- sh4d0w: Én és a számítógép
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Donki Hóte #100498 üzenetére
Munkabeosztásom nem vita tárgya.
A csattogás valós. Sajnos a fülem igen jó!
Nem tudunk egeret tenni mellé. Kanapén használja majd, nics asztal ezen a részen. -
válasz
Polarstar #100494 üzenetére
Engem zavarna, ha a párom nappal dolgozna vele, mikor én ép aludnék!
Ha egyebekben tetszik a 440-es széria, akkor vedd meg és keress megoldást arra, hogy übergagyi tapipad csattogása ne zavarjon alvás közben.
Legolcsóbb megoldás, ha nem alszol napközben
Második legolcsóbb megoldás, hogy veszel az asszonynak egy egeret mellé
Harmadik legolcsóbb megoldás a T440s tapipadjának a cseréje egy 450-es tapipadjára.
Ha ezek nem szimpatikusak, akkor ne vegyél 440-es gépet
-
-
Sziasztok!
A viszonylag régi, de sokan nem használt T420s gépemet bővítem új SSD-vel. Szerintem nekem ez marad, mert sokat írok, de a modern szigetes gépeken nem jó írni.
Már lesegetem a megoldást, mit lehet tennem. Ismerkedem a SSD működésével. A HD Sentinel szerint 100% teljesítményű és 97% kondícióbanvan a benne lévő ismeretlen betűhalmazzal néven nevezett meghajtó.Ellenben...
Kellene egy másik gép is. Valami ilyent szeretnénk, semmi ultracuki metállila recsegős kasznis divatvackot. Fekete indusztiál Levonot.
Megnéztem egy kicsivel jobb 440-est.. Fasza, menő, lapos és jobb a kijelzője, mint ennek a sáppadt izének. De a kattintós tapipad csattog, mint az isten nyila!!!! Engem zavarna, ha a párom nappal dolgozna vele, mikor én ép aludnék! Fura, hogy a billentyűzet a 440-nwk halkabb..
Ez most már így marad? Kiábrándító a csattogása. Sosem volt gondom a nem kattogó tapiegerekkel a PowerBook 3200 óta.. Miért kellett átcserélni kattogósra?
-
Tikakukac
titán
válasz
Trialbiker #100492 üzenetére
Power manager perform battery reset. Addig csináld, amíg nem csökken tovább a kapacitás.
-
-
tgtom
tag
Sziasztok!
Van egy T440s-em, amit 1 éve vettem használtan. Akkoriban nem igazán akart tölteni, de aztán valahogy megoldódott, már fogalmam sincs hogyan. Most megint előjött ez a probléma. A töltő biztosan jó, mert külső, belső akksit eltávolítva, majd töltőre dugva elindul a gép szépen. Ha viszont rádugom a belső akksit, akkor már nem tölt egyáltalán. Ugyanez a külsővel is.
Egyszer sikerült töltenem a belsőt, amikor lehúztam a cmos elemt is, majd töltő rá, bekapcs és közbe rádugtam a belső akksit. Ekkor feltöltött 80%-ig, azóta egyáltalán nem tölt...
Volt valakinek hasonló gondja? Mi a fenét csináljak?
Köszi! -
Zsocy155
őstag
válasz
nagyrenato #100486 üzenetére
Úgy néz ki ez bejött.
Köszi szépen a tippet. -
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
T420-am van. Több fájl törlésénél ezt az üzenetet kapom és nem enged törölni. Tudnátok segíteni, hogy ez mitől lehet és mi a megoldás?
Köszönöm szépen!---------------------------
Total Commander 7.50a fin
---------------------------
Fatal error in delete thread, aborting!Please report this error to the Author, with a description
of what you were doing when this error occurred!Windows exception: C0000005
Stack trace:
00000028
688EE8 63B743 63C76E 63C6D8 63CE3B 63D696
>465F15 403630
Raw:
688EE8 63B743 426BCD 69C025 426D03 5C002C
426BCD 69C025 426D03 426F01 69C025 426FD5
48002C 48002C 426F01 69C025 426FD5 69C23B
6788F0 63C76E 42738E 4273C9 69C025 427600
69C025 69C025 69C0DF 696203 63C6D8 69C025
69C0DF 696203 63CE3B 69C11F 69C366 6952D9
63C4FD 60FFFE 63D696 465F15 4026A4 403630Press Ctrl+C to copy this report!
---------------------------
OK
--------------------------- -
-
rekop
senior tag
válasz
FoxiestFox #100482 üzenetére
Köszi, ilyenem volt még régebben az R400-hoz, de nem is használtam nem szerettem ezt a fajtát. Olyan kellene ami “domború”. Amit rendeltem régebben kínait az nagyon gyenge minőségű volt folyton lejött a helyéről, ezért vettem inkább egy új magyar bill.-t kompletten.
-
-
97bandy
tag
válasz
J0shu4M1ll3r #100477 üzenetére
Szia, driverben nézelődj mindenképp. Én a véletlen érintés figyelmen kívül hagyása (nem tudom most hirtelen hogy van ez a driverben) környékén nézegetnék, annak általában lehet az érzékenységét állítani. Nekem 1:1 ilyen problémát okozott ez a beállítás egy másik típuson, amikor feljebb volt tolva az érzékelés küszöbe.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #100367 üzenetére
Na megjött a passzív dp-hdmi 4k átalakító is. Ahogy várható volt, ez a t430 ivy bridge gpu-jával nem képes hdmi-n kiadni 4k-t.
Desktop gtx1050-re kötve persze ott megvan a 4k 60Hz, viszont csak ycbcr420 színmódban, ami annyit tesz, hogy a fény 4k a színinformáció viszont csak fullhd és emiatt színes a betűk széle. Szóval számítógép monitorhoz oda sem igazán ajánlott. Persze 3 dolcsiért
A lényeg, hogy a múltkor linkelt 8 dolcsi körüli, aktív átalakító a nyerő továbbra is. Akár régi, akár új dp portos gépet kéne nagyobb felbontású kijelzőre kötni.
-
rekop
senior tag
Sziasztok!
Lehet még valahol eredeti trackpoint sapkát vásárolni x200-hoz? Az asszony meg a gyerkőc valahova elkeverte, sehol sem találom, és most szétvet az ideg.
Utángyártott ebay-es volt már nekem az nem ér semmit, szóval mindenképp eredeti kellene. Ha lenne valakinek ötlete, azt nagyon megköszönném, mert így gyakorlatilag használhatatlan lett a gép. -
btudos
nagyúr
válasz
J0shu4M1ll3r #100477 üzenetére
Ja, hogy felengedés után nem reagál azonnal. Mivel egyébként a leírásod alapján működik a touchpad, inkább driverre vagy beállításra gyanakszom, ha hardveres gond lenne, akkor más szituációban is vacakolna.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
btudos #100476 üzenetére
Mondjuk 2 ujjal görgetek le egy oldalon, majd szeretnék rákattintani egy hivatkozásra vagy bármire, elengedem a touchpadot, majd 1 ujjal szeretném a kurzort rávinni a linkre, de a kurzor nem mozdul. Várok 2-3 másodpercet és utána megy.
A céget T470p-n görgetés után egyből tudom vinni a kurzort, mármint görgetek, elengedem majd 1 ujjal irányítom a kurzort.
A 2-3 másodperces várakozás miatt gondoltam, hogy vagy driver vagy maga a touchpad kezd elhalni. -
btudos
nagyúr
válasz
J0shu4M1ll3r #100475 üzenetére
Nem teljesen értem, mit takar az, hogy "rögtön utána nem reagál"? Ahhoz, hogy normálisan külön érintésként tudja értelmezni a kattintást, mindenképp el kell emelni az ujjad egy pillanatra.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #100447 üzenetére
Hétvégén próbáltam állítani, hátha sw probléma, de nem jártam sikerrel. Szerintetek hardware gond lesz?
Ki kéne cserélni a touchpad-et? -
szeraj
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Thinkpad S1 Yoga 12 notebookom.
Egyik átfordítás után a billentyűzet nem emelkedett ki újra, beragadt.
Tudtok ajánlani valakit, aki tud ilyet szerel, vagy egyátalán szerelhető-e?
Köszi a segítséget.
-
Thom!
veterán
Lenovo ThinkPad Yoga 370 mennyire melegedős fajta és mennyire hangos a hűtése?
i5-7200/7300 CPU-ra gondolok -
HELLAFLUSH
őstag
X220 tabletbe milyen akkut érdemes venni? gyárit sajnos nem találok sehol
utángyártottból van olyan amit érdemes venni?
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #100466 üzenetére
Pontosan.
-
WASPZotya
tag
Sziasztok!
Most vettem egy t430-at és az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a sima és a háttér világítású bill között?
Csak a háttér világít vagy a betűkön is átvilágít?
Azért kérdezem mert most magyar billem van ami hiányos, de ha veszek pl német háttér világításos billt , akkor ki tudom cserélni a megfelelő gombokat a magyarról a másikra és világításos lehetne?
Köszi -
97bandy
tag
Üdv!
Az imént került hozzám egy T440s. Egész barátságos kis cucc, egy dolgot leszámítva: a wifit folyamatosan eldobálja. Intel 7260-as modul van benne. Legújabb W10, legújabb driverek. Se a windows által leszedettel, se az intel oldaláról származóval nem jutottam jobb eredményre.
Tegnap lehúztam egy pár gigányi cuccot (képet, amik nagyjából egyforma méretet képviselnek) az itthoni szerverről rá és ott lehetett látni, hogy először 9-10MB/s, majd 5-6, 2-3, aztán megáll teljesen a dolog és elveszti a kapcsolatot is, újra kell csatlakozni. Böngészés közben is előjön, elég véletlenszerűen. Van hogy fél óráig teljesen jó, van hogy 5 perc alatt 3x is ledob.
Az eladó felajánlotta, hogy szívesen kicseréli, de szerinte ez beállítás/sw hiba. Lehetséges?
Az előző gépemben is ugyanilyen wifi volt, csak mPCIE-s kártyán. Azzal nem volt semmi ilyen jellegű gond. -
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #100456 üzenetére
Minden driver és egyéb katrancot gyilkolj le aztán mehet fel a gyárija.
-
-
szaszyka
senior tag
-
szaszyka
senior tag
-
szaszyka
senior tag
Sziasztok. Lehetne egy olyan amatőr kérdésem, hogy az X220-hoz, és korabeli társaihoz való dokkolók működnek kulcs nélkül is, vagy csak akkor működnek a dokkolók, ha rá is zárom a kulcsot?
Vettem egy dokkolót a notebookomhoz, amihez nincs kulcs. Ha belerakom a notebookot, a dokkolón keresztül kap töltést az akku, és rendesen működik a gép, a kikapcsoló gombja is működik a dokkolónak, kikapcsol vele, de a portok nem működnek.
Esetleg a bios-ban kell állítani valamit dokkoló használatához? Sajnos semmilyen infót nem tlaálok róla, Youtube-on is a videókon csak belepattintják, és megy minden. Megtisztítottam a notebook dokkoló-csatlakozóját is, hátha... De sajnos úgy sem működnek a portok. -
válasz
HELLAFLUSH #100448 üzenetére
Soknak tűnik. Nálam olyan 70-75, ha megterhelem kicsit.
-
HELLAFLUSH
őstag
sziasztok
az normális, hogy egy kis GTA Vice City alatt 82°C-os CPU hőmérsékletet produkál egy X220Tablet
a másik kérdésem pedig az lenne, hogy erre is van unlocked bios? -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
A korábban említett T430 laptopomon azt vettem észre, hogy ha 2 ujjal görgetek le, rögtön utána nem reagál az 1 ujjas érintésre. El kell engedni a touchpadot egy pillanatra, és utána érzékeli. De 10 alkapomból 1szer működik rögtön.
Ez lehet valami beállítás miatt vagy az érzékelője kezd elhalni?
Találkoztatok már ilyennel? -
válasz
darvinya #100443 üzenetére
Szerintem nem te fogod elmagyarázni nekem, hogy egy akkun hogyan lehet megnézni, hogy módosított-e vagy sem. Próbáltak már módosított, hamisított akkukkal megvezetni ebay-en, magyar hivatalos boltnál számlára vett akkuval is, de nem igazán sikerült.
Keress vissza ezen a fórumon, már írtam erről segítségként másoknak részletesen, amikor belefutottak ilyenbe. -
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #100444 üzenetére
Na akkor arról szokj is le, ha valami meg tud gyilkolni hardvert az a win10 frissítés. Volt amikor egy havi lakbéremet ilyenekből ki tudtam fizetni
-
vargas0502
tag
Sziasztok.
Adott egy Thinkpad W510-es, windows 10 enterprise-al.
Synaptical felnyomtam minden drivert és frankón működik,de a touchpad nem akar, ötletek?
A pöcökegér működik. Megkapot minden windows 10-es frissítést is.
-
Tikakukac
titán
válasz
Flashcash #100440 üzenetére
Nekem az ekkora eltérés a furcsa. Mert ez sok, dollárcent fappening Lenovo esetében radikális.
Szóval nem mondtam, hogy nem értesz hozzá, egy karról jövünk én is villannyal kelek reggel és fekszek este, csak ráhúztam egy közgázt. Aztán azóta nekem minden ilyesmi ráncos homlok, aztán jöhet az okosítás.
-
válasz
Tikakukac #100439 üzenetére
Érdekes mert a környezetemben használnak X230/T530/X220/T520 és egyéb újabb gépeket, akkut jellemzően én szerzek be és cserélek.
Amit itt leírtam egyáltalán nem egyedi. Minden gyári akku az említett kapacitással érkezik, persze villamosmérnökként biztos én nem értek ezekhez a furcsa dolgokhoz. Az Aida design capacity / actual capacity összehasonlítása egyáltalán nem új dolog, nem a valós degradációt méri a kezdeti valós akkukapacitáshoz képest. -
válasz
Tikakukac #100437 üzenetére
Az akku nem 100%-os, ezt egy külön postban leírtam. [link]
Mivel ebből a típusú gyári akkuból saját felhasználói körben cseréltem az elmúlt években T520-T530 gépekben kb. 8-10db-ot így tudom, hogy nem extra, jobb mint az átlag az biztos, de 15% elhasználódás nem egyedi.
A 100-as akksi az újkorában sem egy szokványos dolog.
Ez itt az utódja, optimize for battery lfespan módban, azaz nem 100%-ra tölt a valós kapacitása 65-66000mAh körül lenne, ha nem ebben a módban használnám. Az összes gyári akku új korában hasonló értékeket tudott, amivel én találkoztam. -
-
válasz
Donki Hóte #100417 üzenetére
Az akku természetesen nem 100%-os, a gyári 6 cellás akkuk felül vannak méretezve, jellemzően 65000-66000mAh kapacitással rendelkeznek új korukban ami magasabb mint a tervezett kapacitásuk. Ettől függetlenül design capacity-nek az akku chipben a hivatalos 56000mAh van megadva.
Az akkut Németországból vettem, de nem kivételes, kb. 1-1,5 évente cserélek több gépben és az LGC cellás akksik, hasonló eredményeket produkálnak. Az akku valós degradációja tehát kb. 15%-16%-os a bele pögetett 387 ciklus után, ami még mindig elég jó eredmény.
Amire figyelni szoktam, hogy a power manager a lenti beállításban legyen, ami azt jelenti, hogy az akkut sosem tölti fel a teljes kapacitásra, hanem 4-10%-ot automatikusan tartalékol, így tudja javítani az élettartamot.
-
-
carr
őstag
Fúúú gyerekek! Olyan bika töltőm van, 10mp alatt tölt 1%ot a 44wh 3700mAh-s akkut.
Ja nem. Besz*rt az akku.
Már ezerszer megrágtuk, de van olyan gyártó amelyiket ajánljátok? a gyári érték felét megkapom kb? -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #100426 üzenetére
Nem.
(Tudom, hogy irónia, de még mielőtt valaki félreérti...)
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #100424 üzenetére
Akár ez is jó. Még ezt nyomoznom kell, most a család többi gépét kellett cserélgetnem.
-
-
darvinya
titán
válasz
Donki Hóte #100420 üzenetére
Képen látható, hogy cellákat felújították.
Egy jó felújító összepárosítja cellákat, így max. kapacitása és élettartama lesz. -
Tikakukac
titán
válasz
Donki Hóte #100420 üzenetére
A mérési módszer tökéletes és valóban vannak kiváló akksik nagyon sok használattal. De nagyon ritkán jönnek össze.
Az, hogy reset nélkül aprón is kering rengeteg akku, ami otthon 10 perces lesz, az már más kérdés
-
válasz
Tikakukac #100419 üzenetére
Amit mondasz, az nem azt bizonyítja, hogy az adott akkuk jók, hanem csak azt, hogy a mérési módszer nagyon rossz.
Olyan nincs, hogy egy Li-Ion (Li-Po) akku több év és többszáz töltési ciklus után is 100 %-os, az akkuk idő és használat függvényében történő degradálódása olyan fizikai tény, amin még Elon Musk sem tudott felülemelkedni
-
Tikakukac
titán
válasz
Donki Hóte #100417 üzenetére
Nem számít a hely és semmi más sem. 67%-os 1200 ciklusos T60-as akkum is volt már, bizonyítottan resetelve is tudta ezt. 4-5 éves T430 akku 450 ciklussal 97%-on. Stb. Vannak ilyenek, de manapság inkább nagy mák kérdése. Vagy jól kell csinálni és akkor sosem bukik ki, hogy valójában az érték nem pontos.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
donjohnson #100416 üzenetére
Köszönöm!!!
Teljes körű kiszolgálás -
-
donjohnson
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #100415 üzenetére
tessék: [link]
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
donjohnson #100410 üzenetére
Köszönöm! Tartottam tőle, hogy másik dokkoló kell, de így már biztos. Már keresem is
-
-
Tim82
félisten
válasz
Trialbiker #100411 üzenetére
2 db 4 GB-os DDR3 1,5 V-os modult (tehát nem DDR3L, azaz 1,35 V-osat). A modulokon a memóriachipek ilyen kiosztásúak legyenek ("2Rx8"):
-
Trialbiker
tag
Sziasztok T400 hoz milyen ramot érdemes venni mert a jelenlegi 2gb nem elég semmire.
-
donjohnson
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #100409 üzenetére
itt leírják a választ: [link]
amit szeretnél, 2 digitális kimenet egy időben a dokkolón, ahhoz az ultra dock szükséges. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
azbest #100385 üzenetére
Szia!
Elképzelhető, hogy a pro dock 40a1 dokkolónál is az van, hogy a dvi és a dp közös? Próbáltam 2 monitort rákötni, de ha a dp be van kötve, akkor dvi-on nem ad képet. Jelenleg a laptop minidp-jére van kötve a második monitor, de így a mobilitásban szenved hiányt.
T470p a laptop.
Próbáltam dp + vga felállásban, ott ugyan volt kép mindkét monitoron, de ami a vga-ra volt kötve, kicsit mintha homályos lett volna, mármint nem voltak olyan élesek a szegélyek. -
-
jss
aktív tag
válasz
Donki Hóte #100406 üzenetére
Es az a jobbfajta amit korabban linkeltel, az frankon atviszi a kepet nagyfelbontasban es a hangot is ?
-
Ez a pár dolláros, amit én linkeltem, az több mint 7 dollár
A UGreen jó márka, amint látod, ők deklaráltan vállalják, hogy a konkrét adapterük tudja a 4K felbontást.
-
jss
aktív tag
válasz
Donki Hóte #100403 üzenetére
Oke, de amit belinkeltel, az is par dollaros. Ez egy jo fajta?
-
Van -e valami egyszeru, olcso modja annak, hogy a DP portot HDMI-re alakitsam
Ha 4K képet akarsz a monitorra átvinni, akkor a pár dolláros olcsó DP to HDMI átalakítókat felejtsd el, ehhez a feladathoz már jó minőségű adapter kell.
(Ja, attól, hogy egy átalakítót a magyar webshopok 5-8 ezer forintért árulnak, attól azok még pár dolláros olcsó átalakítók, amik legfeljebb 1080p képet visznek át
)
-
donjohnson
addikt
ha még nincs meg a monitor, akkor inkább olyat vegyél, amin van mindenfajta csatlakozó (vagy legalább a displayport és vga közül az egyik). mondjuk Philips 328P6VJEB, ezen minden van, és akkor nem kell az átalakítással szórakozni.
itt tudsz böngészni csatkozókra szűrve a mysoft oldalán: [link]egyébként legszívesebben hp-t vagy dell-t ajánlanék, mert üzleti géphez üzleti monitor illik.
-
jss
aktív tag
Szeretnek venni egy 32"-os monitort a full HD-nal nagyobb felbontassal( 2560 x 1440 ). Alapvetoen ket gepet akarok rakotni, egy T420s-t es egy T61-et. Pillanatnyilag mindket gep egy egyszerubb, kisebb monitorra van rakotve, mindket gepen a vga portot hasznalom erre. A T420s-en van egy Display Port is, a T61-en csak vga port van.
A T420s-ben egy HD3000 videovezerlo van, a T61-ben asszem agy Quadro140.Kepesek lesznek -e ezek a notik nagy felbontason meghajtani a nagyobb monitort?
A modernebb monitorokon mar nincs vga csati, van helyette HDMI esetleg DP.
Van -e valami egyszeru, olcso modja annak, hogy a DP portot HDMI-re alakitsam, illetve, hogy a vga portot HDMI-re alakitsam?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix G15 Ryzen 7, 32GB RAM, GTX 1650, 144Hz
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- ASUS ROG Strix G15
- X1 Yoga 8th 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB magyarított vbill aktív toll ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 3570 15.6" FHD IPS i7-1270P 32GB 512GB NVMe gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest