- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
donjohnson #101399 üzenetére
Jó hát én is futottam már bele ilyenbe 9-10 évvel ezelőtt, de most megelőlegeztem a bizalmat a Linuxnak, hisz az elmúlt 10 év már a Linux éve volt tutira, csak meg tudnak oldani egy oprendszerválasztót úgy, hogy a Win is bootolható maradjon
Legközelebb nem esem hasonló hibába.
De még a Debian csomagkezelője is összefosta magát első indításnál, csomagok konfliktusban egymással, stb... leradírozom valahogy ezt, teszek fel egy Mintet, az működik egy gépen a családban, és nincs vele gond jó régóta. Komolyan olyan élmény volt ez a fél óra Linux, mintha 5 évet visszamentem volna az időben.. az XP-hez képest -
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #101398 üzenetére
igen, én úgy szoktam, hogy nincs bent a másik vinyó, csak éppen az, amire telepítek. aztán ha kész a telepítés akkor visszarakom a 2. vinyót. így tuti, hogy nem piszkál bele telepítés közben.
-
válasz
Apollyon #101382 üzenetére
Feltettem a Debiant a caddyben lévő HDD-re... azóta nem indul a Winxp, ha bent van a Linuxos vinyó.
Kiválasztom, hogy XP induljon, végigfut a Win töltőképernyő, villannak a ledek, de ezután csak sötétség következik.
Gondolom, hogy az XP-s vinyón is csinált valamit (GRUB-ot a Linux lemezére telepítettem pedig, hogy ne piszkálja a Wint), azt hogy tudom leradírozni?Megcsinálnám újra, úgy, hogy a telepítés idejére az CXP vinyót kiveszem a gépből, láthatóan a Linux még mindig az galaxis távolságra van a userfriendlytől
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #101396 üzenetére
Igen.
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #101394 üzenetére
A 14" widescreen T61/T61p akkuja a többi mérethez nem jó, de egyébként igen.
-
vargas0502
tag
Sziasztok.
Adott egy Thinkpad T61p.
Megnéztem a Hardware Maintenance Manual-t ami úgye egyben a T61-hez is tartozik.Konkrétan nem térnek ki rá,de lehet csak szimplán elsiklottam felette...
Erősítsetek meg, hogy elvileg ami akku jó a T61-be az jó a T61p-be is,igaz?
Köszönettel, Vargas0502
-
donjohnson
addikt
mennyi jómunkásember van itt
-
darvinya
titán
Sziasztok
Valószínűséggel T61-et kinyírtam.
Mert múltkor felette lévő virágot meglocsolva kis vízet kieresztett és ez szépen lefolyt.
De csak folt volt, max. 1mm vastagon max. 10cm-es körben.
Akku rajta volt.
Most se akkura, se tápra nem reagál.
Van még remény életre keltésre?
Vagy csak 3 hónap kihagyás után belső akku lemerülés ilyet okozna (szerintem kétlem)? -
Apollyon
Korrektor
válasz
FoxiestFox #101380 üzenetére
Ha Debiant raksz fel, akkor inkább a testingből tedd, mert az már frissebb. Vagyis a 10-es verziót, abból is van már live edition, ki tudod próbálni.
LXDE már szerintem halott, én inkább az XFCE-t ajánlom, nem eszik sokkal többet, szénné lehet konfigurálni, és jól tud kinézni, sokat tud, és raktam már fel gyengébb gépre is. Innen ezt ajánlom: debian-live-testing-amd64-xfce.isoVagy ha nem jön be, akkor legfrissebb Linux Mint, azt is xfce-vel.
-------
Az én kérdésemre meg köszi a választ mindenkinek.
-
MineFox54
őstag
válasz
FoxiestFox #101380 üzenetére
Hát... Debian
Plusz raksz mellé egy LXDE-t. Telepítőben választható opció.
Ha kifejezetten egy out of box disztrót keresel, ami elég lightweight, Ubuntu alapon Peppermint.
-
Biztos volt már sokszor, de T60-ra melyik könnyű Linux ajánlott? Valami Debian alapút szeretnék, amin fut a Spotify is, és ügyesen bánik a kemény 3 GB memóriával.
-
bb.bocs
őstag
válasz
Digitalpimp #101376 üzenetére
összekellet volna raknom teljesen hogy lássam a képet
semmi extra, de jól megszívattam magamat
életem első dokkolója szétszedve és összerakva
mos már tudni fogom
-
-
bb.bocs
őstag
válasz
Tikakukac #101372 üzenetére
sszerakom, de egyszerüen lnenyomom a gombot és semmi
nem tudom mit lehet ezen elrontani
a gépeket tableteket alpopokat telefonokat gond nélkül szétkapokm összerakom,de egy dokkolt nem tudok? elég érdekes
az úgy rakd össze ahogy szétjött nem valami nagy help for me
most megint róbálom, kitolja a pöcköket, és nm húzza vissza
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #101370 üzenetére
valaki tud segíteni? w530as fokkolót szedtem szét, kicserélni a zárat. szétkaptam, d fél órája nem tudok rájönni hogy mozgatja a kis fülket a kioldó gomb. nincsen vaami tutoriál ehez?
akárhogy nézem nem jövök rá minek hova kellene pattannia hogy rendesen menjen. hiába nyomom a gombot, nem oldja ki
találtam egy ilyet de nem lettem okosabb [link]
-
MineFox54
őstag
-
Chaser
legenda
válasz
togaba #101363 üzenetére
nincs
wifihez volt régen egy fizikai retesz, ha az el volt húzva akkor nem volt wifi, ez vicces volt, sok kereskedő és szaki is benézte folyamatosan, 520-on nem tudom van-e még
ilyenkor teljes áramtalnítással érdekes próbálkozni ahogy monták, aztán csak töltőröl indítani, lehet megmakkant az akku, van h olyan állapotba kerül h nem indul el vele a gép -
togaba
tag
válasz
donjohnson #101361 üzenetére
Igen, de meg se nyikkan a gép. Nem világít még egy üzemjelző sem, ha a táp rá van dugva. A tápot orig. vettük a géphez.
-
togaba
tag
válasz
donjohnson #101359 üzenetére
Köszi.
Az a helyzet, hogy nincs nálam a gép, csak magamnak gyűjtöm össze a tippeket. Akinél van, ő meg teljesen láma, nem mondanám neki, hogy csinálja meg.
Ha így működik, akkor akkumulátor csere? Vagy így is használható üzemszerűen? -
togaba
tag
Sziasztok!
Hátha tud valaki gyors megoldást. Thinkpad t520 a bekapcsológomb megnyomására nem reagál. Eddig üzemszerűen működött. Aksi feltöltve.
Kösz. -
bb.bocs
őstag
válasz
Apollyon #101353 üzenetére
w530 és x230t-nél is magyar világítós billt használok, semmi gond vele, szerintem teljesen használható, nekem nem mondhatom hogy kopik, eddig legalább is, mindezt úgy hogy alapból használt gépekből kiszedett bill van benne. én még nemigen láttam ilyen billt lekopva
a kitörés meg előfordult persze, de nálam csak akkor törött le a műanyag sapkán lévő pöcök, a leszedtem, megpróbáltam visszarakni és erőszakoltam. idővel elhasználódhat persze kis pöcök,de szerintem nem jellemző, ugyanez igaz a simára is
-
TunerJoe
senior tag
válasz
Apollyon #101353 üzenetére
Nézd meg az #101308-as hozzászólást. Ez a nem világítós verzió. Szerintem ezen a ponton már teljesen mindegy azon gondolkozni, hogy melyik rosszabb minőségű.
-
Apollyon
Korrektor
X230-nál és afölött milyen billentyűzetet érdemes használni, világítósat, vagy nem világítósat?
Az anyagminőség miatt kérdezem. A világítós szerintem jól néz ki, és bár tudok vakon gépelni, ha sötétben kell a monitort bámulni (ami az egyetlen fényforrás) az annyira nem jó a szememnek.Így tippre, tapasztalat nélkül azt mondnám, hogy a világítós tejfölösdoboz műanyag, és kevésbé jó hosszútávon, hamarabb kopik. Ezzel szemben a valóság pedig?
-
bb.bocs
őstag
válasz
Digitalpimp #101351 üzenetére
"Bent a cégnél még mindig Xp-m van." remélem nem a katonaságnál dolgozol mert "enyhe" biztonsági réssé is válhatsz akár
mondjuk a bankautomaták,jegyvásárló automaták egy része is xps, bár a jól rémlik Windows 7-eset is láttam már
személy szerint nekem semmi bajom a win10el, személyre kell szabni, az ilyen mély hibernálást és társait kilőni és csókolom. Feltelepítettem, felteszi a driverek 95%át jól, nem kell letöltögetni, keresgélni telepítgetni nagyon, megcsinálja helyettem, nálam nem mondhatom hogy kék halálozik pedig jó pár éve használom, szóval teljesen jó. A sallangokat amiket beleépítenek meg jó lenne ha telepítésénél kilehetne zárni a rendszerből. Egyedül ami idegesítő az hogy minden egyes tevékenységemet követni akarja, és minden vackot ki kell kapcsolgatni hogy ne nyitott könyv legyen az ember.
-
TunerJoe
senior tag
FoxiestFox: Köszönöm, kipróbálom
Sanyi.mTs: Tévedés, 2020 elejéig támogatott még. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Digitalpimp #101334 üzenetére
MS a win7-et csak 2019. januárig támogatja.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #101339 üzenetére
Egyfelől jogos, másfelől iszonyat sok szopó volt már ebből. Én tudom mit szeret 1-2 típus a tulaj nem biztos. Sőt.
-
donjohnson
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #101339 üzenetére
ok, ajánlott újrahúzni otthon is, de akkor meg tudta volna mutatni élőben, hogy hibátlan a gép.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
donjohnson #101338 üzenetére
Hiába rak fel nekem bárki is windowst, én paranoia miatt csinálok magamnak egy diskpart select disk 0 clean-t bárki bármit is csináljon. Legyen az új (laptop/pre-built), vagy használt. Sose lehet tudni egy jó kis spywareről/keyloggerről a mai világban.
-
donjohnson
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #101337 üzenetére
eladás előtt illik eladható állapotba hozni a gépet. újratelepíteni a windows-t, felrakni a működő drivereket.
amit leírtál múltkor, hogy kipróbáltátok a helyszínen és már akkor is fura dolgokat művelt meg amikor hazavitted és újraraktad, akkor kiszürkült, az alapján én nem vettem volna meg és ezt most is tartom. a többi már a te döntésed. lehet, hogy megjavult ennyitől, lehet, hogy nem.
időnként előjövő hiba is előfordulhat. -
Ganz-[HUN]
addikt
A T440 eladója küldte ezt a képet, hogy működik a touchpad, hibátlanul reinstall után. Fogalmam/fogalmunk sincs mi lehetett a baj.
-
Regirck
senior tag
válasz
Digitalpimp #101334 üzenetére
Ok, de milyen beállítást ajánlotok?
Gondolom a beállítások linuxra is érvényesek... -
Regirck
senior tag
válasz
Regirck #101332 üzenetére
Kicsit pontosítva ami után utána olvastam de még mindig nincs pontos válasz. Szóval Windows 10-et szeretnék telepíteni és onnan esetleg virtualbox-al menne néha linux.
A kérdések:
¤ Secure boot belegyen kapcsolva? Ha bevan akkor úgye only UEFi-n fog futni
¤ Ha a secure boot nincs bekapcsolva akkor "both" azaz UEFI/Legacy-ba állítsam van ott válasszak egyet?
¤ Továbbá azt hol tudom beállítani, hogy AHCI módba kezelje az SSD-ét?Magyarán mi a legjobb beállítás? Több helyen is olvastam de nem írták le egyértelműen...
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Van egy Thinkpad T440-esem melyre szeretném feltelepíteni a Windows 10-et.
Kérdésem az lenne, hogy van valami olyan BIOS beállítás amit előtte csekkoljak le, hogy jól legyen beállítva?
Emlékeim szerint nem mindegy, hogy egy bizonyos rész, hogy van beállítva és telepítés után nem ajánlot már állítgatni, csak ezért kérdezem. Köszönöm!
-
sqpp
őstag
válasz
Dhampir #101330 üzenetére
Na jah, pedig a legtöbb laptopnál csak szív az ember, haverom is most vett nemrég egy Dell gépet (g5), aztán az okosak beraktak az i7 mellé egy 1060-at, na már most ezzel alapvetően nem lenne baj, ha az-az i7 kihajtaná. Mert konkrétan a proci 100%-on megy, de a vga 60%-nál megáll..
Mindenesetre én azt vettem amit megkaptam, ügyfélszolgálati munkára és lassan saját céghez tökéletes ez a gép. Főleg, hogy szeretek utazni is, ezért megtolva a 96Wh-s össz akkuidővel, akár a Marsra is mehetek
-
sqpp
őstag
Hát srácok, ez az első Thinkpadom, de már most imádom
Főleg így, hogy még játékra is tudom használni a Dock segítségével
-
cigam
titán
válasz
FoxiestFox #101326 üzenetére
Köszi! (a W10-es visszaigazolást is)
-
-
cigam
titán
Az LCD-n van egy fura folt. Nem pixelhiba, inkább olyan mintha mögötte lenne. Mintha a háttérvilágításba bemászott volna egy bogár és ott doglott meg vagy nem tudom. Vagy a rengeteg sok led közül 1 megadta magát?
Mit lehet ezzel kezdeni? Mennyire drága a jvaítása? Helyi szervízben nem is vállalták. Azt mondták olyan régi, hogy alktrészük sincs, és az árával öszehasonlítható a javítás költsége. -
Tikakukac
titán
válasz
Penguin95 #101320 üzenetére
Amiben spagetti van, ott rég felmerül a GTK. Mind óradíjban, mind esetlegesen később lehaló billzetben. Volt nem egy-kettő víz-kakaó-tea-kóla és random kaja borulós gép, ami hiába kapott takkert, meghalt később. Vagy éppen a takker kezdte bemosni a nem odavaló dolgokat. Ezek mind kapugaranciás, nagyon necces cuccok. Nem véletlenül mondja erre a legtöbb ember, hogy nem kér belőle.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #101321 üzenetére
Aliról rendelsz egy random darabot, tökéletes lesz funkciójában a legolcsóbb is.
-
Penguin95
senior tag
(#101308) TunerJoe: Nem néz ki túl jól. Ilyesmivel még nem találkoztam, bár főleg a régebbi típusok jártak nálam, amik még nem ezt a szigetes megoldást használták. Ezek szerint akkor a 30-as szériánál már jobb lesz ezzel vigyáznom.
(#101315) Tikakukac: A fenébe, lebuktam a lottóötössel. Még az a szerencse, hogy azt nem tudja senki, melyik párnába dugtam azt a 4 milliárdot.
Amúgy nekem akkor vált ez a szétszedős dolog mániámmá, mikor egy 10 éves laptopot adott volt kollégám, mondván ő használta, csak 2-3 éve tönkrement, és a "szerelő" sem tudta megcsinálni. Abban a szerencsétlenben volt egérpiszoktól kezdve a kutyaszőrön át minden. Még egy szál spagettit is sikerült kimentenem belőle. Ráment vagy 2 napom, de végül egy szép, és jól működő gép lett belőle. Egyébként lehet azért úszom meg a törést, mert általában 2 napos határidővel dolgozom, és több gépet nem vállalok egyszerre. Így sokkal több dologra van időm, szóval ha valamelyik gomb makacskodik, akkor ráérek vele játszadozni, és hasonlók. Nyilván a dolog hátulütője az, hogy így sokan nem javíttatnak velem, mert mondjuk munkára kell a gép, vagy a gyerek nem bírja 5 percnél tovább nélküle... De ez nekem amúgy is csak mellékes, szóval nem vág földhöz ha viszonylag kevesen mennek bele.
-
azbest
félisten
válasz
TunerJoe #101302 üzenetére
Nekem más tippem is van. A 30 napos alvás néven futó funkció lehet az. Ha altatásban van a gép, akkor eg idő után egy pillanatra felébreszti, hogy utána hibernálásba tegye. Annó elég gyorasan kikapcsoltam ezt, mert nem örültem volna, hogy táskában bekapcsoljon és esetleg sikertelen hibernálás után megfőjön.
De persze lehet akár elmászó pointer is, vagy más bevizeli eszköz, ami magától is mozog néha
-
-
válasz
FoxiestFox #101310 üzenetére
Ez jól hangzik, vajon T420-al is kompatibilis?
Ha igen, akkor visszarakom a Windows 10-et. -
-
válasz
cigam #101296 üzenetére
Megint csak T420 tapasztalatom van
Az integrált VGA tuti megy Win10-el, feltelepíti magának az Intel driverét. Dedikált VGA az enyémben nincs, így arról nem tudok nyilatkozni.Alapvetően hibamentesen használtam éveken keresztül rajta a Win10-et. Bár tavaly nyáron volt pár kék halálom egy frissítés után, utána emlékeim szerint egy friss telepítés után elmúlt a jelenség.
Számomra nagyobb probléma, hogy a Power Manager nem megy Win10 alatt. Emiatt folyton maxra tölti az akksit, így ha sokat van töltőn a gép, egyre nő az akku elhasználódása. Most Win7 van, ezen be tudom állítani, hogy 40% és 80% között ne töltsön. -
-
Penguin95
senior tag
válasz
Tikakukac #101297 üzenetére
Tényleg ennyire ergyák az újabb modellek? Vagy nekem van valami égi áldásom a dolgot illetően? Vagy 100 ThinkPad billentyűzettel csináltam már meg (30-as széria utáni géphez nem nyúlok) többször is, és eddig egyszer sem volt gond. Nem tört le pöcök, nem sérült a gomb alatti műanyag pillangó, se semmi egyéb. Már csak azért is érdekelne a dolog, mert akkor jobban vigyázok, hogy milyen gépnél javaslom ezt.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
donjohnson #101304 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, majd holnap kipróbálom
-
donjohnson
addikt
válasz
TunerJoe #101302 üzenetére
win10? neked is azt tudom javasolni, hogy kapcsold ki a gyors indítást win10-ben (vezérlőpult) és akkor áramtalanítani fogja magát a gép teljesen kikapcsoláskor.
hátha úgy nem ébred fel magától.Vezérlőpult \ Hardver és hang \ Energiagazdálkodási lehetőségek \ Rendszerbeállítások \ Gyors rendszerindítás
-
TunerJoe
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan jellegű problémám adódott, hogy a ThinkPad T430-am éjszaka néha random felébred alvásból, ami nagyon zavaró, mert egy szobában alszok a géppel. Ezt csak akkor csinálja, ha tápra van csatlakoztatva. Egyébként mindig egyszer ébred fel, és ha utána megint elaltatom, akkor már megfelelően működik. Ami furcsa, hogy nem is minden esetben kapcsol be a kijelző, csak egy-kettőször.
Szerintetek mi okozhatja ezt? Windows, BIOS, driverek legfrissebbek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Háztartási gépek
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- Dell Latitude 9440 2-in-1
- Lenovo T580 eladó! Magas minőségben felújítva, 1 év garanciával, számlával
- HP PROOBOOK 445 G10 ELADÓ
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Meta Quest 3 akkumulátoros fejpánt
- StarTech Thunderbolt 3 TB3DKDPMAW - Dual-4K Dock
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest