Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Dudee
senior tag
Sziasztok!
vásznas kérdésem lenne: vettem egy Screen Research fix vásznat, amit méretre gyártottak. Elkezdtem ma összeszerelni, de mocsok sok kínlódás után feladtam. A keretet simán összeraktam, de a vásznat képtelen vagyok kifeszíteni.
A vászon szélei vissza vannak hajtva és fut benne egy pálca. A keretbe pedig körbe be kelett csúsztatni kis pöcköket. ehhez kell a pálcát hozzágumizni. Gondolom sok más márkánál is így van.
A gond az, hogy iszonyat erővel húzom, de egyszerűen nem ér el a pöcökig a gumi. Van még vagy 5 centi távolság, annyit pedig már lehetetlennek tűnik tovább feszíteni rajta, félek hogy az egész elszakad.
Én bénázok, ezt tényleg óriási erővel kell húzni? Egyedül tuti lehetetlen felrakni, de sztem ketten sem.
Néztem YTn videókat más vásznakról, simán összerakják egyedül. Ráhúzzák simán a gumit, aztán kész.mifene lehet ezzel? van ilyesmi tapasztalatotok?
Nem egy olcsó darab, csak nem a gyárban szabták el...?köszi!
(elnézést ha nem teljesen ebbe a topikba való a kérdés)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #46129152 #50301 üzenetére
Senki nem vonta kétségbe, hogy másképp szól, hiszen minden változtatás befolyásolja a hangzást.
Meglehetősen jelentős azon hangdobozok száma, amelyeken szimpla kábelcsatlakozók vannak. Amelyiken dupla, vagy tripla, azokkal lehet kísérletezgetni, de senki nem garantálja, hogy kettős kábelezéssel vagy erősítéssel jobb lesz a hang. Ellenben a dupla kábel áráért vehető jobb minőségű szimpla szinte biztosan pozitív hatással lesz. Ahogy ez az általad linkelt cikkben is olvasható.
Ha a házimozi erősítő alacsony csatornánkénti teljesítményű, akkor a kettős erősítés megadhatja a hangdoboznak azt a wattmennyiséget, ami számára szükséges. Ez az egyik ok, ami miatt érdemes kísérletezgetni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz #46129152 #50301 üzenetére
Pedig egyszerű... ha nincs rajta a lehetőség a hangfalamon, akkor nem az én termékemet veszed meg. Ma mindenki igyekszik minél több marketingelhető cuccal telenyomni a termékeit, csak hogy eltudja adni. Pedig a régi öregek is megmondták már, néha a kevesebb több.
Persze van az a tér: mozik, koncerttermek, stb... ahol egy végfok egyszerűen képtelen elég teljesítményt leadni, ott van/volt értelme a bi-amp-nak.
-
Quetz
őstag
Nekem clearpix 4k van, ott pálca + rugók voltak, és egy célszerszám, hogy rugót betudjam tolni és akasztani a helyére. Az 5cm már nagyon soknak tűnik. Tedd fel szerintem ezt a kérdést még a vetítős topikban, illetva az AVX házimozis topikjában, ott többeknek van SR vászna, ők talán tudnak segíteni.
-
galaxys80
veterán
Sajnos tönkrement a korábbi sub-om, így kellene egy másikat vennem. Egyelőre egy használt és olcsóbb megoldásban gondolkozok.
Néztem egy Yamaha SW-P130-at [link] Egy 25 nm-es nappaliba lenne. 10.000 Ft kér érte az illető.
Annyit megér szerintetek vagy ez már nagyon gyenge lenne? -
BBéci
legenda
válasz galaxys80 #50308 üzenetére
Felejtsd el, lepkepuki, amit az produkál!
25 négyzetméterre 30 centis membrán és reflex esetén minimum 200, zárthoz legalább 300 watt dukál.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Erősítőt szeretnék vásárolni (újat). Jamo C95, C9 Cen, C91 és egy JBL Arena (pontos típust hirtelen nem tudok, de cserés lesz az is idővel) mellé. Eddig egy Onkyo TX-NR545-el voltak hajtva, amivel teljesen meg voltam elégedve. Most pedig 4 erőlködőre szűkült a kör:
Onkyo TX-NR696
Onkyo TX-NR686
Pioneer VSX-934
Pioneer VSX-LX304
A keret véges, igazából az LX már keret fölött lenne. Száraz adatok alapján a 4 erősítő szinte ugyanaz (az első kettő évjáratban különbözik leginkább, de egyébként egy cég ugye). Nem tudom, hogy az LX ér-e plusz kb 80-90ezret a másik 3-hoz képest (ez igazából az Európában kapható legkisebb LX, ami nem is teljesen az).
Felhasználás leginkább filmek, sorozatok, zene az maximum Spotify háttérzenének.
Pioneer-rel legutóbb nem jártam jól, teljesen élvezhetetlen volt (igaz az egy teljesen alap VSX-520 volt).
Nem szeretnék sűrűn cserélni, az előző Onkyo TX-NR545 4 évig volt meg, hibamentesen. Szoba (nappali) ~15nm, KáCsa 2,5-es kábelek, kettős kábelezés nincs.szerk: egyelőre 5.1 felállás van, Atmos vagy valami nagyobb később talán. Bár a szoba nem elég nagy hozzá.
[ Szerkesztve ]
Renault Megane IV Limited
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok van egy Yamaha 2071-es házimozi erősítő amire rászeretném csatlakoztatni a UPC settopboxot amin HDMI kimenet van, meg Optikai hang, meg analog audió RCA.
Mindenképpen a hangot külön szeretném megszólaltain a stb-boxról amit ha jól tudom az erősítőn lehet állítani az adott bemenetre vonatkozólag.Az nem tudom, hogy ha van Digitális - Analog audió konverterem ha stb boxról kijövö optikait rácsatlakoztatóm akkor erősíti a jelet vagy csak átalakítja analoggá?
Múltkor kipróbáltam, hogy analóg módon kötöttem rá a hangot az erősítőre (nem kellett lejjebb vagy feljebb vinni a hangerőt) ellenben a stb boxra egy földhurok leválasztót kellett tennem mert búgott a hang
-
Real_Necro
veterán
-
Dorian
félisten
válasz Real_Necro #50316 üzenetére
Francokat. Az én 25 m2-emen (amihez csatlakozik hátrafelé még 30m2) 1 db zárt 30 cm-es láda minimálisan fél hangerő fölé tekerve teljesíti a lineáris mélyfrekis hangnyomást.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
RockCNC
senior tag
Denon AVR-X1600H és a Denon AVR-X2500H mi a különbség?
Árban hasonló.
Az x1600-as újabb kiadás, jobb választás lenne mint az X2500? -
BBéci
legenda
válasz galaxys80 #50312 üzenetére
Nem hasonlítottam őket össze, de nem is feltétlenül szükséges. Az a lényeg, hogy ne oldalra lépésl egyen a csere, hanem legalább pici fejlesztés.
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, az alábbi Receivert sikerült megvenni.
Sony STR-DN1080
Milyen Hangfalszettet ajánlanátok hozzá, 5.1.2 elrendezésben.
Leginkább csak mozira.
(6-16ohm)Illetve aki ilyen erősítőt használ, írhatna róla némi tapasztalatot.
Bár a tesztek szerint, erősen ajánlott készülék. -
zsoika
addikt
válasz lionshamlet #50323 üzenetére
Szia!
Látom a haladó topikban írtad hogy Denon x3500, 4500 helyett vetted.
Azt tudnod kell hogy Denon X2xxx, Yamaha 6-os, Onkyo 6-os ligába tartozik...tehát azok a Denonok erősebbek és te még Atmos hangsávval is akarod terhelni a Sony-t. Kérdés, hogy mekkora a szoba? Ez a kérdés a hangfalak kiválasztásánál is fontos szempont lesz.
Mozira karakterügyileg a Denontól sokkal jobb választás, de mint írtam azoktól gyengébb....tehát 6 Ohm-os és nagy érzékenységű szettet néznék.
Mivel mozira lesz használva (elsősorban), az állványos sugárzók jó gondolat, de figyelni kell arra is, hogy (alsó szegmensben) állvánnyal együtt már elfogy az árelőny, a nagy állóval szemben.[ Szerkesztve ]
-
Jegesmaci81
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha HM erősítő után egy sztereó van bekötve, mi a különbség ha a HM pre out (front) kimenete a sztereó bármely bemenetére van kötve, (nyilván phonora nem) illetve ha HM Pre out (front) a sztereó MAIN/Power AMP/Direct bemenetére van kötve.
Ilyen bemenet csak nagyon kevés sztereó erősítőn van.
Mit jelent gyakorlatilag egyik és másik? -
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #50329 üzenetére
Utóbbinál kikerülöd a sztereó erősítő hangerő szabályozóját és az esetleges egyéb előfok-elektronikát. Ez jó dolog, de kiválasztásnál sokkal fontosabb, hogy a két erősítő hangkaraktere amennyire lehet hasonlítson.
-
BBéci
legenda
válasz RockCNC #50325 üzenetére
Némelyiken van, de szerintem nem létszükséglet. Egy valamirevaló házimozi rendszernek elengedhetetlen alkotóeleme a médialejátszó, nem bohóckodunk a tévébe épített vacakkal. Tévéadásokhoz bőven elegendő a sima ARC.
Viszont az AVR-X2500H eggyel magasabb kategóriájú, ezért jobb a hangminősége, nagyobb a teljesítménye.(#50326) galaxys80
Egy jó szubláda hatalmasat lendíthet a rendszer hangján és az élményfaktoron, ezt többször tapasztaltam. Olyan érzése is lehet az embernek, mintha az egész rendszert magasabb kategóriásra cserélte volna.(#50329) Jegesmaci81
Nem csekély azoknak a sztereó erősítőknek a száma, amelyeken van main in (vagy másnak nevezett) bemenet. Szinte az összesnek, ami nem belépő kategóriás. Csakis olyannal egészíteném ki az AVR-emet.[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
A szubládás dolgot énbis tanúsítom. Volt svs pb2000 mélyládám majd jött helyette egy elac 2070 és én is ezt éreztem mintha a hangfalaim feléledtek volna. Az svs "ráült" a hangképre, az elac-kal jóval levegősebb de ez nyilván nem csak a szubládának róható fel, ebben bőven benne van az akusztikai anomália is. Egy moziszobádban szólhat jól és brutálisan a pb2000 is.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Real_Necro
veterán
válasz Dorian #50317 üzenetére
Emlékeim szerint amikor szubot kerestem, pont azt az infót kaptam itt, hogy kevés lesz a 35m2-re a 12", főleg zártban. Ezert meg az ára miatt is néztem nyitottat, aztán klipsch helyett jött a Proson.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Dorian
félisten
válasz Real_Necro #50336 üzenetére
Attól, hogy itt vki ilyesmit írt, még a tény az, hogy a saját zárt 30-as szubom bőven elég a 25 + 30 m2-re a megfelelő hangnyomáshoz. Ezt nem fülre találgattam, hanem műszerrel kimért.
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #50337 üzenetére
Volt nálam T-12, tetszett, írtam róla, az áráért kiváló, a hangnyomását 22 négyzetméteres nappalimban nem keveselltem.
Viszont hangminőségben többre vágyom, még a mostani SB-2000 Pro hangjánál is többre. Sajnos 400000 forintnál kezdődnek azok, amiktől szélesedik a mosoly az arcomon.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Nem is mondtam, hogy ez a világteteje minőség, hanem hogy ebben a helységméretben bőven teljesíti a megfelelő hangnyomást. Lehet az is bejátszik, hogy nálam különösebb szobaakusztikai gond nincs a mélyek terén, 33 és 49 Hz ami kissé kiemelt, de azzal úgysem lehet sokat kezdeni, ill. nincs itt sem komoly kiemelés, hanem csak enyhébb visszhang az egybenyitott helyiségekből.
Másrészt számomra bőven szuper a minősége is, nem igazán vágyom jobbra.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz mettek #50341 üzenetére
Megjelenéskori listaárakról volt szó, nem 3-4 éves kifutottakéról.
(#50340) Dorian
Nálam ia a 31,5 hertzes mérőjel szól leghangosabban, szerencsére az Audyssey XT32 egészen jól kezeli.
Tisztában vagyok azzal, hogy mit írtál, mondtál, én csak hozzátettem a magamét.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz lionshamlet #50345 üzenetére
"20nm a helyiségről van szó." oda elég lesz. minél több csatornával terheled annál jobban elfogyhat.
-
tothjani81
senior tag
Nemrég vettem egy Denon avr 1912 es erősítőt. Korrekt a hangja de ma egy havernál halgattam egy Sony VA555ES cuccot és elég meggyőző volt. Rengeteg beálítás és funkció. Sztereóban nagyon tiszta hang jött belőle. Ez egy régi típus de felsőkategória. Szerintetek érdemes a 1912 denont feladni egy ilyen Sonyért vagy a Denont tartanátok meg a helyemben. Többet nem tudok költeni most ezt kb 1-1 be tudnám cserélni. Melyiket és miért tartanátok vagy cserélnétek
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
Márky
tag
Sziasztok,
Van egy Sony XG9505 és Yamaha htr-4072.
Mindkettő earc képes.Jól sejtem, hogy kell egy 2.1-es kábel, hogy pl a Netflix hang rendesen átmenjen?
Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Neo QLED 4K Q60D, Q70D, Q80D, QN95 2024 (55-85") (bontatlan, 3 év garancia)
- 55/65" OLED 4K S95D Smart TV (2024) (bontatlan, 3 év garancia)
- Audyssey Pro Installer Kit Új
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
- ÚJ, bontatlan Samsung QE77S95D 77" OLED tévé - 3 gyári év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest