soldi3r
veterán
válasz
germinator66 #45305 üzenetére
thinkvantage system update
-
G-lader
tag
Sziasztok!
Nem tudtok esetleg részletes leírást hogy a TPM titkosítás hogyan is működik, mi az elve, hogyan lehet belőni, stb... szóval részletes infók érdekelnének róla.
-
KTibxx
aktív tag
válasz
dabgergo #45304 üzenetére
Helló!
Elég régóta használom TP-ken, jelenleg T500-on (2g ram csak, jelenleg),Még ha akkuról használom is (visszafogott teljesítmény beállításokkal) akkor sem jelentkezett ilyen mértékű lassulás (15mp-s fotók)
Érdemes a Lighroom-ben a cache-t törölni, majd újraindítani a programot.
Végső esetben újratelepíteni esetleg. (Megy pü is)
Néha, egymás után több fotót feldolgozva észrevettem némi átmeneti belassulást, de messze nem ilyen mértékűt.
Enyém:3.6-os -
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég telepítettem Win7 32bit oprendszerrel egy R61-et. A problémám az lenne, hogy a "ThinkVintage System Update" progit leszedtem, feltelepítettem amit felajánlot, de az eszközkezelőben még mindig van 2db ismeretlen "Alapvető rendszerezköz". A kérdésem, hogy ez mi lehet? A Lenovonál nincs olyan progi, mint a HP SoftPaq, ami leszed minden hiányzó drivert?
-
dabgergo
őstag
Használ itt valaki Lighroom-ot TP-en?
Nekem valamiért T530-on (i5, 8GB RAM, 1GB-os dedikált) baromira belessul sokszor, sőt néha kb ki is fagy, mi lehet az oka? (Pl. egy csúszkát elhúzva van h 10 mp-ig nem látom a képen az eredményét..., a képek pedig nem is nagyon csak 12MP-esek.)PS, Premiere Pro stb ugyanakkor baromi gyors meg minden más program is, olyan mintha a LR rosszul gazdálkodna az erőforrásokkal vagy nem tom.
Komolyan mondom mintha az 5 éves T61-emen 2GB rammal és normális videó kártya nélkül gyorsabb lett volna... ez h a fenébe lehet?
Van ötletetek? -
hito
nagyúr
Ok, köszönöm, akkor kipróbálom. SL300-amon élhetőbb volt a rendszer TM-val, ezért gondoltam, hogy a HP-ba is pakolok.
-
Ha felmegy a driver, minden további nélkül szerintem.
Nekem egy marha lassú vinyó van a laposban, és a turbomem is csak 1 gigás, fele-fele readydrive és readyboost, de így is gyorsabban nyílnak meg a gyakran használt progik, tehát valamicskét besegít.
De SSD-t gondolom visszafogná....
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3249
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra // 512GB // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest