- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
hello ismét. olyan kérdésem lenne hogy adott egy lenovo x230t hibrid. Tollal és kéz ltal is vezérelhető. a képernyő előtt valami fólia szerűség van , ami karcos kicsit kopott. ez lehet valahogy renoválni, vagy sem, ha igen hogy, és mennyibe mattitja a kijelzőt, cseszi el az érzékeléseket.
-
Xmodule
őstag
válasz
Xmodule #100891 üzenetére
Megneztem a gepet egy bontoszökeveny volt. Ugyesen fotozta minden esetre. Mar ha egyaltalan az a gep volt a fotokon amit a kezembe nyomott. Meg ha IPS lett volna sem veszem meg. Igy leharcolni szerencsetlen gepet... ez van. Nagyon bemergelödöm veszek egy uj aksit az x200asomba es azt fogom hurcolaszni.
-
zoka.
tag
Sziasztok!
Fizikailag milyen különbségek vannak egy Thinkpad X1 Carbon 6th Gen és t480s között?
összeszerelési, anyagminőség, anyaghasználat, hűtés hatékonysága (T-ben kicsit nagyobb a hűtő a videókártya nélküliben is, ez vajon számít?)?
Érhet többet ilyen szempontból egy X1-es?
Refurbished-ek között nézelődöm, keret valahol 300 és 550 között van nettó.Előre is köszi!
-
Sziasztok!
T440s-hez szeretnék 160MHz ac kártyát,amit kinéztem az az intel ac 9260. Most 7260 van(200mbit a max és kevés a gigás nethez). Sok olvasgatás után a whitelist problémát is megtaláltam. Bios modding elég nehéznek tűnik.
Tud valaki hozzá BIOS-t?
Vagy azt is olvastam,hogy a 2.36 bios lista mentesen jött ki. De nekem újabb bios van. Tudok lefelé menni biosban? -
[w]
őstag
válasz
donjohnson #100835 üzenetére
beállítottam a diag-os képernyőt, de az is olyan gyorsan eltűnik, hogy nem lettem okosabb tőle...
viszont, játszottam a perifériákkal (marha sok lehetőség nem volt, billentyűzet meg egér) és addig pakolgattam őket jobbra-balra, míg most lett egy olyan kombináció, amivel nem akad el a töltés.
lehet, hogy porthiba vagy csak koszos volt, de most 3. napja úgy tűnik frankó.
köszönöm a javaslatokat, tippeket!
-
Xmodule
őstag
hali
kineztem most egy masik gepet. X250.1366x768 IPS
4GB RAM
128GB SSD
i3 CPU
új 6celles nagy aksi hozzáIgy lenne 80ezer. Mit gondoltok megéri ennyiért?
ram minden féle képen 8GB kell nekem szoval az bövitve lesz SSD meg van nekem itthon nagyobb szoval azt alapbol kicsereltem volna.
Igazabol az i3 az ami nekem kerdeses mire lehet elég manapság. Igazabol csak Linux-ot akarok rá rakni valami egyszeru DE -vel es belemerulni a linux világába. Meg most lehet inditok valami mellék bizniszt szoval hordozgatni is fogom.
-
bb.bocs
őstag
néztem egy videot. lehet csak a bios elem szivat?... nincsen másik rendelni kell kintről. szerintem ebben sosem voplt cserélve.
-
bb.bocs
őstag
válasz
donjohnson #100882 üzenetére
lepróbálom. a gép áramot kap , csak mintha a képig nem jutna el. ezt hittem bios hibának....... -_-
ui: nem enable módban sem . -
bb.bocs
őstag
mire utalhat a hiba?
bekapcsoláskor nincsen kép.3-4-5 ki bekapcsoló nyomkodás után elindul, utána megy ha újraindítom rendesen. alaplapi videokártya vagy nvidia? vagy mi lehet a gond? -
BFeco
aktív tag
válasz
Tikakukac #100874 üzenetére
Ezt tudom, azért írtam, hogy nem T.
donjohnson írta
"ha jól emlékszem a 30-as szériánál az első lépcső a Thinklight-ot kapcsolja"
Ezért írtam, hogy nálam hogy van. -
azbest
félisten
válasz
fungi #100870 üzenetére
nocsak, ezt jó tudni. Nekem is volt már, hogy mintha nem indult volna el a gép, leginkább ha külső eszközről futtattam előtte oprendszert. Sima reboot és ki-bekapcs nem szokott ilyet. Csak eddig letudtam annak, hogy esetleg a képernyők váltogatása kavart be és csak nem találja, melyiket használja vagy esetleg az uefit kavarta meg a pendriveről futtatott rendszer. Esetleg, hogy egpu-val használtam előtte. De amúgy más problémát nem okozott nekem.
-
metal01
őstag
válasz
donjohnson #100859 üzenetére
Ezt néztem én is. Utána fogok olvasni. THX!
-
Xmodule
őstag
válasz
donjohnson #100867 üzenetére
t480 mar tul magas arkategoria. T460 meg mar volt. ( bar lehet fontolora veszem azert). Tetszett a t470 be hogy vekony, könnyu, de megis van egy csomo port, kulsö aksi stb.
Tim82: akkor az IPS -re valo csere felejtös lesz. Marad igy ahogy van.
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #100864 üzenetére
bioszt frissítettem. sőt összeállt a fejemben...valószínű alaplaphibás a történet(videokártya) ( a biosfrissítés azt hiszem nem is kellett volna... csak érdekes hogy utána jött elő a hiba addig nemigen ...) megy meg minden, de van hogy 3szor kell kibe kapcsolni hogy képet adjon, utána viszont pöpec...
-
Tim82
félisten
-
Xmodule
őstag
válasz
Xmodule #100794 üzenetére
nos a gép megérkezett. szép ujszeru allapotban van viszont problema 1. nem 256GB PCIe ssd van a gepben hanem cska egy sima SATA 180GB SSD. Ez meg csak csak alku kepes lenne egy kis ár engedménnyel, de az hogy a billenytu közepe felöl ( igazabol a pöcök egér felöl) jön folyamatosan egy coil while azaz ilyen bzzzzzzz hang az elfogadhatatlan számomra. csendes környezetben szoktam a gepet hasznalni es nagyon zavaro tud lenni. ugyhogy ebböl nem lesz T470 sajnos. amugy ahogy utana olvastam egy kicsit nem egyedi a problema.
ugy nez ki hogy marad a t430 egyelöre. lehet egy jo kis IPS panel megoldana a problemat. esetleg valami tipp?
-
bb.bocs
őstag
válasz
donjohnson #100863 üzenetére
hát úgy látszik nem
ráírtam hogy mit ajánl... gondolom ha szakaszosan csinálnám, az az utáni biost frissiteném rá nem halna le. d nah
amúgy tökéletesen megy a gép
csak "bizonyos" szempontból nézve annyira nem jó ha nem indul pöccre egy ilyen vas
mondhatnám úgy is hogy csökken az értéke...
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #100860 üzenetére
más:
a bios létezik vérgre, viszont olyat csinál hogy bekapcsolnám és van hogycsak 2-3 ki bekapcsolás után indul el. gondolom felkéne elvitelg frissítenem, de nem merem már. így viszont bután néz ki. működik meg minden, de van hogy 3-adszorra "indul" el. g5et30ww (1.08) 2012-06-01 dátummal. -
donjohnson
addikt
válasz
metal01 #100856 üzenetére
ilyenkor nem az van, hogy a model number-t vagy mit vissza kell flashelni a bios update programmal? tudod, amit választásként felajánl, bios updtate vagy update model number, a program az elején.
de ez nem 100%, nehogy neked is bricked legyen mint bb.bocs-nak."A. The model/serial information is stored in BIOS, which is a chip on the motherboard. If the motherboard is ever replaced its BIOS will need to show the original model/serial. However, to make this update you will also need a copy of proprietary Lenovo software that is available only to authorized support centers."
-
bb.bocs
őstag
lenovo w530 "életre kelt" köszönet gyebusz kolléga bios "frissítésének"
( mi is az az su?hátha van ötletem amit letudok írni)
-
metal01
őstag
W530-ban volt egy lapcsere. Azóta az SU nem működik. "There are no applicable packages found for your system". A Lenovo oldalról minden drivert feltettem, nem gáz, csak érdekelne, hogy valahogy működésre lehet-e bírni az SU-t? (W7 x64).
-
MineFox54
őstag
válasz
donjohnson #100853 üzenetére
Köszi. Volt 1-2 érdekes dolog még, csak azért... (pl alvóból feljövetel helyett ég a töltés, alvásjelző lámpa és blackscreen)
Butcher82?
-
MineFox54
őstag
válasz
donjohnson #100851 üzenetére
Ez X230T, nincs ThinkLight. De mondom, az első "kör" után rendesen megvan a két lépcső.
-
MineFox54
őstag
válasz
donjohnson #100848 üzenetére
Egyébként, nálam alapból az első lépcső kiesik (X230T)
Tehát először megnyomom az Fn+Spacet, semmi nem történik, másodjára megnyomom, nagy fokozatra ugrik, következőre kikapcsol. Innentől teljesen normális. Ez ismert probléma? -
z123456789
addikt
válasz
donjohnson #100848 üzenetére
Szuper.
Azt tudom, mert ezen is próbáltam már.
Köszi. -
donjohnson
addikt
válasz
z123456789 #100847 üzenetére
igen, és fn+space-szel lehet majd kapcsolgatni.
-
z123456789
addikt
válasz
donjohnson #100846 üzenetére
Azta! Ez most komoly? De jó.
Csak mert ez alapján a videó alapján nem tűnik nehéznek. És akkor legalább egyből magyar is lesz,ha olyat veszek.
Szuper, köszönöm. -
donjohnson
addikt
válasz
z123456789 #100845 üzenetére
ha kicseréled, akkor fog majd világítani a világítós.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Van egy T450-es notebookom. A billentyűzet alapból nem világítós. Ha ebbe beszerelek egy világítósat, akkor fogom tudni használni ezt a funkciót? Vagy alapból ki van iktatva ez bizonyos modelleken?
Előre is köszönöm.
-
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #100843 üzenetére
Én mondtam
-
magellan2600
tag
válasz
magellan2600 #100657 üzenetére
Na kicsit megkésve, de válaszolok saját magamnak. Úgy tűnik a Win telepítő volt a ludas, mert egy másikat kipróbálva minden tökéletes, egyik update sem okoz gondot. Mindig tanulok valamit.
-
-
Penguin95
senior tag
Próbálj meg egy másik SATA eszközt, kábelt, portot is ha van, hátha segít. Vagy ha van a tápnak egy másik ága, amin van SATA csatlakozó, próbáld azt is átdugni. Ha ezek sem segítenek, akkor valószínűleg a SATA vezérlő eltávozott. Erre a legolcsóbb megoldás egy PCI-E SATA vezérlő, bár azt nem tudom, hogy ezeknél a gépeknél is van-e whitelist a BIOS-ban.
-
wwhy
veterán
Srácok egy kis help kellene, de az nagyon. Igazából nem Thinkpad, hanem Thinkcentre M93p Tiny, de hátha tudtok valami okosat.
A masina fogta magát és azt mondja, hogy Error: 0162: Setup data integrity check failure vagy a változatosság kedvéért Error 1962: No operating sstem found és a BIOS nem lát semmilyen HDD-t vagy SSD-t, azaz SATA1: none.
DOS-os boottal frissítettem a BIOST, jumperrel reseteltem, de ennyi, itt megállt a tudomány.USB boot van, telepítő elmegy amíg HDD-t kellene választani, de mivel a BIOS sem látja, nyilván itt sincs semmi.
-
[w]
őstag
válasz
azbest #100822 üzenetére
köszi a választ!
a boot-olás ezen szakaszában egyébként sem működik a külső egér vagy billentyűzet, szóval itt nem kéne elakadnia, nem?
windowsnak ugyan windows, de 7-es, itt nem találtam gyorsindításra vonatkozó beállításokat. ráadásul mindig leállítással kapcsolom ki, altatás nem játszik.
driverhibát már korábban is elvetettem, mert ha jól gondolom a splash még csak a POST időszaka (voltaképpen azt takarja ki, nem látjuk az üzeneteket), szóval eleve nem kezdi el tölteni az OS-t...
talán tényleg valamelyik periféria, de BIOS-ban is csak az van engedélyezve, ami tényleg kell.
-
Tikakukac
titán
válasz
kromatika #100828 üzenetére
PCIe NVMe 2242-es SSD mehet a WWAN helyre.
Gondolom kitalálod magadtól is: a 2242-es SSD egy eleve fehér holló jószág volt régen is, ma meg főleg. Na ebből keress PCIe-t és NVMe változatot. Fórumokon szenvednek vele, gyakorlatilag van 2 darab összesen, az egyik pedig nincs is globál forgalmazásban.
Jó szórakozást
-
válasz
donjohnson #100825 üzenetére
Konfigurálható a TDP 25W-ig. De rávilágítottál arra, hogy azt sem igazán tudjuk milyen a konkrét kiépítés.
-
Jópofa, és alapvetően én nem is fáznék ettől annyira, mert simán lehet tartós és jó amit összeraktak. De mindig van egy "DE". Pl VGA + miniDisplay. Előbbit nem is értem... Utóbbinál pedig nincs HDMI mód. Szóval ezen a ponton akár már kasza is az egész... vagy lehet kompromisszumot kötni. Mondjuk DP-n keresztül DaisyChain-be kötve 2 monitor és akkor elég lehet egyetlen DP is... De ott meg a monitor árát dobja meg ez a kerülőút...
Az viszont elismerésre méltó, hogy ezt a CPU-t egy ekkora testben megfelelően tudják hűteni...
-
azbest
félisten
biztos vagy benne, hogy lefagy? Nem csak a külső egér és billentyűzet nem működik?
Ha windows, akkor az energiagazdálkodásnál a gyorsindítást kapcsold ki, mert az hajlamos arra, hogy kikapcs vagy altatás után nem élednek fel némely perifériák (mert gyors indítás módban a drivereket csak visszatolja a memóriába, de nem futtaja le az inicializálás lépéseit, az újraindítás esetén viszint igen - ez jó ellenpróba is rá, hogy emiatt van-e). Viszont minden major (nevesített) frissítéskor visszakapcsolja a mocsok, szóval olyankor ne feledd megint, hogy ez a baja
Valahol így van 10 esetén is [link]
Linux alatt is megesik, főleg több képernyő vagy egy 4k kijelző használata mellett. Ott a vacak intel video driver miatt néha a képernyő is rossz felbontást választ vagy több képernyő esetén a sorrend felcserélődik. Erre a primitív és gyorsa megoldás nálam az, hogy kikapmom a dokkból és visszateszem.. .néha többször is kell. Bár ezt lehet displayport csatival csinálja főleg, mert nekem olyanokkal jött kő leginkább. Dp-hdmi átalakítóval nem (a 4k miatt használok ilyen aktívat, mert a natív dvi/hdmi kimenet ezt nem tudja).
-
Loccze
tag
Sziasztok!
T500 régi vas, de működik, aktiváltam a win 10et, frissítettem, a maradék drivert telepítettem, de egyet nem tudok.
PCI Egyszerű kommunikációs vezérlő
PCI\VEN_8086&DEV_2A44&SUBSYS_20E617AA&REV_07
Mi ez, mert rengeteg találgatást olvasgattam fordítóprogram segítségével mindenféle oldalakról, de az nem derült ki konkrétan mi ez.
Valahogy biztosan rá lehet húzni egy
illesztőprogramot.
A többit már összevarázsoltam.
Köszi előre is! -
[w]
őstag
van egy céges L430-as, ami 4337-es dokkolóban csücsül, arra pedig kötve egy AOC G2778V displayporton és egy LG valami VGA kimeneten, tehát a gép folyamatosan lecsukva tartózkodik a dokkolón, kizárólag a két külső megjelenítőt használja.
probléma: indításkor 10-ből 9 esetben csak a splash screen-ig jut el, ott megreked és nem bootol tovább
ilyenkor általában 6-7 próbálkozás után kiveszem a dokkból, felnyitom, újraindítom és a splash screen után lecsukva visszateszem, DE ez most már rohadt bosszantó és utánaolvasva sajnos nem találtam rá gyógyírt.
BIOS-ban beállítottam a digitálist elsődleges kimenetnek, nem ez a baja...esetleg ti találkoztatok ezzel, van ötletetek a megoldásra?
nem tudom milyen infót osszak még meg veletek, kérdezzetek mire van szükség.
-
-
bb.bocs
őstag
válasz
Tikakukac #100812 üzenetére
aha. köszi
gondoltam totál megtisztítom
más. a színkalibrálóval kapcsolatban lenne kérdésem.
Bekalibrálta a színt, viszon utána hogy tudom másfélévé átkalibrálni, mert azt nem engedi.
plusz ha dokkolóra teszem a gépet, (megjelenítés a második kijelzőn) akkor oda is azt a színopciót rakja át. nem lehet azt megcsinálni hogy amikor érzékeli hogy dokkolón van, ott automatikusan a sima alap windows színbeállítást, amikor pedig nincsen dokkolón akkor a pantonet használja? (színkezelésnél kell mindig visszaállítgatni ha jól emlékszem, elég macera) -
bb.bocs
őstag
Ti hogy tisztitanatok a w530as hangszóró részét kívülről? Fogpiszkalo? XD
-
kromatika
veterán
Sziasztok. Think Pad T580 ba szeretnék nvme ssd - t a hdd mellé. A hdd keretben van m2 foglalat be epitve de ugy tudom ha hdd van a 2.5 keretbe be rakva, akkor oda nem fér m. 2 ssd màr. Van egy masik foglalat is talán wvan a neve nem tudom pontosan. Oda lehet e rakni nvme ssd_tés ha igen akkor milyen méretű kell? Tehát a cél hogy legyen a notiban hdd és nvme ssd is. Hogyan oldható meg? Köszi előre is
-
válasz
magellan2600 #100799 üzenetére
Ha rádugsz egy külső hangszórót/fejhallgatót, akkor is megmarad ez az állapot/jelzés?
-
bb.bocs
őstag
nem hiszem el.. nem bénázok, de rám jár a rúd
tegnap dokkoló nélkül használtam a laptopot. most azt csinálja dokkolóval hogy egy idő után elsötétül a kép a tvn. D: ha jól emlékszem régen ez vli vagy az nvidia vagy az intel drivernének a macerája volt. hátha emlékszik valaki aki belefutott már hogy mivan
szerintem ha megoldódnak a dolgok egy jó ideig nem akarok foglalkozni semmi ilyen vackolással
inkább kint kéne bringázni vagy vlmi ha már ilyen szép idö van
-
bb.bocs
őstag
válasz
darvinya #100803 üzenetére
bios frissítés után közvetlenül? csak nem... a frissítésig nem volt gond,pont akkor amikor bioszt frissíteni próbáltam pont akkor meghalna cpu, hát elég véletlen egybeesés lenne. (másik laptopot nem fogom csak ezért szétkapni hogy belepróbáljam a procit., így is kiborító ...
)
-
fattyu
veterán
válasz
donjohnson #100797 üzenetére
bocsánat. kiegészítés volt. a t480ra írtam. nem válasz kellett volna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mobil flották
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Kuponkunyeráló
- Battlefield 6
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon Laptop 14" i7-8565U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Asus TUF Gaming F15 i5-11400H RTX 3050 16GB RAM 512GB SSD Hibátlan
- Ez már Kóros (Core 5)! Új Samsung Galaxy Book4 Intel Core 5 120U 16GB 512GB
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 8GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest