Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bot1978

senior tag

válasz Doky1988 #49462 üzenetére

Nekem úgy tűnik az árvíz óta ez az egész merevlemez gyártás valahogy nem lett újra százas. Valószínű sok pénzt bele kéne tolni még, de már senki nem akar beletolni, mert nőnek az SSD-k. Pénz nélkül meg fel lehet menni 10TB-ra, de annak ez a „minőség” a vége.
    Egy hétig szinte minden szabadidőmet megette az adatok migrálása és most itt remegek hülyén, hogy kattog/nem kattog a vadi új lemezem, ami összesen ment 23 órát. Újat vettem, purple-t vettem, most mi mást lehet még tenni vásárlói oldalon? Semmit.
    Szóval így is RAID kéne, hogy ne remegjek.
    Mindegy milyen a matrica, RED, Purple, bármi mert első percben kattog, de ahhoz meg minimum 2 lemez kell ha tükrözni akarsz. Az már 6TB-osnál százezer pénz (már ha úgy számolom, hogy a raid ready hardverem már megvolt..) Ennyi pénzből, ha megnézed mennyi időre mennyi tárhelyet kapsz meglepődsz. Nekem is itt a gigabites Digi, letöltök olyan 70 Megát másodpercenként és igazából nem is gondoltam rendesen végig. Kvázi megszokásból vettem HDD-t, pedig ha kiszolgáló oldalon van sávszél és hát egyre inkább van nem éri meg HDD-t venni, pláne ha ilyen szart kapsz.

Egyszerűen nem hagy az élet a HDD-knek árban mozgásteret. Haldokló, kifutó piac lett valahogy. Árat kéne csökkenteni, de durván így helyette méretet próbálnak növelni, de durván. Egyszerűen ez így nem megy.

Ez, hogy veszel egy új lemezt és vacak ez nonszensz, ezt nem szabadna hagyni. Ez nem megy így sokáig és ezt mindenki tudja, de senkit nem érdekel. Haldoklik valahogy az egész. Én azt csodálom, hogy egyáltalán eljutottak a 10TB-ig késztermék szinten.

• Doky1988

senior tag

válasz Doky1988 #49462 üzenetére

Ami a videóban volt, egyenlőre abbahagyta, átraktam 1 külső usb-s házba mind a kettő vinyót, mégegyszer egy-egy teljes format, most működik.SHR azaz Raid1-ben van tükrözve, aztán bízom a legjobbakban :)

DokY | www.zsolti.hu

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés