- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok256
veterán
válasz
deathtania #28199 üzenetére
na igen
Nem is olyan vészesen drága
-
deathtania
senior tag
válasz
Pocok256 #28198 üzenetére
ma már intelligens minden cuccunk, a telefonunk is okos, csak a felhasználók maradnak hülyék...
amúgy azt hiszem megtaláltam, ami nekem kell
-
ludus
aktív tag
válasz
deathtania #28196 üzenetére
A HP oldalán ott van a kompatibilitási lista ahol megnézheted hogy pl. a 65W-os töltőt melyik gépekhez használhatod. Szerintem ez a legegyszerűbb...
-
deathtania
senior tag
válasz
SzaboZE #28185 üzenetére
jó oké, én igazat adok neked, nem vagyok villamosmérnök, nekem is úgy mondták ezt olyanok, akik nálam jobban értenek hozzá.
mellesleg egyik haverom pont most a hétvégén vágott haza egy wifi routert, mert 0.4A különbség volt a gyári és a "helyettes" adapter között kimeneti áramerőssége között (fesz érték ugyanaz). de lehet, hogy nem emiatt ment tönkre, meg az nem is akksi volt, de én a krafttal inkább nem játszadozom, minden egyezzen, aztán rákkenroll.
btw akkor akár az is elképzelhető, hogy ha veszek a mostani 120Wos 18,5V/6.5A-es töltőm helyett egy méretileg és súlyban is kisebb 65W 19V/4,74A-s töltőt (csak hordozni, és suliban tölteni), hogy akkor az jó lesz hozzá, mondjuk suliban tölteni?
ma nézegettem battery meterrel, és ~50 000mW körül töltötte magát (65Wos elvileg elég lenne neki tölteni, játszani már nem...
)
-
zsolthee
senior tag
-
SzaboZE
addikt
válasz
deathtania #28178 üzenetére
Ne haragudj, de ez butaság amit írtál. Nagyobb áramerősségű táppal minden kisebb áramot igénylő gép használható, hiszen a táp annyi áramot fog leadni, amennyivel terheli a gép, a táp is kevésbé lesz terhelve így kevésbé melegszik is. Ha kisebb áramerősségű táppal akarunk nagyobb áramigényű gépet használni, akkor jelentkezhet töltési, áramellátási probléma, amelyre okosabb gépek felhívják a figyelmet és visszaveszik a teljesítményt/letiltják a töltést. A feszültség érték a nem mindegy. Nagyobb semmiképpen ne legyen, mint a névleges. Ha kisebb, akkor előfordulhat hogy nem lesz elég, de ennek lesznek jelei (töltés nem megy, nem kapcsol be vele a gép). Egy próbát lehet tenni azzal a töltővel, mivel közel azonos a feszültségérték, maximum jelzi a gép, hogy nem elég neki.
-
válasz
suspect #28180 üzenetére
Szia!
Az itt lévő Service manual alapján sima IDE 2,5"-os winyó kell bele, az IDE csatolót átalakító bracket a notebook része. Tehát pl. ezt a winyót simán beleteheted.
-
Ez tényleg jó bolt: MX4 1g-ja 290,-
Kár, hogy vidéki, így nem valószínű, hogy beugrok - 4g-os kiszerelést meg nem fogok venni egy szerelésért, jó lesz a Cooler Master.(#28173) sagit
Ja, én is ebben bízom. Valaki itt azt írta, hogy Smartservice-ben jó fejek dolgoznak - hát majd meglátjuk...szerk.:
Hoppá-hoppá! Arctic Cooling MX-4 Hőközlő zsír 4g 1.070,- -
suspect
aktív tag
Üdv mindenkinek
Engem az érdekelne, hogy a HP Compaq nc4200 milyen csatis HDD kell? Mert sehol nem találom pontosan leirva -
deathtania
senior tag
szerintem az Amper értéket is nézd, mert szerintem nem mindegy, hogy 4.74A-t vagy 6A felettt kap egy olyan töltésvezérlő, ami mondjuk 4,74re van belőve. fordítva (ha helyből a 90Wos töltőd volt 6A feletti áramerősséggel) tudod tölteni a 4.74A/65Wos töltővel, csak hamarabb meg fog halni az a töltő hosszútávon (villamosmérnök haverom ezt mondta anno).
a csati meg mindegyik HPnál szerintem ugyanaz a centerpines már évek óta.
-
-
Laybee
őstag
Igen, nagyon nem mindegy milyen pasztát használnak. MX-2 nagyon jó. Amúgy én nem érezném jól magam, ha nem MX-2 lenne a procin. De ez már az én hülyeségem.
SzaboZE Igaz, nem ismerem az összes szervízes munkáját, én csak Magyarországból indultam ki és amik velem történtek az életben.
-
sagit
veterán
Azt az oldalt nem tudnád esetleg linkelni?
Igen a 2530p hűtése kicsit combosabb mint a 2510p hűtése. De gyári beállításokkal mindkettő vacak
AxBattler: 1k-ért tényleg jó vétel, én MX3 vételén is gondolkodom, igaz hogy csak 1-2-3 fokkal jobb mint az MX2 de minden fok számít passzív működésnél nálam. Csak drága, ez trt csak vissza. A szervizesek meg ha jó arcok le tudod velük zsírozni hogy azzal pasztázzanak amit viszel.
-
Khaal
őstag
-
sagit
veterán
válasz
AxBattler #28163 üzenetére
Nagyon macera 2510p-n és 2530p-n is.
Fullra szét kell bontani a gépet, torx csavarhúzók is kellettek mindkettőhöz. (T6+T8)
Ki kell szedni az alaplapot, de a hp service manual alapján simán megcsináltam csak eltart 2 órát ha az ember nem kapkod.Itt a tiédhez a manual: [link]
Nézd meg, aztán döntsd el hogy neki vágsz-e.
Noti hűtő pad: Nekem ilyenem van, elfér rajta a 2530p kényelmesen dokkolóstul. És ami a legfontosabb hogy nagyon halk!
-
válasz
Laybee #28158 üzenetére
Hűtőpadot én is tervezek, de előbb inkább megnézetném.
(#28159) sagit
Ez jó hír, én is szívesen megcsinálnám (van is otthon CM-pasztám), de asztali gépen csináltam csak eddig, notinál még soha, úgyhogy rizikósnak érzem...(#28160) Thusor
Köszi a tapasztalatot! AIDA stresstest nekem is ugyanezt hozza, de a L4D2 is.Asszem szervíz lesz belőle, de most máshová viszem, mint eddig...
-
Kazimír
őstag
Sziasztok!
Mely programmal állítható, hogy a gép meddig töltse az akkut?
Mintha azt hallottam volna valahol, hogy nem tesz jót az élettartamának, ha mindig teljesen feltöltöm, ahogy azt sem, hogyha egyáltalán nincs a gépben.
Vagy ezt a Win 7-en belül is lehet állítani csak én nem találom? -
Thusor
őstag
válasz
AxBattler #28155 üzenetére
Nekem 2540p-m van. Pár hónapja pasztáztam újra..de mindig is jól melegedett. Rátettem egy CPU stresszelőt amivel kihajtottam a procit 100%-on, így megy fel max 92-93 fok körülire. Ez normális ilyen körülmények között...de játékoknál azért nem szabadna olyan magasra mennie.
-
sagit
veterán
feltoltam a vista drive-ot
azzal tökéletes+ a connection manager-el
a wireless asistant-ot töröltem is, csak a kékfog miatt volt fent de az a másik app-ból is kapcslhatóGps nincs ebben a vevőben? Rosszul tudom?
Pontos típus: Sierra MC8775
AxBattler: a 2510p-m jobban melegszik mint a 2530p-m
mindkettőt saját kezüleg pasztáztam újra MX-2 pasztával5-10 fokot segített rajtuk, a 2530p sokszor passzív netezés közben... 80 felett még nem láttam a procit
a 2510p már a youtube-tól is fel tud 72 fokig melegedni de nem tovább... itt kapcsol a hűtés
-
A HP 25X0 tulajoktól kérdezném, hogy mennyire szokott melegedni a gépük?
Csak mert nekem az AIDA64 szerint játék alatt a cpu hőmérséklete felmegy 96 fokra is! Mit mondjak, nem fázik az egerem...
Ez általános, vagy csak nálam hibázik valami?
-
FRENK1988
veterán
Na átjövök ide egy ProBook 4540s notival.
Tegnap vettem (Shkiz0) kollégától újonnan most akcióban +2év garival.
Érdeklődés szintjén (bár sejtem a választ) ebbe mehet msata HDD? Illetve hogy lehet kicserélni a HDD-t és az nem e jár garivesztéssel? Illetve SSDre átállva mennyivel nő a készenléti idő? -
sagit
veterán
6W-os fogyasztás wifivel,ssdvel,30% fényerőn?
flasht blokkoltam a böngészőben hogy ne pörögjön a proci
Laybee: ez nem baj, örülünk neki
alexan: jaja, ez is hazudik, de nem annyit mint a gyári win-es
-
R0GERIUS
tag
Hellósztok!
Lenne egy kérdésem. Egy HP g6-1202eh (A5Q01EA) típusú laptopba szerelhető-e esetleg egy második HDD (vagy SSD), és ha igen, akkor ez megvalósítható-e garanciális kereteken belül?
A válaszokat előre is köszönöm! -
sagit
veterán
válasz
Drughi #28139 üzenetére
azért mert kikapcsolásnál az egész ramdisk tartalmát elmenti egy képfájlba, bekapcsolásnál meg visszaolvassa
ha ez mondjuk 4 gb tele programokkal akkor azért megdobja a boot időt
de ha mondjuk csak 512 MB a böngészővel és pár fontos appal akkor más a helyzetén is szinte mindig altatom az enyém, nagy akkuval alig veszem észre a merülést
de más lehet kikapcsolgatja, passz
mérlegelni kell
-
Drughi
addikt
Miért lenne lassú a ki-be kapcsolás?
Ramdisket el lehet menteni, a rajta lévő progik pedig a rendszer indulás után használhatóak.Amúgy én ritka esetekben kapcsolom csak ki a gépet, a mindennapok során elteszem aludni és kész. Villámgyorsan felébred és használható. Pedig windows. OSX-en ez még jobban működik.
-
sagit
veterán
2510p-be megjött egy hp un2300 modem, tuti jó bele mert 6910p-ből lett kiszedve
azonban nem ismeri fel a gép, nem talál drive-ot hozzá és én se a hp oldalán ( biztos béna vagyok)
connection managert feltettem, de úgy se jó
ötlet?
-
Drughi
addikt
Én is 8GB-ra bővítettem a memóriát + ssd.
Igaz, ha lenne lehetőség akkor 16 vagy akár 32Gb memóriát is tennék a gépbe, mert arra pont jó lenne, hogy egy ramdisket létrehozzak, amire felmenne 4-5 nagyobb program és még az ssd-nél is gyorsabb lenne a gép tőle. -
klambi
addikt
ok köszönöm mindenkinek akkor 8 lesz
-
kutga
félisten
válasz
deathtania #28133 üzenetére
8 giga memória már nem kerül túl sokba, SSD mellé bőven elég, lapozófájlt ki is lehet kapcsolni. Én is így használom a Probookot.
-
deathtania
senior tag
szerintem a 4GB is bőven elég mindenre, bár magam is gondolkozom 8GB-re váltáson. ha SSD-je van az embernek, és esetleg játszik is, akkor lapozó kikapcsolását el lehet vele érni (4GBnél azért még sír a rendszer olyankor néha). 16GB egy notiba szerintem túlzás, de ha sok a píze a gyereknek, akkor hajrá. inkább 8GB+SSD kombóra szavaznék.
-
klambi
addikt
bocs hogy ilyen alap dolgot kérdezek, de nem vagyok 100% ig biztos benne és változó eredményeket találtam..
van 1 HP Envy 15t-1100 CTO laposom ami ugye max 16g ramot ismer fel?(csak mert szeretném most kicsit bővíteni a lapost aztán filózok, hogy 8g vagy 16g ram legyen....)
-
rossitibi
tag
Sziasztok!
Barátnőm Hp mini 210-esébe tönkrement a vinyó. Szóval mindenképp csere lesz.Azt szeretném kérdezni,hogy szerintetek megérné-e az SSD? Mivel alapból nagyon lassú volt! Sokat dobna rajta? Esetleg van valami amit tudnom kell mielőtt veszek egyet? És egy lényeges dolog:milyet keressek?
Előre is köszi!
Ja és még egy: mi az a hdd caddy? sokat találkoztam vele itt a fórumon mikor az ssd után kutakodtam! -
suspect
aktív tag
Sziasztok!
nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek megéri megvenni alap otthoni használatra (youtube, face...stb) egy HP Pavilion DV6000-at?
Mi a véleményetek erről a gépről? Jó, vagy nem jó? -
Furcsa! Most vettem észre, hogy az Intel drivere a 2540p-n nem ismer más felbontást, csak 800*600, 1024*768, és 1280*800, illetve játékoknál még van 640*480.
Azért én arra számítanék, hogy kéne lennie némi átmenetnek a fentiek között...
-
FCnyul
csendes tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretném,hogy dv6-os notibol jo e az akksi dv5-ösbe?Nekem dv5 van halott akksival,és lenne lehetöség egy dv6-bol kiszedettre,csak nem tudom jo e az enyémbe.Választ megköszönném. -
Kakumix
senior tag
válasz
Kakumix #28058 üzenetére
Ma visszakaptam a notebookot a szervizből. Egy hétvégét, 2 munkanapot és még ~2 órát volt a szervizben, audio boardot cseréltek a valószínűleg kontakt hibás jack kimenet miatt.
Viszont az aljáról még egy csúszásgátló gumibogyó leesett (a 6-ból korábban is csak 3 volt rajta) ezeket nem pótolták, mondjuk nem is kértem őket rá. "Pótolták" viszont az DVD írót "rögzítő" csavart, de sajnos túl rövid és nem rögzít saját magán kívül semmit
Ezeket persze ott és akkor nem ellenőriztem és mikor leadtam sem kértem direkt -, de megmutattam - ezek javítását / pótlását, mert kíváncsi voltam, maguktól megcsinálják-e. Ezért nem csillagos 5-ös, de hibát - amiért beadtam - azt gyorsan megjavították, így 5 alára - főleg a berakott, de rövid így funkcióját ellátni nem tudó csavar húzza le- értékelném ezt a kalandot a Szentendrei úti Delta Services Kft. szervizével.
-
BoC1ka
senior tag
Van egy hp8510p-m, t7500-val es szeretnem hasznalni az rmclockot alulfeszelni, de nem tudom hogy kell
Van errol valamifele iras?
koszi
-
B-L-A-C-K
titán
Na volt egy kis szabadidőm, bementem a szervizbe....Persze feleslegesen, kint van külső szervizbe, a külső szerviznek meg nem válaszol a HP, szóval most erre várnak. Azt mondta a gyerek ez lehet pár nap, de 1-2 hét is....
Viszont a bent töltött idő hozzáadódik a garanciához legalább, ezt megkérdeztem. De ennek ellenére elég nagy csalódás nekem ez az egész amúgy...
-
Üdv!
Nem tudjátok, hogy hol találom a 2540p-ben a szokásos BIOS-beállításokat (freki, szorzó, gpumemória, stb.)? Egy kicsit próbálgatni szeretném (alulfeszelés, gpu-buhera, stb.), de az UEFI BIOS-ban nem nagyon találok erre semmit.
Esetleg vmi segédprogram?
-
B-L-A-C-K
titán
Na az Elitebook mizériámmal kapcsolatban úgy látom holnap be kell mennem személyesen intézkedni, 1 hete a normálisan megfogalmazott e-mailemre se képesek válaszolni...Ja amúgy ma van a 33. nap hogy leadtam....
-
válasz
Penész Gomba #28094 üzenetére
A HP linuxos gépek SuSE Linux Enterprise Desktop rendszerrel jönnek. Ez a linux fizetős, de a közösségi változata, az OpenSuse az nem, így ennek a legújabb, 12.2 változata is szóba jöhet.
-
sagit
veterán
6930p tulaj nem akar kisebb 2530p-re váltani?
Olyan érdekelne ami 1440*900-as kijelzővel van szerelve.
A 2530p adatait az adatlapomon lehet olvasni,ammi nincs ott az a szép állapot és a 92%-os 9 cellás akku ( 77 WH) és a dokkoló. -
Kazimír
őstag
No, a hétvégén úgy tűnik sikerült telepítenem a szükséges drivereket a ProBook 4540-re, eltűntek a sárga felkiáltójelek.
A Bluetooth és a kártyaolvasó még nincs kipróbálva, lehet, hogy ezek még nem működnek, de végül is nem égetően szükséges egyik sem.
Elsőre a Dirt3-al próbáltam ki, mint gépigényes program, az remekül fut rajta.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, tanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Router gondok
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5550 15.6" FHD IPS vPRO Ultra 5 135U 12 Mag 24GB RAM 512GB NVME SSD Dell Gar: 2029.12
- MSI GE66 Raider 11UG i7-11800H, RTX 3070, 48GB RAM, 2560 1440 QHD 165Hz
- Asus Zenbook 14 OLED Intel Ultra 9 285H // 32 GB DDR5 // 1 TB PCIE 4.0
- Lenovo T580 I7 8650U 16GB 512 GB új nagy akksi, töltő Win 11 Pro
- LENOVO IdeaPad 5 Ryzen 7-5700U 8 gb ram 512gb m2 ssd win 10/11 + office
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest