Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#54151) King Unique válasza maross (#54144) üzenetére


King Unique
titán

Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?

Ha gond van a HDD-vel a CDI / HDS program szerint, hibás / gyenge illetve áthelyezett szektorok vannak rajta, akkor nagyon világos mit akar bárki a CHKDSK-val ami alapértelmezetten a fájlrendszer hibáinak javításához való, meg amit hibás meghajtón amúgy sem tanácsos futtatni (példa)... :U Ilyenkor az adatok lementése után a linkelt leírásban lévő teszteket lehetne elvégezni a HDD-nél, aztán vagy / vagy. Ha nem javul, nem stabilizálódik a HDD állapota, akkor meg vagy garanciális csere, vagy annak híján a kuka és új HDD-t venni helyette, vagy esetleg saját felelősségre használni tovább, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#54152) ricsip válasza maross (#54150) üzenetére


ricsip
addikt

Rakj már fel vmi screenshotot hogy néz ki ez a chkdsk parancssora, és a kimenete. Meg a lemezkezelőből is, ott hogy látszanal a dolgok. Meg az eseménynapló alatt a rendszer kategóriában van bármilyen citromsárga vagy piros bejegyzések NTFS vagy DISK kategóriával a belassulás idején?

[ Szerkesztve ]

-

(#54153) maross válasza King Unique (#54151) üzenetére


maross
veterán

Koszi, kovettem a leirast, felkeszultem lelekben a 700+ perces tesztre, de 3 perc utan mar nem kellett annyira izgulni :D

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#54154) Sanyi52


Sanyi52
tag

Sziasztok! Laptop HDD-t klónoztam volna külső SSD-re USB porton keresztül, eközben a gép valami USB-hibát írt ki, de folytatta és befejezte. A klónozott SSD azóta RAW formátumú lett, a Win 10 lemezkezeléssel nem tudom helyrehozni. Tudtok valami más megoldást?
A lemezkezelés képeket csatolom.

(#54155) Doky586 válasza Sanyi52 (#54154) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Hát akkor töröld és csináld újra..
Ámbár én klónozás helyett mentés+visszaállítást választanék.
És még egy: a cél-lemez inicializálatlan vagy mbr legyen, semmiképp ne gpt amikor nekikezdel.

(#54156) King Unique válasza Sanyi52 (#54154) üzenetére


King Unique
titán

Igen, a már említett meghajtótörlést és a klónozás újrakezdését, meg USB-n lehetőleg stabil adatkapcsolat és tápellátás mellett, máskülönben újra RAW lehet. + Már csak azért is, mert nem teljesen világos miért csak a C partíció lett klónozva, holott BIOS/MBR és UEFI/GPT szerinti telepítésnél egyaránt eleve vannak a C mellett kicsi partíciók is létrehozva a Windows számára, ahol esetedben a lemez 0-nál van egyszerre SR, ESP, 2 db WinRE mint a búcsúban... Bár olyan előfordulhat pl. egy nem megfelelő telepítés vagy utólagos machinálás miatt, hogy BIOS/MBR szerinti telepítésnél a lemez elején lévő System Reserved partíció helyett a C aktív és utóbbin van a rendszerindítás, akkor valóban csak 1 db partíció lesz és elég azt klónozni, már ha nem jött létre a C (Windows) után egy WinRE partíció is, mert akkor már értelemszerűen 2 db.
Egyébként ez HDD probléma topik, ahol ha a jelen esetnél SSD probléma van, az lett RAW, akkor annak és a hogyan kell Windowst klónozni témának nem világos mi köze ezen topik témájához, de már mindegy...

[ Szerkesztve ]

(#54157) Sanyi52 válasza Doky586 (#54155) üzenetére


Sanyi52
tag

és King Unique részére:
Nem voltam pontos a leírással: HDD-t klónoztam SSD-re laptopnál, mivel a klónozott SSD-vel nem tudtam mit kezdeni, nem lehet törölni, módosítani, ezért betettem az asztali gépbe, hátha tudom javítani ott, a képernyőképek az asztali gépről készültek. Sajnos a RAW-val semmit sem tudok kezdeni, megállt a tudományom. Megyek, megkeresem az SSD fórumot.

(#54158) Kolondrum válasza Kolondrum (#54104) üzenetére

Köszönöm a választ magamnak! Legalább magammal legyen normális és válaszoljak! Van baj a ph-n nem kicsi. Ritkán írok, de sehol nem jött válasz az elmúlt napokban. Ugyan ez megy a hirdetési részlegen. 👎

(#54159) liksoft válasza Kolondrum (#54158) üzenetére


liksoft
nagyúr

Nagyon sajnálom, hogy senki nem válaszolt rá. Gondolom nem túlzott az ilyen használata itt, és ilyen hibába sem sokan futottak bele. Rám mindkettő igaz. :B
Annyit tudok mondani, ha egyszeri alkalom volt, és nem reprodukálható, akkor az égiek sem fognak rá mondani semmit sem. Így csak feltételezés, hogy még a szünetmentesen is keresztül mehetett valamilyen tüske, és gondot okozott a HDD felé.
Más ötletem nincs. :B

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#54160) King Unique válasza Sanyi52 (#54157) üzenetére


King Unique
titán

Azért pl. paranccsorban tudni kellene törölni az SSD-t, vagy elég akár a klónozóprogram kezelőfelületén is az újbóli klónozás megkezdése előtt (példa).

Ha már itt lett feltéve a kérdés és érkezett több válasz, akkor mindegy, akár itt is maradhat, de legközelebb majd jobban kellene figyelni arra melyik topikba való a kérdés.

(#54161) ElektrikusDE válasza liksoft (#54159) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

"Gondolom nem túlzott az ilyen használata itt, és ilyen hibába sem sokan futottak bele."

Nálam van ilyen jellegű használat, viszont hiba az sajnos nincs! :) (most néztem át a naplót)

Így én sem tudtam érdemben válaszolni a kérdezőnek, találgatni meg nem szoktam!

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#54162) Sanyi52 válasza King Unique (#54160) üzenetére


Sanyi52
tag

Köszönöm! Végre sikerült. A parancssori Diskpart a formázást már nem végezte el, de a Lemezkezelés azt megoldotta.

(#54163) Kiskacsaa


Kiskacsaa
újonc

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem.

A legelső gépemből kihalászott, évtizedek óta kihasználatlan régi HDD-eket próbálom újra üzembe hozni.
Legutóbb mikor használatban voltak (valamikor a 2000-es évek elején) Windows XP alatt voltak futottak, IDE csatlakozással. A jelenlegi gépem viszont se nem IDE csatlakozós, se nem Windows XP.
Azt láttam egyetlen megoldásnak, hogy rendelek egy IDE-SATA átalakítót, amivel sikerült is összekötni a jelenlegi rendszerrel, de sehogy se tudom elérni a rajtuk tárolt adatokat.
Mikor bekapcsolom a gépet, csatlakoztatás után, sokáig bootol, majd mikor bekapcsolás után a Lemezkezelőbe megjelenik a lemez, viszont nem ismeri fel(nem látom a méretét, a telítettségét, kvázi semmit). A lemez inicializálását kéri a rendszer. amelynek örömmel eleget is teszek, azaz tennék, viszont mikor leokéznám egy olyan üzenet vár, hogy a lemez nem létezik.

Bárkinek volt már hasonló tapasztalata? Mi lehet a gond?

(#54164) Doky586 válasza Kiskacsaa (#54163) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Gondolom amit IDE-nek nevezel az valójában PATA lemez.
A PATA lemezek csak IDE üzemmódban tudnak működni.
A SATA lemezek IDE és AHCI üzemmódban IS tudnak működni.
(USB-n ezzel nem kellett volna foglalkozni, de ha már megvetted az átalakítót..)

Gondolom most a biosban AHCI-re van kapcsolva. Ezt át kell kapcsolnod IDE-re, de előbb a registriben át kell állítani valamit különben nem bootol be az os. Ennek nézz utána. Utána látni fogja.
Másik lehetőség ha olyan lapod van amelyiken két vezérlő van, de ez ritka eset.

[ Szerkesztve ]

(#54165) lm83


lm83
őstag

Sziasztok,

Kis segítség kellene. Vinyót bővítenék a gépben, nagyobbra lenne cserélve.
Van egy ssd a gépben ezen van a rendszer (C)
Aztán jön a cserélendő vinyó, egy 500 gb-os, amin két partíció van D, E.
Meg van még egy 500-as amin szintén van két partíció.
Ez első vinyót cserélném egy 1 tb-s darabra. Erről szeretnék mindent átrakni, az E meghajtó mondjuk nem érdekes, ha elveszik, a D lenne a lényeg.
Hogy egy-az-egyben át kellene rá raknom mindent és utána úgyanúgy D meghajtónak kellene. Játékok vannak rá telepítve, meg torrentek vannak ide töltve, ezért lenne szükség rá.
A rendszert már régebben raktam át vinyóról ssd-re, azt akkor klónoztam, hogy megmaradjon a rendszer egyben. Szóval erre gondoltam itt is.
Vagy csak simán másoljak rá mindent, aztán írjam át a régi vinyó betűjét a lemezkezelőben másra. Majd ha lehúzom a régi lemezt az újét írjam át D-re és kész?

(#54166) Sanyi52 válasza lm83 (#54165) üzenetére


Sanyi52
tag

Az 500-asról átmásolsz mindent az 1 TB-osra (kettő particiót is létrehozhatsz az utóbbin, ha szükségesnek látod). Aztán ki az 500-as és az 1 TB-sel indítod, majd a lemezkezeléssel átnevezed az 1 TB-set (egy partíció esetén akár csak D-re, kettő partíció esetén akár D-re és E-re és készen vagy.

(#54167) lm83 válasza Sanyi52 (#54166) üzenetére


lm83
őstag

Szuper, köszi.
Így egyszerű lesz.

(#54168) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Most telepítettem egy teljesen új gépre a Win11-et. Van egy M.2 SSD-m a rendszernek és 3db 1TB-os, valamint 1db 500GB-os USB-s winyóm rákötve a gépre.

A HD Sentinel szerint minden rendben:

Viszont a Win 11 ezeket írja rájuk:


Tehát a rendszer SSD-n a 100MB-os FAT partícióval van baja, a többi külső winyón meg úgy általában írja, hogy "Full repair needed" (egy kivételével).

Mit tehetek ez ügyben? Futtassam rajtuk a Win 11 saját lemezkarbantartóját? (Valahogy ettől mindíg félek).

(Előzőleg egy régi, de Win 10-es gépre voltak kötve a Winyók, ott nem emlékszem, hogy a Win10 valaha is reklamált volna a winyók miatt. Az SSD viszont zsír új.).

Köszi!

(#54169) Doky586 válasza SunMount3r (#54168) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem nem volt kikapcsolva a gyorsindítás és a shift-et sem nyomtad mikor leállítottad a gépet. Pedig ez kötelező hardverváltozás/reinstall esetén.

[ Szerkesztve ]

(#54170) SunMount3r válasza Doky586 (#54169) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Nem értem ezt teljesen, mit írsz...? Nem reinstall volt, ez egy full újjonnan rendelt gép, Clean MCT-os Pendrive-os Win 11 install-al, amit csináltam. Semmi köze a korábbi géphez és az azon lévő Win 10-hez se. Mint írtam a rendszer SSD is teljesen "szűz" volt. Csak az USB-s winyók a régiek.

Az viszont igaz, hogy telepítés közben (amikor már a fő telepítő lefutott és épp a bill.-zet nyelvét kellett beállítani) épp volt egy áramszünet :(( a házban és persze egyből kikapcsolt a gép. Az áram visszatérése és a gép újra bekapcsolása után, viszont ott folytatta a telepítő, ahol abba maradt a dolog. Most is ezen a gépen vagyok, látszólag minden Ok, de ezek a megjegyzések a Settings-ben a lemezemire azért eléggé aggasztanak. (Legfőbbképen a rendszer SSD, de a HDD-k sem bagatelek a szememben).

[ Szerkesztve ]

(#54171) SunMount3r válasza SunMount3r (#54170) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ez is furcsa:

"Optimalization not available"...?

Most mi a teendő?

(#54172) Csorbi válasza SunMount3r (#54168) üzenetére


Csorbi
addikt

Nincs itt semmi probléma. A HDS nem vizsgálja a lemezek fájlrendszer hibáit, ő fizikai defekteket vizsgál, és mutat, abból a szempontból rendben vannak a lemezek. A lemezeiden futtasd le a chkdsk-et, az majd javítja az esetleges fájlrendszer hibákat, a Windows ezeket jelzi. A külső meghajtókat fizikai eltávolítás előtt minden esetben le kell választani. Azokon a töredezettségmentesítő a fennálló fájlrendszer-sérülés miatt nem érvényes. Javítás után ismét elérhető lesz rajtuk.

(#54173) King Unique válasza SunMount3r (#54168) üzenetére


King Unique
titán

Nem éppen a legjobb az összehasonlítás, mivel a HDS a meghajtók állapotát (SMART) vizsgálja és minősíti jónak, ahogyan ennyi erővel a Windows 11-ben lévő diagnosztikai eszköz is azt írja hogy "Healthy", vagyis rendben van...
A "Full repair needed" üzenetnek meg inkább lehet köze a fájlrendszer esetleges hibáihoz mint a meghajtóoptimalizáláshoz (töredezettségmentesítés / trimmelés), ahol ha az előbbinél lefut hiba nélkül az ellenőrzés, akkor nincs miről beszélni, nem kell foglalkozni azzal az üzenettel, ennyi.

"nem emlékszem, hogy a Win10 valaha is reklamált volna a winyók miatt"

Persze hogy nem, mert annál nincsen ilyen funkció a gépházban, legalábbis a kiadásra szánt általános verzióknál (jelenleg 19044 build) nincsen, max. az újabb Insider Preview verzióknál a 20226-os buildtól kezdődően (bővebben).

[ Szerkesztve ]

(#54174) SunMount3r válasza King Unique (#54173) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Akkor a rendszer SSD-n is nyugodtan futtathatom ezt a chkdisk-et?

A többi HDD rendesen tele van, gondolom itt akár fél napig is eltarthat a chkdisk-es ellenőrzés?

(#54175) King Unique válasza SunMount3r (#54174) üzenetére


King Unique
titán

Önmagában az ellenőrzésnek semmilyen következménye nincsen, max. a javításnak, ha hibás a meghajtó (példa).
Nem, maga az ellenőrzés nyilván nem fog fél napig eltartani, általában néhány másodperc vagy pár perc alatt lefut (példa).

(#54176) SunMount3r válasza King Unique (#54175) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Jóhhh... hát, akkor azt kérdezem a chkdisk ellenőrzés utáni javításnak lehetnek e negatív következményei, ami miatt nem ajánlott (főleg egy rendszer meghajtón)? Mert a fentebb belinkelt hsz.-ből az derült ki, hogy igenis lehet.

Akkor most azt kérdem mi a legjobb opcióm (mit csináljak) ebben a helyzetben?

(#54177) King Unique válasza SunMount3r (#54176) üzenetére


King Unique
titán

Ha leírom világosan és még példát is linkelek, hogy hibás meghajtóknál lehet probléma - pl. destruktív a fájlokra nézve - a CHKDSK futtatása, ellenben esetedben minden meghajtónak megfelelő az állapota (SMART) a HDS és a Windows szerint egyaránt, akkor miért kérdés hogy milyen negatív következmények lehetnek, meg pláne hogy még le sem futott az ellenőrzés, meg amikor rendszermeghajtónál, fontos fájloknál amúgy is alap dolog a biztonsági másolatok megléte? :B
Le lett írva világosan mit kellene csinálni, futtatni a fájlrendszer ellenőrzését. Vagy ha ekkor para és ekkora kérdés mindez, akkor nagyon egyszerű a helyzet, nem kell semmit futtatni, nem kell semmit csinálni, aztán kész.

(#54178) Zsoxx


Zsoxx
senior tag

Sziasztok

Nem probléma miatt, hanem annak elkerülése érdekében kérdezem:
Egy beépített SATA HDD-ből (WD) externalt csináltam Axagon HDD box-szal. Számít az, hogy az eszközt melyik oldalára fordítom, vagy állítva helyezem-e el az asztalon?

(#54179) King Unique válasza Zsoxx (#54178) üzenetére


King Unique
titán

Ez a téma már többször ki lett tárgyalva itt (példa).
Alapesetben a HDD vízszintes (horizontális) elhelyezése preferált és javasolt elsődlegesen (példa), de akár a függőleges (vertikális) is oké lehet, ugye a legtöbb NAS-ban (példa) és többlemezes külső házak (példa) közül is többnél eleve az utóbbi szerint vannak, ha erről a külső házról van szó akkor a gyártó weboldalán lévő kép is szemlélteti hogy használható akár vertikálisan elhelyezve is, stb.

[ Szerkesztve ]

(#54180) Zsoxx válasza King Unique (#54179) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Köszi, akkor marad fekve, hogy a box gyártója mit javasol, az nem érdekel.

(#54181) SunMount3r válasza SunMount3r (#54176) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Fura: ma reggel volt egy Windows update és reboot közben helyre rakta az összes winyót pár perc alatt. De az SSD-n azt a 100MB-os FAT32 partíciót még mindig "Full repair needed"-nek jelzi a Settings->System->Storage menüben. Az egész C: meghajtóra a File kezelőből toltam egy lemez ellenőrzés és azt írta semmi hibát nem talált. Valamint a Drive Management is hibátlannak jelzi azt a partíciót is:

:F

(#54182) fgeth


fgeth
csendes tag

Sziasztok,
Van egy WD 8 tb-s gold hdd-m egy i-tec MySafe 3.5" SATA HDD külső házban. A problémám, hogy se a HDsentinel, se a crystaldiskinfo nem jelzi ki az állapotát. A többinek igen, még a dokkolóban levőknek is. Miért van ez? Van olyan diagnosztikai program, ami így is működne? Nem akarom mindig szétcsavarozni, ha kíváncsi vagyok az állapotára, ami érthető.
Köszönöm szépen.

(#54183) King Unique válasza fgeth (#54182) üzenetére


King Unique
titán

Ilyenkor szokás pontosan leírni vagy linkelni, hogy pontosan milyen külső házról van szó, mert ez a "i-tec MySafe 3.5" SATA" elég semmitmondó, meg ugye van több 3,5"-os külső ház is a gyártó kínálatában... + Az sem lenne utolsó információ, hogy a HDS és CDI esetén pontosan melyik programverziók nem jelenítik meg az állapotinformációkat, a legújabbakkal lett kipróbálva, vagy muzeális verziókkal.

(#54184) fgeth válasza King Unique (#54183) üzenetére


fgeth
csendes tag

Tök jogos, elnézést!
Szóval: i-tec MySafe 3.5" SATA HDD külső ház USB 3.1 (CAMYSAFEDUAL35) a ház, és a CDI a legújabb, a HDS-em régi, 4.5-ös és nem is újítanék, ha nem tudom biztosan, hogy jó lesz ehhez a combóhoz, mert minden más megy a mostanival.
Köszönöm szépen.

(#54185) King Unique válasza fgeth (#54184) üzenetére


King Unique
titán

A gyártó weboldala alapján ez eleve egy kétlemezes, RAID funkciós külső ház, ahol nem feltéten lesz támogatott mindegyik RAID módnál a SMART, lehet csak JBOD módnál működik, stb., ki kell próbálni.
Aztán ha már USB-C fizikai csatlakozó, akkor nem olyan régen egy másik topikban volt olyan eset, ahol érdekes módon csak USB-C porton használva volt SMART, ellenben USB-A porton nem.
A HDS 4.50-es verziója 2014 elején, vagyis pont több mint 8 éve (!) jelent meg és nyilván vicc a köbön kategória 2022-ben is azt használni az aktuális 5.70-es helyett... Ahol amúgy az utóbbiból letölthető portable változat is, amit még telepíteni sem kell és pont ideális teszteléshez.

[ Szerkesztve ]

(#54186) Ben.93


Ben.93
tag

Üdv. A következő a problémám:

Van 1TB HDD-m. Win 10 telepítésekor 218GB-t szántam a rendszernek és 712GB-t a játékoknak, filmeknek stb. Ezeket telepítéskor létre is hoztam.

Na most az a helyzet, az "Ez gépben" nem jelenik meg a 712GB-s partíció, csak a lemezkezelőben látom....

[link]

Kérdésem, mi tévő legyek?

Ha rámegyek jobb klikkel az 5-ös partícióra formázni, kéri a Kötetcímkét, a fájlrendszert és a foglalási egység méretét... meg valami fájlok és mappák tömörítésének engedélyezését??

A fájlrendszer egyértelmű NTFS, de a másik háromról fogalmam sincs, mit írjak vagy válasszak.

Hálás köszönet előre is!

(#54187) King Unique válasza Ben.93 (#54186) üzenetére


King Unique
titán

Ha Windowson nincsen meghajtóbetűjele a partíciónak, akkor persze hogy nem jelenik meg a fájlkezelőben...

De egyébként mi a kérdés, hogy kell Windowson egy partíciót a lemezkezelőben NTFS-re formázni, amikor eleve adja magát és alapesetben csak next —► next —► finish? :B

How to format a new hard drive on Windows 10

+ Itt még az lehet kérdés a hogyan lett a partíció NTFS-ből RAW mellett, hogy jelenleg vannak-e rajta fontos adatok. Ha igen, akkor nyilván nem kellene formázni, hanem először adatot kellene menteni, ami az adatmentés topik témája. Ha üres a partíció és nincsen rajta semmilyen fontos adat, akkor lehet formázni.

(#54188) Ben.93


Ben.93
tag

Fogalmam sincs, hogy mégis mi lehetne rajta, amikor a rendszert a C-re telepítettem, szóval leformáztam, most látja a gép, aztán kiderül lesz-e ebből gond... :DD

(#54189) fgeth válasza King Unique (#54185) üzenetére


fgeth
csendes tag

Rendben, köszönöm szépen.
Közben az történt, hogy elkezdtem rá másolni file-okat és otthagytam. Mire visszamentem hibaüzenet várt, hogy nem tudja átmásolni. Kikapcsoltam, újraindítottam a hdd-t és azt írta ki, hogy "disk structure is corrupted and unreadable". A HDS nem tud hozzáférni. A windows, értelemszerűen nem lát rajta semmit. A kérdésem, hogy most elvesztek az adataim. Mit tudok tenni vele? A HDS szerint, mikor még működött, hibátlan volt. Mi lehet a baj?
És a chkdsk szerint: Unable to determine volume version and state. CHKDSK aborted.

[ Szerkesztve ]

(#54190) fgeth válasza fgeth (#54189) üzenetére


fgeth
csendes tag

Mivel áthelyeztem a file-okat az új hdd-re, az eredetin még nincsenek felülírva. Ezeket valahogy vissza lehet állítani könyvtárstruktúrával együtt? Van erre valami mód?

(#54191) King Unique válasza fgeth (#54189) üzenetére


King Unique
titán

Az előbb még az állapotinformációkról illetve a SMART-ról volt szó, ez a mostani viszont már adatmentéses téma, ami itt ugye sztornó, de látom sikerült közben megtalálni a téma topikját, folytatás is akkor majd ott.

[ Szerkesztve ]

(#54192) liksoft válasza fgeth (#54190) üzenetére


liksoft
nagyúr

Ha SMR típusú HDD vagy SSD és a TRIM támogatott és aktív, akkor nincs már meg az eredetin.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#54193) ricsip válasza liksoft (#54192) üzenetére


ricsip
addikt

WD 8 tb-s gold hdd

se nem smr, se nem trimmelt punci ssd. Sok a bejövő ticket, fel kéne már venni plussz embert aki el is olvassa amit a user ír.

[ Szerkesztve ]

-

(#54194) liksoft válasza ricsip (#54193) üzenetére


liksoft
nagyúr

Igen, amire kiírta. De miről mozgatott? Hisz két lehetősége van. vagy a mozgatás miatt törölt, vagy a kinti GOLD mentése......

Elnézést ha keverek valamit, de kertészkedés közben kicsit csaponganak a gondolataim. Pláne ha a szél át is rendezi. :DDD

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#54195) pjen válasza liksoft (#54194) üzenetére


pjen
félisten

Most ülteted ki a jégvirágokat? ;]

(#54196) liksoft válasza pjen (#54195) üzenetére


liksoft
nagyúr

Őszi metszés elmaradt. Most még alszanak a fák, így ha nem is ugyanolyan, de meg tudtam tenni. Nagyobb ágak vágását tavasszal diónál már necces, mert nem biztos, hogy kibírja. "Elvérzik." Legalábbis nekem így tanították régen. Inkább nem kockáztatok.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#54197) fgeth


fgeth
csendes tag

Most a Gold-ról mentem gdb-vel a file-okat. Úgy néz ki, hogy menthetőek. Köszönöm a segítséget.
Itt kezdtem, de a fene se gondolta, hogy adatmentés lesz belőle.
Viszont a nagy kérdés marad: vigyem vissza a hdd-t, ha lementettem a file-okat, mert van esély arra, hogy megint megszívom megint, vagy formázzam és próbáljam újra. Azért vettem, hogy elrakjak rajta adatokat egy külső házban és néha vegyem elő, de az egynapos üzemidő nem ezt mutatja. Lehet az, hogy a külső háznak van valami hibája, ami miatt történt ez struktúra korrupció (szépen magyarul)?

Azért is riszpekt, hogy segítetek, de az, hogy kertészkedés közben: az eszem megáll. Implantod van?

[ Szerkesztve ]

(#54198) ricsip válasza fgeth (#54197) üzenetére


ricsip
addikt

Bizony, informatikusok ingyen szabadidőben hobbiból segítenek.
Most ugyanezt szarrágó ügyvédektől, víz-gáz-fűtésszerelőktől mikor látja bárki is bárhol?

-

(#54199) fgeth válasza ricsip (#54198) üzenetére


fgeth
csendes tag

Tanítok: ugyanez, nem kell bemutatni. És nekem még implantom sincs...

[ Szerkesztve ]

(#54200) King Unique válasza fgeth (#54197) üzenetére


King Unique
titán

Ahhoz ennél több információval kellene szolgálni, annak híján max. a telejósda tudná megmondani...
Nem derült ki, hogy milyen a HDD állapota, mit mutat Windowson a HDS, akár USB-n a külső házban, akár a PC-be téve SATA-n.
Aztán számomra az sem teljesen világos, hogy ha eddig 1 db WD HDD lett említve, akkor ahhoz minek egy kétlemezes, RAID funkciós külső ház, csak ezzel az 1 db HDD-vel van használva vagy kettővel, ha az utóbbi akkor a másiknál is jelentkezett-e az említett probléma, stb. :F
+ Látom nemrég a téma topikjában ajánlották ezt a WD Gold HDD-t, ami nem feltétlen passzív hűtéses USB-s külső házba való a 7200 RPM-es mivolta miatt + többek szerint zajos is, sőt magad is írtad ott hogy korábban a 10 TB-os Gold eléggé melegedett, bár az előbb linkelt USB-s külső ház pont aktív hűtéses és úgy még elmegy, máskülönben az 5400-as WD Purple jobb választás lett volna.
+ Ha már külső ház, akkor nem derült ki az sem, hogy USB-n az adatkapcsolat rendben van-e, HDS nem-e ír adatátviteli hibákat a szöveges értékelésnél, szükség esetén másik USB-kábellel és másik USB-porton ki volt-e próbálva, Windowson a biztonságos eltávolítás használva lett-e a külső meghajtó fizikai eltávolítása (kábel kihúzása / eszköz kikapcsolása) előtt, stb.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.