- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baland07
csendes tag
válasz
MornKapitány #29884 üzenetére
Szia.
Állítólag azt mondták a szervizbe, hogy nem gazdaságos javítani és hogy táp IC-vel van a gond.
Ez javítható alaplap csere nélkül?
köszi a választ! -
törölt tag
válasz
MornKapitány #29892 üzenetére
szűz telepítés közben is ez a hang
igen, most olvasok fórumokat... ez szégyen a hp-re nézve
felteszem a hpfan controlt, aztán meglátom -
MornKapitány
tag
válasz
szabonagyur #29894 üzenetére
Ahogy neked kényelmesebb.
Igazából az optikai meghajtó a legtöbb esetben már nem olyan fontos opció, inkább a bővítés lehetőségét hordozza már.
Remélem hamar sikerül a szervizelésen túljutnod.
-
szabonagyur
félisten
válasz
MornKapitány #29893 üzenetére
Köszi a videót, tudom hogy lehetne a DVD helyére berakni a vinyót, de a dvd-t szeretném megtartani szóval az inkább menne külsőbe a gépbe meg egy 64es samsung ssd az bőven elég lenne bele, de első körben csak legyen újra hideg és halk a gép
-
MornKapitány
tag
válasz
szabonagyur #29889 üzenetére
Ha még garanciálisan cserélik tartsd meg a HDD-t, és a kerettől függően egy SSD-t így nagyon jól meg lehet oldani: HDD CADDY upgrade]
remélem nem gond, hogy videó, csak így látszik, hogy kezeli a te géped is
-
MornKapitány
tag
válasz
#32577792 #29890 üzenetére
Háttérben nem fut sok program? Érdemes lenne egy AIDA64-nel a CPU kihasználtságát, CPU és GPU hőmérsékletet nézni.
Viszont alapvetően hangos a kicsike.
Das BIOS des ProBook 4530s hält die Option "Lüfter immer an bei Netzbetrieb" bereit. Eine Deaktivierung dieser Funktion hat sich kaum positiv ausgewirkt. Der Lüfter läuft immer noch sehr oft. Lediglich im Akkubetrieb steht er auch mal längere Zeit still.Szóval a notebookcheck tesztje szerint is elég hangos, 36 decibelt mér. És a fan off is alig segít valamit. Nem tudom, hogy ennél is hangosabb-e.
Idle 34.5 / 36.6 dB
Ha nem pörög 100-on folyamatosan, akkor lehet, hogy a gép alapaktivitása is már ilyen hangot hozhat.
-
törölt tag
válasz
MornKapitány #29882 üzenetére
megtörtént
lett egy erősebb fokozat is, ennyit változott -
szabonagyur
félisten
válasz
MornKapitány #29888 üzenetére
A zúgás igazából a ventit jelenti, hogy ilyenkor nagyon tekeri mert melege van a gépnek. Szóval egy takarításra mindenképp beviszem 2 héten belül
Na akkor már csak ki kell derítenem, hogy melyik botlba vigyem akik nem küldik fel pestre egy takarítás miatt is.
HDD-t pedig kiderítem majd
Ha már cserélni kéne lehet egy SSD-re is beruháznék
-
MornKapitány
tag
válasz
szabonagyur #29885 üzenetére
Igen, neked írtam.
Nekem is volt ilyennel kapcsolatban tapasztalatom (nem gond), mivel az eladó beregisztrálta a gépet a HP-nál eladás után, és rendesen az átvétel dátuma szerint írta ki. Bár nálam volt garibővítés is.
Esetleg egy HDD-s topicban érdemes lenne a HD sentinel értékeket beszúrni, hátha valami okossággal tudnak szolgálni. Viszont a lekapcsolás és zúgást érdemes időben csekkolni.
-
Pocok256
veterán
válasz
szabonagyur #29885 üzenetére
A számlán lévő dátum a lényeges...
-
szabonagyur
félisten
válasz
MornKapitány #29883 üzenetére
Ha nekem írtad akkor válaszolok
Szóval az a probléma, hogy a gépet 2011. augusztusában vettem Edigitalban, ahol 2 év garanciát írtak rá.
Ha bemegyek a HP support assistant progiban és ott leellenőriztetem a garanciát ott 2012. áprilisát ír garancia végének, tehát valószínűleg a 2010. áprilisában gyártották le a gépet és a rendszer úgy érzékeli, hogy le is járt a 2 év garanciám. Szóval ezt akarom valahogy lerendezni, hogy jó dátumot írjon ki a rendszer, vagy ha simán beviszem a helyi HP márkaszervizbe akkor ők a garancia jegy kiállítása alapján tudni fogják, hogy csak onnantól kell számolni a 2 évet?Amúgy meg kezd zúgni nagyon a gép, sőt le is kapcsol ha erőforrás igényesebb alkalmazást használok. Gondolom egy takarítást, pasztázás már rá férne a gépre.
Valamint van még a vinyó amin egyre több hibát ír a HD sentinel, ezt is meg akarom kérdezni, hogy cserélik e mielőtt elszáll az egész..
-
MornKapitány
tag
válasz
Baland07 #29879 üzenetére
Alaplap esetleg táp, érintkezési hiba... Meg kéne próbálni egy másik tápot használni hozzá szerintem. Nekem volt egy olyan gépem ami tényleg csak akkor töltött, amikor kedve volt. Végül alaplapcsere volt. Esetleg más probléma, melegedés ilyesmi? Milyen sűrűn történik meg, és hogyan lehet újra töltésre bírni?
-
MornKapitány
tag
Szia! Pontosan mi lenne a hiba tárgya? A legegyszerűbb az lenne, ha valahogyan meg tudnád nézni a serial numbert és csekkolod a garanciát a hp oldalán. Aztán szerviz.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok,
Tud nekem valaki adni olyan HP email címet amire ha írok tudnak nekem válaszolni garanciális kérdésben? (javítás) Sajnos be kell lépnem a sorszámmal de a gép nincs nálam, valamint érdekes ez a garancia dolog most nálam.
Másrészt akinek HP G6 szériájú gépe van annak hány év gari van hozzá? 2 év van hozzá ugye?
-
törölt tag
sziasztok
egy kis segítség kellene
most vettem egy 4530s notit, aminek folyamatosan megy a ventije (normál i3-2350M, dedikált vga-s), ami nekem zavaró
ez része a gépnek, vagy lehet valamit tenni, hogy ne folyamatosan pörögjön? -
Baland07
csendes tag
Üdv!
Van egy HP Pavilion dv6-2006eg Entertainment Notebook egy ismerősömnek.
Egyetlen egy hibája van, hogy ha töltő be van dugva akkor kiszámíthatatlan időközönként megáll, viszont aksival tökéletesen működik.
Mivel lehet a hiba? Alaplap? -
Vlaszij
csendes tag
válasz
albi31 #29877 üzenetére
Félreértettél.
Nem mondtam, hogy szarok a gyári akksik.
Dehogy.
Amit te félreérhettél, hogy az ár. Nos az árral azt fejeztem ki csak, hogy ami Kínában utángyártott 5000 forint az ugyanaz itthon már 17 000.
Nem volt célom fikázni semmit sem hacsak nem a hazai adókat, de az egy más tészta
-
Vlaszij
csendes tag
válasz
MornKapitány #29874 üzenetére
Nekem panasz még nem volt rá. lehet szerencsés vagyok, de még semmi panasz. Ugyanúgy kb 2 évig tartanak mint bármelyik amit itthon veszel..
De ezzel úgy vagyok, hogy ha csak urambocsá egy évet húzna ki akkor is 5000 forint volt és nem 17 000...
de amúgy ilyen jellegű panasz még nem volt rá.
Most is kettő útban van Magyarország felé..
-
válasz
MornKapitány #29874 üzenetére
Ez engem is érdekelne, főleg az utángyártottak!
-
Vlaszij
csendes tag
válasz
proradeon #29866 üzenetére
ez csak az én véleményem, de.
Mi már Kínából tucatnyinál is több notebook akkut vettünk meg jellemzően 15-30 dolláros áron. Hol utángyártottat hol eredeti terméket.
Azt leszámítva, hogy a posta bizony vagy 3 hét alatt hozza ide azt leszámítva semmi de semmi negatív élmény nem volt velük.
Itthon is pont ugyanazt fogod megvenni nem kevés adóval szállítási költséggel ésatöbbivel megfejelve.
A legtöbb kínai eladónak 20-30-40 000 eladása van. tőlük érdemes vásárolni. jót és precízen küldenek mindig.
Szerintem.
-
MornKapitány
tag
válasz
proradeon #29871 üzenetére
No, ilyenről még nem is hallottam. Bár általában szerencsém volt a notebookok akkumulátoraival. Lakótársamnak a DV5-jénél 1 év alatt, a garancia után néhány héttel rapidan progrediáló akksielégtenség alakult ki, és azóta is csak tápról megy neki. Esetleg, ha megjátszottad, kíváncsian várnám a tapasztalatodat.
-
válasz
MornKapitány #29869 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Ezt a céget néztem. A leírás alapján korrekt munkát végezhetnek, és értenek is hozzá. Meglehetősen valószínű, hogy inkább ezt fogom választani, mint egy eBay zsákbamacskát. De azért még alaposan körülnézek magyarországi boltokban, hardveraprón ... stb.
-
MornKapitány
tag
A HP NBD Onsite garanciájáról mit érdemes tudni - gyors átfutási idővel rendelkeznek? Melyik szervízek ajánlottak Pesten?
-
MornKapitány
tag
válasz
proradeon #29866 üzenetére
Szia!
Hát, erről csak úgy tudsz megbizonyosodni, hogy megrendeled. Áfát fizetni rá nem kell szerintem, csak a szállítási költségnek az árát bukod, ha visszaküldöd. A paypal meg visszafizeti. Esetleg elkérheted az akksi serial számát, a HP oldalán meg le lehet ellenőrizni a termékeiket. Persze annak ott a veszélye, hogy küldenek egy számot, ami alapján validnak tűnik. aztán mire megérkezik, lekopik róla... De elég valószínű hogy gagyi, főleg ha kínából érkezik. Mint a 6000 Ft-os RayBan napszemüvegek...
-
Üdv!
Mivel DV6-1130EH típusú notebook-om akkumulátora már a végét járja, ezért lenne egy olyan kérdésem, hogy esetleg tud e valaki az eBay-en megbízható seller-t, aki valódi HP akkumulátorokat árul, korrekt áron.
Láttam notebook-omhoz szükséges akkumulátorból (HSTNN-LB72) "geniune"-nak beállított terméket eBay-en, de érzésem szerint ez csak rossz minőségű kínai másolat lehet. (Vagy netán mind az, ami az eBay-en van?)
A másik lehetőség, hogy felújíttatom az akkumulátort arra szakosodott céggel, csak éppen az 12 ezer forintomba fájna, eBay-en meg az említett "genuine" akkumulátor 7 ezer forint.
Az esetleges válasz(oka)t előre köszönöm!
-
Pocok256
veterán
válasz
germinator66 #29863 üzenetére
Windows élményindex teljesen felesleges nézegetni ... 1 tized eltérés meg ugyan nem jelent semmit
-
MornKapitány
tag
válasz
germinator66 #29863 üzenetére
Én alapból nem tulajdonítanék sok jelentőséget neki, de egy újraellenőrzést megér. A windows élmény indexnél azért vannak hitelesebb referenciák
, főleg hogy manuálisan bele lehet nyúlni nem túl bonyolultan.
De javítsatok ki, ha tévedek, és ez az apokalipszis lovasainak az eljövetelét jelzi.
-
germinator66
aktív tag
Tapasztalt valaki olyat, hogy 4530s a legújabb (F29/F30) BIOS-al Win7 élményindextől "csak" 6,9 (CPU) ill. 5,8 (HD3000 asztali megjelenítés) kap az eddigi 7,0 ill. 5,9 helyett?
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősöm panaszkodott, hogy a mini 210-2000-ese Windows indítás előtt valami médiacenteres ablakkal jön elő. Ott a számítógépre kattintva kezdi el a Windows töltését.
Valakinek van ötlete mi lehet ez? Jómagam nem láttam, szóval lehet pontatlan a dolog.Köszi
-
pethYeti
addikt
Egy garanciás Paviliont be adhatom akárhova tisztításra vagy "egyezetni" kell a a hp-val hogy ne vesszen el a garancia? Tudtommal van Szegeden HP szervíz oda bevihetem és pénzért kitakarítjákúgy, hogy utána később semmi gondom ne legyen belőle?
-
Dell XPS
veterán
Köszi a visszajelzést! Olyan esettel már találkoztam, hogy illesztő cserénél (VGA), változott a hőmérséklet pozitív jelleggel, de ez a 60°-nál megjelenő ütközés meglepett. Úgy látszik a meglepetések hete van..
Volt egy gép, amin nem volt megjelenítés sehol (LCD-én és külső monitoron se..), a jelenségek a szokásos: felpörgő ventilátor, villogó led-ek. Egyértelmű: GPU probléma, majd az LCD panel eltávolítása után megjelent a kép a külső monitoron...
-
lcs10
csendes tag
válasz
Dell XPS #29837 üzenetére
Legyalultam az egészet, újraraktam a win7-t, és csak a legszükségesebb illesztő progikat telepítettem, és így már jó lett, valószínű valami ütközés lehetett. Tesztelgettem sokat, 80 fokig sem ment fel a gpu, de ment szépen, eddig 60 alatt megállt a gép.
Kösz a válaszokat/ötleteket! -
kahva
tag
Sziasztok, mi a véleményetek ERRŐL a notebook hűtőről ?
-
D-Phrag
senior tag
-
SzaboZE
addikt
válasz
D-Phrag #29843 üzenetére
Ez elég leegyszerűsített dolog, hogy mennyi idő alatt bootol be a gép... Az sem mindegy, hogy elindítasz egy explorert és vársz rá vagy sem, hogy ha már mondjuk swappel a gép, akkor mennyire lassul be vagy nem stb... Egy SSD látványos változás hidd el. Egy core2duo-s gépben is akkora változást hoz, hogy akár évekkel arrébb tolja a gépcserét.
-
D-Phrag
senior tag
válasz
Dell XPS #29839 üzenetére
Ezaz, hogy most elbizonytalanodtam, látva, hogy mennyire ki kell belezni a gépet. Pár FPS-ért vagy a hőmérséklet miatt megér ennyi munkát? SSD-vel csak gyorsulást érek el, nem? (win betöltés, alk. indulás stb.) Annyira az nem érdekelne, mert így sem érzem lassúnak. átlag 50mp alatt feláll a telejes rendszer (win7 64bit).
Akkor tehát mi a javaslat? Csere vagy nem csere -
Dell XPS
veterán
Szia,
Ott semmiféle túlmelegedés nincs, bárki örülne ilyen hőmérsékleti tartományoknak. Ahogy írod, a GPU-nak mennie kellene 70°-80°-on, úgyhogy elképzelhető egy MCP probléma, hamis jelfeldolgozás, szóval bele kellene nézni szvsz. A BIOS frissítéssel a hűtési házirend is módosult az ideálisra. (ventilátor szabályozás)
-
ocsi19
senior tag
Ha valaki ProBook vásárlásán gondolkodik: HP ProBook 4545s tapasztalataim
-
-
lcs10
csendes tag
válasz
Szlovi #29832 üzenetére
most így,h netezgetek és kártyázom 2%. Youtube videó nézés külső monitorral 14%. Nem futnak felesleges hülyeségek. Biztos,h a vga-val van valami,m a saját kijelzőjén van egy határ a fényerőnél ami felett ki fog kapcsolni, de ha nincs nagy fényerőre állítva akkor elmegy sokáig.
-
lcs10
csendes tag
válasz
MornKapitány #29830 üzenetére
Nem tudom mi lehet a probléma, de valami van,m azért legalább egy filmet meg lehetne nézni rajta igazán. Fullon megy alatta a laptophűtő, más meg leteszi a paplanra, és úgy is megy simán...
2 év van rá, lehet az élek a garanciális szervíz lehetőségével, csak kíváncsi vagyok, nem e valami beállítás probléma. -
Szlovi
senior tag
-
D-Phrag
senior tag
Heló!
Egy kérdésem lenne.. Van egy - nem mai - HP Pavilion dv5-1180eh laptopom. 9600M GT és C2D T5800-al. Szerintetek Game szempontból van értelme szétbuherálni és kicserélni egy C2D P8400 (vagy P8600) procira? Hőmérséklet szempontból mindenképp, mert alacsonyabb a TDP-je, de azon kívül mekkora gyorsulást tapasztalhatok?
Köszi a választ. -
lcs10
csendes tag
Sziasztok!
Végső elkeseredésemben fordulok ide tanácsért! Na, azért ennyire nincs gáz, de eléggé idegesítő a helyzet.
Pár hónapja vettem Hp 630 A1E78EA_8GB notit és már a legelejétől sima youtube videók nézésénél is lefagy és újraindul. külső monitornál meg a sima netezés is gáz,m a sok flash reklám miatt még hamarabb lefagy. Világos,h a gpu melegszik túl, de mégsem,m 60 fokon sem láttam még, már előtte megáll az egész. Megfagy, felpörög a ventillátor, fúj egy kicsit aztán kikapcs. Amennyit utána néztem, azért ilyen 70-80 fokon még elketyeghetne, nem? Frissítettem biost is, illesztőprogramok is jók, ötletem sincs.
Lehet van valahol valami biztonsági beállítás, ami miatt mielőtt még túlmelegedne leállítja magát?
Előre is köszi ha valaki segíteni tudna!
Üdv -
-
7
addikt
PayPales / eBayes összeszólalkozást töröltem, nem itt van a helye.
-
TommyX_
őstag
Valaki nekem is tudna segíteni?
-
albi31
aktív tag
Szerintem,teljesen felesleges 9h ott hagynod,fél óra után már látható,hogy hogyan alakulnak a hőmérsékletek.
A program neked a legalacsonyabb és a legmagasabb értéket mutatja(az utóbbi a lényegesebb),ami nem releváns,hisz ha a 9h alatt a háttérbe történt valami(nem látsz minden futó folyamatot) ami 1-2-3sec-re felvitte a CPU hőmérsékletét a látható 70C-ra,akkor már hiteltelen az eredmény!Bekapcsolod,elkezdesz olvasgatni a neten,majd lejössz,vársz 2percet,és az ott olvasható érték lesz a lényeges,ha az 55C körül van,akkor az nem gáz!
-
kahva
tag
válasz
germinator66 #29767 üzenetére
Core Temp 9 óra üresjárat után:
-
-
SzaboZE
addikt
Ezek a kínai kártyák már csak ilyenek, nem a gépeddel lesz a baj
Valószínüleg az usb eszközöd csatlakozója is túl vastag (pendrive lenne?), mert általában bele szoktak férni a csatlakozó méretébe. Próbálj meg USB hosszabító kábelt használni (léteznek pár centis kivitelek is).
-
malwy
senior tag
válasz
MornKapitány #29802 üzenetére
-
Pocok256
veterán
válasz
ocsi19 #29784 üzenetére
Az egy dolog, hogy a foglalt egyezik, de egyszer sem biztos, hogy attól még az A8 as procival menni fog a gép
Asusk53ta szériát szerelték a4 a6 a8 procikkal. mégis utólag az a4 es procit lehetett a6 ra fejleszteni de a8 ra se az a4 vagy a6 os procit nem lehetett mert nem ment rendesen.
n_stolz: Szerintem monitor hiba érdemes ebay -ről rendelni egyet 15k ért itt van magyarhonba szállítással garival együtt.... hozzá kábel a biztonság kedvéért +3k és akkor 18k ért meg is vagy
Itthon meg a szerelők (inkább élősködők) egy ilyet min 25k ért tesznek be....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest