Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#54751) King Unique válasza Gymbeam (#54749) üzenetére


King Unique
titán

Mármint szerkesztés után lett hozzáírva, mert eredetileg nem volt ott az a szöveg. Ha tényleg nem működik, fel sem pörög SATA-n csatlakoztatva a HDD, akkor annak nyekk.
Nem feltétlen van olyan, hogy melyik a megbízhatóbb, mert eleve a megfelelő használat függvénye is, meg linkelve lett példa arra, hogy az SSD-k sem feltétlen megbízhatóbbak, tartósabbak.
A felsorolt jellemzők (pl. kisebb fizikai méret, halkabb, jóval gyorsabb, nincsen benne mozgó alkatrész) függvénye is, hogy külső SSD kell-e, vagy sem. De ha eddig megfelelt a külső HDD, akkor azután is jó lehet. Na már az ár sem mindegy, amennyibe egy 1 TB-os külső SSD kerül, annyiért már több TB-o 2,5"-os külső HDD-t lehet venni.

(#54750) pjen:
Az ATA TRIM USB-n SCSI UNMAP formájában működhet és működni is szokott modern külső SSD-knél, az manapság már nem akkora extra. Az NVMe típusoknál meg eleve inbox a Dataset Management deallocate parancs.
Itt pont ütésálló külső HDD-ről volt szó az SP Armor A30 kapcsán, az túlélhet pár-néhány leejtést.

[ Szerkesztve ]

(#54753) redbiro


redbiro
őstag

sziasztok!

a NAS-ban lévő egyik hdd (amire a torrent dolgozik), tegnap elkezdte megadni magát. ráküldtem éjszakára az fsck-t, még nem fejezte be, de a lényeg látszik:

e2fsck 1.46.5 (30-Dec-2021)
Checking for bad blocks (non-destructive read-write test)
Testing with random pattern: badblocks: Input/output error during test data write, block 202752
badblocks: Input/output error during test data write, block 203013
 90.82% done, 8:59:01 elapsed. (354630333/0/61 errors)

jól gondolom, hogy ez cserés vagy próbálkozzak még az ext4 újraformázásával? semmilyen érzékeny adat nincs rajta, simán kukázható a kontent.

ha újat kellene venni, mit ajánlotok 24/7 torrent üzemre? 2-3 TB elég.

előre is köszi

[ Szerkesztve ]

it never gets easier, you just go faster

(#54754) Akelaman


Akelaman
tag

Sziasztok egy hònapon belül 2db WD Elements 4tb adta meg magàt, kb 2 èvesek. Bedugom èrezni, hogy elindul, mèg a Windows is pittyen egyet, de semmi. Nem èrzèkeli. Laptoppal voltak hasznàlva.
Ahogy az előző hszekből lattam leginkàbb kuka. Majd esetleg megpròbàlom szètszedni. Az előző Seagate 2tb is ugyan ezt jàtszotta el kb. 2 èv utàn...
Nekem is az lenne a kèrdèsem, van e olyan opciò, hogy ne kelljen 2 èvente cserèlnem, ùgy hogy minden elveszik? Semmi fontos nem volt szerencsère rajta, leginkàbb 3tb film de ìgy is nagyon idegesìtő.
:R

(#54755) Akelaman


Akelaman
tag

Ja bocs làtom SP armort ajànlottàtok fentebb, utàna nèzek.

(#54756) general


general
addikt

Sziasztok! Az egyik HDD-mnél reallocated sectort talát a DriveDx progi (macen), raw value: 1. Mennyire vészes az ilyesmi, mennyire kell ezzel a HDD-vel vigyázni? Problémát nem észlelek egyébként.

Seagate Constellation ES.3 ST4000NM0023 4TB - overall performance 100%

(#54757) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok,

Van egy 5 éves WD Scorpio Black WD10JPLX 1TB -os HDD -m.
Az első 3,5 és évben csak laptopban használtam, utána átraktam egy LogiLink UA0115 külső házba ami pedig egy Raspberry PI -re van rákötve 0-24 -be.
Egyfajta házi médiaszerverként, illetve torrentszerverként használom.
Az utóbbi időszakban elkezdett kattogó, nyiszitelő hangot kiadni a merevlemez :/
Hogyan tudnám kideríteni, hogy mi lehet baja?
Vagy esetleg ez már a vég? :D

Köszi a választ.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#54758) pvt.peter válasza pvt.peter (#54757) üzenetére


pvt.peter
őstag

Még annyi plusz infó, hogy van külső tápellátása a háznak, de természetesen kap áramot a PI felől is USB porton (2.0) keresztül.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#54759) F.Attila88


F.Attila88
csendes tag

Üdv!
Szeretnék meghajtó betűjelet cserélni, de a következő üzenet fogad:

'A jelenlegi rendszerindító vagy lapozófájl kötethez nem rendelhető meghajtóbetűjel, és nem szüntethető meg ilyen hozzárendelés.'

A meghajtó G-ről D-re lenne cserélve. Ez egy 480GB-s SSD.

Esetleg van valakinek ötlete, hogy mi a megoldás? Köszönöm szépen! :R

[ Szerkesztve ]

(#54760) King Unique válasza F.Attila88 (#54759) üzenetére


King Unique
titán

A meghajtóbetűjel módosítása nem HDD probléma, hanem szimpla windowsos kérdés - pl. lapozófájl beállítása, összes meghajtón a rendszer kezelje-e - és annak topikjába való, úgy meg hogy HDD helyett SSD-ről van szó, pláne nincs miről beszélni itt. :B

(#54761) F.Attila88 válasza King Unique (#54760) üzenetére


F.Attila88
csendes tag

Köszi! Jogos a felvetés! :) Elnézést!

(#54762) pjen válasza F.Attila88 (#54759) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem, ha most nincs D meghajtód, állitsd le a gépet, húzd le a G meghajtót, aztán indidsd ujra. Megint állitsd le, dugd vissza a meghajtót és valószínű D lesz.

(#54763) King Unique válasza pvt.peter (#54757) üzenetére


King Unique
titán

Hát első körben értelemszerűen megnézni a HDD állapotát (S.M.A.R.T.), ha van windowsos PC a közelben akkor legjobb ahhoz csatlakoztatva pl. a HDS programmal.
A WD10JPLX ugye 7200 RPM-es HDD, tehát annál pláne fontos USB-n a megfelelő tápellátás, amihez az RPi USB 2.0 portja nyilván nem feltétlen elegendő, ellenben ha külső tápadapterrel meg van támogatva, akkor már igen. Viszont az sem mindegy milyen az a tápadapter, egy normális típus normális értékekkel (5 V | 1-2 A | megfelelő polaritású) oké lehet, ellenben egy telefontöltő már nem feltétlen.
Mivel külső házba van téve a HDD, ezért szükség esetén akár ki is lehetne venni a külső házból és laptopba / asztali PC-be téve SATA-n csatlakoztatva kipróbálni, ott produkálja-e az említett jelenséget, vagy sem.
Ha már 5 éve folyamatos használatban van a HDD, akkor annyira nem lenne az sem meglepő, ha elkezdi szórni a hibákat, meg a WD10JPLX modellre a gyártói garancia is 5 év. Ha a HDD hibásodott meg és még nem járt le a gyártói garancia, akkor ilyenkor adja magát a garanciális csere, ellenben ha már lejárt, akkor az pont szívás.

(#54764) pvt.peter válasza King Unique (#54763) üzenetére


pvt.peter
őstag

Köszi a részletes választ.
Kihámoztam most RPI alól és ráeresztettem a HDS -t.
(Amúgy most nem volt semmilyen kattogás használat közben, laptopba dugtam rá USB 3.0 SATA III adapterrel.)
Kondíció, teljesítmény: 100%

Spin Up Time, Ultra ATA CRC Error Countnál vannak gyanús bejegyzések, illetve a Load/Unload Cycle Count is elég magas. Ez utóbbi okozhat problémát?
Lefuttattam egy felület tesztet is, nem talált sérült szektort.

Amúgy a HDD tápellátását a házán keresztül egy telefontöltő (2A) biztosítja.

[ Szerkesztve ]

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#54765) King Unique válasza pvt.peter (#54764) üzenetére


King Unique
titán

Ha a laptopon USB 3.0 porton csatlakoztatva megfelelően működik a HDD és nem kattog, valamint a S.M.A.R.T. is rendben van, ellenben a külső házban RPi-hez csatlakoztatva USB 2.0 porton kattog, akkor nyilván az utóbbi környezet a probléma forrása. Ahol lehet pont a tápellátás a gond - a 199-es Ultra ATA CRC Error Count attribútumnál a hiba oka ugye lehet adatkapcsolati vagy tápellátási probléma - , az RPi USB 2.0 portja eleve bizonytalan / elégtelen lehet ilyen szempontból, a telefontöltő meg nem feltétlen külső merevlemezekhez való, vannak olyan célra normális adapterek (példa).

A 193-as attribútum, vagyis Load/Unload Cycle Count (fejparkolás) 975 160 értéke valóban nagyon magas, a 2,5" WD Black sorozat alaplapján eleve 600 000-es névleges limit van megadva. De ugye ebből is látszik, hogy az csak névleges és nem feltétlen tényleges limit, ha több mint másfélszerese értéknél is gond nélkül működik a HDD és 100/100 az állapota.
Persze ha nagyon intenzíven növekszik a fejparkolás értéke, akkor javasolt lehet mérsékelni / tiltani, ami Windowson megoldható a HDS program lemezek leállásának akadályozása funkcióval, + a regisztrált programváltozatnál az APM átállításával. + Egyes WD merevlemezeknél a gyártó saját szoftverével véglegesen kikapcsolható firmware szinten, viszont a wdidle3 program az újabb gyártású WD merevlemezeknél már nem feltétlen működik, meg eleve SATA-s csatlakozás szükséges a használatához, mivel az USB-set nem támogatja.

[ Szerkesztve ]

(#54766) wdarty


wdarty
tag

Számomra érdekes jelenséggel találkoztam. Egy új vinyó pár nap használat után produkált 755 hibás szektort. Azóta néha ez a szám csökken, most 753-at ír a rendszer.
Ez mitől lehet? És ez a szám sok? (8TB)

(#54767) pvt.peter válasza King Unique (#54765) üzenetére


pvt.peter
őstag

Köszi ismét a részletes választ.
Az az érdekes, hogy eddig nem igazán tapasztaltam ezeket az agresszív kattogásokat és valószínűleg tényleg a parkolással lehet kapcsolatban.
Most eléggé elgondolkoztam azon is, hogy upgradelek esetleg RPI4 -re :D
Persze ettől még a parkolással kapcsolatos dolog ugyanúgy fennállhat, de legalább USB3.0 -n lenne kapcsolódva a HDD.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#54768) Imi1981


Imi1981
veterán

Sziasztok! Egy Toshiba Canvio Basics 2.5 2TB USB 3.0 vettem és Windows nem látja. Első csatlakoztatáskor fel le csatlakozott egyfolytában másodpercenként de mostmár a led sem villog és egyáltalán nem érzékeli a Windows 10 pro! Mac gépen volt használva és ott azt mondta az eladó működött! Azt érzem, hogy pörög a hdd de nem érzékeli a Windows és még lemezekezelőben sem látszik! Kuka vagy életre tudom kelteni valahogy? Hazaérek live linuxal még megpróbálom hátha de más ötletem nincs. Elvileg vissza veszi az eladó ha nem jó .

Még egy kérdés! Ez sata csatlakozós hdd vagy a dupla micro usb (vagy valami hasonló) már a hdd-n van ? Nem szétcsavarozható így nem szedem szét de ha sata csatlakozós akkor lehet több esélyem lenne életre kelteni.

[ Szerkesztve ]

(#54769) MasterDeeJay

SAS hdd esetén létezhet inkompatibilitás?
Van egy rakás 12gb/s sas hdd-m amelyet rákötöttem Dell H310 vezérlőre (IT módba flashelt de csak 6gb/s) és hdd sentinel látja, smart tesztek lemennek, látszólag 100% minden de lemezkezelőben nem tudom inicializáni őket. I/O adathibát ír az összesre kivétel az eleve 6gb/s-es meghajtókra.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#54770) XboxPlayer


XboxPlayer
tag

Helló!
Adott egy laptop hdd. Random felmegy a válaszidő akár 40 ezer ms re is, mi lehet a probléma? Valaki találkozott ilyesmivel? :R
Van olyan amikor nem is dolgozik 0-3% os használat között éri ezt el. :R Az biztos hogy régen volt újra telepítve és majdnem tele.

Üdv, Krisztián

(#54771) King Unique válasza XboxPlayer (#54770) üzenetére


King Unique
titán

Adott a lehetőség Windowson pl. a HDS programmal megnézni a HDD állapotát és tesztelni is.

Aztán Windowson adott a lehetőség megnyitni a feladatkezelőt és megnézni, hogy mekkora a lemezterhelés, mely folyamatok használják, stb. Viszont az nyilván nem HDD hiba, ha egy rendszerhajtót a háttérben használ az operációs rendszer + programok és van rajta adatforgalom. Na meg egy 2,5"-os "laptop HDD" eleve lassú és a válaszideje is magas, manapság már kb. alap az SSD használata ilyen célra.

(#54772) King Unique válasza Imi1981 (#54768) üzenetére


King Unique
titán

A tápellátás rendben van, USB 3.X porthoz van csatlakoztatva a 2,5"-os külső merevlemez rövid USB-kábellel?
Az USB-kábel és a fizikai csatlakozás rendben van, másik USB-kábellel és másik USB-porton ki lett próbálva a külső merevlemez?
Windowson az eszközkezelőben megjelenik a külső merevlemez, nincsen esetleg hibakód?
Ha Windowst futtató PC-ről van szó, akkor ott nincsen 3rd party antivírus program telepítve, ami blokkolhatja az USB-s meghajtók működését (példa)?
Ha Windowst futtató munkahelyi PC-n lett kipróbálva, akkor ott nincsen korlátozva rendszergazda által az USB-s meghajtók használata?

A 2,5"-os Toshiba és WD külső merevlemezek eleve integrált USB-sek, vagyis azokat felesleges otthon szétszerelni, mivel nem lehet a külső házban lévő merevlemezt a hagyományos módon SATA-n csatlakoztatni (max. csak tákolással).

Használtan meg ugye nem feltétlen szerencsés minden esetben ilyen eszközt vásárolni, mert ki tudja esetlegesen milyen hibája van, amit az eladó nem közölt.

[ Szerkesztve ]

(#54773) Imi1981 válasza King Unique (#54772) üzenetére


Imi1981
veterán

Nem jelenik meg a lemezekezelőben sem . Kipróbálta egy nálam jobban hozzáértő és ő se tudta elérni. Lehet a kábele rossz de ez ilyen különleges dupla micro usb feleség és nincs ilyen itthon hogy kipróbáljam. Pörög a hdd (szerintem teljes fordulaton ) de a kis led nem villog rajta. Az eladó azt mondta visszavásárolja úgyhogy már nem bajlódok vele.
Rengetegszer vettem itt használtan hdd-t és sosem volt probléma. Évekig használtam őket! Remélhetőleg itt sem direkt történt ez (szerintem nem) és tényleg vissza vásárolja a hdd-t . Egyszer ilyennek is kell történnie. Köszönöm a tippeket!

[ Szerkesztve ]

(#54774) XboxPlayer válasza King Unique (#54771) üzenetére


XboxPlayer
tag

HDS ben 100/100 :F Azért is fordultam ide hátha találkozott már ilyesmivel valaki.. Nézegettem feladatkezelőben is.. De nem igazán fut rajta semmi csak így random elugrál 40.000-60.000 ms közé.. és nem csak egyszer hanem egymás után többször is magas érték jön. Mivel nem az enyém csak pasztázni, javítani van nálam így nem ismerem annyira.. Soha nem találkoztam még ilyennel hdd nél :(

Üdv, Krisztián

(#54775) MasterDeeJay válasza MasterDeeJay (#54769) üzenetére

Megvan!
A vezerlőm nem tud 4kn formátumot, nem a 12gb/s-el volt a baj.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#54776) King Unique válasza Imi1981 (#54773) üzenetére


King Unique
titán

Az eszközkezelő volt a kérdés, nem a lemezkezelő.
Az Y-kábelnek nem minden esetben muszáj egyszerre mindkét végét csatlakoztatni, ott a kiegészítő tápellátás leginkább USB 2.0 portok használatánál szükséges, ellenben USB 3.X portnál elég a kábel egyik végét, a "főágat" csatlakoztatni.
Az egy dolog, hogy korábban nem volt problémád használt termékkel, de mint a mostani példa is mutatja bizony előfordulhat, ennek a külső merevlemeznek is vélhetően van valami hibája amit elfelejtett megemlíteni a kedves eladó, máskülönben működne rendesen. Ha visszavásárolja és visszakapod az árát, akkor oké.

(#54777) King Unique válasza MasterDeeJay (#54775) üzenetére


King Unique
titán

+ Ugye az OS sem mindegy, mert pl. Windowsoknál natív 4 Kn támogatás csak Windows 8 és Server 2012 rendszerektől van.

[ Szerkesztve ]

(#54778) Celithrandi


Celithrandi
addikt

Sziasztok

az lenne a kérdésem, hogy az mennyire normális ha a WD101PURZ winyóm lényegesen hangosabb adatkezelés közben mint mondjuk a WD80PUZX vagy a WD80EFAX vagy a WD60PURZ winyóim? Nem működési gondra gondolok, első napjától kezdve ilyen és kezd rohadtul idegesíteni.

i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4080 Super, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, LG 34GN850-B, Lian Li LANCOOL III

(#54779) pjen válasza Celithrandi (#54778) üzenetére


pjen
félisten

Próbálj tenni gumi alátéteket, vagy fogasd fel két gumi szalaggal. Esetleg tedd le a ház aljára két szivacs csíkra. Nekem egy úgy zőrgött, hogy a kábel végén lógattam a levegőben a kábelhez egy gumival hozzá fogatva.

(#54780) Celithrandi válasza pjen (#54779) üzenetére


Celithrandi
addikt

rendesen be van mind szerelve, a kérdés, hogy ez s modell tényleg hangosabb e és ha igen mely modellt vegyem meg helyette

i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4080 Super, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, LG 34GN850-B, Lian Li LANCOOL III

(#54781) pjen válasza Celithrandi (#54780) üzenetére


pjen
félisten

Az a baj, hogy rendesen be van mind szerelve, ezert írtam a rugalmas felfüggesztést. Bármelyik bármikor elkezdhet zörögni, akkor is, ha hibátlan. Például a házban is meglazulhat egy csavar.

(#54782) Celithrandi válasza pjen (#54781) üzenetére


Celithrandi
addikt

Nem zörög hanem rotyog :) Szerintem simán csak hangosabban dolgozik mint a többi. Ha kézzel megfogom, rászorítom az oldalfalakat stb akkor is hangos, tehát nem rezonál hanem szimplán hangos ha dolgozik.

[ Szerkesztve ]

i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4080 Super, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, LG 34GN850-B, Lian Li LANCOOL III

(#54783) Celithrandi válasza pjen (#54781) üzenetére


Celithrandi
addikt

ehh, kivettem a rakcből és random odacsvaroztam a szélét egy 5ös tartó széléhez és ezerszer jobb. Két éve agyfaszt kapok tőle. Fogalmam sincs miért volt a rackban irdatlan hangos

i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4080 Super, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, LG 34GN850-B, Lian Li LANCOOL III

(#54784) pjen válasza Celithrandi (#54783) üzenetére


pjen
félisten

Lényeg, hogy megoldódott.

(#54785) MasterDeeJay válasza King Unique (#54777) üzenetére

Win11, de mégsem tudta, igaz nem 4k hanem 4160 formátumban volt. Gparted live és sgformat 512-re megoldotta, bár utánanézek mert lehet win alá is van ilyen tool.

kezdetben 4160 volt a blokkméret (nem tudom miert ez az érték) a képen 1.2tb toshiba van de mind 4160-as volt
most sg format után 512/4096, ez egy 2.4gb-os 2019-es modern sas egy 10+éves dell h310 vezerlőn aminek gyári! H200 fw raktam fel.
és már win is képes kezelni

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#54786) King Unique válasza MasterDeeJay (#54785) üzenetére


King Unique
titán

A Toshiba AL15SE sorozatnál vannak 512n, 512e és 4Kn modellek egyaránt, ahol az AL15SEB12EP modell eleve 4Kn-es, ami normál esetben ugye 4096/4096 bájt. Vagyis nem világos 4160 hogyan lett, az valami tákolás eredménye lehet, hacsak nem a Linux fdisk kimenete írta ki hibásan. :D
Az 512/4096 = 512e, azt még a W7 is kezeli natívan, a 4Kn = 4096/4096 megoldást pedig ugye a modern 8/8.1, 10, 11 Windowsok.

[ Szerkesztve ]

(#54787) Rowon


Rowon
veterán

Sziasztok,

Csak egy elméleti kérdést szeretnék feltenni. Mit jelent a fejparkolás és hogyan lehet kikapcsolni? Azt olvastam, hogy káros a HDD számára.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#54788) Celithrandi válasza Rowon (#54787) üzenetére


Celithrandi
addikt

Általában típusfüggő. WD Green winyók csinálták pl ezt régen a kisebb fogyasztás érdekében (hogy most mennyire csinálják azt nem tudom), ezért sem volt ajánlott széria. Red és Purple winyót érdemes választani.

i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4080 Super, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, LG 34GN850-B, Lian Li LANCOOL III

(#54789) r6man123


r6man123
senior tag

Sziasztok!
Egy üzleti NAS-ból kaptam 2 db WD WD60EFRX-68MYMN1 6 terrás winchestert.

A NAS-ban állítólag mindkettő egyszerre szektorhibás lett, partícionáltam őket, Windows szerint minden oké velük, nincs szektorhiba.

Próbaként egy nagy torrent file-t akartam rámásolni, de az uTorrent kliens vagy befagy vagy irtó lassan tölt csak (3mb/s), a program akadozik, lassan reagál.

Ez a torrent kliens hibája lehet, vagy valóban van valamilyen hardverhiba?

(#54790) Rowon válasza Celithrandi (#54788) üzenetére


Rowon
veterán

Köszi!

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#54791) Celithrandi válasza Rowon (#54790) üzenetére


Celithrandi
addikt

Mármint minden winyó csinálja a parkoltatást, csak nem mind1, hogy milyen gyakran és erőltetetten. A green nél volt ez kikényszerítve nagyon és ez vezetett a meghibásodó olvasófejekhez.

i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4080 Super, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, LG 34GN850-B, Lian Li LANCOOL III

(#54792) Rowon válasza Celithrandi (#54791) üzenetére


Rowon
veterán

Ja igen, mert gondolom a környezetvédelem köntösébe bújtatva eladtak egy hamarabb tönkremenő merevlemezt. Gyakrabban áll le, nem fogyaszt annyit, cserébe hamarabb megy tönkre és hamarabb kell legyártani a világpiacnak egy új merevlemezt. Ez pont az ellenkezője a történetnek.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#54793) Celithrandi válasza Rowon (#54792) üzenetére


Celithrandi
addikt

szvsz csak elcseszték, nem is nagyon megy mostanság ahogy nézem a green széria. Red és purple-el viszont sosem volt gondom. A kamerarendszeremben 8 éve megy 7/24ben a purple, a gépemben is csak purple és red winyók vannak 10 éve, eddig még nem volt meghibásodásom.

i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4080 Super, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, LG 34GN850-B, Lian Li LANCOOL III

(#54794) MasterDeeJay

Hdsentinelben az összes nem javított olvasási hiba az ideiglenes hibaüzenet mint a gyenge szektorok száma? Javítható-e azzal ha teleírom a hdd-t írás teszt-el? (elkezdtem de még 7+ óra) vagy esetleg low level formattal?

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#54795) r6man123 válasza r6man123 (#54789) üzenetére


r6man123
senior tag

HD Sentinel ezt írja, a WD Life Guard nem talált hibát.
Lehet még ezzel a HDD-vel kezdeni valamit, vagy engedjem útjára? :)

(#54796) pjen válasza r6man123 (#54795) üzenetére


pjen
félisten

Esetleg, ha billegne a szekrény...

(#54797) r6man123 válasza pjen (#54796) üzenetére


r6man123
senior tag

Ha a szekrény alá nem fér be, akkor kültéren,a kiskapu zsanérja alá betehetem?
Hagyom akkor a fenébe, köszi! :)

(#54798) Rowon válasza r6man123 (#54797) üzenetére


Rowon
veterán

Gyerekek szeretnek a mágnessal játszani. :) Vagy: 9 DIY Projects for Your Old Hard Drive (makeuseof.com) <- első 2 pont felejtős, mivel közel halott HDD-ről van szó.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#54799) MasterDeeJay válasza Rowon (#54798) üzenetére

Ha notihdd-ről van szó akkor csak óvatosan mert azoknál nagyrészt üvegből készül a lemez és szilánkosra lehet törni. Asztaliak vannak aluból azokkal el lehet játszogatni.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#54800) pvt.peter válasza pvt.peter (#54767) üzenetére


pvt.peter
őstag

Elkezdtem kísérletezni, ugyanis az RPI4 -re való upgradelés kicsit drága lenne :D
Kicseréltem mind a PI, illetve a külső háznak a tápját 3A -es adapterre, talán mintha stabilabban indult volna, nem tudom.
Utána elég erőseb beindult a kattogás, itt meghallgatható.
Utána csak kivettem megint a helyről a HDD -t és rádugtam laptopra, azonnal el is kezdett visítani a HDS, hogy:

Ezek szerint az utolsókat rúgja a HDD, ha jól gondolom.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.