Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#49171) csubuka


csubuka
addikt

Sziasztok!

Egy Sony külső HDD-t milyen programmal ellenőrizzek, ami megmondaná, hogy gariba cserélnék-e már? Kb. 4000 bad sector van rajta.

*Egy HDS képet nem hiszem, hogy elfogadnának, üresbe meg nem akarok menni, hogy azt mondják semmi baja nincs, nekik jónak mutatja a szoftverük.

[ Szerkesztve ]

(#49172) King Unique válasza csubuka (#49171) üzenetére


King Unique
titán

Azt nem írtad, hogy a gyártó kínálatában pontosan melyik sorozatról, illetve modellről van szó. De ezekhez amúgy általában mellékel a gyártó szoftvereket, ami ha alkalmas a HDD állapotának vizsgálatára, akkor nyilván azzal lehetne tesztelni. Ha nem, akkor a külső házban lévő belső HDD gyártójának a tesztprogramjával. Ha ezek a tesztek során hbát dobnak, nem futnak le, akkor az már ok lehet a garanciális cserére. De egyébként nyilván azért általában a HDS által közölt állapot is mérvadó, pláne ha ott is le vannak futtatva a különféle tesztek. Azt viszont már boltja is válogatja, hogy hol és mit fogadnak el. De, ha valóban 4000 db hibás szektor van a lemezen és érződik is ennek a hatása, akkor meglepő lenne, ha az adott bolt a bevizsgálás során hibátlannak minősítené. Persze egyes helyeken próbálnak mindent elkövetni, hogy ilyen-olyan mondvacsinált indokra hivatkozva megússzák a garanciális cserét (példa)...

[ Szerkesztve ]

(#49173) csubuka válasza King Unique (#49172) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm szépen a választ!

Egy HD-E1 a meghajtó "tokja" és egy Toshiba MQ01ABD100 HDD van benne. A HDS még azt írja, hogy nem garanciális :D

Sajnos a vele adott szoftverek között nincs diagnosztikai szoftver.

[ Szerkesztve ]

(#49174) King Unique válasza csubuka (#49173) üzenetére


King Unique
titán

A HDS esetében 0% kondíciónál indokolt hivatalosan a garanciális csere, de akkor a lemez állapota már elég kritikus, akár kb. kuka. Ha a külső HDD-hez nem mellékeltek diagnosztikai programot, akkor marad a HDS, vagy a Toshiba saját szoftvere [link].

(#49175) liksoft válasza csubuka (#49173) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szervusz!

A Toshiba a tápellátásra nagyon kényes! Ha előlapi USB csatlakozót használsz, vagy akár csak USB2-t, a hiba jogos lehet. Gondolom USB3-as a ház, ennek meghajtását meg illik USB3 portból adni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#49176) csubuka válasza King Unique (#49174) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm szépen!

Ránézek majd a Toshiba szoftverrel is :-)

liksoft: Köszönöm Neked is a választ! Sajnos nem tudom, hogy végif USB3-ról ment-e. Nem én használtam. Lehet, hogy nem mindig úgy volt használva vagy más okozta korai lenullázódását. Azért átlag felhasználóktól nem várható el, hogy figyeljék hova dugják a HDDt sajnos

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.