- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
mobal #101099 üzenetére
Például a LaptopSystemesről nem gondolnám, hogy jelszavazott lenne, de mindenképpen rá kell kérdezni.
T570 még olcsóbban fordul elő a Hardveraprón, de magyar billentyűzetes X1 Carbon is akad jóval 200.000 Ft alatt, habár lényegében gari nélkül... utóbbi lehet, hogy céges kiszórás?
-
dWan
tag
válasz
donjohnson #101093 üzenetére
Mivel valószínűleg hibás a touchpad körüli gombok konstrukciója, így igen. Elég nagy csalódás, de más megoldást nem nagyon látok.
-
dWan
tag
üdv,
Alzán találtam egy l580-at közel 100k-val olcsóbban mint más helyeken, ez azért gyanús nem? Lehet vmi kiállítási darabot próbálnak újként eladni?
-
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #101087 üzenetére
nem szabad feszegetni, erőltetni semmit. Ha nem enged, annak oka van.
Mondjuk ezzel óvatosan. Nem egy TP van, amiben úgy van megpatentozva 1-2 rész, hogy kifejezetten töréshatáron kell feszegetni. Az oka egyszerű: olcsítás póver. Márkán belül nem 1 gépet tudok, amire bontásos alkatrész cserék és takarítások bolthálózat szinten voltak megtiltva, mert 20-30 éve a szakmában dolgozók sem tudták törés nélkül leszedni az alsó burkolatot.HungaryPig: Én is hittem benne, hogy ilyen régen nem volt. Talán T420-ba passzolt volna egy HP panel a polcról. Hááááát nem.
-
magellan2600
tag
válasz
magellan2600 #100972 üzenetére
Na megvolt a hűtéscsere a T400-ba mindenféle gond nélkül. Első szétszedés, összerakás ideje... egy délután...
A második nekifutás 2-3 óra. Én azt csináltam, mivel csak videót láttam még róla, hogy ahogy szedtem szét, csináltam mindenről képet, hogy merre, hogy mennek a kábelek, stb így volt miről puskázni. Egyébként annyira nem vészes, lényeg, hogy ésszel kell csinálni, nem szabad feszegetni, erőltetni semmit. Ha nem enged, annak oka van.
Szétszedésben segített tutorial videó, és a service manual. Egyébként a komplett hűtés bontottan pár ezer forint. Az érzés, hogy magad csináltál meg valamit... Felbecsülhetetlen.
-
válasz
azbest #101079 üzenetére
Én biztos keresek egy ideje.
Ezt vettem.
Csak még haza kell menni érte Szegedre.. -
BlackJapan
tag
válasz
BlackJapan #101073 üzenetére
Közben megtaláltam mi is ez a hang (coil whine) és úgy látszik mások is szenvednek tőle...
https://www.youtube.com/watch?v=DDNUiNCGoX8
-
WASPZotya
tag
Sziasztok!
Van egy t430-am amiben törött a kijelző.Jelenleg Samsung Ltn140kt03 van benne.
A lényeg annyi hogy a felbontás, a méret a felfogatás és a csatlakozó stimmeljen( 1600x900, 40 pin és 14 ") ,vagy másra is figyelni kell?
Köszi
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #101076 üzenetére
Belemenni belemegy végül is, némi izomerő segítségével...
(T7600 -> Socket M, T7700 -> Socket P)
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #101071 üzenetére
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
T7700 volt az r61-emben, ameddig meg nem nyekkent az Nvidiás alaplapja.
-
joeetm
tag
válasz
Ha jól emlékezek, azért a T7600 a legerősebb belevaló, mert 667-es fsb-ig támogatja a procikat.
-
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
FoxiestFox #101072 üzenetére
Nekem T7600 rémlik.
-
robita
csendes tag
válasz
FoxiestFox #101072 üzenetére
Tudtommal csak Merom procik mennek bele.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_2_microprocessors#.22Merom.22.2C_.22Merom-2M.22_.28standard-voltage.2C_65_nm.29 -
BlackJapan
tag
Sziasztok!
Adott egy T440p, venti nem megy, ssd a szokott helyén és a processzor / dGPu felől zümmögő hang jön. Tegnap pasztáztam újra (nem először csinálom) és eddig nem is adott ki ilyen hangot, csak most, hogy felraktam rá újra a win 10-et / frissítéseket.
Azt vettem még észre, hogy ha a venti nem megy, csak akkor van ez a hang, ha beindul a ventilátor, megszűnik a hang is.
Van esetleg valakinek ötlete?
-
Mi a legnagyobb CPU T60-ba? Belemegy egy T9400?
Tudja az a proci az FSB-t alacsonyabban pöcögtetni, ahogy a régebbiek teszik? -
-
darvinya
titán
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #101066 üzenetére
Esetleg 2db 26 dolcsiért [link]
Bár mintha nekem 12.7-esnek rémlene a caddy nem 9.5.Esetleg Silent77-et kérdezd meg a (gearbest és más kínai kütyüs topicokból ismerős), hátha van kapcsolata
-
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #101066 üzenetére
ebayen uk eladónál volt beteg áron (13+13 font körüli), de annyiért már lehet alibabáról (a nagykerből) is van esély
min 5db-os order 2.3 usd/db, de ki tudja a shipping mennyi lenne [link]
Ha meg francia kamu reklámot, ami pénzmosás lehet, mert több száz euróért és a képek sem stimmelnek.
-
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #101061 üzenetére
szerintem nem... egyszer tévedésből kaptam ilyen usb tokot, mint amibe az általad linkelt megy, ami valami más pata csatis, az nem passzol a thinkpad féle csatlakozóval.
A thinkpades pata bay csatlakozó nem téglatest, hanem penge alakú
t61esemből
Ha jól látom a képen, amit linkeltél, az ilyen csatlakozóra tud kapcsolódni, mint ez a generic usb keret
-
azbest
félisten
válasz
Penguin95 #101058 üzenetére
Nem néztem neki melyik van, de az nvidiás hűtője kicsit más, ott úgy emlékszem ki kellett csavaroznunk a csanérokat is, hogy kielemhessük a hűtőt. Intelesnél éppen van annyi hely, hogy anélkül is ki lehessen billenteni. Ahogy nézem most utólag, talán a dupla hőcsövesnél nem megy a billetnés.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101061 üzenetére
Nem tudom, de miért nem olyat nézel, amit T60-hoz találtak ki?
-
Szerintetek ez belemenne T60-ba?
-
Eladó445
tag
Sziasztok!
Hol lehet venni 1db billentyűzet gombsapkát?
Eltörött a t440s -en az fn gombom
köszi -
Tikakukac
titán
válasz
Penguin95 #101058 üzenetére
Friss bezel tapasztalat: áhh, simán meg tudom csinálni, csak felpattint-lepattint. Ahham. Ha nem a felső sorral kezded, akkor konkrétan a fedlap összes ellenpárját legyalulod. És így lett egy 3k-s műveletből 23k, mert ugye a fedlap mellé kell 1 óra szerelés és a munkadíj is.
Otthon mindig mindent lehet csinálni, csak az extra dolgokat a HMM sem mondja el és lehet a videó alapján sem jön le. -
Penguin95
senior tag
válasz
Speeedfire #101057 üzenetére
A T420s-t ugyan nem ismerem, de ennél nem nagyon kell darabokra bontani a gépet. A burkolat, a billentyűzet, meg az egyik hangszóró az, amit ki kell venni ahhoz, hogy kivehesd a hűtőt. Persze értem, hogy egy rosszul sikerült eset után nem annyira van kedved.
-
Penguin95
senior tag
válasz
Speeedfire #101038 üzenetére
Ha gondolod, akkor a hűtő kipucolásában, és újrapasztázásában tudok segíteni. De egyébként ennél a gépnél egyszerű a dolog, csak a műanyag pöckökre kell vigyázni, meg arra, hogy ne húzd túl a csavarokat.
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #101050 üzenetére
Valóban. Van erre más topik is.
-
bb.bocs
őstag
válasz
Ed Parker #101044 üzenetére
a bankomnál van külön alszámla erre a célra, évek óta vásárolok alin, egyszer sem volt gond a sima kártyás fizetéssel, akár alszámlákról akár a rendes számlámról nézve. Alszámlára ha mindig annyit raksz rá amennyi szükséges nem tudnak lehúzni. Ellenben engem már paypalon megpróbáltak lehúzni kb 40-el, akkor döntöttem úgy hogy nekem az nem megbízható... UI: ebay általában gyorsabb.
-
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
donjohnson #101050 üzenetére
sajnos ott drágább,jóval, de valszeg azt bevállalom,mert gyorsabb a posta is.
más
ebből az x1 noteszból van wqhd kijelzős verzió, az enyém full hd,ami 30pines a wqhd 40pines, na most ehhez lcd kábelt is kell cserélni, ha raknék bele wqhd kijelzőt.
kérdés,hogy ami a kijelző oldalon 40pin az az alaplap oldaon is 40pin, tehát ahhoz akkor eleve az alaplap is más vagy az az oldal mindig sztenderd x pines csati?
sajnos az alkatrészképekből nem derül ki egyértelműen a lábkiosztás.speedfire: leveszed a hátulját és kifujatod nagynyomású levegővel, sztem jobban nem kell szétkapni takarításhoz. maga a hűtő rész könnyen elérhető.
-
válasz
Speeedfire #101040 üzenetére
Szeritnem jobban jársz ha magad állsz neki.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101045 üzenetére
Revolut, van virtuális kártya, utána törlöd/befagyasztod. Kérsz újat és kész. Havonta 20 virtuális kártyád lehet (egyszerre csak egy) ingyen.
-
forgonati
őstag
Hello! Minap beszereztem egy X230-at, szükségem volt valami hordozható, viszonylag olcsó, de még elég erős cuccra mindennapi felhasználásra. Szeretem, az Ivy Bridge még bőven jó, semmi gond vele. Bios le volt kódolva, de azt már feltörtem. Viszont a kijelzője foltos... Szétszedtem már darabokra, és úgy fest hogy a fényt szétteríteni hivatott plexi panel karcos, és ott megtörik a fény. Rejtély hogy mitől sérülhetett meg, de nagyon bosszant. Valószínű ez már egy cserélt panel, gondolom az előző tulaj berendelt egy IPS panelt a gyári TN helyére és egy ilyen szar gyári hibásat kapott... Tud valaki megbízható eladót panelre? Esetleg valakinek nincs ilyen panel elfekvőben? Ebayen vannak már panelek 40 Dolcsi körül de elég lutri a minőségük szerintem...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101045 üzenetére
pedig az ár jó, csak nem merek sehova csak úgy felrakni banki adatokat.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Ed Parker #101044 üzenetére
Persze, nem kell félni tőle. Mondjuk nekem van webkártyám, arról fizetek.
Többször rendeltem már, minden rendben zajlott.Vitás kérdésekben is segítőkészek, nekem legutóbb egy akku árának felét visszatérítették.
Az eladó meg addig nem kapja meg a pénzt, amíg vissza nem igazolod, hogy megkaptad az árut. -
-
bb.bocs
őstag
válasz
Speeedfire #101040 üzenetére
értem. az nem hangzik jól
-
barnam_
nagyúr
-
bb.bocs
őstag
válasz
Speeedfire #101038 üzenetére
Esetleg te magad és egy csavarhúzó ? Biztos szedte már szét gépet vagy bármit takarítani, vannak videók youtubeon, és ha ésszel csinálod nem tesz el semmit
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #101018 üzenetére
Valaki?
-
bb.bocs
őstag
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
donjohnson #101033 üzenetére
még nem késő,mivel még nincs m.2 m-kulcsos házam.
a samsung szoftverét én is megtaláltam, egy baj van vele,hogy legalább egy samsung ssd kell hozzá és a leírásban benne van hogy melyek azok, nekem meg két intel 7600p ssd-m van, illetve egy wd blue. -
donjohnson
addikt
válasz
Ed Parker #101032 üzenetére
gondolom már késő, de samsung data migration software.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
MineFox54 #101027 üzenetére
ezt nem értem bocs.
kaptam régebben kingston ssd-hez egy acronis klón programot,na most ezen a noteszen valahogy el sem indul, illetve igen, betölt cd-ről, ki lehet választani a nyelvet,aztán elsötétedik a kijelző és a cd is megáll.
szóval vagy olyan kellene,ami windows alatt is meg tudja csinálni vagy ami még eszembe jutott, olyan gépen megcsinálni,ahol müködött a szoftver,két külső házzal.
a baj,hogy ehhez egy M kulcsos ház kell ami 28ezer.
van egy sima m.2-es házam és egy wd blue 500gb,max arra teszem a klónt, aztán arról vissza a nagyobb ssd-re. -
Ed Parker
nagyúr
senki nem bővített közületek még ssd-t nagyobbra?
ha igen, milyen klónozó szoftvert használtok? -
azbest
félisten
válasz
Dare2Live #101020 üzenetére
Anno t61-nél, ha fenn volt a lenovo power management driver, akkor nem volt hajlandó tölteni win alatt. Nézd meg, hogy live linux pendriveről vagy bios képernyőről, esetleg kikapcsolt gépbél tölti e. Ha igen, akkor talán szoftveres probléma.
Ha frissítettél biost, drivereket valamit, akkor az is lehet az oka annak, hogy felismeri a nem eredetit. Talán valami trükkösebb utángyárott akku volt, ami ügyesebben hazudta eredetinek magát. Vagy ahogy írták, esetleg hardveresen megdöglött az akku.
Hp és dell kapcsán is vannak neten panaszok, hogy utángyártottal nem megy. Szóval modeltől függően ott is előfordulhat.
-
Tikakukac
titán
válasz
ill most is csak Lenovo kitalálta, hogy nem tölti.
Ki ez a Lenovo? Egy ember találta ki, egy buta szoftver, egy cellazárlat vagy szimplán megmakkant chip az akkuban? Ez így nekem fura.
Ha a Lenovo elvágta magát nálad azért, mert kidöglött az utángyártott akkud és mákodra az alaplapodat nem vitte még el (szokták) akkor tényleg más márkát kell vennetek. Mert majd a Dell meg a HP más lesz
-
S_x96x_S
addikt
válasz
> T430 "A telepített akumlátort a rendszer nem támogatja és nem tölti fel.
Lehet, hogy valami frissités lejött, vagy feltelepítésre került.
az is lehet, hogy az akkumlátor tényleg megdöglöt benne.Ha szoftveres, akkor lehet, hogy létezik fix. ( nem próbáltam; saját felelősségre )
https://www.nibbleng.com/fix-lenovo-t430-laptop-battery-charging-restriction-by-patching-bios/
https://ashbysoft.com/wiki/Lenovo%20Battery%20Hack>Nah pályázati pénzből nem X390 lesz
Bármit is veszel
Mindenképpen angol oprendszert telepíts rá,
akkor van esélyed, hogy a googli megtalálja a hasonló hibaüzeneteket. Szivás mindig lesz.sok sikert a megoldáshoz!
----
T430 Battery '' The battery installed is not supported by this system and will not charge."
http://bfy.tw/N6fG -
-
Dare2Live
félisten
A mai nap egy ilyen fogadott.
"A telepített akumlátort a rendszer nem támogatja és nem tölti fel. Cserélje ki az akumlátort egy a rendszerhez megfelelő Lenovo akumlátorra."
A Noti egy T430, ~1éve vettem írták, hogy zsír új utánygártott lesz benne ami a mai napig tökéletesen müködött, ill most is csak Lenovo kitalálta, hogy nem tölti.
Valaki találkozott már ilyennel? Finoman szólva elvágta magát Lenovo nálam. Nah pályázati pénzből nem X390 lesz hanem Dell vagy HP vagy akármi ez ucsó csepp.
-
MineFox54
őstag
Valakinek nem kallódik egy felesleges T400/X200/X300 (esetleg X61, T500 de ezeket nem preferálom) a szekrény mélyén?
Lehet vennék egy második gépet a 230T mellé. -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
bp-en kit ajánlanátok gép takarításra? A kis t430-asom elég hangos lett. -
Ed Parker
nagyúr
sziasztok,
adott egy x1 carbon 6.gen notesz amiben gyárilag egy intel 6700p 256gb nvme ssd van.
ezt szeretném egy 1tb-ra növelni.
hogy tudnám ezt megoldani, magát az adatátvitelt?
a másik ssd-t már megrendeltem, van m.2 külső tokom.
korábban már csináltam ilyet x1 carbon 3.gen notesszel, viszont abban nem nvme ssd volt, az sikerült.
van ennél a változatnál valami extra amire számítani kell?
a bitlocker be van kapcsolva a noteszen.
aki már csinált hasonlót,megköszönném ha tudna pár tippet adni. -
Kzo
tag
Sziasztok!
Egy T430-on gépelés közben kihullott a "W" gomb... Tudnátok segíteni, hogy ez esetben egy új billentyűzetre van-e szükségem vagy vissza lehet valahogy pótolni? Köszönöm! -
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #101012 üzenetére
Ilyenkor, akárcsak autónál azt lehet mondani: nem vállaljuk. Előbb-utóbb az ügyfél is megérti, hogy persze, munka, persze, meg lehet csinálni, de ha van egyszerűbb és könnyebb munka, főleg olyan, ami biztosra fizetős, akkor ezek vissza lesznek dobva.
Más kérdés, hogy emiatt eldobni egy laptopot... vagy mondjuk egy kocsit
Igen.
x200-hoz még 1-2 hónapja is kértek kijelző modot. Mondom okay, de pont annyiba lesz, sőt, mint 3 éve. Azaz jelenleg egy nagyon szép gépnek az ára csak az anyag, plusz a mértéktelen szopó, ami itt tényleg nem 10 perc.
Amúgy 1 órába ezek beleférnek. A durva notiknál lesz 2, G751 és ilyesmik konkrétan 2 marék csavart kaptak és 2 emeletes alaplapot. És a hűtés sem kevés a rengeteg FET padozással. -
magellan2600
tag
válasz
Tikakukac #101011 üzenetére
Éppen most találkoztam ennek ékes példájával, amikor hűtést kerestem a T400-ba. Boltban 15.000 körül van az ára. Bontottan 2500-5000 HUF környékén már lehet kapni. Kérdés, hogy a bontott is mennyit ment vajon... Viszont ha megveszem 15-ért a hűtőt, és be kell vinni a szervizbe beszereltetni, az alsó hangon kb 8-10 ezer forint. Itt, ahol lakom van egy bolt, ott azt hiszem 5000 HUF egy megkezdett óra. Na most simán mondhatják azt, hogy ők ezzel elvoltak 2 órát, a laikus úgysem tudja mennyi az annyi. Akkor már 25-nél járunk. A laptopot meg el tudom adni össz-vissz 30.000 HUF-ért. Megéri.
De nyilván ha egy 300K-s gépre kell 20K szervizköltséget fizetni, akkor mindjárt más a leányzó fekvése.
-
Tikakukac
titán
válasz
MineFox54 #101010 üzenetére
Amit mindig mindenki elmondd: az óradíjat és az alkatrészeket nem érdekli, hogy hány éves gépbe kerülnek. Azok bizony szinte kopp ugyanannyiba fognak kerülni, mint mikor új volt. Esetenként még többe is, főleg, ha kifutott a gyártásuk.
Ez mindenre igaz, autó, laptop, bármilyen gépészet.
-
HellGreg
őstag
-
btudos
nagyúr
válasz
HellGreg #101003 üzenetére
Alaplapcserével minden megoldható, kérdés, hogy szükséged van-e az NVS-re, vagy csak azért kell, hogy legyen benne.
Mivel a digitális kimenetek (akár a notebook saját kimenetéről, akár dokkról beszélünk) mindenképp a dedikált grafikát használják, ha nincs rá szükséged, én nem ajánlom, mert akkor is fűt és ezáltal növeli a hűtés hangerejét, amikor semmi szükség nem lenne rá.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok. Adott két thinkpad t430. Az egyik elég ramaty állapotban van külsőre, viszont van benne egy NVS kártya, viszont csak 4gb ram. A másik szép állapotban van, abban 8gb ram van viszont nincs VGA. A kérdés az hogy lehet-e a kettőből egyet csinálni, tkp. az is elég lenne ha a Vga-t át lehetne tenni a másikba. Lehetséges ez vajon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kedvenc zene a mai napra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged