- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
BTom1970 #123899 üzenetére
nézd meg ezzel:
TPFanControl v0.64 - dual fanvagy ezzel:
TPFanCtrl2 - V2.1.5ha így önmagában kicsomagolva nem indul, akkor másold rá az exe fájlt és az ini fájlt a meglévő telepítésre (program files mappa). előtte persze zárd be a programot a killtpfc.bat-tal.
a 0-7 azok a manauális fokozatok. úgy nem sok értelme van ha kézzel állítgatod mindig.
0 az a 0 rpm (egyhelyben áll) és aztán 2000, 3000, 5000 rpm fordulat ahogy növekszik stb. -
-
totron
addikt
válasz
BTom1970 #123900 üzenetére
Nézd, ha inkompatibilis veled a ventilátor/ház okozta zaj, vagyis ha nem kapcsol be túl gyakran, akkor hagyd a saját vezérlésén. Ha túl sok a zaj, akkor fojtsd le ideig-óriáig, bár necces, ha nem megy a Smart mód, tényleg az volna a lényege a szoftvernek. Idő, míg kitapasztalja az ember, hogy egyénileg milyen számokat állít be az .ini fájlban (neked erre az infó szerint még várni kell).
-
donjohnson
addikt
-
-
vargas0502
tag
válasz
BTom1970 #119800 üzenetére
Jogos, Én néztem be a kijelző méretét....
Hát figyelj, Én hasonló feladatokra még a mai napig használok egy W530-as gépet és semmi gondja. Igaz Én nem vágok vele.
A 4810MQ i7-es proci szerintem nem rossz választás.
A konfigból arra következtetek, hogy ez a gép amit írsz egy W540-es lesz.
Szerintem a 100k az jó ár ezért a konfigért ill. gépért.
Nekem volt / van ilyen gépem és nincs vele gondom. Van aki nem szereti... -
-
vargas0502
tag
válasz
BTom1970 #119795 üzenetére
Szia!
Mivel írtad az ultrabay-t így javasolnám, hogy ebből az összegből nézd meg a W530-as szériát is. Abba a gépbe lehet ultrabay-t szerelni. Kb. 100.000 Ft környékén szoktak mozogni és bele lehet pakolni 32Gb memóriát. igaz nem egy hurcibálós masina,de még lehet original aksit is kapni hozzá újat,stb... nézz utána.
Szerintem ez L szériát engedd el, mert csalódni fogsz benne. Nálunk a cégnél most is vannak L-es gépek és hát, hogy is mondjam.. anyagminőségre gagyik..
Mivel azt nem írtad, hogy "korban" ill. megjelenési időben milyen gépre gondoltál akkor ha a T szériánál akarsz maradni érdemes lenne megnézni a T430-at. Bele lehet rakni optibay-t, 16Gb memóriát megeszik és szerelték i5-ös és i7-es procival is.
Tudom nem mai darab.... -
Francia91
veterán
válasz
BTom1970 #119795 üzenetére
P50-es belefér ebbe az árkategóriába (általában 130-150 között szoktam már látni magyar klaviatúrás példányokat), és nekem is ajánlották a típust ebből a topikból.
Videovágásra szerintem jó lenne a proci és VGA miatt. Ebben az árban már 16 GB RAM minimum szokott bennük lenniMost van fent egy P50-es Hardveraprón, magyar klaviatúrával, 24 GB RAM-mal 140-ért pl
T szériából a T540-es után már nem foglalkoztam egyikkel sem, kiábrándultam belőlük, és ugyebár bejött a P50-essel megint a workstation széria, ezért van csak a P50-es képben nálam, ha ThinkPad-ról van szó
T széria T540-től kezdve nálam ismeretlen. Ha van köztük ajánlott, a többiek majd írják azokat
Viszont mivel a P50-ben nincs optikai meghajtó, UltraBay-t nem tudod átszerelni. Viszont mivel M.2-es SSD megy bele, egy HDD-nek van benne hely, bár rémlik olyasmi, hogy csak 7 mm-es magasságút fogad, de majd kijavítanak, ha rosszul tudom -
Penguin95
senior tag
válasz
BTom1970 #112691 üzenetére
A T500 még 2010 előtti, így abban legfeljebb DisplayPort 1.1a lehet, mivel az 1.2 kicsivel a T500 megjelenése után vált elérhetővé. Pontos infót én sem találtam a verzióról, de mivel ilyen irányú firmware frissítést sosem kapott, így biztos, hogy 1.1-es a port. Pont ma megyek DVI-HDMI kábelt nézni, ha találok emberi áron DP-HDMI-t akkor veszek egyet kipróbálni, mivel nekem is van két T500-am.
-
thgergo
tag
-
válasz
BTom1970 #110961 üzenetére
Nyiss egy parancssort inkább, és:
fsutil behavior query DisableDeleteNotify
Ha két darab nullás kimeneted van, akkor megy a TRIM.
HD Sentinel (főleg ha régi verzió) nem mindig jelzi helyesen.A másik, hogy Tx00-on az Intel Rapid driver KIKAPCSOLJA a TRIM-et, tehát nem ajánlott telepíteni egyik verzióját sem. Sőt lényegében semmit sem, a Win10 plug and play azon a gépen, hacsak nem akarsz a grafkártyák között váltogatni, mert akkor szopelli.
-
-
-
válasz
BTom1970 #109657 üzenetére
Szerintem jobban jársz egy naprakész rendszerrel, ha már egyszer az MS valamelyest megerőltette magát, és készített egyet, ami tizenéves gépeken is jobban megy, mint némelyik erőforrás-kímélőnek mondott Linux.
De nem tudunk dönteni helyetted. Kipróbálod, és ha nem tetszik, marad a 7. -
-
válasz
BTom1970 #109641 üzenetére
Win10 megy neki.
Ezeket célszerű lefuttatni telepítés és frissítés után.
Első, második.
Kigyomlálja a szemetet a Winből, a CPU terhelés és a start utáni memóriahasználat is jelentősen alacsonyabb lesz.
Célszerű még a Defendert is kiirtani, és /vagy erőforráskímélő antivírust feltenni.Amúgy plug and play, mindent fel fog ismerni és telepíteni, viszont a VGA váltás nem fog menni, tehát döntsd el, melyiket szeretnéd használni, és azt fixre beállítani BIOS-ban.
-
azbest
félisten
válasz
BTom1970 #102257 üzenetére
Hardveraprón kb mindig vannak eredeti használt tápok. A 90w-osakat is találni 3 ezer körül. Valószínűleg a 65w is jó hozzá, hacsak nem dedikált gpu-s, mert akkor csúcsterhelés alatt lehet nem nagyon tölti a kisebbik.
-
donjohnson
addikt
válasz
BTom1970 #100201 üzenetére
szerintem ezzel a nagyobbfajta átalakítóval működne.
amit te linkeltél átlakító az ugyanúgy néz ki, mint a magyar boltos aminél full hd van említve maximumnak.
a hdmi kábel pedig mindegy milyen. -
donjohnson
addikt
válasz
BTom1970 #100199 üzenetére
azzal valószínűleg menne a 2560-as felbontás. de tényleg nézd meg, hogy az átlakító leírásában milyen felbontás szerepel, mert a legtöbb mezei csak full hd-t támogat.
t500-ban 1.1-es displayport lehet, mert 2008-as gép.
max felbontás t500-al külső monitoron wqxga: [link]
displayport 1.1 felbontások: [link] -
azbest
félisten
válasz
BTom1970 #100164 üzenetére
Ahogy írtam, azt veszed, amit találsz, vagy ami praktikus, vagy ami olcsóbb.
Természetesen a max felbontás nem fog megnőni attól, hogy jobb képernyőre kötöd. Valószínűleg 1920x1080 a max az átalakítóval.
Az, hogy a tévé tud hdmi2.0 -át nem jelenti azt, hogy nem lehet rákötni a régi 1.x-es eszközöket. Persze nem tudják kihasználni a max felbontását.
-
-
azbest
félisten
válasz
BTom1970 #99993 üzenetére
2-3 dollár kínából egy szintillesztős adapter (példa), ami fullhd -t tud kezelni. Itthon is lehet bármelyik hasonlót, a kábelekben is ilyen adapter van (példa). Csak itthon nem 500 forint hanem 3-5 ezer. Nincs konkrét tuti ajánlat, egyszerűen ezek olyan általános alapszintű eszközök, hogy azt veszed, amit találsz.
-
-
azbest
félisten
válasz
BTom1970 #99962 üzenetére
Problémák:
- Jól látom, hogy azon a tévén (ahogy a legtöbb tévén) nincsen displayport csatlakozó? Szóval tényleg max valami átalakítóval menne.
- Nem írtad, hogy intel vagy ati videokártyás a gép. Mindkettő esetben necces, hogy vajon képes-e dp-vel 4k felbontásra. Mintha talán , 2560x1600 @ 60 lenne a max mindkét esetben hivatalosan. De talán dp-vel megy a 4k 30Hz képfrissítéssel. HDMI-vel mondjuk dokkolóból szinte biztos, hogy fullhd a max.A dp-hdmi átalakítók is max fullhd-t szoktak tudni. Ráadásul a szintillesztősek csak jelszíntet módosítanak, de akkor is a gép hdmi módjának a maxát tudják. Léteznek aktív dp-hdmi átalakítók is, csak nem biztos, hogy dp1-ről hdmi 1.4-re vagy újabbra alakítót könnyű találni. Ez még t430 szériánál sem sima ügy. Ahhoz rendeltem kíváncsiságból kétféle átalakítót, ami talán képes lesz dp-ről 4k 30Hz hdmi-t varázsolni. A sima két filléres átalakítók, szintilllesztők nem képesek erre.
-
ro_bert17
őstag
válasz
BTom1970 #98703 üzenetére
Képes felmenni 120 fokra? Azt hittem 100-nál lapattintja a gépet a védelem.
Valakinek nincs gyakorlati tapasztalata hűtés hatékonyságilag? Ritkább vagy sűrűbb lapátok?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest